^

Voiteet paikoista aknen jälkeen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Pigmenttipaikkojen ulkonäkö aknen jälkeen ei tietenkään ole sairaus. Tätä ilmiötä voidaan kuitenkin kutsua erittäin epämiellyttävältä kosmeettiselta ongelmalta, joka aiheuttaa paljon vaivaa omistajalle. Kuinka päästä eroon tästä ongelmasta? Tietenkin paras voide paikoista jälkeen akne voi suositella vain lääketieteen asiantuntija (tässä tapauksessa - dermatologist). Tarjoamme sinulle lyhyen katsauksen tavallisimmista keinoista päästä eroon tahroista. Tällaisia varoja voi ostaa mistä tahansa apteekista, ja ne eivät yleensä ole kovin kalliita.

trusted-source[1], [2]

Viitteitä Voiteet paikoista aknen jälkeen

Paikat aknen jälkeen ovat vain irtisanomisia pigmenttisen aineen kertymispaikalle melaniinista - tumma ihon pigmentti. Tämä tapahtuu, jos kudoksissa on voimakasta tai pitkäkestoista tulehdusprosessia.

Paikat aknen jälkeen voidaan jakaa useisiin vaihtoehtoihin:

 • sinertävän tummat täplät, jopa karmiininpuoleiset - näkyvät voimakkaan ihon tulehduksen jälkeen kiehumisen jälkeen ja massiivisten syvien aknenpaljastusten jälkeen. Tällaisia voimakkaita väriaineita voi olla vaikea päätellä - hoito voi kestää kauan ja on vaikeaa;
 • punertava ja sinipunainen pisteitä akne on helppo tulehdusaste. Tällaiset raidat ovat usein väliaikaisia ja siirtävät omat. Vain joissakin tapauksissa lyhytaikaista hoitoa voidaan vaatia;
 • paikat aknen jälkeen - voi seurata paitsi ihon tummumista, myös arpien muodostumista, jota ei voida helposti poistaa. Akneen jälkeisistä paikoista saatujen voiteiden lisäksi saatat tarvita syvän ihon kuorinta.

Pisteleiden jälkeiset paikat eivät aina näy. Useimmiten tämä ilmenee ihottumattomien hävittämisen seurauksena:

 • ihon riittämätön desinfiointi;
 • kun aknen prosessi laiminlyödään;
 • kun puristetaan aknea;
 • jos pimples ympärillä oleva iho on vahingoittunut.

Estääkseen pisteiden muodostumisen, aknen hoito olisi aloitettava oikea-aikaisesti ja pätevästi.

trusted-source[3], [4], [5]

Julkaisumuoto

Tämä vapautumisen muoto, kuten voide, voi vaikuttaa akne-pisteisiin eri tavoin.

 1. Voiteet, joilla on selkeytysvaikutus, tuotetaan lisäämällä hydrokinonia - aine, jolla on valkaisuaine. Tällaiset korjaustoimenpiteet poistavat hyvin hyperpigmentaation, mutta niitä tulisi käyttää kohtalaisesti lyhytkursseina. Muutoin on mahdollista muuttaa solujen rakennetta, joka voi johtaa vakaviin sairauksiin, jopa pahanlaatuisiin kasvaimiin asti. Lisäksi hydrokinonin ja vitamiinivalmisteiden yhdistettyä käyttöä retinolin perusteella ei suositella.
 2. Voiteet, joissa on vesiliukoisia ja rasvaliukoisia hydroksihappoja, kykenevät peittämään ihon pintakerrokset, mikä auttaa vähentämään hyperpigmentaation voimakkuutta. Samankaltaisiin voiteisiin on mahdollista valmistaa valmisteita salisyyli-, sitruunahappo-, glykoli- ja maitohappojen perusteella.
 3. Akneita sisältävät voiteet sisältävät vaikuttavaa ainetta - atselaiinihappoa, joka toimii hyvin hormoneista riippuvien ihottumien varalta (esim. Akne murrosikana). Tavallisilla pimpoleilla tämä aine ei tuota odotettua vaikutusta.
 4. Kovikaasuun, arbutiiniin tai magnesium-askorbiili-2-fosfaattiin perustuvat voiteet - aineet, jotka aktiivisesti estävät melaniinin synteesiä.

