^

Terveys

Kirurgiset sairaudet

Ruokatorven tyvi: syyt, merkit, miten hoidetaan?

Ruoansulatuskanavan häiriöihin liittyvät patologiat ovat aina iso vaiva ihmiselle. Häiritä yhtä sen fysiologisista tarpeista - ravintoa. 

Ompelin nielemishäiriö: särkyvä, märkivä, väsymätön, nekroottinen

Omfaliitti on napanuoran ja ympäröivän kudoksen tulehduksen prosessi, joka on tavallisempi vastasyntyneillä. Ihmisen ja ihonalaisen kudoksen rakenteet imeväisillä ovat sellaisia, että tulehdusprosessi leviää hyvin nopeasti.

Akuutti katarraalinen appendikitis

Catarrhal appendicitis on tarkoitettu alkuvaiheen muutoksia liitteen limakalvossa. Tällöin tulehdukselle on enimmäkseen pinnallinen luonne, mikä tarkoittaa, että se ei vaikuta syviin kudoksiin vaan kehittyy epiteelin soluihin.

Gangrenous appendicitis: oireet, seuraukset, toiminta, leikkauksen jälkeinen aika

"Sidekalvotulehduksen" käsite on kaikkien tiedossa, mutta harvat tietävät sellaisesta diagnoosista kuin "gangrenous appendicitis".

Akuutti flegmonous appendicitis: märkivä, haavaista, gangrenous

Flegmonous appendicitis - akuutin tulehduksen muoto, joka on ominaista fibriinin kertyminen sen pinnalle, suuri pussipitoisuus ja selvästi merkitty edeema.

Appendinen paise: klinikka, ruumiinavaus

Akuutti appendisiitti on hyvin yleinen kirurginen patologia. Tällainen sairaus vaatii kiireellistä kirurgista toimenpidettä, muuten vakavat ja hengenvaaralliset komplikaatiot voivat kehittyä.

Suoliston kääntö

Peritoneumin akuutti kirurginen patologia, joka koostuu kiertämällä mitä tahansa osaa suolesta tai sen osasta mesenteriin tai sen akseliin. Suolen lumenia on limittynyt, mesenteriariset hermot ja verisuonet puristetaan, ruoansulatuskanavassa syntyy mekaaninen este.

Subdiaphragmaattinen paise

Kun sisempi tarttuva kudosten tulehdus, ja mukana tuhoaminen on niiden sulamislämpötilan märkivä luokitellaan supradiafragmaattisen paise, se tarkoittaa, että paise (rajoitettu kapseli kertymistä mätä), joka sijaitsee vatsan alueella infracostal

Vatsan ontelon absessi

Se voi muodostua missä tahansa vatsaontelon osaan useiden kliinisten oireyhtymien muodostamisessa: septinen, päihtyvä, kuumeinen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.