^

Testosteroni: muodot, muodot, valmisteet

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Tiedetään, että testosteroni on hyvä lihasmassan rakentamiseen, eikä rasvat kerääntyä. Tätä testosteronin ominaisuutta ei käytä ainoastaan miespuoliset urheilijat vaan myös naiset. Mitkä ovat testosteronin tyypit ja muodot, millaisia formulaatioita on parempi ottaa ja miksi?

Tyypillisiä testosteronia

Testosteroni valmistetaan synteettisissä muodoissa, mutta kehossa sitä tuotetaan luontoissuorituksena. Mitä harkitset, kun otat lääkkeitä testosteronin mikro- tai makro-annoksilla.

Metïltestosteron

Se on lääke, jossa testerosteroni koostumuksessa, jossa sen synteettinen muoto on suunniteltu toimimaan kehossa. On syytä tietää, että synteettiset huumeet imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja vaikuttavat runsaasti paljon voimakkaammin kuin luonnollinen testosteroni.

Keinotekoisen testosteronin molekyylikoostumuksen mukaan tietenkin eroaa sen luonnollisesta vastineesta. Tämä tekee vaikutuksen kehoon olennaisesti erilai- sesti, ja annokset valitaan myös erilai- sesti.

Metyylitestosteroni on hormoni, joka yhdistää testosteronin ja metyyliryhmän hormonit. Tämän lomakkeen avulla voit käyttää tätä lääkettä tableteissa suun kautta. Tämä mahdollistaa testosteronin koko annoksen laajentamisen koko kehoon.

Tämän menetelmän haittapuoli on, että maksa ei ole innostunut sen käytöstä ja voi toimia huonosti, epäonnistua. Tämä on merkittävä haitta kaikista lääkkeistä, joilla on testosteroni - maksavaurion vaara.

Tätä hormonia metyylitestosteronina voidaan käyttää miehille, mutta se ei ole toivottavaa naisille.

Luonnollinen testosteroni mikronin annoksina

Micron-annokset tarkoittavat sitä, että testosteronia tarjotaan molekyylien kanssa, jotka ovat liian pieniä, jotta ne imeytyvät asianmukaisesti veren sisään. Keho ei voi täysin uudistaa ja assimiloi tällaista testosteronia.

Testosteroni mikroneina saadaan sellaisista tuotteista, kuten pavut ja soija, ja myös - yams, eli luonnonvaraiset perunat. Menetelmä sen saamiseksi on identtinen progestiinin ja estrogeenin ja samoja kasveja saavan prosessin kanssa.

Tarvittavat aineet eristetään kasveista laboratoriossa, sitten ne suoritetaan puhdistus- ja synteesiprosessilla. Farmaseutit yrittävät tuottaa testosteronia, lähellä luonnollista ihmistä, joka tuottaa ihmisen sukupuolijärjestelmää.

Testosteroni valmistetaan eri muodoissa: testosteronin voiteet, tabletit, laastarit, peräpuikot, geelit, injektionesteet ja niin edelleen. Testosteronin pitoisuus niissä on erilainen, joten ennen käyttöä voit ottaa yhteyttä lääkäriisi annoksista.

Tärkeitä neuvoja naisille

Testosteroni on enemmän mieshormoni ja miesten tarve siinä on suurempi kuin naisten. Siksi älä osta testosteronilääkkeitä miehille. Lisääntynyt testosteronin pitoisuus niissä voi vahingoittaa naaraspuolista kehoa, mikä aiheuttaa libidin heikkenemistä, heikkoutta, lisääntynyttä väsymystä ja karvaisuutta koko kehossa. Jos haluat korjata testosteronin hormonaalista tasapainoa, kysy lääkäriltä, mikä annos sopii sinulle ja valita oikean lääkkeen.

Esi-aiheen edut ja haitat

Tätä lääkettä käytetään korvaamaan testosteronin ja estrogeenien puute. Se tarjoaa naisen ruumiin estrogeeneille, jotka jaetaan estroniin ja beeta-estradioliin sekä metyylitestosteroniin suurina pitoisuuksina.

Jos käytät estratestin päivittäin, pommitetaan kehosi kohonneilla testosteronin annoksilla. Hänen ylimyytensä voi aiheuttaa lihavuutta, tuskin tämä on tavoitteesi.

Ylimääräisen painon lisäksi, jota on vaikea valvoa, naiset voivat kokea mielialan vaihtelua, ahdistusta, huonoa nukkua ja ärtyneisyyttä.

