^

Terveys

Vammat ja myrkytykset

Myrkytys sydämen glykosideilla

Useiden kasvien kardioaktiiviset steroidiyhdisteet - sydämen glykosidit - ovat lääkkeiden perusta, joiden yliannostus johtaa myrkylliseen vaikutukseen, eli aiheuttaa myrkytyksen sydämen glykosideilla.

Ensiapu ampiaisen pistoon

Kun hyönteis puree tai pistää, se ei ole vain epämiellyttävää, vaan myös tuskallista ja joskus jopa vaarallista. Luultavasti jokainen ihminen on kokenut tämän ainakin kerran elämässään. Maamme alueella ampiaista pidetään johtajana hyttysen puremisessa.

Luun halkeama tai murtuma: tunnusmerkit

Kumpi on pahempi, murtuma vai halkeama? Halkeama tietysti paranee nopeammin ja on helpompi parantua, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista, koska pikkusormen murtuma

Hiilimonoksidimyrkytys

Vain harvat tietävät, mikä on hiilimonoksidimyrkytys. Kuultuaan toinen käsite - "hiilimonoksidimyrkytys", joka on täsmälleen sama asia. Tällainen myrkytys on erittäin vaarallista ja päättyy usein kuolemaan, jos toimenpiteitä ei ryhdytä ajoissa.

Torjunta-ainemyrkytys

Torjunta-aineet ovat kemiallisia aineita, jotka on suunniteltu suojaamaan kasveja erilaisilta tuholaisilta ja taudeilta. Mutta ovatko ne turvallisia ihmisille? 

Myrkytys rotanmyrkkyllä

Myrkytys rotanmyrkkyllä on erittäin vaarallista, ja sinun on tiedettävä, miten se ilmenee ja mitä toimenpiteitä tehdä myrkkyjen poistamiseksi. 

Murtuma reisiluun kaulan

Loukkaantumiset ovat yleisiä ongelmia, jotka voivat odottaa meitä joka käänteessä: matkalla töihin, vapaa-ajan aikana tai kotona.

Iilimato purema

Suoraan iilimatoin pureman hetkeen liittyy polttava tunne, jonka voimakkuus vaihtelee samankaltaisesti nokkosen palovammosta muurahaisen tai hyttysen puremaan. 

Lihan ruokamyrkytys

Liha on mikrobiologian näkökulmasta hyvä kasvualusta ei-toivotuille mikro-organismeille, ja lihamyrkytyksellä tarkoitetaan mikrobiperäisiä ruokaperäisiä myrkyllisiä infektioita, joita aiheuttavat useat enteropatogeeniset patogeenit.

Nikotiinimyrkytys: akuutti, krooninen

Pyridiinin typpiyhdisteen johdannainen, tupakka-alkaloidi nikotiini, on voimakas hermo- ja kardiotoksiini. Fyysistä ja henkistä riippuvuutta aiheuttavan tupakoinnin todellisten haittojen lisäksi voi olla suora nikotiinimyrkytys sekä aikuisilla että lapsilla.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.