^
A
A
A

Hiustenlähtö

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Lisääntynyt karvaisuus on naisille tärkeä ongelma.

Lukkojen vaurioitumisella ei ole mahdollista saada pitkät paksut kiharat, se ei tule ulos tyylikkään muotoilun tekemiseen. Tällaiset hiukset ovat usein rikki, takertunut ja on tylsää eloton ulkonäkö. Useimmiten hiukset rikkovat lopulta, mutta joskus se voi tapahtua koko pituudeltaan. Miksi tämä tapahtuu ja miten käsitellä sitä? Selvitämme sen!

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Hauraiden hiusten syyt

Sanotaan, että vuodesta kiharat voit melko paljon sanottavaa omistajansa, kuten ongelmia elimistössä, vitamiinin puutos, huonoja tapoja, virheitä ruokavalio - tämä kaikki heijastuu terveyteen ja ulkonäköön. Tavallinen kiilto, joustavuus menetetään, hiusrakenne heikkenee, mikä ilmenee ennemmin tai myöhemmin haavoittuvuudella ja kuivumisella.

Herkkien sormusten syyt voidaan luetella runsaasti. Esimerkiksi tämä tila voi olla seurausta anemiasta, troofisista häiriöistä ja hapen puutteesta kudoksissa. Pään päänahassa voi olla kapillaarikiertymän rikkominen, jonka seurauksena trofiset follikkelit häiriintyvät, hiusten rakenne muuttuu.

Ruoansulatuskanavan sairaudet voivat myös aiheuttaa säikeiden huonoa kuntoa, sillä esimerkiksi suolistossa esiintyvät ongelmat, esimerkiksi tärkeiden elementtien ja vitamiinien imeytyminen heikkenevät.

Hengitys- ja virtsateiden sairaudet voivat johtaa verenkiertohäiriöihin ja kudoksen hypoksiaan. Sama voi olla odotettavissa kroonisista tulehduksellisista sairauksista, jopa niin hienovaraisista kuin kariasta, kroonisesta sinuiitti- tai helminti-invasiasta.

Kuitenkin yhtä tärkeä on ihon ja säikeiden ulkoinen hoito. Siksi on tarpeen huolehtia yhtä huolellisesti sekä rasvasta että kuivasta ja normaaleista hiuksista. Lukitsevan hoidon lisäksi haurastumisen ilmiötä helpottaa usein maalaus, kemialliset toimenpiteet, lämpölaitteiden käyttö muotoiluun.

Ei heijastu välittömästi säikeiden tilaan, suoraan auringonvaloon, suolaan ja kloorattuun veteen, erilaisten lääkkeiden saantiin.

Liian korkeiden tai liian alhaisten lämpötilojen vaikutus on haitaksi kampaukselle: se pese pääsi kuumalla vedellä, käydään höyrysaunassa ilman erityistä korkkia, sivuuttaa talvisin hatut jne.

Muiden tekijöiden, jotka voivat johtaa haurastumista säikeitä voidaan tunnistaa usein negatiivisia tunteita ja stressiä, liiallinen henkisen ja psyykkinen stressi, jatkuva väsymys, masennus ja niin edelleen.

Hauras hiusten syyt naisilla

 • Usein ruokavalio, mono-ruokavalio, epätasapainoinen ruokavalio, nälänhätä.
 • Suoliston dysbacteriosis.
 • Hampaiden sairaudet, giardiasis.
 • Valittamattomat keinot hiustenhoitoon.
 • Usein käytetään heiluttamaan, muotoilemaan, käyttämään hiustenkuivaajaa, curling rautaa, thermobigue jne.
 • Usein maalaus (erityisesti ammoniakkimaalit).
 • Käytä kloorattua ja kovaa vettä pään pesemiseen.
 • Krooniset sairaudet sukuelinten alueella, vähentynyt koskemattomuus.
 • Liiallinen kiehtova auringonpolttama, solarium, ilman suojaa päätä.
 • Korostaa, kokemuksia.

trusted-source[10], [11]

