^

Neljätoista käsitystä hormoneista

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Tietoja hormoneista on niin paljon, että se on täysin sekaisin. Mitä ei ole sanottu hormoneista: mikä lihotus heistä on, että ne edistävät hiusten emboliaa, että hormonien avulla on mahdollista lisätä ihmisen voimaa. Mikä on totta, mutta entä spekulointia hormoneista?

trusted-source[1], [2]

Hypoteesin numero 1. Koska hormonit kasvavat voimakkaasti

Jalostaa

Hormonit eivät yksinään aiheuta ylimääräisiä kiloja. Hormonien saannin aikana painosi voi vaihdella, koska joidenkin hormonien taso saattaa olla riittämätön ja toiset - liiallinen. Tätä kehon tilaa kutsutaan hormonaaliseksi epätasapainoksi. Useimmiten se johtuu aliravitsemuksesta tai kehittyy iän myötä vaihdevuosien aikana.

Lääkärit sanovat, että henkilön painon vaihtelut ja rasva-talletukset saadaan siitä, että hormonien välillä on virheellinen korrelaatio. Etkä siksi, että lääkärin suosituksesta otat enemmän estrogeenia tai testosteronia.

Jos teet testejä hormoneihin ja ota yhteyttä endokrinologisti hormonihoidon normien laskemiseen, kehon epätasapaino korjataan. Joten paino on normaalia riippumatta siitä, että olet nyt jatkossakin hormonien käyttö.

Lisäksi: kun hormonien saanti on oikea, henkilö voi jopa laihtua ja lyhyellä varoitusajalla.

Toinen seikka on "varten" hormonihoito laihtuminen. Kun vaihdevuosikosta lähtien nainen ottaa oikean yhdistelmän hormoneja, auttaa häntä parantamaan ihoa, parantamaan hiusten kasvua, lisäämään kynsien voimakkuutta ja mikä tärkeintä - painon normalisoimiseksi.

Tutkimukset amerikkalaisista tutkijoista, jotka testasivat eri hormonien yhdistelmiä useille naisten ryhmille, osoittivat seuraavaa. Useiden vuosien ajan eri ikäisten naisten, mukaan lukien vaihdevuosien puhkeamisen jälkeen, lääkärit ovat antaneet erilaisia yhdistelmiä estrogeeneista ja progestiinista. Muutama vuosi myöhemmin kävi ilmi, että naiset, jotka käyttivät hormoneja lääkärin suosituksesta, normalisoivat paitsi painonsa myös paineen ja kolesterolin, hemoglobiinin ja verisolujen määrän. Näiden naisten veren koaguloitavuus on parantunut merkittävästi ja tila on vakiintunut. Monilla on ollut päänsärkyä, niska- ja selkäkipuja.

Ryhmä naisia, jotka otti tyhjät pillerit hormonien sijasta, eivät normalisoineet painonsa, eivätkä myöskään tuntuneet hyvin. Päinvastoin, niiden paino kasvoi.

Tämä tarkoittaa sitä, että oikeilla mittasuhteilla olevat hormonit voivat parantaa terveyttä ja normalisoida painon, eikä päinvastoin.

Hypoteesin numero 2. Progesteroni edistää laihdutusta

Jalostaa

Progesteroni ei ole turha kutsutaan raskauden hormoneiksi. Se auttaa tallentamaan rasvaa entistä voimakkaammin, koska kiitos heille on helpompaa, että nainen voi syntyä ja synnyttää lapsen.

Lisäksi progesteroni lisää ruokahalua, koska se valmistautuu äidin kehoon varmistaakseen, että hän tarjoaa itselleen ja vauvalle maukkaan ja terveellisen ruokavalion. Siksi viikkoa ennen kuukautisia meillä on raa'an ruokahalu - progesteronin taso nousee. Kun kuukausittaisen progesteronin jälkeen on vähemmän, emme ole vähemmän nälkäisiä. Joten, arvaus on väärä.

