^

Mitä tehdä kehon määrä ja miksi et tarvitse asteikkoja

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kun nainen on yli 40-vuotias, hän yrittää ylläpitää hyvää hahmoa ja valvoa painoa. Tätä varten nainen ostaa vaa'at. Ja hän ei edes epäile, että tämä on ylimääräinen asia tilalla, koska se voi tehdä enemmän haittaa kuin hyvää. Miksi?

Vaaka voi aiheuttaa masennusta

Vaaka voi aiheuttaa masennusta

Tasapaino voi näyttää painon. Hänen mukaansa nainen on suunnattu, hän menetti painonsa tai toipui. Mutta nainen ei ota huomioon sitä, että rasvainen kudos voidaan korvata lihaskudoksella kohtuullisella lähestymistavalla. Tässä tapauksessa henkilö on hoikka, terveempi, mutta hänen painonsa - ei vähene.

Paino voi tulla, mutta se tarkoittaa vain sitä, että nainen toimii oikein, harrastaa urheilua ja vaihtaa valikon. Miksi hänellä on paino tämän tekemisen aikana? Huomaa, että lihakset painavat 6 kertaa enemmän kuin rasvakudokset. Siksi paino ja huono luku eivät ole samat.

Mitä tapahtuu, kun käytät hormoneja laihduttamiseen?

Jos olet määrittänyt oikeat hormonit, jotka korvaavat joidenkin hormonien kehossa ja poistavat liian korkean tason, voit vähentää tehokkaasti painoa.

Merkitse nämä indikaattorit muistikirjaan (tai täytä tiedosto) 30 päivän välein. Joten näet kuinka kehosi tila muuttuu, onko rasvakudos katoava ja lihasten kasvua.

  • Kuva: Masennuskudos - jopa 30%
  • Miten vyötärön tilavuus vastaa reiden kokoa - jopa 0,8
  • Vyötärö jopa 84 cm
  • Body mass index - jopa 25

Mitä tarkoittaa "ruumiinrakenne"?

Tällä termillä lääkärit viittaavat lihasten ja luiden suhde (nämä ovat ei-rasvaisia kudoksia) ja rasvoja. Rasvaisen kudoksen tarvitsee saada energiaa, kykyä tulla raskaaksi ja myös jäädyttää kylmässä (rasvainen kudos toimii eräänlaisena suojavarusteena).

Miksi ihmisellä olisi rasvaa?

Rasvakudoksessa muodostuu estrogeenihormoneja, joilla on ominaisuus auttaa ihmisiä elpymään stressaavissa tilanteissa.

Kuinka monta rasvaa kehossa osoittaa lihavuutta?

Naarasrunko poikkeaa urospuolisesta organismista siinä, että sillä on enemmän rasvapitoisuutta. On välttämätöntä, että nainen luo lapsen ja kantaa sen.

Tosiasiat osoittavat tämän: liikalihavuus naisilla on 33% rasvojen kehossa; liikalihavuus miehillä - neljäsosa rasvoista suhteessa muuhun kehon kudoksiin. Tämä on 25%.

Joka vuosi naiset, joilla on merkityksetön osa rasvakudosta (jopa 25%), hajoavat nopeasti luut, usein on murtumia. Älä siis tuo kehoasi loppuun, jatkuvasti menettää painoa. Tämä vahingoittaa luita. Etenkin 30-vuotiaana.

Tiedä, että 25% rasvoista on merkki, jonka alapuolella ei saa pudota 30 vuotta täyttävää naista rasvan poistamiseksi kehosta.

Optimaalinen määrä rasvaa

On vaikea määritellä sitä. On olemassa asteikkoja, jotka auttavat henkilöä tekemään sen. Totta, heillä on alhainen tarkkuustaso. Luotettavia menetelmiä ovat sähkövastus, hydrostaattinen punnitus ja ARL.

On toinen tapa - puhtaasti visuaalinen. Vaaka-asteikolla näet pieniä muutoksia painossa - kasvu tai laihtuminen on vain 1-2 kiloa. Mutta näet, että kuvasi ääriviivat ovat muuttuneet.