Nimet

Lääkkeisiin, jotka toimivat akne-pisteiden muodostumisen estämiseksi, voit sisällyttää tällaisia lääkkeitä:

 • antiseptiset aineet - eteeni ja streptosidinen voide - on antimikrobista ja desinfioivaa vaikutusta;
 • antibakteeriset valmisteet - Levomecol-voiteet, Zinerit jne. - lievittää tulehdusreaktiota;
 • hormonaaliset aineet - Lorinden A, Flucinar - eliminoidaan tulehdus ja oikeat metaboliset prosessit kudoksissa;
 • antihistamiinit - Fenistil, Elidel - eliminoi allergisen reaktion aiheuttaman pigmentaation.

Lisäksi on välttämätöntä erottaa toiset tehokkaat voiteet paikoista aknen jälkeen:

 • hepariinivoite;
 • badyaga;
 • Kontraktubeks;
 • sintomysiini voide;
 • sinkki voide;
 • rikkihappo, jne.

trusted-source[6]

Voiteet, jotka keventävät aknen tahroja

Akneen jälkeisten paikkojen voide voi koostua komponenteista, joilla on erilaiset valkaisuominaisuudet. Jotkut niistä ovat täysin vaarattomia keholle, mutta jotkut voivat olla myrkyllisiä - esimerkiksi hydrokinonia. Sen sijaan se käyttää aktiivisesti arbutiinia - samanlaista valkaisuaine, joka ei aiheuta vaaraa keholle.

Rasva-aineesta peräisin olevien aknen jälkeisten rasva-aineiden rasva on myös selkeyttävää ja kuorintavoimaa. Kuitenkin valittaessa tällaista voidetta on tarpeen kiinnittää huomiota vain sellaisiin keinoihin, joissa rikkipitoisuus on vähintään 10%, vain tällaiset valmisteet voivat tehokkaasti valkaista alueita, joilla on hyperpigmentaatio.

Jos elohopeaa esiintyy voiteessa, se voi myös olla valkaisevaa vaikutusta, mutta tämä voite, sen lisäksi, että se on hyvä, tuo usein ruumiin ja aiheuttaa paljon haittaa sen myrkyllisyyden vuoksi.

No, jos voiteen komponentti paikalla on melanosimikomponentti - erityinen luonnollinen entsyymi, joka pystyy tuhoamaan melaniinin sitkeitä sidoksia, jotka ovat pigmenttien kerääntymistä ihon pintakerroksiksi.

Akne-akneen tahrojen korjaamiseksi tehdyt korjaustoimenpiteet sisältävät usein kaiinihappoa - se on vaaraton aine, joka täydellisesti peittää pintakerroksen. Kovikaasun haitta on sen kyky aiheuttaa allergisia reaktioita.

Sinkkiä voidetta punaisista pisteistä aknen jälkeen

Sinkki voide on edullinen ja tehokas keino, joka perustuu sinkkioksidi- ja vaseliiniöljyyn. Voide on kuivaus- ja parkitustoiminto, eliminoi jäljellä olevat oireet tulehdusreaktiosta.

Sinkkiä voidetta käytetään lukuisiin iho-ongelmiin:

 • vaipan ihottumaa;
 • diateesillä;
 • ihon pinnallisia vammoja.

Lisäksi tätä työkalua käytetään aktiivisesti eroon punaisista pisteistä aknen jälkeen. Vaahtoa levitetään pisteisiin päivittäin, vähintään - 4 kertaa, enintään - 6 kertaa päivässä. Hoidon kesto - kunnes hyperpigmentoitujen kohtien täydellinen katoaminen.

Ainoa vasta-aiheena sinkki- voiteen käytölle iho-oireiden torjunnassa on liiallinen allerginen herkkyys ulkoisen aineen koostumukselle.

Salisyylihappoa

Salisyylihappo voide soveltuu monien ihosairauksien hoitoon. Tämä valmiste perustuu salisyylihappoon.

Salisyylihappo voide: llä on anti-inflammatorinen vaikutus, jonka avulla voidaan käyttää hoitoon eczematous vaurioita, märkivä ihovaurioita, seborrooinen ihottuma, syyliä, psoriaasiplakit, kuumotusta ja iktyoosi. Salisyylihappo on keratolyyttinen, mikä selittää lääkkeen hyvät kuorinta- ja uudistumisominaisuudet.

Vaahto tahranpoiston jälkeen akne on asetettu ongelma-alueille kerran päivässä (yöllä). Viikon ajan lääkettä käytetään päivittäin, minkä jälkeen sitä sovelletaan hakemukseen joka toinen päivä. Lisäksi kosteuttavia voiteita käytetään väistämättä, sillä voiteella on merkittävä kuivausvaikutus.

