^

Voiteet aknea varten kasvoihin

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kaikki kohtaavat aknen kasvot, joten jokainen tuntee yrittäessään löytää tehokkain lääke tämän ongelman korjaamiseksi. On monia lääkkeitä, jotka voivat päästä eroon ihottumasta ja parantaa sen tilaan. Suosituin korjaustoimenpide on voide aknen kasvojen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Viitteitä Voiteet aknea kasvoilta

Käyttöaiheiden joukossa: ihon sisäisen tai usean erittymisen (akne, akne), suljettu tai avoin tyyppi.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Julkaisumuoto

Yksi suosituimmista akne voiteet, joita tuotetaan kasvi- seuraavat elementit: streptocidal, rikki-, salisyylihappo, sintomitsinovaja ja retinoiinihapon, eritromitsinovaya, Wisniewski ja ihtiolovaya.

Salisyylihappoa

Koska salisyylihappo on yksi tärkeimmistä vaikuttavista aineista monissa lääkkeissä, jotka auttavat ehkäisemään iho-ongelmia, on selvää, että siihen perustuva voide on erittäin tehokas. Hänen ominaisuutensa antavat hänen kuivua pimples, mikä edistää niiden poistamista. Voidettaa käyttää voidetta on pistemenetelmässä välttämätöntä vain tulehduksen keskuksille, sillä muutoin terveiden ihokosien kuivaus on mahdollista. Toinen salisilvaisen voiteen plus on se, että sillä on valkaisevia ominaisuuksia, minkä ansiosta se voi poistaa aknen jäljellä olevat tahrat.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Vishnevskyin voide

Voide Vishnevsky on erittäin tehokas poistamaan aknen oireet. Sen pääkomponentit - risiiniöljy, terva, sekä kserot. Tämän lääkkeen käytön piirteistä - käytettäessä on käytettävä sidetta. Vaikka käsittelette yksittäistä pienoisnuumaa, käytä menettelyn jälkeen sulkemista seinään, joka on kiinnitetty kipsiin. Myös maski, joka valmistetaan levittämällä voidetta steriiliin sideharsoon, jossa nenän ja silmien reiät on valmistettu, auttaa myös. Tätä menetelmää käytetään silloin, kun kasvoissa on useampia tulehdustiloja - naamio on pidettävä useita tunteja. Voide auttaa saamaan surmansa haavoista ja parantamaan pieniä vahinkoja. Jos käytät maskiakin pitkään, voit vähentää aknejä poistettaessa jäljellä olevia arkoja.

Ihtilliolivoide

Lääke on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joten se voi tehokkaasti torjua pustoleita, mikä aiheuttaa kypsymisen prosessia. Tärkein varoitus ennen tämän voiteen käyttämistä on se, että sitä on käytettävä pistekohtaisesti pienessä määrin.

Hepariinivoide

Kun hepariinivoiteelle altistetaan iholle, vapautuu hepariininatrium, joka eliminoi tulehduksen, toimii paikallisena analgeettisena aineena ja sillä on myös antitromboottinen vaikutus.

Sinkkiä voidetta

Voide valmistetaan sinkin perusteella, mikä auttaa palauttamaan ihon nopeasti ja tehokkaasti. Tämän lääkkeen tärkeimmät ominaisuudet: antibakteerinen ja kuivaus. Lisäksi voide auttaa vähentämään huokosten tukkeutumista, koska se vähentää subkutaanisen rasvan mahalaukun tuotantoa. Voitelun parantava vaikutus mahdollistaa haavan, haavojen ja arvet, jotka voivat säilyä aknen poistamisen jälkeen. Myös voide vähentää heikkenemisen mahdollisuutta - punastumisalueet keventuvat. Vaseliinin ja sinkin yhdistelmä auttaa parantamaan ihon elastisuutta. Myös ärsytyksen ja tulehduksen vakavuus vähenee.

Zinerit

Zineriteä pidetään yhtenä parhaista anti-akne-lääkkeistä. Voit saada voidetta sekoittamalla liuotin ja jauhe, joita myydään sarjassa. Voide koostumus on turvallinen, mutta se sisältää erytromysiiniä - melko voimakasta antibioottia. Kiitos sinkki, joka on myös läsnä formulaatiossa, rasvainen loisto poistetaan kasvoista.

