^

Seuraukset ja komplikaatiot hiustensiirron jälkeen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kun päätämme jonkinlaisesta radikaalisesta toiminnasta, odotamme aina ratkaisua ongelmistamme häneltä. Silti haluan ymmärtää, että minun täytyi kestää hyvästä syystä.

Valitettavasti heti, kun tällaisen menettelyn lopullinen tulos on hiustensiirto, on yksinkertaisesti mahdotonta, koska hiukset alkavat kasvaa aikaisintaan 3 kuukautta myöhemmin. Mutta nähdä, miten  hiustensiirron jälkeen hiukset putoavat pois,  se on mahdollista jo kolmen kuukauden aikana.

On ymmärrettävä, että hiusten vaihtaminen on luonnollinen fysiologinen prosessi, eikä sinun tarvitse pelätä sitä. Pudotettujen hiusten sijasta tulee uusi, eikä se ole huonompi kuin edellinen. Joten se voi pudota kuin ne karvat, jotka eivät ole kiinni, samoin kuin yksittäisiä yksilöitä follikulaarisista yhdistyksistä, joille on aika muuttua.

Toinen asia on, että ruiskutettujen hiusten lisäksi ne, jotka ovat jääneet paikoilleen, voivat pudota. Menetyksen syy voi olla kudosten vaurio tai kudosten ravinteiden häiriintyminen hiusten kasvun alueella hermojen ja alusten vahingoittumisen vuoksi leikkauksen aikana.

Pudotus voi olla myös koskemattomia hiuksia, jotka ovat herkkiä dihydrotetosteronille, jotka eivät yksinkertaisesti laske ennen toimenpidettä, ja ne, jotka yksinkertaisesti menettävät vähäisemmät ravintoaineet voimakkaiden hiustensiirron jälkeen. Tällainen ilmiö kuin laskeuma sen jälkeen, kun oma heikkohiukkasi lääkärit kutsuvat sokkia (Hairloss shoshk).

Jos et ryhtyä toimiin normalisoida hormonitasojen, on käynyt ilmi, tämä tilanne: istutettu vahvan karvan päässä takana ja sivuilla pään jätetään paikoilleen ja loput sukulaisia otsalle ja kruunun edelleen nukkumaan. On selvää, että kaikki tämä heijastuu kuuntelun päähän ja kampauksen ulkonäköön. Esimerkiksi karvaton kehä tai rako voi muodostua, mikä vaatii toistuvaa toimenpidettä täyttämästä "tyhjiötä". Mutta on myös selvää, että pian tällaisia puutteita ei ole.

Toinen epämiellyttävä hetki -  arpi  kaistale toiminnan  hiusten siirto. Ensinnäkin se on varsin tuskallista, mikä vaikeuttaa hoitomenettelyjä. Toiseksi, se on havaittavissa jo jonkin ajan kuluttua, koska päänahan iho ulottuu, venytys ja arpi sauman sijaan. Jopa 10 cm: n kaistale ei ole niin helppo peittää, puhumattakaan 20-25 cm pitkästä arpeesta.

Arven läsnäolo tekee lyhyen leikkauksen mahdottomaksi, koska tässä tapauksessa se näyttää jotain luonnottomalta. Jotta et halua rajoittaa itseäsi kampausten valinnassa, sinun täytyy miettiä eri menetelmien seurauksia etukäteen. Esimerkiksi saumattoman ja ei-kirurgisen hiustensiirron jälkeen tällaiset ongelmat eivät esiinny.

Komplikaatiot hiustensiirtopotilaan jälkeen

Eri komplikaatioiden mahdollisuus riippuu luonnollisesti käytetystä toiminnasta ja käytetystä elinsiirrosta, lääkärin ammattitaidosta, pään ja hiusten hoidosta menettelyn jälkeen, organismin ominaisuuksista ja samanaikaisista sairauksista. Näin ollen hiustensiirto on aina tietty riski, jota voidaan vähentää vastuullisesti valitsemalla interventiotyyppi ja erikoislääkärin, joka suorittaa toimenpiteen. Kauniita hiuksia etsittäessä ei pidä pidättäytyä olemassa olevista sairauksista, joten menettelyä ei saa heittää ulos tuulessa rahan ja vastaanotettujen terveysongelmien kanssa.

Millaisia vaaratekijöitä odottavat potilaat, jotka ovat päättäneet ratkaisevaa askelta palauttamaan henkilön kuva, jolla on ylellinen kampaamo harvoin ja suhteellisen edullisella keinotekoisten hiusten istutuksella:

 • hyvin usein allergiset reaktiot biofibereihin, jotka ilmenevät vaikean kutinan ja ihottumien muodossa,
 • lisääntynyt hikoilu henkilöille, jotka ovat alttiita hyperhidroosille,
 • immuunijärjestelmän aktivointi ja ihosairauksien paheneminen keinotekoisten osien sisällyttämiseksi kehoon,
 • ruumiin hylkäämisen vuoksi siirrettyjen hiusten menetykset,
 • (immuunijärjestelmä havainnoi keinotekoisia hiuksia leikkauksena, joten leukosyyttien "laumot" lähetetään hiusten käyttöönottoon)
 • keinotekoisten hiusten tilan heikkeneminen, he alkavat katsoa olemaan hyvin hoidettuja, mikä ajan mittaan tekee hairstylestä huonoa.