Jos ei ole tilaisuutta ostaa salisyylihappoa, voit käyttää tavanomaista salisyylihapon liuosta. Näillä varoilla on paljon yhteistä, ja niiden tehokkuusaste on lähes sama. Kuitenkin, jos sinulla on kuiva ja herkkä iho, nämä lääkkeet eivät toimi sinulle, koska ne kuivuvat hyvin ihon pintaa, mikä voi vaikuttaa epidermiksen tilaan.

Synthomysiini voide

Synthomysiini voide on pitkäaikaisesti todistettu korjaava pigmenttikohta, mukaan lukien akne. Voide koostumus on antimikrobinen aine, antibiootti, jolla on levomysiini ja risiiniöljy, antiseptinen ja mieto ihonpuhdistin.

Voidetta käytetään joka toinen päivä, mieluiten - siteen tai siteen alla.

Synthomysiinivoite ei ole suositeltavaa käyttää raskauden aikana, sillä se on erittäin todennäköistä allergioista, samoin kuin ekseema tai sieni-leesio (mykoosit, kandidiaasi).

Lisäksi tämä korjaus aknen puhdistusta varten ei voida käyttää pitkään, koska voide voi aiheuttaa riippuvuutta aiheuttavan vaikutuksen, joka hidastaa merkittävästi ja vaikeuttaa ihon puhdistusta.

Hepariinivoide

Hepariini voidetta käytetään usein tromboosiin, suonikohjuihin ja peräpukamiin. Kuitenkin harvat tietävät, että hepariini ei ole yhtä tehokas hematomien tapauksessa, silmien alla olevat siniset piikit sekä kasvojen ja kehon paikat aknen jälkeen.

Lääkkeen tärkein ainesosa on natriumhepariini - hiilihydraatti, joka vaikuttaa veren koaguloituvuuteen, verihiutaleiden laatuun ja verenkiertoon. Lisäaineina voiteessa ovat vaseliiniöljy, glyseriini, steariini, bentsokaiini jne.

Hepariini voidetta käytetään pieninä määrinä aiheuttaen ongelmia alueille jopa kolme kertaa päivässä. Olisi pidettävä mielessä, että hepariinin vaikutus jatkuu 8 tuntia tuotteen levittämisen jälkeen ihoon.

Pääsääntöisesti kymmenen päivän voide-sovellus riittää parantamaan ihon tilaa. Jos kuitenkin on muita ihottumia, kutinaa, punoitusta - agentin käyttö on parempi lopettaa.

Älä suosittele voiteen käyttöä avoimilla haavoilla ja vahingoittaa ihon koskemattomuutta sekä huono veren koaguloitavuutta.

Ihtilliolivoide

Yksi luonnollisista ja edullisista keinoista päästä eroon aknepotiloista on nikkeliöljy - aine, joka sisältää selluliinihartsia ja orgaanista rikkiä.

Voide puhdistaa ihon, pysäyttää tulehdusreaktion kehityksen, desinfioi, pehmentää, auttaa palauttamaan pinnan epidermis.

Sen lisäksi, että poistavat tahrat aknen jälkeen, voidaan käyttää ihtolysi voidetta:

 • suoraan pimples ja akne purkauksia;
 • ihon punoitusta ja ärsytystä;
 • auringonpaisteella;
 • ihon karkeus ja keratinisaatio.

Päästä eroon paikoista akne-voiteen jälkeen levitetään yön yli sidoksen tai sidoksen alla. Soveltamisen kesto määräytyy pigmentaatioalueiden syvyyden ja vakavuuden mukaan.

Voidetta ei käytetä:

 • jodivalmisteiden yhdistelmällä;
 • taipumus allergioihin;
 • raskauden aikana (ei-toivotut).

Tuotetta ei suositella suurille ihoalueille. Jos hyperpigmentaatioalue on laaja, on parempi käyttää voiteen pistosovellusta - suoraan aknen paikkaan.

Rengasvoite kasvoista pisteestä aknen jälkeen

Jotta paikat voitaisiin poistaa aknen jälkeen rikkihapon avulla, on välttämätöntä ottaa lääke, jonka rikkipitoisuus on vähintään 10%. Alempi pitoisuus ei selviä vanhojen ihosolujen kuorinnasta. Ja kokonaisuudessaan rikkihappo on riittävän tehokas hyperpigmentaation torjunnassa ja tällaisen työkalun kustannukset ovat miellyttävät.

