^
A
A
A

Akne-sairaus (akne)

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ehkä mikään ei aiheuta niin suurta moraalista kärsimystä samaan aikaan niin suurelle joukolle nuoria kuin akne (tai akne, jolle se haluaa kutsua tätä epämiellyttävää ilmiötä).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Epidemiologia

Valitettavasti akne vaikuttaa ihmisiin useimmiten heidän elämänsä romanttisimmassa ajassa. Lääketieteellisten aikakauslehtien mukaan vain 10% nuorista onnistuu siirtymään iän myötä, pitäen puhtaana ihon.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Syyt finni

Tiedetään, että akne on krooninen sairaus, joka ilmenee, kun monien tekijöiden yhteisvaikutus, joista tärkein on kehon hormonaalinen uudelleenjärjestely. Tiedetään myös, että suurin osa aknen hoitoon käytetyistä lääkkeistä vaikuttaa vain taudin oireeseen, mutta ei sen syyn vuoksi. Siksi aknen hoidossa on tärkeätä paitsi parantaa aknea, mutta myös kehittää strategiaa tukevaa ihonhoitoa hoidon päättymisen jälkeen.

Tärkein syy ulkonäön akne nuoruusiässä on lisääntynyt keskittyminen veressä uros sukupuolihormoneja, androgeenit, jonka vaikutuksesta, että sebaceous rauhasten alkaa erittää enemmän sebum. On jonkin verran epäoikeudenmukaisuutta siinä, että sama hormonaalinen roiske, joka sytyttää tulen veressä nuoria miehiä ja naisia ja tekee heistä kaipua rakkautta, samalla kun iho on niin altis akne. Miksi tämä kummallinen suhde soiden ja androgeenien välillä ei ole täysin selvä. Kuitenkin on olemassa teoria, että yhdessä ihon kanssa ihon kemiallisten signaalien pinnalle vapautuu - feromoneja, jotka herättävät sukupuolten keskinäistä kiinnostusta.

Jos eläimet talirauhasten sijaitsee pohjan karvat ja jatkuvasti tuottaa tali voitele hiukset, kasvot ja muut karvaton kehon alueille ne avautuvat onteloon vähentää karvatupet, ohuen vellus hiukset. Jostain syystä normaalien hiusten pohjaan sijoitetut talirauhashormot ovat melko pieniä, mutta hiusten pohjassa päinvastoin suuret ja monilevyiset. Erityisesti suuret ja haaroittuneet talirauhasten kasvot ja yläosassa, joissa useimmiten esiintyy akne.

Itsestään sebumerityksen lisääntyminen ei johda aknen ulkonäköön, mutta androgeenien vaikutuksesta talirauhassa muut muutokset voivat ilmetä. Sitten talirauma kasvaa kokoa, mikä johtaa rumaisten suurennettujen huokosten esiintymiseen kasvoihin ja sen kanavan suussa sakeutuu kerroksen kiimainen asteikko, joka liukenee tavallista nopeammin. Pian vaa'at tukkivat kanavan, tukkivat sen kuin perunan vedenpuhdistuslaitos. Jos ei löydy pistorasiaa, sebum laajentaa talirauhan onteloa, jossa se kerääntyy vähitellen yhä enemmän.

Hormonien lisäksi aknen patogeneesiin vaikuttavat bakteerit - Propionibacterium acnes. Nämä bakteerit ovat normaaleja edustajia mikroflooraa sebaceous rauhasia, mutta kun ne lisääntyvät liikaa, ihon immuunijärjestelmä alkaa taistella niitä, mikä ilmenee tulehduksen muodossa. P. Acnes -bakteeri ruokkii sinilevän glyserolia ja jättää ateriansa jälkeen melkoisen määrän vapaita rasvahappoja. Nämä rasvahapot häiritsevät puolestaan kiropraktisten asteikkojen muodostumista marsun suussa ja tekevät aknen voimakkaamman ilmaantumisen.

Lisääntynyt rasvapitoisuus iholla

Ihon lisääntynyt rasvapitoisuus liittyy tavallisesti akneon, mutta rasvainen iho itsessään on kosmeettinen haitta, jota monet ihmiset ovat taistelleet useiden vuosien ajan. Nyt tiede on edistynyt suuresti ymmärtäämme, miksi iho erittää enemmän sebumia, mikä on välttämätöntä, mitä sen tehtävät ovat ja miten se voi vaikuttaa talirauhasten toimintaan.