Rikki-voide

Voiteen pääkomponentti on rikki, jolla on antibakteerisia ja desinfioivia ominaisuuksia. Kun iho on pudonnut, se alkaa heti tuhota loisia, bakteereita ja sieniä. Lisäksi voide regeneroi ihon - paranee vaurion, poistaa keratiinoituneen epiteelin ja myös pehmentää ihoa.

Kaikki voiteen vaikuttavat aineet tunkeutuvat syvälle ihon alle. Tässä tapauksessa henkilö voi tuntea lievää polttamista ja kutinaa hoidetuilla ihoalueilla - tämä on normaali reaktio.

Baziron

Baziron on desinfiointiaine voite, joka tuhoaa bakteereja, jotka aiheuttavat aknen muodostumista. Lääkkeen ominaisuuksista: kosteuttava ja keratolyyttinen vaikutus, veren virtauksen stabilointi, huokosten puhdistus sekä ns.

Lisäksi voide lohkeaa keratiinoituja soluja, avaa ihohuokoset ja kosteuttaa ihoa. Lääke auttaa stabiloimaan talirauhan toimintaa, joka poistaa talirauhan. Vähentää ihon rasvaa, turvotusta ja punoitusta.

Tämän voiteen etu on myös, että bakteereilla ei ole immuniteettia siihen. Tämä saavutetaan peroksidilla, jolla on tällainen vaikutus niihin.

trusted-source[18], [19], [20]

Calendula-voide

Voiteluaine, joka tehdään kalendulan yrtteihin perustuen, vaikuttaa ihoon hellästi, poistaa aknen jäljellä olevat arvet ja paikat. Se sisältää myös petroleum-hyytelöä, joka edistää huokosten laajenemista, minkä seurauksena iholle ei muodostu komedoneja. Öljyhyytelö estää kosteuden tunkeutumisen, suojaa haavaa negatiivisilta ulkoisilta tekijöiltä ja lisäksi palauttaa kudokset. Syvän syövän aknen läsnä ollessa tulisi käyttää kalendulan voimaa, koska se pystyy nopeasti estämään tulehduksen.

trusted-source[21], [22]

Retinoiiva voide

Retinoidisen voiteen jatkuva käyttö voi vähentää ihon rasvapitoisuutta. Lisäksi voiteella on antibakteerisia ominaisuuksia, koska sitä käytetään usein keinona poistaa akne.

Voiteet aknen kasvolle antibiootilla

Antibioottien suosituimmat akne-voiteet ovat paikallisia vaikutuksia, kuten:

  • Skinorene, joka sisältää ei-anodiumihappoa, jolla on antimikrobisia ominaisuuksia. Levitä voidetta kuivalla puhtaalla iholla ja hankaa sitä varovasti. On muistettava, että Skinoren voi aiheuttaa sivuvaikutuksia - kuorinta, kutina tai polttaminen.

  • Differin, joka selviää aknen kanssa. On välttämätöntä hieromata liikkeet hieromaan huumeiden tulehtuneeseen paikkaan, mieluiten illalla, ennen nukkumaanmenoa. On huomattava, että tämä lääke on kielletty raskauden ja imetyksen aikana. Ärsytystapauksessa voide on lopetettava. Differin-valmisteen vaikutus tulee havaittavaksi 2-3 kuukauden kuluttua.

Tetrasykliinivoide

Tetrasykliinivoide sisältää tetrasykliiniä, joka on antibiootti, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia (tuhoaa strepto- ja stafylokokit). Tämän voiteen ansiosta aknen ja aknen poistaminen on mahdollista. Tämän lääkkeen käyttötapa on hieman erilainen kuin muut - muut voiteet on osoitettava vain tulehduksen kohdalla, mutta tetrasykliiniä tulisi levittää ohut kerros suoraan iholle (joskus jopa kokonaan koko kasvot).

Levomekol

Levomecol-voiteen tärkeimmät osat ovat levomysiini sekä metyyliurakliini. Tämän lääkkeen tärkeimpiä ominaisuuksia: ihon puhdistaminen, vahingoittuneiden kudosten parantuminen, punoituksen ja ihon värjäytymisen poistaminen, turvotuksen vähentäminen ja tulehdusta estävä vaikutus.