Vaatteet istuvat teille aivan toisin, sulatan ja reidet muuttuivat voimakkaammiksi, taakseet selästäni katoavat ja vatsani maagisesti vähentynyt.

Tämä tarkoittaa, että rasvakudos on osittain muuttunut lihaskudoksi. Sinusta on tullut ohuempi ja helpompi liikkua, sinusta tuntuu paremmalta.

Ja paino ei ole muuttunut paljon, koska luu ja lihaskudos painavat paljon enemmän kuin rasva.

Millaista kuvaa olet?

Luvut ovat erilaisia. Yleensä niitä verrataan vihannesten ja hedelmien kanssa, jolloin ihmiset ovat helpommin navigoita. Lihavuus muodostaa henkilön näyttämään päärynä tai omena. Päärynä on raskas alaosa, varsinkin pakarat ja lonkat, ja yläosa - rintakehä ja hartiat - on melko kapea.

Omena on runsaasti rasvaa rasvassa vatsaan, ja tällainen henkilö on lähes ilman vyötäröä.

Naisille tämä luku on tyypillisempi päärynä, ja miehet ovat enemmän kuin omenoita.

Molemmat tyypit liikalihavuutta ovat vaarallisia sydän- ja hengityselimiä varten, voi olla riski diabeteksen kehittymisestä. Reiden tilavuuden suhde vyötärön ympärykseen kertoo, millaista tyyppiä kuva on. Kuinka määritellä tämä tarkemmin?

Omena tai päärynä?

Ota tavallinen ompimen senttimetri ja mittaa vyötärö sen ohuimmassa osassa. Nyt lanteet ovat kaikkein vakaimmissa osissa. Jos jakaa vyötärön lonkatasolla, saat kuvan, joka näyttää kuvasi tyypin.

Normaali luku - tämä naisten suhde on alle 0,8 (mitat eivät ole senttimetreinä, mutta tuumina). Miesten kohdalla tämä indikaattori on säästeliää - jopa 1.

Jos luku on suurempi, niin sinulla on lihavuutta tyypin omena tai päärynä - tämä on määritetty visuaalisesti. Kuka ei halua häiritä laskemalla, mitata vain vyötärön kokoa. Jos vyötärö on yli 83-84 cm, paino ylittää normin.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Mikä on painoindeksi?

Se on lyhennetty KMT: ksi. Se lasketaan kaavasta, jossa on kasvu- ja painotiedot. KMT: n laskemiseksi sinun on jaettava paino (kiloina) korkeudella metreinä neliöinä.

Mikä on kehon massaindeksi ja lihavuus, se löytyy erityisistä taulukoista KMT-tiedoilla.

Niille, jotka ovat yli 35. Jos KMT on yli 27, sinulla on liikalihavuus tavalla tai toisella.

Yli 35-vuotiaana lihavuus on KMT suurempi kuin 27.

35-vuotiaana ja lihavuuden mukaan KMT on enintään 25. Jos tämän iän mukaan kehon massasuhde on 30 tai enemmän, niin tämä on erittäin vakava vaihe lihavuudesta. Tässä tapauksessa sinulla voi olla diabetes, sydän- ja verisuonitaudit ja hengityselinten toimintahäiriöt.

Ovatko taulukot, joissa paino / kasvu suhde on oikea?

Älä luota niihin kirjaimellisesti, koska jokainen kuva. Tosiasia on, että nämä taulukot voivat olla radikaalisti erilaisia. Lisäksi jokaisella ikällä on sen paino- ja korkeussuhde.

Taulukot ovat epätäydellisiä, koska ne eivät ota huomioon rasvan, lihasten ja luukudoksen painoa. Siksi henkilö, jolla on tiheät ja raskaat luut, voi olla taulukon mukaan täydellinen, vaikka käytännössä näin ei ole.

Joten, jotta voit selvittää, onko sinulla lihavuutta, lisäksi neuvotella endokrinologi.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.