^
A
A
A

Mitä jos hiukseni putoavat raskauden aikana?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Raskauden aikana kehossa tapahtuu muutoksia, mikä on normaalia, koska vitamiineja ja hivenaineita, mukaan lukien kalsium, tarvitaan uuden elävän organismin muodostamiseen. Raskauden aikana hiukset eivät vain putoa, mutta hampaat ja kynnet ovat vahingoittuneet. Raskauden aikana sinun ei pidä olla liian huolissaan hiusten ongelmasta, sillä syntymän jälkeen naisen tila normalisoituu ja kaikki tulee olemaan kuin aiemmin.

Mutta kuitenkin ennaltaehkäisevästi se ei vahingoita hiuksia vitamiinisuojilla ja juo vitamiineja ja kalsiumia. Raskauden aikana naamioina ei ole toivottavaa käyttää kosmeettisia valmisteita, jotka oletettavasti on suunniteltu hiusten palauttamiseen, koska kaikki nämä lääkkeet päästävät ihon läpi verenkiertoon ja vaikuttavat vauvaan. Tässä tilanteessa on parempi käyttää yrttejä ja luonnollisia öljyjä. Kamomilla tai burdock-juurella - tämä on mitä tarvitset raskauden aikana. Pyöreä ja takiainen öljy vahvistaa hiusten juuria.

Jos hiustenlähtöön kohdistuva tilanne on epäkunnossa, sinun on pyydettävä lääkäriltä apua, koska raskauden aiheuttamaa hormonaalista häiriötä ei ole suljettu pois.

Jos hiukset putoavat raskauden jälkeen?

Kuten edellä mainittiin, hiusten menetyksen vaikutus voi olla stressi, unen puute ja ylikuormitus. Mitä terveitä lepoja voimme puhua siitä, kun vastasyntynyt on talossa? Tämä ilmiö johtuu ensimmäisestä syystä hiustenlähtöön. Toinen tekijä on, että 9 kuukauden ajan naisen ruumis on tottunut uuteen sairauteen, ja synnytyksen jälkeen hänet rakennetaan uudelleen. Luonnollisesti hormonaaliset muutokset voivat tulla lähde, joka aiheutti hiustenlähtöä. Tämä tapahtuu yleensä neljäntenä kuukautena synnytyksen jälkeen.

Onko se huolestuttava tästä? Merkittäviä huolenaiheita, tietenkin, ei. Mutta nainen on nainen! Ja hän aina haluaa olla kaunis. Vanhoina päivinä nuoret äidit (ja ei vain äidit) käyttivät raakamaitoa shampoosina ja käyttivät kefiriä tai seerumia balsamina. Jos päätät pestä pääsi munalla, älä unohda, että se voidaan keittää liian kuumassa vedessä!

Milloin hiukset lankeavat syntymän jälkeen?

Monet ovat kuulleet, että hiukset putoavat synnytyksen jälkeen. Erityisesti se on tyypillistä imettäville äideille. Tosiasia on, että imetyksen aikana lapsi ja maito ottavat joitain hivenaineita ja vitamiineja äidiltään. Se ei haittaa tänä aikana juoda vitamiineja D3, A, B; älä unohda kalsiumia ja rautaa. Vitamiineja C ei pidä liioitella, koska ne voivat aiheuttaa ihottumaa lapselle, esimerkiksi sitrushedelmän ja kaalin, joka on myös runsaasti C-vitamiinia, voi aiheuttaa turvotusta.

Jos syntynyt nainen ei ole hoitava äiti ja hiukset putoavat, niin tämä ei myöskään ole kriittinen tilanne, vaan normaali ilmiö. Se johtuu siitä, että raskauden jälkeen naisen ruumis on kiinnitetty tavanomaiseen tilaan. Ja täyden mukauttamisen aikaan, hiusten ongelma ratkaistaan itse. Mutta jos sinulla ei ole voimaa ja kärsivällisyyttä odottaa absoluuttista normalisointia, voit käyttää balsamia, vaihtoehtoisia keinoja ja ottaa vitamiineja. 

  • Juurata takiainen 1/3 cup kaada 1 kuppi kiehuvaa vettä. Anna seistä noin 1 tunti. Hanki liemi ja käytä sitä balsamina. Valmistettu valmiste on tarkoitettu kertakäyttöön; 
  • tätä reseptiä tarvitaan: kuivatut kamomilla kukat 2 rkl per 50 ml vettä ja munanvalkuaista. Kamomilla kaadetaan kiehuvaan veteen. Sinun täytyy antaa sen valmistaa 4 tuntia. Sitten valmistettu neste suodatetaan, vasta sen jälkeen keltuainen lisätään. Tuloksena saatua seosta on porauduttava voimakkaasti, kunnes vaahto muodostuu. Tuote hierotaan päänahan hieromalla liikkeitä. Pidämme maski 10-15 minuuttia ja huuhdo hiukset; 
  • kamomilla liemi. Tämän potin tekemiseksi tarvitset 3 rkl kuivattua kamomilevyä, 2 pisaraa sitruunamehua, puolet lasillista kiehuvaa vettä. Valmistusmenetelmä on yksinkertainen: kamomilla kukat kaada kiehuvaa vettä, peitä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sen jälkeen liemi suodatetaan ja sitruunamehu lisätään. Näin ollen kotitalouksessa tuotettiin hiusbalmia; 
  • Potion, jolla on erittäin epämiellyttävä tuoksu, mutta hyvä vaikutus! Voit tehdä tämän täytyy näitä ainesosia: tuore sipuli mehu - 2 rkl kuuma pippuria - puoli tl hunajaa - tl jauhettu valkosipuli - vähän "zubochek". Kaikki tämä sekoitetaan ja hierotaan päänahkaan. Liian pitkä tällaisen naamion säilyttäminen ei ole niin kuin valkosipuli voi aiheuttaa palamista. Asetettu aika on 30 minuuttia. Jos kuitenkin "puristaa" ihon aiemmin, sinun on heti pestävä se. Tämä resepti on vasta-aiheita: haavat tai naarmut päänahassa; 
  • kefir lotion. Kefirin määrä riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta. Mittasuhteet ovat seuraavat: 1 tl kefir 2 tl aloe mehua. Jos yhden istunnon aikana on runsaasti nesteitä, voit tehdä sen: puolikuu kefiriä ja 1 tl aloe-mehua (yleensä 1-2). Jo pesty märkä hiukset voitele tulokseksi saatavan voiteen, unohtamatta päänahkaa. Tätä samaa työkalua voidaan soveltaa kulmakarhoihin. Hiusten huuhtelu 30 minuutissa on mahdollista myöhemmin, mutta ei aikaisemmin.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.