^

Terveys

Yrtit kystiittiin

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 21.06.2022
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Huolimatta siitä, kuinka tehokkaita jotkut lääkkeet ovat, lääkärit suosivat aina monimutkaista hoitoa. Tämä on ymmärrettävää, koska oikealla lääkkeiden valinnalla voit saavuttaa terapeuttisen vaikutuksen lisääntymisen ja samalla varmistaa komplikaatioiden ehkäisyn.

Esimerkiksi anti-inflammatorinen vaikutus on ominaista antibiooteille, tulehduskipulääkkeille ja kortikosteroideille. Mutta infektion kanssa et voi tehdä ilman mikrobilääkkeitä, ja itse antibiootit tarjoavat tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen vain provosoivan tekijän tuhoamisen kannalta. Tällöin elimistö tarvitsee aikaa tulehduksen laantumiseen, ja tänä aikana voi liittyä uusi infektio ja sairaus muuttuu vähitellen krooniseksi.

Mutta entä herbalismi? Tosiasia on, että kystiittiin käytetyt yrtit, vaikka niillä on useita ominaisuuksia, eivät kaikki ilmene samalla tavalla. Lisäksi eri vaikutusvaikutteisten yrttien yhdistetty käyttö, niiden oikealla yhdistelmällä, tehostaa vaikutusta, mikä tehostaa terapeuttista vaikutusta.

Tämä selittää asian: sekä perinteinen että vaihtoehtoinen lääketiede tulehduksellisten virtsarakon sairauksien hoidossa ei käytä niinkään yksittäisiä yrttejä kuin niiden kokoelmia. Joten kystiitin akuutissa muodossa voit käyttää seuraavia yrttiseoksia:

 • Ruohotyrä ja jauhobanaanilehti (10 g kumpikin), apteekkiparsa, sitruunamelissa, piikikäs hammaskivi (20 g kumpikin), äes (30 g), oregano (50 g).

Otamme 1 rkl. Kasvien seos, hauduta kiehuvalla vedellä (0,5 litraa) ja jätä huoneenlämpötilaan, kunnes koostumus on täysin jäähtynyt. Infuusio on suodatettava ennen käyttöä. Sinun on otettava lääke 2 rkl. 2 tunnin välein.

 • Vesikrassi (alias vesikrassi), iiris ja koiruoho (10 g kumpikin), hautausmaa (alias harmala), lykopodium ja oljet (20 g kumpikin), karhumarja (30 g).

Valmistamme infuusion analogisesti edellisen reseptin kanssa. Kerta-annos - puoli kuppia.

 • Karhunmarja, jauhobanaani, kamomilla. Otamme kasveja yhtä suurissa osissa. 750 grammaa kiehuvaa vettä varten sinun on otettava 4,5 ruokalusikallista. Yrttien kokoelma. Pidä infuusio 3 tuntia huoneenlämmössä. Sinun on otettava se puoli lasia kerrallaan, kunnes käytämme koko tilavuuden. Tässä tapauksessa sinun on juotava infuusio 2-3 tunnin kuluessa. Maun parantamiseksi ja antimikrobisten ominaisuuksien parantamiseksi voit lisätä infuusioon lusikallisen hunajaa. Vaikutus riittää päiväksi.
 • Maanosat emojuurta ja korte, mäkikuisma ruohon muodossa kukintoja, kukkia kolmivärisiä violetteja. Kaikki kasvit otetaan yhtä paljon. Käytä lasilliseen kiehuvaa vettä 1 rkl. Kokoelma. Teemme infuusion ensin vesihauteessa (10 minuuttia), sitten asetamme sen lämpimään paikkaan puoleksi tunniksi. Koostumus tulee juoda 2-3 lasillista päivässä munuaisten ja virtsarakon akuuttien tulehdusprosessien vuoksi.

Kystiitin kroonisen muodon hoidolla on omat ominaisuutensa, ja siksi erilainen yrttivalikoima:

 • Kokoelma nokkosenlehtiä, mäkikuismaa ja karhunmarjaa, jauhobanaanilehtiä ja ruusunmarjoja sopii tähän tarkoitukseen varsin hyvin. Otamme kasveja yhtä suuressa suhteessa. 750 ml:aan vettä suositellaan käytettäväksi 3 rkl. Kokoelma. Keitä koostumusta 5 minuuttia ja vaadi vielä neljäsosa tuntia. Jännittynyt koostumus tulee juoda päivän aikana 3-4 annosta. Se tulee ottaa puoli tuntia ennen ateriaa.

Keittämistä suositellaan käytettäväksi kursseilla kuuden kuukauden ajan tai kauemmin.