Synthomysiini voide

Synthomysiini voide on yleinen desinfiointiaine, joka tehokkaasti poistaa tulehduksen, minkä vuoksi sitä käytetään usein erilaisten lokalisointien aknen hoitoon. On erittäin tärkeää tarkkailla annostusta - ennen jokaista uutta sovellusta, puhdista iho edellisestä voiteesta. Tehokkain on paikalla aknen hoito.

Hormonaaliset voiteet aknea kasvoilta

Kasvojen aknen kasvojen suosituimpia ja tehokkaimpia hormoneja ovat Triderm ja Sinaphlan. Näitä voiteita ei voida käyttää pitkään paikallisen ihon atrofian kehittymisen vuoksi. Monimutkaisen koostumuksen (antibiootti + kortikosteroidi) ansiosta voiteet voivat poistaa tulehduksen, kuivattaa ihon ja myös antibakteeriset vaikutukset. Mutta niillä on myös haittoja - niillä on yleensä kielteinen vaikutus sisäelinten toimintaan ja lisäksi ne häiritsevät aineenvaihduntaprosessia. Tämän vuoksi näitä lääkkeitä, kuten muita hormonaalisia voiteita, suositellaan vain lääkärin määräämisen yhteydessä.

Voiteet aknea aiheuttavista kasvoista

Aknen jäljellä olevien pisteiden poistamiseksi eliminaation jälkeen on suositeltavaa käyttää voiteita, jotka on valmistettu nonanedio, salisyyli, hydroksietaanihappo perusteella. Niistä:

Sinkki, salisyylihappo, ihtyyli ja myös sintomysiinivoide. Levitä ne tulehduksen alueille 1 tunti, sitten huuhtele vedellä. Kohteet katoavat noin yhden viikon kuluttua;

Erittäin tehokas on badyagi-voide, joka valmistetaan seuraavalla tavalla - sekoittaa 1 rkl. Tämä jauhe sekä 3-5 tippaa. Vetyperoksidia (3%). Saatu voide levitetään akneon ja jätetään 15 minuuttia, minkä jälkeen se pestään pois. Kun voide toimii, tuntuu palava tunne, ja sen jälkeen ihon voi muuttua punaiseksi, joten on parempi suorittaa hoito yöllä. Lääkkeen ansiosta verenvirtauksen voimakkuus lisääntyy tulehduksen kohdalla ja lisäksi iho kuoritaan.

Voiteet ihon sisäisestä ihonalaisesta akneesta

Tehokkain ihonalaista aknea vastaan ovat seuraavat voiteet:

  • Clindovit ja myös Dalacin (antibiootit, joilla on bakterisidisiä ja bakteriostaattisia ominaisuuksia);
  • Levomekol - voide, jolla on anti-inflammatorisia, parantavia ja antibakteerisia ominaisuuksia;
  • Ihtiolovaja, sinkki ja voide Vishnevsky - anti-inflammatoriset antiseptiset aineet, jotka eliminoivat tuskan ja myös nopeasti irtoavat ihon mätästä.

Kasvoilta peräisin olevan akne-voiteiden ominaisuuksia tutkitaan käyttäen retinoidun voiteen esimerkkiä.

Farmakodynamiikka

Tämä voite aknea kohtaan vakauttaa terminaalisen solun erilaistumista, joka vaikeuttaa detriittisen muodostuksen prosessia ja epiteelin hyperproliferaatio myös hidastuu. Tämän seurauksena sebumen tuotantoaste laskee, mikä vähentää tulehdusta sebaceous-rauhasessa ja normalisoi ihon tilan.

Voiteiden käyttö raskauden aikana kasvojen aknea vastaan

Akneen voiteita ei saa käyttää raskauden aikana. Ainoa poikkeus on Skinoren, mutta sitä voi käyttää vain raskauden johtavan gynekologin luvalla. Tätä voidetta tulisi käyttää ohut kerros akupunktio tulehduksen alueille useita kertoja päivässä.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27]

Annostus ja antotapa

Ennen hepariinivoiteen levittämistä on tarpeen puhdistaa iho ja käsitellä se alkoholiin perustuvalla liuoksella. Hakumenettely olisi suoritettava kahdesti päivässä, ohuen kerroksen voiteluun tulehduksen alueella. On muistettava, että aknen ja hepariinivoiteen hoidon aikana ei pitäisi käyttää koristeellisia kosmetiikkaa. 

