^

Hormonaaliset testit: kortisoli, prolaktiini ja proteiini

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kortisoli, prolaktiini ja proteiini ovat erittäin tärkeitä aineita hormonikokeissa. On erittäin tärkeää tietää, kuinka paljon tätä tai tätä ainetta on kehossasi, jotta voin hallita painoa ja hyvinvointia ajoissa. Puhumme tästä tarkemmin.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Kortisoli ja sen merkitys hormonaalisen tasapainon tukemisessa

Kortisoli ja sen merkitys hormonaalisen tasapainon tukemisessa

Kortisoli on hormoni, jota kutsutaan stressihormoniksi. Se tuottaa lisämunuaiset.

Oikean veren kortiolin määrän määrittämiseksi sinun on tehtävä analyysi kortisolin tasosta klo 08.00.

Jos kortisolin taso on liian korkea, se voi tarkoittaa, että sinulla on stressiä. Ja stressi voi olla unen puute, muiden hormonien puute kehossa lukuun ottamatta kortisolia, se voi olla kehon vastaus huumeisiin sekä psykotrooppisia aineita.

Ja tietysti voi olla niin sanottuja pysyviä kotitalouksien stressiä: kokemuksia sukulaisille, viranomaisten ongelmia, usein ja pitkiä matkoja.

Kortisolin korkea taso on 20 mg / dl.

Hän voi todistaa paitsi kotimaan sijoittelusta ja elämänhallinnasta, myös monimutkaisista sairauksista.

Sitä vastoin liian alhainen kortisolin taso kehossa voi merkitä jatkuvaa ja jatkuvaa stressiä. Liian alhaiset kortisolin tasot ovat alle 9 mg / dl. Tästä munuaisesta ei voi täysin työskennellä, lääkärit kutsuvat tätä munuaisen vajaatoiminnan tai munuaisten vajaatoimintaa.

Tällaisten seurausten välttämiseksi on tarpeen tarkistaa kortisolin taso veressä ajallaan.

Ja muuten, jos sinulla on kaikki järjestyksessä kehossa, paino jatkuu, ei tule hyppää.

trusted-source[11], [12]

Prolaktiini ja sen rooli painonhallinnassa

Prolaktiini on hormoni, joka tuottaa aivolisäkkeen nimeltä aivojen alueen. Jos haluat määrittää tarkasti prolaktiinin pitoisuuden kehossa, tämän hormonin analyysi on tehtävä klo 7.00-8.00. Sitten se on tarkka.

Mikä voi tarkoittaa prolaktiinin lisääntynyttä tasoa? Tämä saattaa olla osoitus erittäin vakavasta sairaudesta - aivolisäkkeen kasvaimesta. Sitten tarvitaan leikkaus.

Tällaisen sairauden oireet voivat olla näkökyvyn heikkeneminen, muiden hormonien lisääntynyt tuotanto, ovulaation rikkominen, kuukautiskierron toimintahäiriöt. Ja tietysti perusteettomia ja käsittämättömiä ilman lisätutkimuksia painonnousu. Ja melko merkittävä joskus.

Huomaa: jos sinulla on kaikki nämä oireet, varmista mennä endokrinologille tunnistamaan prolaktiinin taso.

Entä jos enemmän prolaktiini on normaalia?

Yhdessä terävä näkökyvyn heikkeneminen sinun on suoritettava aivojen magneettikuvaus, erityisesti aivolisäke - paikka, jossa valmistetaan prolaktiini lääkärin määräämällä tavalla.

Lääkäri määrittää syyt ja päättää, onko toimenpidettä tarvetta. Voit ehdottaa operaation lisäksi (tai sen sijaan) dopamiinin kulkua, joka estää liian suuren prolaktiinin erittymisen.

Kun säädät tämän hormonin tasoa veressäsi, paino nousee - sinun ei tarvitse soveltaa enää titaanipitoisia ponnisteluja sen vähentämiseksi.

Proteiini, joka sitoo joitain sukupuolihormoneja

Sinun on tiedettävä proteiinin taso veressä, jotta hänellä olisi hyvä ohjain sitoa sukupuolihormoneja. Loppujen lopuksi tämä on proteiinin rooli. Hän, jos se on tarpeen (esimerkiksi sairaus), kykenee vapauttamaan oikean määrän sukupuolihormoneja hormonin tasapainon säätämiseksi kehossa.

Jos tämän proteiinin erittymisen prosessi loukataan, estrogeenin tai testosteronin tasapaino voi olla ristiriidassa, mikä johtaa kehon toimintahäiriöihin.

Jos testosteronia tuotetaan enemmän kuin tavallisesti ja samanaikaisesti estradioli tuotetaan normaalia harvemmin, sinulla voi olla lisääntynyt ruokahalu. Tämä ei tietenkään johda lainkaan menetykseen.

Tämän hormonien epätasapainon lisäksi kertyy enemmän rasvakertymiä.

Jos ajattelet ajankäyttäjänä endokrinologille tutkimusta ja hoitoa varten, hän auttaa säätelemään proteiinien tasapainoa kehossa, mikä tarkoittaa, että painosi ja terveys palaavat pian kohtuullisiin rajoihin.

Huolehdi itsestäsi ja ole hyvä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.