 • Kamomilla, kehäkukka, siankärsämö, maissisilkki. 4 rkl kokoelma, kaada ½ litraa kiehuvaa vettä ja vaadi 2 tuntia. Otamme 150-160 ml kolme kertaa päivässä puoli tuntia ennen ateriaa.

Hoitojakso on 10 päivää. Kurssit on toistettava kuukausittain kuuden kuukauden ajan.

 • Kataja, koivunlehdet, karhunmarja, korte. Puolelle litralle kiehuvaa vettä otamme 2 rkl. Yrttikokoelma, jätä termospulloon 8 tunniksi. Otamme 50-70 ml enintään 5 kertaa päivässä ennen ateriaa. Hoitojakso on noin 2 kuukautta, jonka jälkeen sinun on pidettävä 2 viikon tauko ja toistettava hoito.

On myös sellaisia maksuja, jotka voidaan periä minkä tahansa virtsarakon tulehduksen yhteydessä:

 • Puolukka, nokkonen, kamomilla, vaahtokarkki, tansy. Otamme 1 rkl lasillista kiehuvaa vettä. Kokoelma, vaadi termospullossa 4 tuntia. Juomme teen sijaan pieninä annoksina kolme kertaa päivässä aterioiden jälkeen.

Akuutissa kystiitissä on suositeltavaa ottaa yrttejä eri määrinä puolukanlehteä lukuun ottamatta. Sitä on otettava 4 kertaa enemmän kuin kokoelman muita komponentteja.

 • Basilika, mäkikuisma, humala, centaury (2 osaa kutakin), vuorikiipeilijä (4 osaa). 2 litraan kiehuvaa vettä otamme 4 rkl. Kokoelma, vaadi tunnin ajan, suodata ja ota 1 lasi jopa 7 kertaa päivässä.

Tämä resepti on hyödyllinen taudin märkivälle muodolle.

Niille, jotka aikovat koota itsenäisesti kokoelman yrttejä kystiitistä, voit seurata näitä vinkkejä:

 • Kokoelmassa tulisi olla 3 tai useampia yrttejä, joilla on myönteinen vaikutus virtsarakon tulehdukseen, lisäten kasvi, jolla on yleinen vahvistava ja immunostimuloiva vaikutus.
 • Antispasmodisella vaikutuksella, joka on erittäin tärkeä akuutin kystiitin kivun lievittämiseksi, on sellaisia yrttejä: kamomilla, mäkikuisma, cinquefoil, tansy, immortelle, cudweed ja jotkut muut.
 • Kokoelmaa laadittaessa on otettava huomioon kehon eri yrttien sietokyky ja kasvien myrkyllisyys.
 • On parempi käyttää tuttuja yrttejä niiden vasta-aiheiden vuoksi.

On selvää, että hoito kotivalmisteilla on tietty riski, joka on oivallettava, koska meillä ei aina ole tarvittavaa tietoa yrteistä ja niiden käytön seurauksista, yhdistelmämahdollisuuksista jne.

Yrttivalmisteita voidaan valmistaa itsenäisesti tai ostaa valmiina. Kystiitin hoitoon tarkoitetut yrttikompleksit ovat harvinaisempia kuin munuaisten tulehduksellisissa patologioissa käytetyt, mutta ne ovat yleensä vaihdettavissa. Jopa lääkärit suosittelevat munuaisten keräämistä kystiitin varalta.

Esimerkiksi virtsateiden minkä tahansa osan tulehduksen yhteydessä voidaan suositella diureettista munuaiskokoelmaa: karhunmarjan lehtiä, katajanmarjoja ja lakritsinjuurta. Keräystoimenpiteet: diureetti, anti-inflammatorinen, antispasmodinen (kipulääke, koska kystiitin kipu on kouristusta), antimikrobinen.

Diureettikokoelmaa käytetään seuraavasti: ota 1 rkl lasillista kiehuvaa vettä. Kokoelma, vaadi puoli tuntia ja ota kireä 1 rkl. 20 minuuttia ennen ateriaa. Vastaanoton moninaisuus - 3 kertaa päivässä.

Kiinnitetään huomiota munuaisten yrttiteeteihin. Tässä on yhden niistä koostumus: mäkikuisma, knotweed, maissin stigmat, karpalot, kultapippuri, calamus, minttu, kehäkukka, nokkonen, korte. Tämä monikomponenttinen kokoelma sisältää suurimman osan akuutin ja kroonisen kystiitin hoidossa käytettävistä yrteistä, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää tähän sairauteen, loppujen lopuksi virtsajärjestelmä on kokonaisuus toisiinsa liittyvistä elimistä, joten monimutkainen hoito antaa vakaamman tulos.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.