Yksi vakavista sivuvaikutuksista, jotka aiheutuvat lisääntyneistä testosteroniannoksista estraattilääkkeessä, saattaa olla maksan tuhoaminen ja tuumorien muodostuminen siinä. Saksassa huumeiden estraatti poistetaan yleensä virallisesta myynnistä, koska haittavaikutukset ovat vaarassa.

Älä ota hormonihoitoja kuten estratestu, joka osoittaa hormonien pääasiallisen ongelman. Näitä ei lasketa oikein annoksina: valmisteessa on paljon aineita, toinen ei riitä. Ja sitten keho saa enemmän haittaa hormoneilta kuin hyvältä.

Hormonaalisten lääkkeiden optimaalisen annoksen valitsemiseksi monet lääkärit haluavat jakaa ne erikseen toisistaan, koordinoimalla annosta. Sitten ei ole vaaraa siitä, että lääkäri määrää hormonien, joita ei ole mainittu lääkkeen etiketissä.

Lisäksi annos voi vaihdella riippuen siitä, miten keho reagoi tiettyyn hormoniin, miten henkilön terveydentila muuttuu.

Mitä sinun tarvitsee tietää valitessaan lääkkeen muotoa

Testosteronin ei-suulliset muodot (rasvahappoja, injektioita, geelejä, laastareita) nopeasti tulevat verenkiertoon ja aiheuttavat hormonaalisen tasapainon vaihtelua.

Tästä voi terveydentila heikentyä: pään särky, vilunväristykset, mieliala ohittaa sen, se on hyvä, paha, voi olla liiallinen ärtyneisyys, paha unta. Voidaan myös esiintyä lihaskouristuksia, motivoimatonta aggressiota, ahdistusta.

Testosteronin jyrkällä pudotuksella veressä voi olla voimakas heikkous, väsymys, voimakkuus.

Tiedä, että testosteronin annos, joka putoaa kehoon, kuinka nopeasti se imeytyy, eli nopeus, jolla hormonit tulevat aivoihin , ei ole tärkeä . Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi hormonien (esim. Kipsi tai tabletit) valinta riippuu siitä, kuinka nopeasti hormonit toimitetaan aivoihin.

Jos hormonihoito imeytyy hitaasti (kuten lääkkeen ottamisen oraalisessa muodossa), sen taso kestää pidempään kuin nopealla imeytymisellä. Ja jos lääke imeytyy nopeasti, sen taso veressä ei kestä kauan.

Miksi hormonaalisten implanttien käyttöä ei suositella?

Koostumuksessa olevien hormonien implantteja ei yleensä suositella naisille. Niitä voidaan käyttää vain tietyissä harvoissa tapauksissa. Hormonaalisten implanttien ottamisen jälkeen syntyvät ongelmat ovat suuria. Kehoon tunkeutuva hormoni vaihtelee jatkuvasti annoksina, mikä lisää väsymystä, heikkoutta ja masennusta.

Ompelut hormonien yliannostuksesta implanttien muodossa: lisääntynyt hiusten virtaus tai päinvastoin hiustenlähtö, rasvakertyminen, erityisesti vatsaan ja vyötäröön.

Keho alkaa sietää insuliinia huonosti, niin sanottua insuliinintoleranssia.

Jos henkilö ei siedä implantteja hormonien kanssa, niitä ei voida helposti poistaa, ne on poistettava kirurgin avulla. Tämä vie aikaa, sinä itsesi tällaisista hormonaalisista keinoista, ja siksi annetut annokset, et pääse eroon.

Miten määritetään testosteronin annos lääkkeen vapautumisen tyypin ja muodon perusteella

Koska jokaisella ruumiin naisella on erilainen testosteroni ja erilainen reaktio hormoneihin, annokset tulisi valita yksilöllisesti. Yhdelle naiselle, lisääntynyt annos testosteronia korvaa puutteensa ja parantaa yleistä hyvinvointia, kun taas toisessa hän aiheuttaa allergisen reaktion ja huonovointisuus.

Siksi ennen kuin valitset lääkkeen annoksen, sinun on läpäistävä testit hormoneille ja määritettävä, mitä hormoneja tarvitset ja kuinka paljon.

Lomakkeessa, jossa testosteroni vapautuu, riippuu siitä, mikä annos tulee kehoon ja kuinka nopeasti. Testosteronin suulliset valmisteet sisältävät enemmän tätä hormonia kuin ne, joita käytetään voiteissa, injektioissa ja laastareissa.

Lääkkeissä, joita ei ole otettu suun kautta, testosteroni voi olla yhtä paljon kuin suun kautta, mutta osa hormoneista menetetään, kun se imeytyy ja kulkee maksaan.