Niinpä yksi tärkeimmistä kannustimista naudan tuotannon lisäämiseksi ovat miespuoliset sukupuolihormonit - androgeenit. Muista, että suoraan rasvahappoon ei vaikuta itse testosteroni, mutta DHT on aine, johon testosteroni muuttuu entsyymin 5-alfa-reduktaasin vaikutuksesta.

Lisätutkimukset ovat osoittaneet, että liiallinen oiliness iho voidaan havaita paitsi lisäämällä testosteronitaso veressä tai ihon, mutta myös korotetussa herkkyys joidenkin talirauhasten toimintaa DHT, yliaktiivisuuteen 5-alfa-reduktaasin, joissakin talirauhasten sekä aktiivisuuden puutetta aromaattisten entsyymien, jotka tuhoavat DHT: n ihossa. Metabolia naishormonit - estrogeenit - vaikuttaa myös talirauhasia, koska ne ovat testosteroni antagonisteja. Viime aikoina tiedot on saatu, jotka osoittavat, että iho voi koota steroidihormoneille DHEA tai kolesteroli, ja ovat vastuussa synteesiä sebosyyteissä ja keratinosyyttien - hävittämisestä androgeenien.

Tilanne muuttui entistä monimutkaisemmaksi, kun tuli selväksi, että androgeenit eivät ole, kuten aikaisemmin todettiin, ainoat stimulaatiot talirauhasten osalta. On käynyt ilmi, että tiettyjä aineita erittyvän hermopäätteitä ihon (joista yksi on nimeltään P-aine) voidaan myös aiheuttavat nousua talirauhanen ja stimuloivat tali. Erityisesti aineet, jotka ärsyttävät ihoa (ja monet lääkkeet, joita käytetään aknen hoidossa, ärsyttää ihoa) voivat aiheuttaa ihon ihon ulkonäön, joka antaa talirauhan komennon lisätä ja lisätä tuottavuutta.

trusted-source[20], [21], [22]

Oireet finni

Akne on turhauttavaa ja masentavan kaikenikäisille, ja nuoret, jotka yleensä taipumus overemphasize niiden ulkonäköä ja voi viettää tuntikausia huolellisesti katsomalla itseään peilistä, etsivät olemattomia vikoja, kärsivät erityisen voimakkaasti. Ja jos nuoret miehet kiinnitysmenetelmän ulkonäkö vieläkään ole niin suuri, tytöt, varsinkin ne, jotka ovat akne on voimakkaampi kuin muiden ikäisensä, pian alkaa nähdä syitä heidän henkilökohtainen epäonnistumisista on akne. Unelma päästä eroon niistä tulee pakkomielle - tytöt ostavat kaikki keinot akne, joka mainostaa televisiossa, kymmenen kertaa päivässä pestä kasvot saippualla, uudestaan ja uudestaan pyyhittiin alkoholilla, rasvanpoisto voiteet, puhdas kuorinta ja armottomasti murskata akne, usein ilman edes vaivaa pestä kättäsi. Valitettavasti kaikki nämä toimet johtavat usein tilanteen pahenemiseen.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27]

Hoito finni

Akne ei ole vaara potilaille, mutta se vahingoittaa niiden ulkonäköä, ja joskus vahinko on erittäin merkittävä. Ei ole yllättävää, lääkärit näe ongelmaa ensisijaisesti on poistaa oireita akne, kuten liiallinen eritys tali, tulehduksellinen elementtejä ihon comedones, laajentuneen huokoset, arvet jälkeen paranemista haavaumat, heikentynyt pigmentti, punoitusta jne .d. Siksi arsenaali lääkäreiden hoitoon akne, kunniapaikalla antibiootteja hoitoon tulehduksen mikro-organismien aiheuttamia.

Antibiootit aknea varten

Ensi silmäyksellä antibioottien käyttö aknen hoidossa on perusteltua. Epäilemättä voimakas antibiootti, joka pystyy tuhoamaan mahalaukun mikrobien täytteen, voi täysin puhdistaa tulehduselementtien ihon. Prosessin nopeuttamiseksi voit antaa paikallisia antibakteerisia ja anti-inflammatorisia lääkkeitä. Jäljellä olevia komedoneja voidaan avata ja puhdistaa rauhasten kanavat kauneussalongissa. Mutta itse asiassa tällä tavalla voit voittaa väliaikaisen voiton aknea vastaan, joka tietyin edellytyksin voi muuttua murskaavaksi tappioeksi.