Tämä voide ei kuitenkaan ole ilman haittojaan:

 • ei oikein miellyttävä tuoksu;
 • vaikea pestä iholta;
 • Älä pese pois, kun saat liinavaatteisiin.

Seerumin voide levitetään kostealle kasvolle (vaurioalueilla) kerran kahdessa päivässä. Hoidon kesto on yleensä 3-4 viikkoa.

Älä käytä rikkihappoa:

 • raskauden aikana;
 • organismin allergisella kaltevuudella.

Jos et ole varma, että lääke on täysin turvallinen sinulle, kokeile: käytä pieni määrä voidetta ranteen alueelle ja odota. Jos tämän ajanjakson aikana ei ole punoitusta, kutinaa tai epämukavuutta, voit korjata kasvojen tahroja.

Farmakodynamiikka

Jotta saataisiin odotettavissa oleva valkaisevaa vaikutusta, voiteesta akneuksen jälkeen olevista paikoista tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • Pysäytä tulehdusprosessi - tämä ominaisuus on erityisen tärkeä, jos akne on taustalla olevia pisteitä, joita on käsiteltävä (muutoin kohdat tulevat taas näkyviin);
 • desinfioida ihon, neutraloida bakteerit - välttää aknen uusiutuminen ja estää tarttuvan prosessin kehittyminen;
 • pehmittää pintakerrosta - tämä on tärkein valkaisuvaikutus, kun vanhat, pigmentoituneet solut irtoavat, kun uudet näyttävät - terveitä. Tätä lääketieteellistä ominaisuutta kutsutaan keratolyyttiseksi.

Voide voi olla jokin toiminto tai yhdistää erilaisia ominaisuuksia, mikä vain parantaa lääkkeen tehoa.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Farmakokinetiikkaa

Voiteiden kineettiset ominaisuudet johtuvat vaikuttavista aineosista, ne määräävät syvälle tunkeutumisen lääkeaineeseen syvälle kudoksiin. Systeemisissä verenkierrossa voiteet eivät pudota, joten ei ole mahdollista kuvata näiden varojen vaikutusta kehoon.

Jotkut lääkkeet voidaan havaita verenkierrossa pienessä määrin (jopa noin 5% aktiivisen ainesosan kokonaismäärästä), jolla ei ole kliinistä eikä farmakologista merkitystä.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Annostus ja antotapa

Ennen menetelmän aloittamista on tarpeen puhdistaa ja valmistaa ihon pinta, johon valmistetta käytetään. Jos hiutaleita on, ne poistetaan huolellisesti, iho pestään ja desinfioidaan.

Kosteus paikoista pimples jälkeen sovelletaan ohjeiden mukaan, 1-2 kertaa päivässä 2-3 kertaa viikossa.

Voide voidaan levittää iholle ja vasemmalle kuivua kokonaan. Joitakin lääkkeitä suositellaan kuitenkin käytettäväksi sidoksen tai sidoksen alla: tässä tapauksessa saatat tarvita sidoksen, sideharsoa tai sopivaa liimaa.

Ihon keventämistoimenpiteiden kesto - 10 päivästä 4 viikkoon.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32]

Käyttö Voiteet paikoista aknen jälkeen raskauden aikana

Jos osoittautuu, että käytetyn voiteen komponentit eivät pääse systeemiseen verenkiertoon, tällaisen lääkkeen käyttö raskauden aikana on sallittua. Käytä kuitenkin voidetta varovasti, välttäen sen pääsyn limakalvoille, silmille ja suulle sekä nisäkäslihalle (mikä on erityisen tärkeää imettäville naisille).

Erityisen vaarallista on tiettyjen lääkkeiden käyttö raskauden ensimmäisellä puoliskolla. Näihin kuuluvat rikkihappo-, ihtyyli- ja hepariinivoiteet.

Ehdottomasti vasta-aiheena raskauden voiteesta alkaen pisteistä elohopean aiheuttaman aknen jälkeen.

Edellä esitetyn perusteella on syytä huomata, että on erittäin tärkeää lukea varovaisesti voidetta ennen käyttöä, jotta se ei vahingoita tulevaa lasta eikä vaaranna itse raskauden kehittymistä.

