^

Testosteronihormoni: mitä se tarkoittaa keholle?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kaikkien kaistaleiden ja kerrosten jakelijat, jotka tarjoavat hormonaalisia huumeita, erityisesti hajusteita, testosteronista koostumuksessaan vaativat paljon. Esimerkiksi, jos ostat ainutlaatuisen kerman jonkin verran, saat "rakennuspalikat", testosteronin ja estrogeenin, joka perustuu progesteroniin. Missä totuus on täällä ja missä valhe on? Harkitse tärkeitä tietoja.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Onko testosteroni myytti tai keksintö?

Onko testosteroni myytti tai keksintö?

"Rakennuspalikoita" tarvitaan todella, jotta rasvasolut poltetaan ja testosteroni auttaa rakentamaan kehosi seksikkäämpiä ja kauniimpaa. Voiko kosmetiikka, jolla on kemiallinen koostumus, jota jakelijat tarjoavat, todella sisältää testosteronia? Loppujen lopuksi yksinkertaisesta biologiasta tiedetään, että testosteronin tuottamiseksi munasarjojen osallistuminen naiseen ja kiveksisiin on välttämätöntä miehille.

On olemassa useita poikkeuksia, kun testosteronia ei enää tuoteta tai sen taso on huomattavasti pienempi. Esimerkiksi jos sinulla on hetki vaihdevuodet.

On olemassa useita muita syitä:

  • jostain syystä teit hysterectomy (poistuminen kohtu)
  • sinulla oli sorkka-putkien ligatura

Ja ehkä oli muita kirurgisia toimenpiteitä, jotka johtivat testosteronin tuotannon häiriöön. 

Tämän seurauksena kehossasi on liian paljon hormoniproksesteronia korkeissa annoksissa, ja kun sitä on paljon, testosteronia ei tuoteta.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että testosteronitasot vähenevät vaihdevuosien alkamisen jälkeen. Tämä on totta. Jo ennen kuin vaihdevuodet saavat veren purkautumisen, lisämunuaiset vähentävät androgeenien tuotantoa puoleen. Tästä seuraa, että testosteroni, joka on munasarjojen voimalla, pysähtyy lainkaan.

Molekyylejä, hormonien merkitystä, lääkäreiden mielipidettä

Kuka syyttää testosteronin riittämättömästä tuottamisesta vaihdevuosien aikana? Nämä ovat niin kutsuttuja molekyylejä - "lohko", jonka taso pienenee puoleen johtuen hormonien puutteellisesta tuottamisesta yleensä. Useimmat lääkärit ovat valitettavasti erehtymässä eivätkä ymmärrä, että estrogeenin menetys johtaa testosteronin puuttumiseen nimenomaan ns. Block-solujen katoamisen vuoksi.

Tästä seuraa, että testosteronin alhaisen tason vuoksi lihakset menettävät voimakkuutensa ja pienentävät tilavuuttaan. Ja tässä on tulos: ennen kuukautisten päättymistä (pari vuotta aikaisemmin), naiset ovat nopeasti nousemassa. Kaikkien haittojen lisäksi tärkein asia on seksuaalisen halun ja sukupuoleen kohdistuvan herättävyyden voimakas väheneminen. Tässä on syy alhaiseen syntyvyyteen maassa. Ajattele, miksi ei läpäise testosteronitasoa veressä oikeaan aikaan?

trusted-source[9], [10], [11]

Sukupuoli ja testosteroni

Tänä aikana normaalisti kehittyneen naisen on elettävä seksuaalisesti noin 30-40 vuoden kuluttua kuukautiskierroksen päättymisestä. Näyttää siltä, että naisen on elettävä puolet elämästään ilman tarpeeksi hormoneja. Oletko koskaan kuullut miestä, joka haluaisi elää puolet elämästä ilman testosteronia? 

Tuotos on hormonikorvaushoito, jonka lääkäri määrää.

Nainen kauhu - miten se on?

Jos naisrungolla oli hyperectomia, jonka aikana munasarjat irrotettiin, se merkitsee sitä, että terveytesi merkittävimmät muutokset odottavat sinua.

Päivän tai kahden kuluttua toimenpiteen suorittamisesta hormonien määrä on laskenut kriittiselle tasolle, testosteronin määrä laskee kerralla ja ei enää niin nopeasti levitä veren mukana kehon mukana.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

Testosteroni ja sinä

Testosteronia tarvitaan vähintään kvalitatiiviseen tyydytykseen yhdynnän aikana, joten sinun kannattaa arvostaa tämän hormonin merkitystä. Miten ilman sitä? Jos testosteronia ei ole, seksiaktiviteetin lisäksi henkilö menettää paljon muita hyödyllisiä prosesseja. Esimerkiksi painonhallinta.

Älä anna tätä, valvoa hormonin tasoa kehossa. Tämä voidaan tehdä kuuden kuukauden välein, ja se siirtyy hormonianalyysin endokrinologille.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.