Murtuneiden hiusten syyt miehillä

 • Liiallinen liikunta, ylikuormitus.
 • Huolimatta laadukkaista keinoista karvaisen pinnan hoitamiseksi.
 • Huonoja tapoja.
 • Huono ravitsemus, riittämätön määrä vitamiineja ja mineraaleja elintarvikkeissa.
 • Hattujen ohittaminen kuuma ja kylmä kausi.
 • Huoneessa on liian alhainen kosteus.
 • Ruoansulatuskanavan krooniset sairaudet.

trusted-source[12], [13], [14]

Hauras hiusten syyt lapsille

 • Anemia, vitamiinien ja kivennäisaineiden puute kehossa.
 • Hiustenhoitotuotteiden käyttö aikuisille.
 • Päähineet, hatut, lakit ja muut päähineet.
 • Tasapainoinen epätasapainoinen ravitsemus.
 • Huoneessa on liikaa kuivaa ilmaa.
 • Matoja esiintyy.
 • Istuma-elämäntapa, harvinainen käveleminen raitisessa ilmassa, pitkä istunto tietokoneella.

Hauraiden hiusten oireet

Kudosten haavoittuvuus voi kulkea pitkittäis- ja poikittaissuunnassa. Pitkittäistyypin rikkoutuminen on hiusten pituussuuntainen jakautuminen (sen päästä lähtien) tai nodulaaristen muodostumien muodostuminen. Epäsuorat haurauden tyypit ovat hiusten haavoittuvuus koko pituudeltaan.

Poikkileikkaus ja hauras hiukset - tämä on seurausta masentuneiden rauhasten työn vähentämisestä. Tällaisella patologialla havaitaan kuivia hiuksia, tylsiä, sileyden heikkenemistä. Lukot usein rasvattomiksi ja dehydratoituvat. Tiiviissä tutkimuksessa vaurioituneet hiukset on jaettu lopussa 2-3 tai useammalla osalla. Joissakin tapauksissa patologiaa havaitaan yhdessä alopesian puhkeamisen kanssa (varsinkin jos haurauden syy on anemia tai krooniset sairaudet kehossa).

Hiustenlähtöä ja haurautta voi seurata eri väristen pienien solmujen muodostuminen suoraan hiuksiin. Esimerkiksi solmut voivat olla kevyitä brunetteina ja ruskeina, tai tummina blondeina. Solmujen muodostumien määrä voi olla erilainen. Miksi solmut näkyvät hiuksille? Tämä tapahtuu pituussuuntaisella hauraudella, kun nipun paikka putoaa solmuun - tämä paikka tulee haavoittuvimmaksi rikkomukseksi. Muuten, häviäminen ja solmuinen hauraus voi myös vaikuttaa miesten viikset ja parta.

Kuivuus ja hauras hiukset tarkoittavat, että karvat voivat murtaa helposti tavanomaisen kampauksen tavoin. Tällaiset säikeet ovat karkeita kosketukselle, kuivina, eivät loista lainkaan. Tämä tila voi johtua ihon pään taudista, tai tarttuvien tai tulehduskipulääkkeiden patologiasta. Useammin kuivuus ja hauraus näkyvät kauniissa kiharoissa.

Kynsien ja hiusten rikkoutuminen tapahtuu samanaikaisesti myös melko usein. Tyypillisesti tämä tila yhdistetään kuivalle iholle, hilseelle, skaalaukselle ja kutinaamistukselle. Siirtymällä voit määrittää veren anemian, ravitsemuksellisten ja vitamiinien puuttumisen. Kynsien ja hiusten hajoaminen tapahtuu usein beriberin (talvi-kevät) aikana, pitkiä tiukkoja ruokavaloja sekä naisia raskauden aikana.

Vahva karvaisuus liittyy usein hiusten "osaan" - eräänlaiseksi harjaksi päähän. Samanaikaisesti päänahan iho on karkeaa, karvatupet ovat useimmissa tapauksissa epämuodostuneita ja ihon repeytyneet asteikot näkyvät juurien välillä.

Mitä hauras hiuksia?

Rikkoutuneet säikeet voidaan elvyttää ja myöhään ei koskaan tapahdu. Totta, tähän on tehtävä ponnisteluja. Samanaikaisesti tärkeä rooli elpymisessä on ravitsemuksen lähestymistavan muutos ja elämäntavan tarkistaminen.

