^

Terveys

A
A
A

Allergia pölylle: oireet, hoito

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Pölyallergia - se on yksi yleisimmistä, mutta silti piilossa ja salakavala tyypit allergisia reaktioita.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Miksi allergia pölylle tapahtuu?

Notorious pölypunkit, joka tähän mennessä on kerännyt paljon tietoa, mutta jotka asuvat edelleen rinnakkain mies, edelleen uhkana allergikoille "kokemusta", ja ihmisille, jotka eivät vieläkään tiedä, mitä on allerginen pölyä ja allergioita periaatteessa. Koska itse pöly ei ole luonnollinen aine, mutta se koostuu monista komponenteista, on syytä tutkia tarkemmin sitä. Pölyä voidaan turvallisesti kutsua mikrokosmoseksi, koska se joskus elää itsenäisesti, riippumatta ihmisen elämästä ja koostuu monista tuhansista komponenteista. By pölyt on jaettu luonnon, kotitalouksien ja teollisuuden, lyhyesti sanottuna, missä oli mies, hän missään tapauksessa ympäröi pölyä. Pöly voi olla myös orgaaninen, epäorgaaninen ja sekoitettu. Kaikki pölyhiukkaset kuljettavat sähkön mikroahdon, jotkut pölyelementeistä ovat myrkyllisiä ja jopa kykenevät polttamaan. On arvioitu, että määrä talon pölyä standardin huoneistossa on kolme huonetta, jossa on kolme tai neljä ihmistä, vuodessa jopa neljäkymmentä kiloa. Tämä edellyttäen, että talo on säännöllisesti puhdistettu ja perus hygienia sääntöjä noudatetaan. Väkevilläkään pöly kerätään korkeudella yläpuolella mittari, siis suurin osa pölyä hyökkäys sairastavien lasten vuoksi pienikokoiset. Pölykomponenttien luettelo kannattaa erillisen artikkelin ja mahdollisesti kirjan. Mutta me pysähdymme vakavimmalla vihollisella, kun ilmaantuu allergia - pölypunkki.

Pölyn allergia on pääsääntöisesti epäsäännöllinen hyökkäys pölypunkosta ihmiskehoon. Mite on lähes kaikkialla - liinavaatteita, mattoja, tyynyjä, kirjoja. Ne ovat silmissä näkymättömiä, mutta ne ovat vaarallisia niiden määrästä ja ainutlaatuisesta kyvystä vastustaa kaikkia yleisiä puhdistusaineita ja kemikaaleja. Hänen nimensä Dermatophagoides puhuu puolestaan - tuhoaa ja vahingoittaa ihoa. Periaatteessa punkkien selviytymismahdollisuus on ymmärrettävää, koska ne ovat saprofytejä eli satelliitteja yhdessä bakteerien, mukaan lukien suoliston, kanssa, joita pidetään jopa hyödyllisinä. Ja punkit eivät hyökkää ollenkaan ihmisen iholle, syömään sitä, päinvastoin, henkilö "laskee" yhden gramman kuolleen ihon joka päivä, mikä on ruokaa dermatofagoideille.

Kohtuullinen kysymys, miksi punkit aiheuttavat allergioita? Allergia pölyihin liittyy punkkeja esiintyy juuri silloin, kun henkilöllä on pisin yhteys allergiseen antigeeniin eli nukahtamiseen. Suurin osa punkkeista on patjoissa, peitteissä, varsinkin paljon höyhenpyyhkeissä. Ihminen nukkuu, iho, joka on mikrolevyjen ravintoalusta, asettuu pesuun. Ehdottomasti looginen, että punkilla on sänky ja se on paras asumispaikka ja ruoka. Vaikka ei vähemmän suosittuja "taloja" näille ihmisten pölyisille vihollisille voi olla pehmeitä lasten leluja, mattoja ja niin edelleen. Pätkät rakastavat kosteutta, kosteusprosentit alle 50% ovat epämiellyttäviä niille.

Pölyn allergioiden oireet

Punkkien vaara ihmiskeholle on rakenteessa, se on hyvin samanlainen kuin loisten tunnetun immuunijärjestelmän proteiinirakenne. Heti kun rasti pääsee hengityselimelle kehoon, immuunivaste ilmenee välittömästi, järjestelmä ei erota rasti tai sitä, esimerkiksi myrkyllistä mikrohelmiä. No, jos se on yksinkertainen aivastelu kuin reflex vapautuminen pölystä. Mikä pahempaa, kun allerginen reaktio kasvaa ja muuttuu krooniseksi. Astmaattiset oireet ja taudin kehittyminen keuhkoastmaan saakka ovat myös mahdollisia.

Miten pölyallergia estyy?

Pölyallergia määritetään melko tarkasti ihokokeiden avulla. Ja oireiden neutraloimisena joskus riittää märkäpuhdistus säännöllisesti, varsinkin jos se on allerginen talossa. Vaikka vaikka allergia ei ole käynyt talosi aikana, sinun ei pitäisi odottaa sen ulkonäköä.

Kuten tiedät, jokin sairaus on helpompi ennakoida ja estää. Pölyn allergian tapauksessa tämä on melko yksinkertaista. Suositukset ovat seuraavat: ei kerätä tarpeettomia asioita päästä eroon mahdollisuudesta sulka tuotteissa tai jatkuvasti puhdistaa ja desinfioida, tuuleta huone useammin ja prosessi kaukaiset paikat talossa harmiton kemiallisesti keinoin. Sitten allergia pöly on vain sana yhdistelmä, eikä tavallinen reaktio, joka uhkaa terveyttä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.