Kuten tiedetään, mikro-organismit käyttävät antibiootteja. Tutkimukset osoittavat, että jopa 85% antibioottiresistenteistä mikro-organismikantoja esiintyy sellaisten aknen potilaiden ihossa, joita ei ole hoidettu millään tavoin. Antibioottihoidon jälkeen luku kasvaa lähes 100 prosenttiin.

Koskettaa kun antibioottien käyttö aknen hoidossa, on mainittava vielä kaksi yhdisteitä, joita pidetään vaihtoehtoisten antibioottien paikalliseen tulehduksellisten muotojen lievä tai kohtalainen akne. Se on fusidiinihappo ja mupirosiini, joille joidenkin tietojen mukaan P. Acnes ei osoita vastustuskykyä. Fusidiinihappo - antibiootti ulkoiseen käyttöön tuotetun muodossa 2% emulsiovoide on korkea pinta-aktiivisuus, on epätavallinen kyky sekä glukokortikoidien, tunkeutua vahingoittumattoman ihon

Mupirocinilla on bakterisidinen vaikutus grampositiivisiin mikro-organismeihin. Aureus ja resistentti tetrasykliinille, erytromysiini, stafylokokin fusidiinihappo; samoin kuin gram-negatiivisista bakteereista. Systeemisen imeytymisen taso ihon pinnalta on erittäin alhainen. Voimikkeessa voi olla palava tunne, pistely, kutina. Ei suositella käytettäväksi raskauden aikana.

Vaikka antibiootit ovat luotettavimpia keino voittaa tulehdusta ja estää esiintyminen peruuttamattomia muutoksia ihon, sinun täytyy tietää, että pitkäaikainen käyttö saman antibiootin tai summittainen käyttö eri antibiootin enemmän haittaa kuin hyötyä.

trusted-source[28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35]

Rasvanpoistoaineet

Lähes kaikki lääkärit määrittävät potilaille alkoholia sisältäviä korjaustoimenpiteitä kasvojen hankausta varten. Joskus potilas saa suosituksen, ettei hänen tarvitse ollenkaan pestä, vaan pyyhi kasvot alkoholiliuoksella.

Tutkimukset osoittavat kuitenkin, että alkoholi ja asetoni tuhoavat ihon suojaavan esteen, mikä tekee bakteereista entistä helpomman tunkeutua talirauhasten sisään. Lisäksi on nyt todettu, että aineet, jotka ärsyttävät ihoa, voivat aiheuttaa aknen pahenemista. Pidäthän tämä tarkemmin.

Kuten olemme sanoneet, hermoja, jotka ovat noin talirauhasten voi erittää erityinen aine - neuropeptides, mikä puolestaan pystyvät laukaisemaan tulehdusvasteen sekä edistää kasvua talirauhasten ja kasvua koko sen soluja. On osoitettu, että ihmiset kärsivät akne, ihon yli herkkä hermopäätteitä kuin terveillä henkilöillä, ja että nämä hermopäätteitä ympäröi suuri joukko syöttösolut erittävät tulehduksen välittäjäaineiden.

Siksi Aknepotilaiden älä koske kasvoihin kätensä pyyhkiä pintamateriaali (jopa puuvilla ympyrät), kosketa henkilö eläinten karvat ja tietenkin sovelletaan kasvot ärsyttää kemikaaleja. Näin ollen aknen hoitaminen sellaisilla keinoilla, jotka aiheuttavat ihoärsytystä - on kuin yrittää tuhota hyvin tulehtunut palo. Koska neuropeptides vapautuu tuntohermojen ihon, lisäävät tulehdusta ja edistää kasvua talirauhasten, kaikin keinoin, ärsyttää ihoa, edistää heikkeneminen ihon akne.

trusted-source[36], [37], [38], [39], [40]

Korvillesi ja auringolle?