Kyllä, tämän toiminnon avulla voit säästää rahaa ja saada saman tuloksen kuin hiustensiirron aikana, mutta ajoissa saattaa käydä ilmi, että menettely vain huononi tilannetta ja henkilöä, joka todella maksaa pettymyksestä. Keinotekoisten hiusten elinsiirto - tämän on oltava viimeinen asia, jonka henkilö voisi vielä päättää epätoivoisessa tilassa. Epäonnistumisen riski tässä tilanteessa on erittäin korkea.

Nyt palataan yhä useampiin menetelmiin hiustensiirron (autotransplantaatio) yhteydessä. Mitä tulee saumattomaan ja ei-kirurgiseen tekniikkaan, on olemassa useita mahdollisia komplikaatioita:

 • epämukavuus menettelyn alueella on mahdollista vain ensimmäisen vuorokauden kuluttua toimenpiteestä, ei saa olla kipua, mutta epämukavuuden poistamiseksi lääkäri voi neuvoa anestesia-lääkkeen,
 • kutiava päänahka paikalla istutetut hiukset ilman muita oireita allergia tulee indeksi mikroranok paranemista, se voi kestää jopa 10 päivää, jonka aikana fyysisiä vaikutuksia iholla ei kannata käyttää, eli ei ole suositeltavaa naarmuttaa päätäsi,
 • kasvojen turvotus ja päänahan herkkyyden rikkominen ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen, jota pidetään mahdollisena kehon tavanomaisen reaktion häiritsemiseksi hänen työstään,
 • ulkonäkö alueelta, jolla pienet veriset läpipäästöt hiustyypistä, jotka yleensä katoavat ensimmäisellä viikolla,
 • verenvuoto (tämä komplikaatio on erittäin harvinaista ja edellyttää erikoistuneita interventioita),
 • muodostumista ihossa lähellä istutetun proteesin pieni kivuton tiiviste on täytetty vakavien nesteen (serooma), joka on yleisesti pidetään vaarattomia, mutta neste edelleen liikkuva poistaa ja laittaa muutaman päivän painesiteen,
 • mustelmien värjäytyminen ihon verenvuodon seurauksena (pienet mustelmat liukenevat itsestään ja laajat vaativat lääkärin toimenpiteitä, jotka auttavat poistamaan kertyneen veren ja sidoksen verenvuotosastian)
 • päänahan virheellinen hoito ensimmäisten päivien aikana siirron jälkeen tai desinfiointitoimenpiteitä koskevat virheet toimenpiteen valmistelun ja toteutuksen aikana on mahdollista saada mikrodamageja kohtausten kohtaamispaikoissa ja karvatuppien käyttöönotossa. On selvää, että asianomaiset sipulit voivat yksinkertaisesti jättää sängynsä ja haitata transplantaation lopputulosta.

Operatiivisilla nauhamaisilla tekniikoilla voi olla vielä enemmän komplikaatioita, jotka liittyvät menettelyn kirurgiseen osaan:

 • Kun leikkaus leikataan kärjen niskan ja sivuosien kohdalla leveydeltään korkeintaan 3 cm, haavojen reunat on vedettävä yhteen sauman levittämiseksi. Vahvan jännityksen seurauksena on joskus mahdollista odottaa tällaisen haavan reuna-eroja, joka havaitaan ensimmäisten viikkojen aikana intervention jälkeen. Joissakin tapauksissa on jopa turvauduttava toistuvaan ompeluun.
 • Jos infektio voi altistua pienille haavoille, mitä voimme sanoa suuresta haavasta, johon siirrännäisen leikkaus siirrettiin. Tartuntataudit ovat samat kuin ei-kirurgisten tekniikoiden tapauksessa. Tämä vaatii jonkin verran anti-inflammatoristen lääkkeiden ja antibioottien hoitoa.
 • Haavan infektio, sen ympärillä olevien kudosten voimakas jännitys ja geneettinen alttius voivat aiheuttaa ulkonäköä keloidisten arpia, jotka ovat sidekudoksen muodostumisalueita. Haavat muodostuvat haavan parantumisen jälkeen useita kuukausia ja kasvavat parin vuoden kuluessa. Kun niiden kasvu pysähtyy, voit turvautua näiden ei-esteettisten muodostelmien poistamiseen, mikä voi myös aiheuttaa fyysistä epämukavuutta. Siihen asti sinun on tehtävä kortikosteroidien ja sidosten käyttöä.
 • Yksi hiustensiirron komplikaatioista voidaan odottaa myös leikkauksen aikana, koska menettelyn suorittavan henkilöstön virheelliset toimenpiteet ovat. Tämä viittaa päädyn kärjen takaraivasta poistettujen läppien marginaaliseen nekroosiin. Sen tulee aiheuttaa laipan osan värimuutoksia. Kudosten aloituskudoksen osa olisi poistettava, sitä ei voida käyttää elinsiirtoon.

Keskustelimme mahdollisista hiustensiirtopro- sessin komplikaatioista, joita potilaan on perehdyttävä lääkärin lisäksi. Potilaalla on oikeus tietää kaikenlaisista terveysriskeistä.

Mutta tällaisten riskien olemassaolo ei tarkoita sitä, että komplikaatioita välttämättä tapahtuu. Muussa tapauksessa hiustensiirto-operaatiot eivät olisi niin suosittuja kuin nykyään. Meidän on ymmärrettävä, että riski on olemassa myös silloin, kun tie ylittää liikennevaloja, mutta tämä ei rajoita liikkumisesi risteyksessä, jos tällainen tarve on olemassa.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.