^

Terveys

A
A
A

Kutina allergioille

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

On olemassa monia erilaisia allergioita, joita esiintyy eri ihmisissä eri syistä. Kaikkien allergioiden tärkein oire on kutiava iho. Allergioiden kutina voi ilmetä eri tekijöiden vaikutuksesta ihmiskehoon, joten taudin lähteen tunnistaminen ja poistaminen edellyttää yksilöllistä lähestymistapaa.

trusted-source[1], [2]

Miksi kutina esiintyy allergioiden kanssa?

Kuten jo mainittiin, kutina allergiat, toisin kuin punertavat iho, turvotus, vetiset silmät, vuotava nenä, usein aivastelua, pidetään tärkein merkki allergia. Vakavia allergisia reaktioita jollekin aineelle voi "kaataa" in allerginen ihottuma, joka on ensimmäinen merkki ihon punoitus, ulkonäkö rakkuloita, joista pursuaa, saa värjätä iho kostea.

Allerginen ekseema liittyy myös kutinaa ja erilaisia ihottumia iholla. Tämä vaiva on epämiellyttävä, koska se aiheuttaa lähes koko ihon tulehduksellisen prosessin ihmiskehossa.

Allergioiden kutina johtuu usein hyönteisten puremista tai koristekosmetiikan käytöstä, mukaan lukien erilaiset kasviuutteet ja kaikenlaiset "kemikaalit" (väriaineet, hajusteet jne.).

Kuinka lievittää allergioiden kutinaa?

Kosmeettisen valmisteen käyttöön ottaman allergisen kutinan poistaminen edellyttää ihon välittömästi hävittämistä kosmetiikasta. Pestä tuote hyvin perusteellisesti juoksevalla vedellä. Sitten sinun pitäisi ottaa välittömästi kaikki antiallerginen lääke, joka voi tukahduttaa allergioiden taudinaiheuttajat ja päästä eroon sietämätönstä karstauksesta. Voit myös käyttää voidetta tai kermaa, jonka tarkoituksena on poistaa allergioiden kutina. Voit ostaa tällaisia varoja mistä tahansa apteekista.

Hyönteisen puremisen takia on allerginen kutina. Sinun on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin, esimerkiksi:

  • Levitä rypytettyä perunaa tai omenaa pureskelupaikkaan;
  • Kiinnitä puuvilla pussukka, joka on liotettu heikkoon sooda-liuokseen hiutaleeseen;
  • liuotetaan 3-4 tablettia aktiivihiiltä pieneen määrään vettä, levitä sitten massa tämän puremaan ja jätä se jonkin aikaa, kunnes kutina alkaa väistyä;
  • jos sinulla on jäätä tai jäädytettyä kala- tai lihapalaa, voit kiinnittää nämä tuotteet kuteen paikkaan - kylmän kutinan vaikutuksen alaisena vähenee hieman.

Et voi missään tapauksessa pilkkoa kutinaa - paitsi että se alkaa kutistaa vieläkin vaikeampaa, voit laittaa sen haavan infektioon.

Kutiava iho allergiat aiheuttamaa eläinten karvat, edellyttää, että potilas välittömästi poistua paikalta, mikä on lähde sairauden. On välttämätöntä mennä raikkaaseen ilmaan ja ottaa muutaman syvän hengityksen, sitten korjata allergioita, joita kaikkien allergisten henkilöiden on aina kuljettava hänen kanssaan.

Eaten tuote, jonka elimistö reagoi allergioiden ilmenemiseen, on poistettava nopeasti mahasta, mikä aiheuttaa oksentelua. Sitten sinun pitäisi juoda antiallerginen korjaustoimenpide, ja jos tilanne huononee, ota yhteys lääkäriin.

Kaikki eivät tiedä vastustajiensa "kasvot", jotka ovat allergioiden kutinaa. Tällaisen ilmeisen vaarattoman haitan selvittämiseksi, kuten allergialle, sinun on mentävä lääkäriin nähdäksesi lääkärin, joka määrätään verenluovutukseen ja muihin testeihin.

Usein allergeeneja käytetään allergeenien havaitsemiseen: muutama naarmuuntuminen levitetään ihmisen ihoon kyynärvarren alueella, jota sitten rasvoidaan erikoisratkaisuilla. Puolen tunnin kuluttua ne naarmuurit, joissa henkilöä ei sovelleta, alkaa muuttua punaiseksi.

Kutina allergiassa on erittäin epämiellyttävä oire, joka ei salli sinun nukkua, syödä, tehdä suosikkiasi, joten sinun on päästävä eroon heti, kun näytät ensin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.