^

Terveys

Hampaiden sairaudet (hammaslääketiede)

Dystopinen hammas

Lukuisten hammasongelmien joukossa on vielä yksi - dystopinen hammas, joka sijaitsee väärin (kreikkalaisesta dystopiasta - väärä sijainti tai tilan puute) tai purkautui väärään paikkaan.

Hammaskiilteen eroosio

Yksi yleisimmistä ei -karioiduista hammasvaurioista - hammaskiilteen eroosio - on hampaan ulomman suojakuoren asteittainen ja jatkuva tuhoutuminen.

Kohdunkaulan hampaiden reikiintyminen

Hampaiden ikenen tai kohdunkaulan karies diagnosoidaan, kun kovien hammaskudosten tuhoutuminen vaikuttaa hampaan osaan niskan lähellä - hammaskruunun hieman kaventunut siirtyminen juuriin eli lähellä ikenen reunaa, ja usein jopa sen alle.

Distaalinen purema lapsilla ja aikuisilla

Ylä- ja alaleuan väärä asento hampaiden sulkeutumisen heikentymisen vuoksi on yleinen oikomisongelma, ja yleisin patologinen tukos on distaalinen tukos.

Mesial purra

Epämiellyttävä ulkonäkö ja väärä kasvogeometria voivat aiheuttaa monia psyko-emotionaalisia ongelmia. Tässä artikkelissa puhumme mesiaalisen pureman ominaisuuksista.

Makroglossia lapsilla ja aikuisilla

Suhteettoman suuri tai epänormaalin leveä kieli - makroglossiaa esiintyy pääsääntöisesti lapsilla, ja sitä pidetään melko harvinaisena poikkeavuutena. Macroglossia tarkoittaa yleensä pitkäaikaista kivutonta kielen laajentumista.

Syvä purema aikuisilla ja lapsilla

Hampaiden epäasianmukaiseen sulkemiseen liittyvä syvä purenta voi vaikuttaa haitallisesti pureskeluun, puheeseen, johtaa emali-pinnoitteen lisääntyneeseen hankaumiseen jne. Hoidon tulisi olla pakollista tällaisessa rikkomuksessa.

Perikoronarit

Perikoroniitti - osittain leikatun hampaan ympärillä olevien pehmytkudosten tulehdus ja infektio - liittyy usein vaurioituneisiin kolmansiin pysyviin molaareihin.

Suun onkalon ja kielen karvainen leukoplakia

Karvaiseen leukoplakiaan ei liity millään tavoin hiuskasvua ihon pinnalla, mutta se on limakalvojen sairaus, jossa patologiset alueet peitetään filiformilla valkoisilla viiluksilla, havaittavissa vain histologisen tutkimuksen aikana.

Hampaiden syvän karieksen hoito: perusmenetelmät

Syvän karieksen ei näy yhtäkkiä, vaan se on seurausta hampaan tuhoutumisen huomiotta jättämisestä, alkaen emalissa hieman näkyvistä muutoksista, onttojen muodostumisesta ja sen syventymisestä koviksi kerroksiksi - dentiiniksi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.