^

Terveys

Vammat ja myrkytykset

Myrkytys öljyillä: voi, kasvis, välttämätön

Öljymyrkytyksen patogeneesi on jaettu mikrobiin (toksikokinfektio, toksikoosi, etiologia) ja ei-mikrobiseen. Ensimmäisessä tapauksessa patogeeniset mikro -organismit, jotka lisääntyvät, erittävät toksiineja, joiden kertyminen elimistöön johtaa yleiseen toksiseen oireyhtymään

Tomaattimyrkytys

Tomaattimyrkytystä ei aina tapahdu, mutta vain tietyistä syistä. Yleensä tomaatit ovat turvallisia syödä, jos ne on kasvatettu oikein, säilötty, säilytetty normaaleissa olosuhteissa jne.

Toadstool -myrkytys

Yksi mykologien tuntemista myrkyllisimmistä sienistä on vaalea myrkkysieni (Amanita phalloides), ja myrkkysieni myrkytys, ei-bakteerinen elintarvikkeiden aiheuttama myrkyllisyysinfektio, aiheuttaa suurimman osan sienien kulutukseen liittyvistä kuolemista ympäri maailmaa.

Kallon pohjan murtuma

Kallon pohjan murtuma sisältää luunmurtuman, joka muodostaa sen ulkopinnan perustan (base cranii externa), sekä kallonpohjan sisäpinnan rakenteet (base cranii interna).

Kanan ruokamyrkytys

Syynä myrkytykseen kananlihalla on useimmiten lihan kelpaamattomuus kulutukseen sen mätäneisyyden ja riittämättömän paahtamisen vuoksi. 

Vesimelonimyrkytys aikuiselle ja lapselle

Asiantuntijat huomauttavat, että enemmän vesimelonimyrkytyksiä tapahtuu kesä-heinäkuussa, jolloin varhaiset jättimarjat ilmestyvät hyllyille.

Kurkkumyrkytys: tuore, suolattu, peitattu

Elintarvikkeiden mahdollisista myrkyllisistä vaikutuksista asiantuntijat huomaavat myrkytyksen kurkkuilla - tuoreita, kevyesti suolattuja, suolattuja, säilykkeitä.

Aikuisen ja lapsen lentäminen

Dipterology, joka tutkii kärpäsiä, kuvaa lähes 120 tuhatta näiden hyönteisten lajia, ja jotkut niistä voivat purra ihmisiä. Useimmissa tapauksissa kärpäsen purema aiheuttaa vain lievää ihoärsytystä, mutta joillakin lajeilla on taudinaiheuttajia, myös vaarallisia.

Ihmisen purema koirasta

Tällä hetkellä on olemassa suuri määrä tartuntatauteja (zoonooseja), jotka tarttuvat ihmisestä eläimeen. Näitä sairauksia ovat esimerkiksi raivotauti, leptospiroosi, leishmaniaasi, erilaiset psittakoosit, jäykkäkouristus.

Formaldehydimyrkytys

Formaldehydi on myrkyllinen ja samalla hyvin yleinen kemikaali, nimittäin kaasu, jonka vesiliuos tunnetaan formaliinina. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.