^

Terveys

Purku ja ruokavaliohoito

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kalori rajoitus (PET) tai mitatun limotherapy - täydellinen pidättäytymistä syöminen ilman rajoitusta vastaanottamiseksi veden tyhjennysventtiilin son, jota seuraa asteittainen siirtyminen ulkoisen lähteen (ravinnon) käyttämällä erityisiä ruokavalioita.

Viitteitä

 • keuhkoastma, joka on kaiken vakavan asteikon, pääasiallisesti atoninen, vastustuskyky tavanomaiseen hoitoon;
 • kortikaalisesti riippuvaiset muodot, joiden glukokortikoidien kesto on enintään 2 vuotta;
 • keuhkoastma yhdistettynä lihavuuden, polyvalenttisten ja huumeiden allergiat, haavaumat, munuaiskivet, verenpainetauti, krooninen koliitti, ärtyvän suolen oireyhtymä, psoriaasi, ekseema neurodermiitin.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Yleistä tietoa purkaminen ja ruokavaliohoito

RDT: n terapeuttisen vaikutuksen mekanismi:

 • siedätyshoito;
 • lisääntynyt ei-spesifinen vastustuskyky ja infektioiden vastainen immuniteetti;
 • allergisen tulehduksen vaimentaminen keuhkoputkissa;
 • lisämunuaisten glukokortikoidifunktion stimulointi;
 • vieroitus;
 • keuhkoputkien puhkeamisen parantaminen;
 • keuhkoastman patogeneesin immunopatologisen komponentin tukahduttaminen;
 • patologisesti muutettujen solujen autolyysi;
 • biogeenisten stimulaattorien muodostuminen, jotka lisäävät regeneratiivisia prosesseja.

RDT: n menetelmällä on kolme jaksoa: valmistelu, purku ja talteenotto.

Valmistelujaksolla vahvistetaan RDT: n merkinnät, potilaan kliininen ja laboratoriotutkimus sekä tulehdusprosessin aktiivinen hoito keuhkoputkipulmonaarisessa järjestelmässä, pätevöityvät valmisteet RET: lle.

Purkamisjaksolla on päätehtävä - siirtyminen eksogeenisestä endogeeniseen ravitsemukseen. Tämä aika kestää 10-14 päivää. Tässä vaiheessa keho kääntyy rasvan primaariseen käyttöön, jossa on asidoosin kehittyminen, hypoglykemia on mahdollinen. Niinpä paaston ensimmäisinä päivinä on hidas, väsymys, päänsärky. 7.-14. Päivänä asidoosin tilanne tasoitetaan. Koko paastokuukauden aikana lääkitys pysähtyy, joissakin tapauksissa expectoraatit, diureetit, rauhoittavat aineet sallitaan. Tupakointi ja alkoholi ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Ensimmäisen paastopäivän aattona potilas ei ole ehtoollista ja saa suolaa laksatiivia (50 ml 25-prosenttista magnesiumsulfaattia), päivittäiset puhdistusemulsiot tehdään. Olemassa olevan tyhjennyksen aikana suoritetaan suoliston itsehengitys.

Kuljetuksen jälkeen on otettava yleinen kylpy (veden lämpötila 37-38 ° C, kesto 10 minuuttia) tai pyöreä suihku. Joka päivä on yleinen hieronta, itsehieronta, kasvot mukaan lukien.

Hieronnan ja suihkun (kylvyn) jälkeen lepoa tarvitaan 1 tunti, sitten hyvä terveys, kävely (3-4 tuntia päivässä) on sallittua.

Nesteen juominen ei ole rajoitettu, sen määrän tulisi olla vähintään 1 litra päivässä. Yleensä se on keitettyä huoneen lämpötilaa tai kivennäisvettä.

Lihakseen on suositeltavaa acidoosipitoisia emäksisiä kivennäisvesiä (Borjomi) sekä 3-4% natriumbikarbonaattiliuosta suolistossa (0,5-1 l) tai harvemmin laskimonsisäisesti - 200-300 ml.

On tarpeen tarkistaa virtsanäytteet päivittäin asetonille, ja voimakas asetonuria ottaa 1-2 osaa sokeria.

Jos verenpaine putosi 85 ja 50 mm Hg: iin. V., paasto olisi lopetettava.

Astmakohtaukset katoavat tai heikkenevät 7. Päivän paastolla.

Elpymisen kesto on puolet purkausjaksosta. Elpymisen ensimmäisestä päivästä lähtien kävelee, hieronnat, kylpylä, ruiskutusta peruutetaan. Ensimmäisten 4-5 päivän potilaiden tulisi levätä (valehdella, istua mukavassa tuolissa).

Ruoka laajenee asteittain päiviin. Liha- ja pöytäsuola ovat kiellettyjä koko hoitokyvyn ajan.