Yleensä potilaalle suositellaan ruokavalion muuttamista. Ruoka on rikastettava proteiineilla, valikossa on oltava riittävästi vihanneksia, hedelmiä, yrttejä, marjoja, pähkinöitä. Tiukat ja yksitoikkoiset ruokavaliot ovat kiellettyjä. Valitaan tasapainoinen ruokavalio, joka on rikastettu vitamiineilla ja muilla hyödyllisillä aineilla.

Muun muassa on suositeltavaa käyttää nestettä puhtaana juomavedenä (ei-hiiltynyt) 2-2,5 litraa päivässä.

Lämmityskaudella, kun huoneiden ilma on liian kuiva, voit käyttää erityisiä laitteita, jotka kosteuttavat ja puhdistavat sitä. Jos laitetta ei ole saatavilla, sinun on usein tuuletettava huone, erityisesti yöllä, ja myös laitettava tavallisiin lämpölevyihin vedellä, joka toimii eräänlaisena ilmankostuttimena.

Lähteä talvella kadulle, älä unohda laittaa lämpimään hattuun, ja kesäkuumennuksen aikana käytä aurinkovoidetta tai korkkia.

Ruokavaliota lisäksi on vältettävä tupakointia ja juomista sekä vähentää väkevän kahvin määrää päivässä.

Kuinka parantamaan hauras hiukset?

Hauraiden hiusten kuntoutumisen on oltava monimutkainen. Ruoan noudattaminen sekä tavanomaisten hiustenlähtöaineiden käytön vähentävät kaikki ponnistelut "ei". Tosiasia on, että tavalliset shampoot sisältävät pääsääntöisesti vähimmäismäärän pelkistäviä ja aktiivisia aineosia. Ja halvat shampoot, muun muassa, voivat yleensä sisältää haitallisia aineita, jotka voivat jopa vahingoittaa kiharaa. Siksi shampoon valitseminen voidaan osoittaa ihotautilääkäri tai kosmetologi.

Mitä tulee haavoittuvuuteen ja vahinkoihin sovellettavista erityisistä käsittelymenetelmistä, asiantuntijat käyttävät seuraavia menetelmiä:

 • Kryoterapia on hyvin alhainen lämpötila. Sisältää kryolaseroterapian ja kryoelektrisen vaikutuksen;
 • hieronta - päänahan alue hierotaan, mikä parantaa ihon verenkiertoa ja helpottaa karvatuppien tarjontaa;
 • mesoterapia - vitamiinien, homeopatian valmisteiden, ihon ruiskutukseen tarkoitetut lääkekoostumukset;
 • fysioterapia - suurtaajuisen impulssivirran menetelmä;
 • ilmastonmuutoksen hoito - kylpylähoito, lepo.

Paras hoitomenetelmä valitaan erikseen vahingon syyn perusteella. Kysy lääkäriltäsi ja valitse tehokkain vaihtoehto.

Keinot hauras hiukset

Tehokkaimpia keinoja haurastuneilta hiuksilta valitaan erikseen, kokeilemalla ja virheellisesti. Aloita muuttamalla tavallista shampooasi parantavaa palauttamista varten. Kiinnitä huomiota koostumukseen: on toivottavaa, että komponenttien joukossa oli lesitiiniä, B-vitamiineja sekä lääkekasveja (kamomilla, lehmällä, minttu, vilja).

Hiusten vinkujen suojaamiseksi on parempi ostaa erityinen kerma (tai kermanvalmiste) vaurioituneille säikeille. Tällaisia voiteita käytetään puhtaisiin kiharoihin ja jätetään kuivumaan kokonaan. Niitä ei tarvitse pestä pois: tuote kattaa halkeamat ja luo näkymättömän kalvon, joka palauttaa hiusrakenteen. Tällaisten valmisteiden proteiinikomponentit tunkeutuvat kaikkiin kuitumaisen varren vaurioihin, täyttäen puutteet. Tällaiset lisäkomponentit, kuten kasviuutteet ja keratiinit, edistävät säikeiden vahvistamista.

Erinomainen vaikutus on naamio, joka perustuu kosmeettisiin öljyihin. Tällaisia naamioita käytetään kerran viikossa puoli tuntia ennen pestäsi pään: ne ovat hyvin yhdistetty hiusviivan hierontaan.