Äärimmäinen tilanne on kehittynyt ultraviolettisäteilyllä. Yhtäältä tutkijat tutkivat väsymättä UV-säteilyn vahingollista vaikutusta ihoon. Nyt tiedetään, että UV molemmista keinovaloja sekä auringon voi aiheuttaa muutoksia geneettiseen laitteessa soluja, jotka monien vuosien jälkeen voi johtaa kehitystä aurinkokeratoosien tai jopa ihosyöpää. UV-säteilyn merkitys ihon ennenaikaisen ikääntymisen kehityksessä on osoitettu, sen immunosuppressiivinen rooli on osoitettu. Samaan aikaan monet potilaat kuulevat suosituksen hoitaa akne UV-säteilytyksellä (UFO). Mikä selittää jatkuvan suosion "aurinko" hoidon lääkäreille?

Sunbathingin tulisi olla rajoitettu aika (10-15 minuuttia loman alkamisajasta 1,5-2 tuntiin kesälomien keskellä lähinnä aamuyöllä). Toiseksi auringonvalon kesto määräytyy ihon tyypin ja yleisen terveyden mukaan. Kolmanneksi lapsilla on tarpeeksi niitä ultraviolettisäyteitä, joita he voivat saada, puiden varjossa.

Auringon kesto riippuu vuoden ajasta, kellonajasta ja maantieteellisestä leveysasteesta. Hoidon kesto on 12-24. Toisen heliaterapiatavan suorittaminen on mahdollista aikaisintaan 2-3 kuukautta.

Onko mahdollista suositella aurinko kylpyjä akne-potilaille? Kaikkien sairauksien ja aknen, mukaan lukien, hoidon on oltava ehdottomasti yksilöllisiä. Lääketieteelliset tapaamiset määräävät paitsi sairauden kliinisen muodon myös prosessin vaiheen. Ja jos lääkäri nimittää aurinkoa, niin nämä menettelyt on otettava yhtä vakavasti kuin mikä tahansa muu hoitomenetelmä. On tarpeen selkeyttää menettelyjen kestoa ja niiden määrää, päivämäärää, kaikkein mieluiten uimista ja menettelyä menettelystä. Terveiden ihmisten väärinkäyttö ultraviolettisäteilyllä on kiistatta haitallista organismille, eikä kukaan kiistä tätä. "

trusted-source[41], [42], [43], [44]

Retinoidы

Retinoideja on paljon legendoja. Esimerkiksi on olemassa jatkuva myytti, että isotretinoiinihoidon (Roaccutane, Accutane) suun kautta annettavien lääkkeiden (torkut) jälkeen tytöt eivät koskaan voi tulla äiteiksi. Toinen ääri on, kun potilas välittömästi kynnykseltä vaatii häntä nimittämään Roaccutanea, hylkäämällä kaikki vaihtoehdot.

Itse asiassa retinoideja käytetään psoriaasin, hyperkeratoosin, aknen ja muiden ihosairauksien paikalliseen ja systeemiseen hoitoon yli 15 vuoden ajan. Retinoidit jaetaan luonnollisiin (A-vitamiinin hapettumistuotteet (retinoli), jotka ovat läsnä pienissä pitoisuuksissa veressä) ja synteettiset, jotka puolestaan jakautuvat kolmeen sukupolveen lääkkeisiin.

Retinoidit tehokkuus määräytyy siitä, että ne ovat vuorovaikutuksessa tumareseptorien, jotka vaikuttavat kasvua ja erilaistumista ihon solujen aktiivisuus talirauhasten, ja niillä on immunomodulatorisia ja anti-inflammatorinen vaikutus. Tämä tarkoittaa, että ne vaikuttavat ohjelmaan ihosolujen toiminnan ohjaamiseksi, rohkaisemalla heitä tuottamaan vähemmän talvia, tuottamaan ohuempi sarveiskalvon kerros, nopeuttamaan kuolleita soluja entisestään ja estämään tukoksia. Myös retinoidien antimikrobiaalista vaikutusta on havaittu. Niinpä ne vähentävät ihon taipumusta rasvaa ja aknea kohtaan, mutta kuten mikä tahansa muu aknen korjaustoimenpide, se ei ole ihmelääke.

Akne ja kosmetiikka

Koska kaikki lääkkeet poistavat vain oireet akne, mutta eivät vaikuta syitä, jotka johtivat sen esiintymiseen, perusedellytys huoltavan ihon hyvässä kunnossa on oikea kosmeettinen hoito. Kosmetiikka, toisin kuin lääkkeitä, voidaan käyttää päivittäin pitkään, eikä sen käyttö edellytä erityisiä valmisteita.