Joissakin tapauksissa kohtalaisen keuhkoputkitulehduksen ollessa RDT: n alkutapoissa on tarpeen käyttää lääkkeitä, jotka vähenevät asteittain ensimmäisten 3-4 päivän aikana. Vaikeassa keuhkoastmassa RDT yhdistetään lääketieteelliseen hoitoon, fysioterapiaan, nämä toimenpiteet vähennetään asteittain kunnon paranemisen myötä.

SG Osinin (1981) ehdotti, että yhdistäminen RT akupunktioon olisi yhdistettävä 1-2 vuorokautta elpymisjaksolla ja suoritettava 8-12 päivää. Tavoitteena akupunktio - vähentää kipua ilmiöitä vatsan, jotka tapahtuvat ensimmäisinä päivinä ateriat, unen normalisoituminen, poistaminen psykologisia ja tunne-elämän epävakaisuus, lisääntynyt TTK vaikutus. RDT: n ja akupunktioiden yhdistelmä voi merkittävästi vähentää glukokortikoidien annosta ja joskus kokonaan poista niitä potilaille, jotka ovat saaneet niitä aiemmin. Yleensä RDT antaa hyviä tuloksia 62 prosentissa tapauksista.

Vasta

 • aktiivinen keuhkotuberkuloosi;
 • diabetes mellitus;
 • verenkiertohäiriö IIB - III st;
 • uupumus;
 • pahanlaatuiset kasvaimet;
 • varhaislapsuus (alle 14-vuotiaat) ja vanhuus (yli 70 vuotta);
 • raskaus ja imetys;
 • maksan ja munuaisten toiminnan heikkeneminen;
 • loisinfektioiden;
 • mielisairaus;
 • aktiivinen tulehdusprosessi mistä tahansa lokalisoinnista.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Komplikaatiot menettelyn jälkeen

Mahdolliset komplikaatiot RDT: n aikana:

 • kroonisten infektioiden fokusointi;
 • vaikea ketoasidoosi; Tässä tapauksessa käytetään emäksisiä kivennäisvesiä tai natriumvetykarbonaattia (2-3 g 2-3 tunnin välein), harvemmin - suonensisäisiä infuusiota 200-400 ml 4-prosenttista natriumbikarbonaattiliuosta. Ei-itsesäätävällä ketoasidoosilla, RDT keskeytetään;
 • ortostaattinen synkopeus;
 • sydämen rytmin ja johtokyvyn rikkominen; samanaikaisesti määrätään kalium- ja RTD-valmisteet;
 • munuaisten tai sappitiehen kipu, RDT lakkaa samaan aikaan;
 • akuutteja eroosiivisia ja haavaisia muutoksia mahalaukun vyöhykkeessä - terapeuttinen nälänhäviö tällaisissa tilanteissa lakkaa;
 • kouristuskohtaus;
 • oireyhtymää "ruoan ylikuormitusta" toipumisajan ensimmäisten 3-5 päivän aikana;
 • "suolaliuos edeema", jos ruokavalio loukkaantuu elpymisjaksolla;
 • heikkenemistä.

Terveyskoti on suoritettava erityiskoulutuksen alaisen lääkärin valvonnassa.

Viime vuosina on ehdotettu käytettäväksi yhdistelmää enterosorptiosta ja terapeuttisesta nälästä. Pääasiallinen vaikutusmekanismi enterosorptio - vieroitus suolen sisältö, vapautumista kehon myrkyllisten tai mahdollisesti vaarallisten aineiden eksogeenisiä ja endogeenisiä luonnon sitoutumalla ja neutraloivat niitä maha-suolikanavassa.

Enterosorptio kytketty vastuuvapauden aikana, potilaat ovat sisällä 30-60 ml enterosorbent SKNP-2 (typpeä sisältävät pallomaisen aktivoidun hiilen rakeistamalla, suun kautta, makrohuokoista) ja 3-4 tuntia välein 4-6 tunnin, vedellä ja neste pellettejä. Päivinä 8-10 vastuuvapauden aikana, jolloin todennäköisyys vähenee huomattavasti asidoosia, enterosorbent annosta vähennetään 2 kertaa, ja jatkaa saada enintään sulkemisen vastuuvapauden aikana.

Läsnä syövyttävän gastriitti, mahahaava ja pohjukaissuolihaava, ulseratiivinen koliitti, ei sovelleta rakeista imeytysaineita ja muiden huumeiden sorptio toiminta (Vazul, Polyphepanum, Enterodesum, belosorb). Yhdistelmä TTK ja enterosorptio erittäin tehokkaita astman ja mahdollistaa kokonaan estää asidoosi aikana terapeuttinen paasto.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.