^

Terveys

Homokysteiini seerumissa

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Homokysteiini on aminohappojen vaihdon (metioniinin muuntaminen kysteiiniksi). Noin 70% plasman homokysteiinistä liittyy albumiiniin, 30% hapetetaan disulfidiin ja vain 1% on vapaassa tilassa. Suuri osa menetelmistä homokysteiinin tason havaitsemiseksi veressä antaa meille mahdollisuuden määrittää vain hapettuneiden ja pelkistettyjen muotojen kokonaispitoisuus. Analyysitulokset riippuvat suurelta osin verinäytteen oikeellisuudesta ja veren seerumin erottamisesta verestä, koska verisolut tuottavat jatkuvasti homokysteiiniä ja vapauttavat sen.

Homokysteiinin seerumissa on edelleen epädemokraattisesti huomion kohteena paitsi tavallisia kansalaisia, mutta joskus myös lääkäreitä, aminohappoja. Koska aine homokysteiini on tunnettu yli sata vuotta, mutta vasta XX-luvun jälkipuoliskolla sitä alkoi tutkia perusteellisemmin. Tällainen lisääntynyt kiinnostus homokysteiiniin liittyy sydän- ja verisuonitauteihin. Aikaisemmin lääkärit ovat tehneet syntiä pahamaineisesta kolesterolista ja syyttäen sitä haitallisista vaikutuksista verisuoniin, tänään homosysteiinin veren seerumi sisälsi "epäiltyjen" määrän. Tämän määrän tutkimatta jääneen aminohapon loppuun asti kasvaa nopeasti kaikkien tunnettujen katastrofaalisten ihmisten tapojen vuoksi - tupakointi ja kahvin väärinkäyttö.

Joten, homosykliini veriseerumissa on tärkeä aminohappo, joka syntyy toisessa, ei vähemmän tärkeässä aineessa - metioniinista. Sen sijaan metioniini on rikkiä sisältävä, korvaamaton, eli ihmiskehossa ei syntetisoitu, aminohappo. Paljon metioniinia niissä elintarvikkeissa, joita kasvissyöjät eivät ole tyytyväisiä. Kuitenkin munat, liha ja monet muut tuoteryhmät ovat äärimmäisen välttämättömiä ihmisille, erityisesti nuorille, koska eläimen proteiini antaa keholle normaalin energian määrän. Seerumin homokysteiini osallistuu myös tähän energiaprosessiin sekä proteiinien muodostumiseen. Jos homokysteiini on liikaa, se menee automaattisesti metioniinimuotoon tai yksinkertaisesti poistetaan kehosta. Homokysteiinin ylimääräisen homogeenisuuden neutralointiin on useita tapoja, mutta ne ovat yhdistyneet yhdellä - fermentaatioprosessilla ja B-vitamiinien sekä foolihapon pakollisella läsnäololla. Totta, on olemassa tapauksia, joissa perinnöllisten patologioiden takia homosyktiinihapon ylijäämää ei voida neutraloida ihmisillä. Tällaisille ihmisille on tärkeää ottaa erityinen aine, myös aminohappo - betaiini, joka on suuria määriä tavanomaisissa juurikkaissa (latinalaisesta beta - punajuuresta). Lisäksi geneettisiin häiriöihin, jotka eivät salli ylimäärän homokysteiinin käyttöä veriseerumissa, sinun ei pitäisi juoda kahvia tai mitään kofeiinia sisältäviä tuotteita.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Homokysteiini seerumissa, mikä on sen normaali taso?

Ensinnäkin homokysteiinin taso vaikuttaa alusten normaaliin tilaan. Ensisijainen vaurio ei ole riippuvainen edellä mainitusta kolesterolista vaan siitä, kuinka suuri homosykliinipitoisuus veriseerumissa on. Tämä aminohappo, kertyy, ikään kuin "naarmuuntuu" seinät, etenkin sisäastiat. Organismia yritetään tietysti kompensoida ja suojata, mikrosirut alkavat täynnä pieniä tromboja ja vasta sitten kolesteroli sisältyy työhön. Joten ruumiin alukset ja rakentaa surulliset kolesterolit ja plakit.

Seerumin homokysteiinipitoisuuden vertailuarvot (normit) ovat: naisilla 5-12 μmol / l, miehillä - 5-15 μmol / l.

Kuka oli ensimmäinen tutkija, joka kiinnitti erityistä huomiota homokysteiiniin seerumissa?

Ensimmäinen homokysteiinin toksisen vaikutuksen tutkiminen oli tohtori Climmer McCully, hänen tieteellinen työsä on peräisin 1960-luvulta. Tietenkin, kolesterolin, joka oli "nimetty" verisuoniston tärkeimpänä vihollisena, aikakaudella kukaan ei kiinnittänyt huomiota McCullyn löytämiseen. Kuitenkin tutkijan arkaus ei ollut rajoja, hän julkaisi säännöllisesti tieteellisiä teoksia missä hänen kollegansa voisivat lukea, ja lopulta pakotti lääketieteellisen maailman tunnistaa homogeeniinin ylimääräisen haitallisen toiminnan. Tosiasia on, että homokystinuriaa tutkittaessa - melko harvinaisena, vakavana geneettisenä sairaudena - McCully havaitsi B-vitamiinien puutteen samoin kuin joitakin entsyymejä potilailla. Heti kun potilaat aloittivat asianmukaisen hoidon, verisuonten seinämän tilanne parani merkittävästi, vaikka täydellistä elpymistä ei tapahtunut.

Homosykliini veresiseerissä, joka ylittää normin, riskitekijäksi voidaan periä. Lisäksi homosyteiinin kohotettu taso on havaittavissa kaikkiin kohtuullisiin sukupuoleen, käyttäen ehkäisytabletteja.

Homosykliini verensokerissa, joka on vähentynyt 30-40%: lla - on 21. Vuosisadan nykyisten tutkijoiden ja farmakologien tavoite sydän- ja verisuonitautien hoidossa. Joka tuhat miestä voisi elää 8-10 vuotta kauemmin, naiset tämä aika on hieman pienempi, mutta se on 4-6 vuotta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.