^

Terveys

Ihon ja ihonalaisen kudoksen (dermatologian) sairaudet

Kutina kivespussin miehillä

ICD-10:n ihon ja ihonalaisen kudoksen sairauksista kutina erotetaan erikseen, vaikka se onkin dermatologisten sairauksien toissijainen oire. 

Kuivat kovettumat käsissä

Jos tavallinen rakkulan muodossa oleva kallus muodostuu kitkan vuoksi, niin käsissä - käsissä ja sormissa - olevilla kovilla kuivilla kovettumilla on hieman erilainen alkuperä ja niitä käsitellään eri tavalla.

Harmaat hiukset lapsilla

Voiko lapsella olla harmaat hiukset? Kyllä he voivat. Miksi ne näkyvät ja mitä se tarkoittaa? Tämä tarkoittaa, että karvatupissa hiuksia värjäävän melaniinipigmentin taso on alentunut tai puuttuu kokonaan.

Halkeamia käsien ja jalkojen kynsissä

Kynsien, kuten kampauksen, tulee aina olla moitteeton - ja tämä on osoitus paitsi hoidosta, myös naisen yleisestä terveydestä. Mutta entä jos odottamattomia ongelmia ilmenee - esimerkiksi halkeama kynnessä? Entä jos mikään kotimenetelmä ei auta selviytymään onnettomuudesta?

Kutina jaloissa - taudin oireena

Ihon kutina ei aiheuta vain fyysistä kärsimystä. Usein se aiheuttaa psyykkistä epämukavuutta. Loppujen lopuksi itse oire ei katoa, mikä pakottaa ihmisen jäämään ajatuksiin epämiellyttävien tuntemusten poistamisesta (se ei ole aina eikä aina mukavaa tehdä kaikkialla) ja mistä ne voivat johtua.

Kutina jaloissa: hoito

Jalkojen kutinan tehokas hoito on mahdotonta ilman tarkkaa diagnoosia. Loppujen lopuksi hyönteisten puremien hoito eroaa pohjimmiltaan ihosairauksien, sisäelinten hoidosta

Harmaat hiukset varhaisessa iässä: syyt, hoito

Harmaan hiuksen esiintyminen liittyy myös hermostuneeseen ylikuormitukseen ja negatiivisiin stressitekijöihin, ja vaikka toistuvilla adrenaliiniryöpyillä on haitallinen vaikutus melanosyytteihin, tutkimus ei kuitenkaan tue kykyä harmaantua välittömästi surusta.

Kutina ja ihon kuoriutuminen

Pään kutina ja kuoriutuminen - esiintyy aliravitsemuksesta, hormonaalisesta epätasapainosta, huonoista tavoista, psoriaasista, ekseemasta tai silsasta johtuvan seborrooisen dermatiitin taustalla.

Haava syylien poiston jälkeen

Minkä ajan kuluttua haavan tulee parantua poiston jälkeen? Kuinka suojautua mahdollisilta epämiellyttäviltä seurauksilta?

Virussyyli: syyt, hoito

Hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka ovat pieniä pyöreitä kasvaimia, joilla on tasainen pinta, kyhmyt jaloissa tai terävä kärki, lihanvärisiä, jotka esiintyvät iholla tai limakalvolla, kutsutaan eri tavalla ulkonäön mukaan syyliä, papilloomeja, kondylomeja.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.