Vahingoittuneet vinkit on leikattava säännöllisesti (1,5 - 2 kuukauden välein). Voit käyttää "kuumasakset" -menetelmää, jonka avulla voit "juottaa" kerrostumispaikan.

Maskit hauraista hiuksista

 • Hiusnaamari L'oreal Elseve haurautta vastaan - sisältää sementti-ceramideja ja palauttaa hiusrakenteen koko pituudeltaan. Hiukset vahvistuvat ja kestävät haitallisia ulkoisia vaikutuksia. Säännöllisellä sovelluksella palaa loistoa ja sileyttä.
 • Balsam mask Dove Therapy Hiustenlähdön hallinta - on nimenomainen hoito, koska sitä käytetään puhtaisiin kosteisiin hiuksiin vain 1 minuutiksi. Useiden sovellusten jälkeen hiukset muuttuvat joustaviksi, kiiltäviksi. Kaventaminen helpottuu, säikeet eivät ole sekaisin.
 • Mask Dove Sileä silkki hiuksille, heikentynyt ja hauras - sen jälkeen, kun ensimmäinen sovellus parantaa merkittävästi hiusviivan tilaa, loistaa, kiharat saavat hyvin hoidetun ja terveellisen ulkonäön.
 • Wella Pro-sarjan "Repair" -maskin palauttaa - suojaa kiharaa mahdollisilta vaurioilta asennuksen aikana, antaa heille kirkkaan ulkonäön ja helpottaa kampausta. Sisältää intensiivisen regeneroivan kaavan.

Periaatteessa jokainen itsekin kunnioittava kosmeettinen yritys voi tarjota asiakkailleen useita hyödyllisiä naamioita päänahan vahingoittumisesta. Voit valita tällaisen maskin itse tai luottaa kosmetiikan, lääkärin tai parhaan ystävän mielipiteeseen.

Shampoo hauraista hiuksista

Laatu shampoo hauras hiukset on yhdistelmä kosmeettisia tuotteita, jotka voivat ratkaista useimmat estetiikka ongelmia hiukset. Ensinnäkin se on kuivuutta, haurautta ja hiustenlähtöä. Tällaisten shampoiden käytön pitäisi olla näkyvissä useiden käyttötarkoitusten jälkeen, mikä taataan tärkeimpien ja korvaamattomien luonnollisten ainesosien pätevällä tavalla valittuna koostumuksena.

Mitä shampoot käyttävät useimmin:

 • Revlon Professional Hydra Rescue Shampoo - hydrohampoo kosteuttava vaikutus;
 • L'Oreal Professional Absolut Repair - regeneroiva shampoo vaurioituneille kiharoille;
 • Agafian isoäidin reseptien sarja on Agafian erityinen shampoo menetys ja hauraus;
 • Elfa Repinaya - palauttaa shampoo-takia;
 • Orgaaninen shampoo - shampoo vaurioituneille kiharoille "Porkkana - erittäin kiinteyttävä".

Asiantuntijat neuvovat valitsemalla shampoo aloittaakseen näytteenottojen käytön - joten suunnittelet paremmin pesuainetta ja korjaavat korjaustoimenpiteet kiharoille.

Öljy hauraita hiuksia vastaan

Eteerisiä öljyjä käytetään päänahan sairauksien hoitoon tai ennaltaehkäisyyn. Pääasiassa on valita sopivin öljy. Öljyn vaikutus on monipuolinen. Niitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • kasvun kasvu ja hiusten tiheys;
 • vahvistavat kiharat;
 • päästä eroon hilseestä;
 • alopesian ehkäisy;
 • antaa säikeille terveellisen loiston.