Hypoteesin numero 3. Estrogeeneillä on samat ominaisuudet

Jalostaa

Naisrungossa on kolme päähormonia, jotka kuuluvat estrogeeniryhmään: progesteroni, estradioli ja estroli

Kaikilla näillä hormoneilla on erilaiset ominaisuudet ja jopa erilainen molekyylien koostumus. Niinpä, ja ne vaikuttavat kehoon, ne ovat täysin erilaisia.

Lisäksi estrogeenit, jotka saapuvat naaraspuoliseen kehoon ulkopuolelta, voivat olla eläin- ja kasviperäisiä. Ne voivat myös aiheuttaa kehon erilaisen reaktion: edistää painon normalisointia tai päinvastoin ylimääräisten kilo- jen menetystä tai kertymistä.

Hypoteesin numero 4. Hormonaaliset lääkkeet voivat aiheuttaa kasvaimia

Jalostaa

Tilastojen mukaan useimmat naiset kärsivät syövän hoidosta postmenopausaikana. Mutta niillä on alhaisin hormonipitoisuus, koska lisääntymisjärjestelmä ei ole niin aktiivinen, ja kilpirauhasen voi tuottaa myös paljon vähemmän hormoneja.

Ikääntyneillä naisilla, joilla on myös ylimääräinen paino, on paljon todennäköisemmin syöpä. Erityisesti kohdun, rintarauhasen, maha-suolikanavan syöpä. Mutta he kärsivät myös hormonien puutteesta. Tämä osoittaa, että hormonit eivät voi aiheuttaa syöpäkasvaimia. Pikemminkin päinvastoin: asianmukaisella hormonaalisella tasapainolla syöpää aiheuttavat kasvaimet kehittyvät vähemmän todennäköisesti.

Se tosiasia, että ehkäisyvalmisteiden käyttö hormonien kanssa koostumuksessa voi olla erinomainen ehkäisy kahden syöpätaudin tyypin suhteen. Toisin sanoen 50 prosentin todennäköisyys suojaa munasarjasyövältä ja vähentää kohdun syöpäkasvaimen todennäköisyyttä 70 prosentilla.

Eräiden raporttien mukaan syöpää aiheuttavat kasvaimet kehittyvät voimakkaasti progesteronin ja estrogeenin korkeiden hormonien vuoksi. Mutta tämä edellytetään, että kasvaimet ovat jo ilmestyneet. Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että syövät kehittyvät estrogeenin vuoksi.

Hypoteesin numero 5. Progestiineillä on sama vaikutus kehoon

Jalostaa

Progestiinihormoneja ovat synteettisesti synnyttävät hormonit. Ne eroavat biokemiallisessa koostumuksessaan hormonista progesteronista, jotka erittävät munasarjat.

Progestiineillä on erilainen luonne ja alkuperä, joten vaikutus kehoon on erilainen. Jotkut saavat sekretoinnin progesteronista, toiset - testosteronin kautta, jotkut progestiinit kutsutaan anrogeeniksi.

Menetelmä progestiineista riippuu vaikutuksesta ruokahaluun (se voi nousta tai laskee), painon (se voi lisätä tai vähentää), libidon (voi voimistaa tai heikentää).

Jos progestiineja saadaan androgeenien avulla, naisilla tämä voi aiheuttaa miespuolisia muutoksia elimistössä: rintakehän tulee heikompimpi, antennit ja ankeriaat voivat esiintyä kasvot. Kaikki tämä luonnollisesti tapahtuu, jos henkilö ottaa progestiineja ottamatta huomioon lääkäreiden annoksia ja suosituksia.

Hypoteesin numero 6. Synnytyssäätelypillereistä, joissa hormonit palaavat

Jalostaa

Ehkäisytabletit ovat erilaisia ominaisuuksia, koska hormonien suhde progestiiniin ja estrogeeniin on erilainen. Lisäksi progestiineilla, kuten jo selitimme, on myös erilainen rakenne ja vaikutus ihmiskehoon.

Jos estrogeenin vähimmäismäärä ehkäisypillereissä ja maksimaalinen progestiini, niin ruokahalu lisääntyy, mikä tarkoittaa sitä, että sinulle tulee painoa. Tähän voidaan lisätä kipua lihaksissa, pää, alentunut libido, masennustilat.