Tetrasykliinivoidea levitetään myös ohuessa kerroksessa. Käytettäessä käytetään sideharsoa - se esipyytetään useassa kerroksessa, käsitellään sitten lääkkeellä ja kiinnitetään kasvoihin laastarin kanssa. Tämä side tulisi säilyttää kasvoilla 12 tunniksi.

Zineriteä levitetään kahdesti päivässä yhtenäisellä ohutkerroksella ennen sen puhdistettua ihoa. Laimentamassa on erityinen applikaattori, joka yksinkertaistaa prosessointimenettelyä - sen avulla sovellus on nopeampi.

Retinoiiva voide tulee levittää kahdesti päivässä tulehduksen alueille, hoidon aikana, jolloin suu tai silmät eivät pääse. Hoidon kesto voi kestää 4-6 viikkoa, ja tarvittaessa on mahdollista nimetä toinen kurssi.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41]

Vasta

Vastasyntyminen minkä tahansa voiteen käyttöön on lisääntynyt herkkyys lääkkeen yksittäisille osille.

Jos puhumme mainoksista, tetrasykliinivoidetta ei voida käyttää, jos potilaalla on maksan toimintahäiriöitä tai sieni-sairauksia. Ichthyol voide on kielletty, jos ihoa on äskettäin käsitelty kemiallisella puhdistuksella tai laserhiomalla (tulisi olla vähintään 7 päivää tämän jälkeen) ja alle 12-vuotiaille lapsille. Hepariinia samaa voidetta ei voida käyttää huonoon veren hyytymiseen, avoimiin märkähaavoihin ja jos verihiutaleiden määrä vähenee jyrkästi.

trusted-source[28], [29], [30]

Sivuvaikutukset Voiteet aknea kasvoilta

Vaahdon haittavaikutusten joukossa havaitaan usein oireita, kuten kutinaa, skaalausta tai polttamista ja dermatiitti tai urtikaria voi kehittyä.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35], [36]

Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Hepariini voidetta ei voida yhdistää antihistamiineihin, tulehduskipulääkkeisiin eikä tetrasykliiniin ja tyroksiiniin.

Ihtillioli-voide on kielletty yhdistämään jodidien, alkaloidien ja raskasmetallien suolojen kanssa.

Retinoi-voide sisältää isotretinoiinia, jonka tehokkuus vähenee yhdessä GCS- ja tetrasykliiniantibioottien kanssa. Se ei myöskään saa yhdistää retinolia voiteita, tai Differin retasol, koska se voi aiheuttaa kehitystä hypervitaminoosin tyypin A Lisäksi on mahdotonta yhdistää retinoiinihapon voiteen muiden lääkkeiden kanssa, jotka aiheuttavat valoherkkyyttä.

trusted-source[42], [43], [44]

Varastointiolosuhteet

Säilytä pimeässä voidetta kuivassa lämpötilassa alueella 15-25 ja C.

Retinoidiselle voiteelle optimaaliset lämpötilaolosuhteet ovat 2-8 ° C, eikä niitä voi jäädyttää.

trusted-source[45], [46], [47], [48], [49]

Säilyvyys

Kasvoilta peräisin olevan aknen voidetta voidaan soveltaa 2-5 vuoden ajan valmistuspäivästä.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54]

Huomio!

Tietojen käsityksen yksinkertaistamiseksi tämä huumeiden käyttöohje "Voiteet aknea varten kasvoihin" käännetään ja esitetään erityisessä muodossa huumeiden lääketieteellisen käytön virallisten ohjeiden perusteella. Ennen käyttöä lue merkintä, joka tuli suoraan lääkkeeseen.

Kuvaus on tarkoitettu informaatioteknisiin tarkoituksiin, eikä se ole opas itsehoitolle. Tämän lääkkeen tarve, hoito-ohjelman tarkoitus, lääkkeen menetelmät ja annos määräytyy yksinomaan hoitavan lääkärin mukaan. Itsehoito on vaarallista terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.