Vasta

Vasta-aiheet voiteiden käyttämisestä pisteistä aknen jälkeen voivat olla:

 • pinnallinen ihovaurio, haavaumat, trauma;
 • Ihon sieni-infektiot huumeiden käyttöön;
 • Ihon alle verenvuoto (hepariinivoiteen käytön yhteydessä);
 • ihosairaudet (ekseema, psoriaasi);
 • pinnallisten tai syvien kudosten nekroosi;
 • raskauden ja imetyksen aika;
 • lasten ikä;
 • kehon herkkyyden lisääntyminen valitun lääkkeen koostumukseen.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Sivuvaikutukset Voiteet paikoista aknen jälkeen

Haittavaikutuksia, kun käytetään voiteita tahroja aknen jälkeen esiintyy harvoin. Se voi kutista paikalla sovelluksen avulla, ohimenevä polttava tunne, kuivuus, kuorinta (joka on melko normaali) ihon ärsytystä, kosketusihottuma, allergiset reaktiot (nokkosihottuma, turvotus, ihon punoitus).

Pääsääntöisesti kaikki haittavaikutukset tapahtuvat itsenäisesti sen jälkeen, kun valittu voide on lopetettu.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

Yliannos

Liiallinen toistuva voiteiden käyttö paikoista aknen jälkeen voi johtaa ihon kuivumiseen ja ärsytykseen.

Jotkut voiteet (esim. Sintomysiini) yliannostuksella voivat olla riippuvuutta, jonka jälkeen lääke on jo hyödytön ihon keventämiseksi.

On suositeltavaa käyttää lääkkeiden annoksia lääkärin määräämän järjestelmän mukaisesti. Jos käytät voidetta itse, lue huolellisesti ohjeet huolellisesti. Ja vielä parempi, jos hoito on kokeneen dermatologin tai kosmetologin johdolla.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37]

Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Vaikeasti yhdistettyjen ulkoisten valmisteiden vuorovaikutukset ovat mahdollisia - tämä riippuu niiden koostumuksesta ja vaikutuksesta kudoksiin. Joitakin vuorovaikutuksia on vaikea ennustaa: pohjimmiltaan tämä viittaa biologisesti aktiivisiin lisäaineisiin ja ulkoisiin kasviperäisiin valmisteisiin.

Jos tietyn lääkkeen yhteensopivuudesta on epäilyksiä, niin tällaisessa tilanteessa on parempi ottaa yhteyttä lääkäriin. On mahdollista, että voiteet eivät välttämättä sovi yhteishoidolle.

Jos keratolyyttisiä tahroja sisältäviä tahroja yhdistetään toisiinsa, voi ihon liiallinen kuivuminen aiheuttaa erityistä korjaavaa hoitoa.

trusted-source[38], [39], [40], [41]

Varastointiolosuhteet

Useimmat voiteet paikoista aknen jälkeen eivät vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Esimerkiksi ei ole välttämätöntä säilyttää voiteita jääkaapissa: riittää sijoittaa ne pimeään paikkaan, jossa auringon säteet eivät laske. Voiteiden säilytystä varten optimaalinen lämpötila on +20 ° C +24 ° C.

Lapsille ei pidä antaa tallentaa lääkkeitä ja kosmetiikkaa. Pienet lapset voivat vahingossa nielemään korjaustoimenpiteitä tai käyttää sitä toisella tavalla vahingoittamalla omaa terveyttään. Jopa näennäisesti turvallinen voide, tässä tilanteessa, voi olla haitallista.

Joillakin voiteilla on varastointirajoituksia: tästä syystä optimaalinen säilyttäminen ja lääkkeen tehokkuus on suositeltavaa tutustua ensin tietyn ulkoisen valmisteen ohjeisiin.

trusted-source[42], [43], [44], [45]

Säilyvyys

Korvaavan aineen, kuten voiteen, aknen jälkeisistä paikoista, kestoaika on yleensä noin 3 vuotta, jollei ohjeessa toisin mainita. Tutki lääkärin ohjeita huolellisesti ennen toimenpiteiden suorittamista.

trusted-source[46], [47]

Huomio!

Tietojen käsityksen yksinkertaistamiseksi tämä huumeiden käyttöohje "Voiteet paikoista aknen jälkeen" käännetään ja esitetään erityisessä muodossa huumeiden lääketieteellisen käytön virallisten ohjeiden perusteella. Ennen käyttöä lue merkintä, joka tuli suoraan lääkkeeseen.

Kuvaus on tarkoitettu informaatioteknisiin tarkoituksiin, eikä se ole opas itsehoitolle. Tämän lääkkeen tarve, hoito-ohjelman tarkoitus, lääkkeen menetelmät ja annos määräytyy yksinomaan hoitavan lääkärin mukaan. Itsehoito on vaarallista terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.