Jos progestiini on vähemmän kuin estrogeeni, ruokahalu voi vähentyä, ja sinulla voi olla heikkous, masennus, ärtyneisyys, verensokeritasot voivat nousta.

Jotta nämä ilmenemismuodot eivät kärsi, muista tarkistaa lääkärisi kanssa, mitä progestiinia ja estrogeenia koskevat annokset ovat sinulle sopivia. Ehkä sinun on vähennettävä tai suurennettava ehkäisytabletin komponentin suhdetta.

Hypoteesin numero 7. Hormoneja, et yksinkertaisesti hallitse ruokahalua

Jalostaa

Jos elimistössä on hormonien epätasapaino, hallita ruokahalu on hyvin vaikeaa

Keho tarvitsee tiettyjä elintarvikkeiden osia, ja sitä on äärimmäisen vaikea torjua.

Lisäksi hormonien epätasapainossa yksi ruokahalun hallintaa on välttämätön.

Jotkut hormonisuhteet voivat hidastaa aineenvaihduntaa ja sitten ihminen toipuu riippumatta siitä, mitä ja kuinka paljon hän syö. Rasvat jakautuvat paljon hitaammin, keho sijoittaa ne pois vyötäröllä ja sivuilla, vaikka et tarvitsisi tätä kantaa juuri nyt.

Siksi hormonien epätasapaino ei ole välttämätön, joten hormonien suhde on säädettävä, ja ruokahalu ja paino normalisoidaan.

Suunnittelu numero 8. Nuorten ei tarvitse ottaa hormoneja

Jalostaa

Monet naiset jopa 30-vuotiaat ja kärsivät leikkauksesta munasarjojen poistamiseksi, munasarjojen resektio on erilainen. Tästä hormonaalisesta tasapainosta kehossa on häiriintynyt, naispuoliset sukupuolihormonit tuotetaan yhä vähemmän. Lisääntymisjärjestelmä, joka vähentää hormonien tuotantoa, voi estää tai puolestaan aktivoida kilpirauhasen toimintaa. Ja sitten se voi tuottaa hormoneja enemmän tai vähemmän normaalia. Tästä henkilö alkaa kärsiä autoimmuunisairauksista: immuniteetti heikkenee, keho on altis infektioille, sieniä.

Tämän estämiseksi sinun on läpäistävä hormonihoito 20 vuoden kuluttua. Jos hormonaalinen epätasapaino ei anna sinulle mahdollisuutta tuntea hyvin ja hallita painosi, tarvitaan hormonikorvaushoitoa.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8]

Hypoteesin numero 9. MS: n taso normaalissa tilassa tarkoittaa, että hormonaalista epätasapainoa ei ole

Jalostaa

MSB on hormoni-stimulaattori, joka tuottaa aivojen alueen aivolisäkkeen. Se auttaa tasapainottamaan kilpirauhashormonin normaalia, jos niitä tuotetaan liian vähän.

Mitä korkeampi MS-taso, sitä heikompi kilpirauhanen toimii, tuottaa hormoneja T3 ja T4 vapaassa, riippumattomassa muodossa.

Jos MSB-taso on normaali, tämä ei tarkoita sitä, että muut hormonit ovat normaaleja. Estradiolin tasoa voidaan esimerkiksi merkittävästi vähentää, ja se on huomaamaton, jos et tarkista estrogeenien tasapainoa kehossa. Joten vain MDG-testit eivät riitä määrittämään naisten terveydentilaa.

Suunnitelma numero 10. Vaikka kuukausittain on hormoneja, kaikki on kunnossa

Jalostaa

Tämä on kaukana tapauksesta. Nainen, jonka estradiolin taso on merkittävästi pienentynyt ja kilpirauhanen tuottaa merkityksettömiä hormoneja T3 ja T4, voi silti kuukautiskierron.

Totta, vastuuvapauden luonteella voidaan arvioida hormonien epätasapainoa. Esimerkiksi pieni määrä estrogeenia ja kilpirauhasen heikko suorituskyky antavat tumman verenpurkauksen, ja ne ovat harvinaisempia ja vähemmän pitkiä kuin tavanomaisella estrogeenipitoisuudella.

