^

Miksi naiset menettävät painonhallintaa?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Puhumme taas siitä, miten stressi vaikuttaa painonhallinnan menetykseen. Koska nämä tiedot auttavat naisia jättämään ylimääräiset kilojaan vain väärässä valikossa. Syy on syvempi ja vakavampi. Oletko tarkistanut hormonitasosi?

Mistä rasituksesta tulee rasvaa?

Mistä rasituksesta tulee rasvaa?

Stressissä hormonikortisoli tuotetaan hyvin voimakkaasti estämällä estradiolia. Tämä aiheuttaa koko hormonaalisen räjähdyksen - muiden hormonien vapautumisen, jotka voivat tuhota vartalon vakiintuneen työn.

Ensinnäkin nainen saa paremman ja ei voi laihtua ruokavaliosta ja urheilusta huolimatta.

Hormonaalisten häiriöiden vuoksi endorfiinit alkavat aktiivisesti toimia tai päinvastoin estävät niiden toimintaa. Nämä eivät ole vain onnellisuuden hormoneja. Nämä ovat hormoneja, jotka voivat vaikuttaa kipua ruokahaluun ja tunteeseen.

Endorfiinit ovat rauhoittavia (luonnollisia) tai aineita, jotka voivat parantaa tai pehmentää kipua.

Ei ihme, että nämä prosessit kehossa ovat vähitellen vähitellen. Ja naiset eivät edes huomaa heitä. Ja yhtäkkiä hän ilmoittautuu ennen huipentumaa: lämmön heikkeneminen ja virtaus, mielialan vaihtelut, painonnousu.

Tämä tarkoittaa, että ruumiinmuutokset ovat olleet pitkään, mutta vain huomannut, että nainen on alkanut äskettäin, kun jo on vaikea vaikuttaa jotain.

Ilmoitus aivoista ja hormonien työstä

Hormonaaliset muutokset vaikuttavat aivojen toimintaan. Kun nainen on stressaantuneena, veren serotoniinipitoisuus veressä ja estradioli samanaikaisesti pienenee veressä.

Serotoniinin ansiosta naisella on unen säätö tai unihäiriö, mielialan vaihtelut ilmenevät. Unelma, joka on ollut rauhallinen, yhtäkkiä katoaa sellaisenaan, voidaan keskeyttää joka tunti tai kaksi, henkilö herää voimakkaasti ja saa vielä hermostuneemman.

Tämä on ensimmäinen merkki hormonien epätasapainosta stressin seurauksena. Kun serotoniini kehossa on vähemmän kuin normaali, voit sanoa hyvästit rauhallisen unen kanssa. Tätä tilannetta pahentaa entisestään lisääntynyt adrenaliinin tuotanto. Sitten nainen tulee hermostuneeksi, jännittyneeksi, ärtyneeksi.

Tähän lisätään, ja nopea sydämenlyönti, ja jaksot nälkään (erityisesti - rakkaus hiilihydraatteja). Kun havaitset näitä oireita, sinun tulee kysyä lääkäriltä hormonaalisia testejä.

Koska muuten kortisoli tulee yhä enemmän, ja sen kanssa - ja rasva-talletukset.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Kuinka määritellä kortisolin taso elimistössä?

Tämä taso on tarkistettava kello 8 aamulla, jolloin kortisolituotanto on maksimaalinen. Alkuanalyysissä tällä hetkellä on mahdollista seurata optimaalista kortisolin tasoa.

Sen normi on 20 mg / dl. Jos kortisoli on enemmän kuin normaali, haasta analysoida muita hormoneja. Erityisesti ACTH-hormonin taso, ja tarvitset myös analyysin siitä, onko hormoni dexametasoni estynyt kehossa. Se on erittäin tärkeä ja hormoni HSC.

Mitä testit näyttävät?

Kaikki nämä hormonaaliset testit voivat antaa sinulle tarkan vastauksen, jos hormonaalinen tausta on hyvä. Jos poikkeavuuksia ei ole, magneettiresonanssikuvaukseen tarvitaan magneettikuvaus, jotta voidaan tunnistaa tuumoreita lisämunuaisessa tai aivolisäkkeessä (yksi aivojen alueista). Näitä kasvaimia voi esiintyä, koska kortisolin tuotanto lisääntyy veressä.

Kortisolin taso, joka mitattiin klo 8, voi olla hyvin alhainen - alle 5 mg / dl. Tämä on osoitus mahdollisesta kasvaimen tai munuaisten vajaatoiminnasta tai aivolisäkkeen häiriöstä. Tarvitset sitten toisen analyysin ACTH-hormonin tasolle.

Mutta kortisolin taso voi olla erilainen. Jos teet analyysin klo 8.00 ja kortisolipitoisuus oli korkeampi kuin 10 g / dl, ja natrium ja kalium ovat samalla tasolla, niin sinulla ei ole lisämunuaisen vajaatoimintaa.

Sitten on suositeltavaa tarkistaa muita hormoneja, jos olet edelleen huolissasi heikkoudesta, väsymyksestä, mielialan vaihteluista ja laihtumisesta samalla kun teet niin.

Tiedät, että äkillinen laihtuminen on tyypillistä ihmisille, joilla on lisämunuaisen vajaatoiminta. Painon voimakas kasvu - stressin aikana, kun korisoli elimistössä on normaalia korkeampi. Tämä uhkaa liikalihavuutta.

Mikä uhkaa ylimääräistä kortisolia kehossa?

Kortisoli, joka tuotetaan itse elimistössä - tämä on yksi sen vastaanoton lähteistä. Toinen lähde - valmisteet kortikosteroidien kanssa (kortisolin koostumuksessa). Ylimääräinen kortisoli eräässä muodossa tai toisessa on vaarallista. Mikä se on?

 • Rasvan kerääntyminen vatsaan
 • Sydämen sydämentykytys, sydämen lihasten häiriöt
 • Kohonnut veren kolesteroli ja kolesteroliplakkien vaara, joka häiritsee verenkiertoa
 • Diabetesvaara, joka johtuu veren sokereiden määrän kasvusta
 • Immuniteetti insuliinille
 • Huono vaihto callogeenista, jolloin iho muuttuu heikoksi, sen plastisuus menetetään, lihakset "ladataan", ne pienentyvät volyymissä. Kehossa näkyy nopeasti mustelmia ja naarmuja, jotka eivät parane hyvin.
 • Voi olla tuskallista alaselkässä ja lihasryhmissä
 • Nälkähäiriöt, letargia ja heikkous heräämisen jälkeen, keho voi saada sairastua (lisäsyynä - hormoniestradiolin heikko tuotanto)
 • Kilpirauhasen toimintahäiriöt ja sen tuottavan hormonin väheneminen - T3 vapaassa (työskentelyssä) muodossa
 • Immuunijärjestelmän esto, taipumus vilustumiseen ja infektioista, jotka johtuvat
 • Hiustenlähtö, hauras naulat, kuiva iho

Mikä on tarpeen kehon normaalille toiminnalle?

Tarvittavien hormonien, jotka ovat nyt puutteellisia elimistössä (esim. Estradioli, T3), täydentämisen lisäksi tarvitaan hyödyllisiä aineita vitamiinien muodossa.

Kun olemme stressaavassa tilassa, vitamiinit ovat puutteellisia, ja keho ei pysty selviytymään lisääntyneistä kuormituksista. Siksi vitamiinikompleksi on otettava lääkärin ohjeiden mukaan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.