Mitä öljyjä voidaan käyttää vahvistamiseen ja terveeseen ulkonäköön:

 • katajaöljy - vaikuttaa myönteisesti kasvuun, ravintoon ja kiharojen vahvistamiseen;
 • ylang-ylang - palauttaa hauraat ja vaurioituneet säikeet, jotka ovat muodostuneet sopimattomalla hiustenhoidolla;
 • Melissa - poistaa kerrostumiset ja kamppailut liiallisella kuivumisella;
 • neilikka - kiihdyttää kasvua ja vahvistaa hiuksia;
 • kuu - ravitsee päänahkaa, poistaa hilse ja kutina;
 • Cinnamon oil - eliminoi vahinkoja ja tappiota.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää yksinään tai yhdessä toistensa kanssa. Yleensä niitä käytetään kahdella tavalla:

 • kostutettua sormenpäät öljyssä ja helppo hioa sen ihoon päähän (tämä vahvistaa munarakkuloita sekä elvyttää verenkiertoa, positiivinen vaikutus rakenteeseen ja kasvuun kiharat);
 • liota juuret tai hiusten koko pituus öljyllä ja jätä se 2-3 tuntia, minkä jälkeen se pestään pois.

Olennaisten osien lisäksi voit käyttää kasviöljyjä tai niiden seoksia: oliiviöljyä, pähkinäöljyä, merikotiloita jne.

Vitamiinit hauraista hiuksista

Nyt käytännössä mistä tahansa apteekista voit ostaa kehitettyjä monivitamiinivalmisteita haurastavilta hiuksilta. Kumpi niistä on yleisimpiä ja tehokkaampia?

 • Innes on ranskalainen kasvipohjainen valmiste, joka on valmistettu rypäleiden siemenistä, vihreästä teelehdestä, tomaateista ja soijasta. Erittäin tehokas, mutta hinta, joka ylittää minkä tahansa analogit.
 • Perfectil - se sisältää antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja, kasvien uutteita. Valmistaja takaa hiusten, ihon ja kynsien tilan parantamisen 2-3 kuukauden käytön jälkeen. Varoitus: On haittavaikutuksia, kuten pahoinvointia ja vatsakipua.
 • Lady's formula on monimutkainen vitamiini- ja mineraalivalmiste, joka on asiakkaiden palautteen mukaan erittäin tehokas.
 • Vitrum Beauty Elite - tunnettu tunnettu Vitrum-tuotemerkki, sisältää uutteita yrtteistä, kivennäisaineista ja kaikista kauneuden edellyttämistä vitamiineista. Palauttaa hiusrakenteen.
 • Compliwit "Radiance" on kotimainen lääkevalmiste, joka sisältää erityisen kehittävän yhdistelmän vitamiineja, mineraaleja ja vihreää teetä.

Kaikki vitamiinit on suositeltavaa ottaa aterian yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen, riittävästi nestettä.

Jos sinulla ei ole tilaisuutta ostaa täydellistä vitamiinikompleksia mistä tahansa vahingosta, voit ostaa B-vitamiinilääkkeitä (esimerkiksi Pentovit tai Neuromultivitis) sekä mitä tahansa kalsiumlisäainetta.

Anti-hauraat hiukset balsamia

Hoitava aine tai balsami hiusten haurauden suhteen on keino hoitaa hiuspeite, jota käytetään shampoon lisäyksinä. Balsamia pehmentää ja tehostaa terapeuttisen shampooman toimintaa. Useimmiten balmin vaikutus näkyy välittömästi: kiharat tulevat entistä opettavammiksi, saavat kiiltoa ja pehmeyttä.

Tällaisilla varoilla on kiistaton etu päänahan naamioihin verrattuna: balmin käyttö ei vaadi paljon aikaa. Se pestään kirjaimellisesti minuutin kuluttua piirustuksen jälkeen, ja jotkut eivät pestä yleensä.

 • Revlon Professional Equaven Nutritive Defangling hoitoaine - palauttaa pysyvän ilmastointilaitteen.
 • Planeta Organica on revitaloitava Provencalbalsami.
 • Agafian isoäidin reseptien sarja on paksu balsam, vahvuus, vahvuus ja kasvu.
 • Vihreä apteekki - balmimaski haurauden ja hiustenlähtöä vastaan "Burdock oil".
 • Himalaya Herbals Protein Conditioner - balsamia proteiineja kuivumiseen ja vahingoittumiseen "Recovery and Care".
 • Mineral Beauty System hoitoaine - balsamikondensaattori kuolleen meren mineraaleilla.