Mutta kun nainen, jopa 35-40-vuotiaana, estrogeenin tuotanto on melkein nolla, sitten kuukautiset lakkaavat kokonaan. Sitten sinun on ryhdyttävä välittömästi toimenpiteisiin naisten hormonien lisäämiseksi ja kilpirauhan aktivoimiseksi.

Ole varovainen: tarkka kuva hormonaalisesta tasapainosta voi antaa kuukautisten esiintymisen, mutta hormonaaliset testit.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Suunnitelma numero 11. Märällä emättimellä naisella on riittävästi estrogeenia

Jalostaa

Se on hyvä, kun emätin on tarpeeksi kostutettu. Tämä osoittaa, että estrogeenin taso kehossa voi olla normaali. Mutta sana "ehkä" huolestuttaa. Tämä on epätäsmällistä tosiasiaa.

Estrogeeni voi riittää pitämään emätinympäristön kosteana. Mutta estrogeeni ei välttämättä riitä vaikuttamaan kehon lisääntymisprosesseihin ja hallitsemaan painoa. Erityisesti estrogeenin aivoreaktorien tavanomaiseen toimintaan tarvitaan paljon enemmän kuin emättimen normaaliin tilaan verrattuna.

Siksi vain emättimen kosteus tai kuivuus ei voi arvioida estrogeenin normaalia.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Käsitteen numero 12. Iäkkäillä ihmisillä hormonihoito on hyödytöntä

Jalostaa

Mitä vanhempi henkilö on, sitä enemmän hän tarvitsee hormoneja. Keho ei enää tuota niitä riittävästi, joten sinun täytyy ottaa hormoneja ulkopuolelta.

Jos lasket oikean estradiolin ja testosteronin hormonihoidon, niin ihmisen hyvinvointi ja elämänlaatu varmasti paranevat. Jopa iästä riippumatta. Nämä hormonit auttavat vahvistamaan luiden ja lihasten kudosta, parantamaan aineenvaihduntaa, unen laatua. Oikean hormonisuhteen ansiosta hormonaalisessa hoidossa voidaan parantaa merkittävästi terveydentilaa ja sisäelinten tilaa.

Myös seksuaalisen elämän laatu on paljon suurempi.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

Hypoteesin numero 13. Hormonaalitaso muuttuu jatkuvasti, joten hormonaaliset testit ovat hyödyttömiä

Jalostaa

Joidenkin hormonien kehitys ja totuus vaihtelevat päivän ajasta riippuen. Siksi lääkäri antaa analyysin tarkan ajankohdan hormoneille tekemään hormonaalitestejä silloin, kun hormonitasot ovat korkeimmat. Lisäksi on olemassa hormoneja, joiden normit eivät vaihtele suuresti päivällä, ja ne ovat hyvin tärkeitä aineita keholle. Esimerkiksi hormit, jotka tuottavat munasarjoja.

Jos naisilla on munasarjoilla vähentynyt hormonien tuotanto, tämä on tarkistettava hormonaalisilla testeillä.

Yhdellä ainoalla oireella ei voida arvioida, onko lisääntymisjärjestelmä toimiva vai ei. Estradiolin taso voidaan määrittää vain, kuinka paljon se on veriseerumissa, eikä se, miten nainen tuntee.

Hypoteesin numero 14. Jos syöt ja käytät oikein, hormoneja ei tarvita

Jalostaa

Hormonaalinen epätasapaino voi johtaa kehon häiriöihin, vaikka henkilö harrastaa urheilua ja syö asianmukaisesti. Lisäksi hormonien puute kehossa vaikuttaa ruokahaluun, joka nousee, aineenvaihdunta hidastuu ja ei ole mitään keinoa hallita painoa.

Joidenkin hormonien puutteesta tai ylimäräisyydestä rasvatasojen määrä on hyvin vaikea vaikuttaa, vaikka henkilö olisi kohtuullisesti ravittu. Siksi on välttämätöntä tehdä hormonaalisia testejä, jotta voimme selkeästi nähdä kuvan siitä, mitä tapahtuu kehossa ja ajoissa sairauksien kehittymisen estämiseksi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.