Oraaliseen lääkeaineeseen imeytyy kokonaan veren, se katoaa neljänneksestä kymmenesosaan annoksesta.

Hormonien suhde oraalisissa ja ei-suun kautta annettavissa lääkkeissä voi olla erilainen.

Esimerkiksi oraalinen valmiste sisältää 1 mg estradiolia ja ei-oraalisessa formulaatiossa - 10-kertaisesti vähemmän kuin 0,1 milligrammaa.

Mitä progesteroni, hänellä on sama suhde hormonien asiasta riippuen: kerma on 10 kertaa pienempi kuin tabletin: 2 milligrammaa kerma 200 mg tablettia kohden.

Vastaus oraalisiin testosteronivalmisteisiin

Se voi olla erilainen. Suun kautta valmistettavat testosteronin valmisteet maksan kautta kulkevat, mikä tarkoittaa, että keho imeytyy ja käsitellään hitaammin kuin suoraan verestä. Jos henkilöllä on terve maksa, niin vaara on vähäinen. Mutta jos maksa on epämuodostunut ja hormonien vaikutus on voimakas, sen toiminta voi vielä häiriintyä.

Joissakin naisissa, kiitos pienistä suonensisäisesti annetuista testosteronin annoksista, kehon suojaavat toiminnot lisääntyvät, seksuaalinen halu lisääntyy ja tunnelma paranee.

Muilla naisilla, joilla on epätarkkoja testosteronin annoksia, voi olla merkkejä verenpaineen noususta, pahenevien kolesterolipitoisuuksien noususta, veren virtaus hidastuu ja verihyytymien riski kasvaa. Sitten testosteronivalmisteet tulee korvata niistä, jotka kulkevat maksassa ja imeytyvät suoraan vertaeseen.

Hormonaalisten voiteiden käyttö ja niiden seuraukset

Kaikki naiset eivät voi käyttää hormonaalisia voiteita, sillä niillä voi olla negatiivisia seurauksia.

Jos kerma on 1% tai 2% testosteronia, tämä kerma tulee käyttää jopa 20 milligrammaa päivässä. Ja tämä on 100 - 200 milligrammaa suun kautta annettavaa lääkettä päivässä - eli liian korkea testosteronin annos. Tällaisilla yliannostuksilla seuraukset keholle voivat olla surullisimmat. Lisääntynyt hiukset, kuukautiset epäsäännöllisyydet, väsymys, ärtyneisyys, huono unta.

Optimaaliseen annokseen testosteronin kerman tulisi olla enemmän kuin 0 ja 025% (vastaa 0, 25 mg testosteronia oraalinen valmiste), tai 0,1% testosteroni (joka on yhtä suuri kuin 1 milligramma hormonin suun kautta).

Useimmille potilaille, jotka tarvitsevat testosteronia, niiden annos oraalisissa valmisteissa ei saa ylittää 4 milligrammaa testosteronia mikronina. Tämä vastaa luonnollisia testosteronin annoksia kehossa, joita tuotetaan luonnollisin keinoin.

Testosteronin annoksen määrittämiseksi tarkemmin nainen tarvitsee hormonitieteellisiä testejä. Ne tehdään 4-6 tunnin kuluttua naisen ottamisesta hormonaalista lääkettä (suun kautta). Jos annos riittää, korotus ei ole välttämätöntä.

Jos annos on alhainen, voit laskea sen, kuinka paljon testosteronia tarvitaan vielä naisen tuntemiseen.

Lääkkeen ottamisen sivuvaikutusten välttämiseksi sinun on mitattava ylimääräinen glukoosipitoisuus ja kolesteroli, jotta vältetään niiden perusteettoman kasvun. Tätä varten sinun on läpäistävä veritesti hormonien tasolle.

Huomio!

Tietojen käsityksen yksinkertaistamiseksi tämä huumeiden käyttöohje "Testosteroni: muodot, muodot, valmisteet" käännetään ja esitetään erityisessä muodossa huumeiden lääketieteellisen käytön virallisten ohjeiden perusteella. Ennen käyttöä lue merkintä, joka tuli suoraan lääkkeeseen.

Kuvaus on tarkoitettu informaatioteknisiin tarkoituksiin, eikä se ole opas itsehoitolle. Tämän lääkkeen tarve, hoito-ohjelman tarkoitus, lääkkeen menetelmät ja annos määräytyy yksinomaan hoitavan lääkärin mukaan. Itsehoito on vaarallista terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.