Käytä balsamia jokaisen shampoosovelluksen jälkeen. Jotkut asiantuntijat neuvovat soveltamaan yhden valmistajan shampoo- ja balsamia, vaikka useimmissa tapauksissa se voi olla vain mainosliike.

Vaihtoehtoisen lääketieteen reseptit hauraista hiuksista

 1. Oliiviöljyn käyttö on yleinen menetelmä hiusvaurioiden hoitoon. Voit voitele juuret koko pituudelta tai vain juuret, jonka jälkeen pää kääritään pyyhkeeseen ja jätetään 30-40 minuuttia. Menettelyn jälkeen pää on huuhdeltava hyvin.
 2. Oluen käyttö on myös erittäin suosittua: kananmunaa sekoitetaan kahteen kertaan. L. Olutta. Tuloksena oleva massa levitetään puhtaisiin ja pyyhekuivattuihin säikeisiin, käärittyinä ja odota puoli tuntia. Sen jälkeen huuhtele juoksevalla vedellä.
 3. Monimutkaisempi resepti: ota 100 ml oliiviöljyä, yhtä paljon koivutetta ja 3 rkl. L. Vodkaa. Kaikki sekoitetut (sekoitettu massa voidaan säilyttää jääkaapissa suljetussa astiassa). Massa rasvaa juuret 2 tuntia ennen pesua. Toista kerran viikossa.
 4. Oliiviöljyn lisäksi voit käyttää mitä tahansa muuta kasviöljyä. Esimerkiksi: kääri 2 keltua kalkkunaa, lisää 2 tl. Kaikki kasviöljyt, sekoita. 20 minuuttia ennen pään pesemistä voitele tuloksena oleva massa vahingoittuneilla kiharoilla ja kääri pää nenäliinalla.

Voit yksinkertaisesti hieroa päänahkaan ja ihoneristeenä lämmintä hapan maitoa tai kefiriä ja kääri pääsi sitten kaulalla. 30 minuutin kuluttua, toimenpide on toistettava ja lopuksi pestä pää pehmittävällä shampoolla.

Hyvä vaikutus on jo puhtaiden kiharien peseminen kamomilla, takiaisen juurella, salvalla tai sitruunavalmisteella.

Miten hauraat hiukset estetään?

Jotta säikeiden vaurioituminen ei onnistu, on suositeltavaa käyttää hiustenkuivaaja, jossa on viileä puhallus, eikä myöskään lämpövaikutuksia (esim. Curling-silitysraudat ja termiset telat).

Jos kiharat ovat pitkiä, ne tulisi kampaa mahdollisimman varovasti. Älä tee tätä metallisella harjalla: saat erityisen puukampan ohuilla hampailla. Terävät kampahampaat ja hiusneulat voivat myös vahingoittaa hiusten rakennetta.

Aurinkoisena päivänä, samoin kuin tuulisessa, huurteisessa ja sateisessa säässä, on tarpeen käyttää sopivia hatut.

Älä koskaan käytä styling lakkoja ja vaahtoja kampauksen korjaamiseen, kun mahdollista. Useimmissa tapauksissa ne sisältävät koostumuksessaan alkoholia, jotka kuivattavat hiusneuleita. Jos lakalla tarvittiin vielä lakkaa, se on pestävä perusteellisesti shampoolla ja runsaalla vedellä.

Maalauksen osalta on toivottavaa käyttää bezammia-maaleja sekä luonnollisia väriaineita, jotka vahvistavat hiuksia (esim. Henna). Usein maalaus ei ole suositeltavaa, samoin kuin kemiallinen aalto: lukot tarvitsevat levätä.

Älä unohda oikeaa ravitsemusta ja terveellistä elämäntapaa. Terveitä hiuksia edistää aktiivinen elämäntapa, kävelee raikasta ilmaa, täydellinen unta. On tarpeen rajoittaa yksinkertaisten hiilihydraattien ja eläinrasvojen määrää ruokavaliossa, mutta vihanneksia ja hedelmiä on enemmän.

Muista juominen - juoda puhdasta hiilihapotettua vettä vähintään 2 litraa päivässä, lähinnä aamulla.

Jos noudatat kaikkia edellä lueteltuja suosituksia, niin pääset varmasti sellaiseen ongelmaan kuin hauras hiukset. Ole terve ja kaunis!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.