Kaikki tämä pätee kuitenkin niin kauan kuin kosmetiikka ei pahentaa ongelmia. Näin ollen, kosmetiikka rasvaiselle iholle saisi ärsyttää ihoa, se ei saa sisältää komedogeeninen aineita ei tuhota orvaskeden, ei saa estää normaaliflooran ihon, ei pitäisi häiritä immuunisolujen. Tässä tapauksessa olisi puhdistaa ihoa liikaa tali, tappaa bakteereja, poistaa kuolleet ihosolut, normalisoida keratinisaatio- sekä vähentää tuotantoa tali (tai ei ainakaan rohkaista sitä). Ilmeisesti kaikkien näiden ominaisuuksien yhdistäminen yhdessä tai useammassa kosmeettisessa tuotteessa on äärimmäisen vaikeaa.

trusted-source[45], [46], [47], [48], [49]

Peelings akne

Kuten tutkimukset osoittavat, aknen hoidossa, se voi olla erittäin käyttökelpoinen exfoliating aineita, jotka perustuvat alfa- ja beta-hydroksihappoihin.

Useimmiten kosmetologit ja dermatologit käyttävät glykolihappoa - yksi ANA: sta. Glykolihappo aiheuttaa ihon peittävien kiiltävien vaahtojen kuorintaa, parantaa sienen ulosvirtausta ja vähentää talirauhan kanavien hyperkeratosiikkia. Lisäksi glykolihappo edistää lääkeaineiden (retinoidien, antibioottien) syvempää tunkeutumista ihoon.

Yleensä acne kuorinta glykolihapolla tehdään 2-4 viikon välein sarjassa 4-8 menettelyä kussakin. Lisäksi potilaat voivat käyttää kosmetiikkaa glykolihapon kanssa kotona (kosteuttavat voiteet, voiteet jne.). Kotihoitoa varten glykolihappovalmisteita käytetään enintään 10%: n pitoisuuksissa ja pH: ssa 4. On tärkeää, että toisin kuin retinoideja, glykolihappoa voidaan käyttää raskauden aikana. On kuitenkin muistettava, että ennen ja jälkeen kuorinta, sekä käyttää kosmetiikkaa glykolihappoa kotona, on tarpeen suojata ihoa auringolta ja käyttää kosmetiikkaa UV-suodattimilla.

Usein kosmeettiset tuotteet ongelman iholle sisältävät yhdessä glykolihapon, salisyylihapon (beeta-hydroksihapon tai BHA) kanssa. Salisyylihappo on liukoinen rasvoihin, joten se tunkeutuu hyvin rasvahappoon. Glykolihapon ja salisyylihapon kosmetiikkaa voidaan käyttää päivittäin osana normaalia ihonhoitoa. Kotihoidon keinoin käytetään useammin 2% salisyylihappoa. Hionta väkevämmällä salisyylihapolla tehdään tavallisesti 2-4 viikon välein.

Komedogeenisuuden ongelma

Monet uskovat, että rasvaisella iholla täytyy ostaa kosmetiikkaa "ilman rasvaa". Tämä johtuu siitä, että öljyt ja rasvat voivat lisätä ihon rasvapitoisuutta ja tukkia huokosia. Kuitenkin, oletko ajatellut, mitä tämä salaperäinen "ryöstely" huokoset on ja mikä rooli rasvat täällä? Itse asiassa itse rasvat eivät voi estää talirauhan kanavia. Voimme sanoa, että talirauhasten tukkia itseään mustapäiden, jotka sitten tulehtuvat ja muuttuvat Mustapäiden, muodostivat taustaa vasten lisääntynyt eritys tali ja intensiivisen kuoriutumista kanaviin talirauhasten. Silloin tali sekoitettuna hilseilleet solut, muuttuu tiheä korkki tiukasti sulkemalla kanavan syöpä.

Monet aineet, jotka eivät ole rasvoja tai öljyjä, ovat comedogeenisia vaikutuksia, ts. Ne kykenevät parantamaan prosessia, joka johtaa talirauhan tukkeutumiseen. Tyypillisesti nämä ovat aineita, joita käytetään kosmetiikassa sakeutusaineina, kosteusvoiteina, pehmittimina (ihon pehmennysaineina), väriaineina. Lisäksi kaikki aineet, jotka vahingoittavat ihoa tai aiheuttavat ihon ärsytystä, voivat pahentaa tulehdusta ja aiheuttaa kanavan tukkeutumisen.

Vähärasvainen kosmetiikka voi olla ongelman lähde. Sen sijaan jotkut rasvat voivat jopa parantaa ihon tilaa. Loppujen lopuksi iholle puuttuu usein oleelliset rasvahapot, joita se ei voi syntetisoida. Olennaisten rasvahappojen puute voi johtaa ihon sulkeutumisen, lisääntyneen tulehduksen, kuorinnan ja kutinan ulkonäköön. Lisäksi useat tutkijat uskovat, että rasvahapon välttämättömien rasvahappojen puute on tärkein syy liiallisen hiljenemisen hoitamiseksi talirauhasten kanavissa. Joten akne, iho tarvitsee kosmetiikkaa, jotka eivät ole rasvaton, mutta sisältävät oikeat rasvat oikeassa suhteessa.

Aktiiviset lisäaineet kosmetiikassa aknea vastaan

Harkitse aktiivisia lisäravinteita, joita esiintyy useimmiten aknen torjunnassa suunnitellussa kosmetiikassa.

Benzoyyliperoksidi on numero yksi aine, joka menee monia formulaatioita aknea vastaan. Tehokkuutta on vahvistettu lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa, ja on osoitettu, että sillä on sekä antibakteerisia että keratolyyttisiä vaikutuksia eli se vaikuttaa välittömästi kahteen patogeeniseen tekijään.

Azelaakihappo on vehnästä eristetty aine. Se on antimikrobista toimintaa ja normalisoi keratinisoitumista. Vaikka ainoa atselaiinihappo on tehoton, se toimii hyvin yhdessä muiden anti-akne-aineiden, kuten bentsoyyliperoksidin, retinoidien kanssa.

Glykolihappo on yksi ANA: sta, jota kosmetologit ja dermatologit käyttävät yleisimmin ihon kuorinta-aineena aknea kohtaan.

Salisyylihappo (BHA) - on kuorinta ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Salisyylihappo on liukoinen rasvoihin, joten se tunkeutuu hyvin rasvahappoon. Glykolihapon ja salisyylihapon kosmetiikkaa voidaan käyttää päivittäin osana normaalia ihonhoitoa.

Rikin ja resorsinoli (fenoli hydroksidi) - kuorinta ja antibakteerisia aineita tavanomaisia komponentteja "boltushek", joka valmistettiin apteekissa reseptillä pyyhkimiseen rasvainen iho altis akne.

Sinkki - on välttämätöntä sebacea-rauhasen normalisoimiseksi samoin kuin ihon antioksidanttisten järjestelmien työhön. Se yhdistetään usein rikki- ja resorsinoliin

Savi on erinomainen imukyky, joka poistaa lian ja liiallisen sebumin ihon pinnalta.

Eteeriset öljyt, joilla on antiseptisiä ominaisuuksia. Niistä suosituin teepuuöljy, mutta myös käytetty öljyköynniksi, sitruunaksi, bergamotiksi ja muille.

Antibakteeristen ja seborektisten vaikutusten kasvikomponentit. Suurin osa kasviyhdisteistä oli peräisin vaihtoehtoisesta lääketieteestä, esimerkiksi nokkosuutteesta, koivunjalosta, sellandista, kamomillasta, kalendulasta jne., Mutta nyt monet kasvit ovat vahvasti kokeellisesti vahvistettuja.

trusted-source[50], [51], [52]

Kevyet aknen hoitomenetelmät

Viime vuosina laserit ovat yhä useammin käyttäneet lasereita sekä tulehduksellisten elementtien että postgraumkomplikaatioiden (pääasiassa arpia) torjumiseksi. Laserin tai muun valolähteen lähettämän spesifisen aallonpituuden valon tavoite voi olla bakteerisolut (tarkemmin sanottuna porfyriinit niiden sisällä) tai sebosyytit itse. Vaikutuksen merkitys on tavoitteen lämpölämmityksessä, joka johtaa sen tuhoamiseen. Nämä ovat suhteellisen uusia menetelmiä, joita pidetään yhä aknen lisäkäsittelynä. Tulokset ovat rohkaisevia ja antavat aihetta harkita niitä melko lupaavina ja ansaittavina jatko-opinnoissa.

Lääkehoito

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.