^
A
A
A

Helpota ahdistusta Botoxilla

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

20 January 2022, 09:00

Botuliinitoksiini-injektiot edistävät injektioalueen lihasten rentoutumista ja yleensä poistavat liiallista ahdistusta ja vähentävät riskiä sairastua masennustiloihin.

Mitä tiedämme Botoxista sen lisäksi, että tätä lääkettä käytetään liiallisen hikoilun korjaamiseen ja ilmejuovien poistamiseen? Samaan aikaan botuliinitoksiini on proteiinin neurotoksinen aine, jota bakteerimikro-organismit tuottavat. Tutkijoiden mukaan tämä on yksi myrkyllisimmistä myrkyistä. Se estää välittäjäaineiden vapautumisen hermosolujen ja myosyyttien välisissä synapseissa, mikä katkaisee yhteyden lihasten ja hermoston välillä. Siitä huolimatta sekä kosmetologit että neuropatologit käyttävät Botox-injektioita menestyksekkäästi - ensisijaisesti yksittäisten lihasryhmien rentouttamiseen, jotka ovat mukana jäljittelevien ryppyjen muodostumisessa tai muodonmuutosspasmien tilassa.

Tiedemiehet tutkivat edelleen lääkkeen käyttöön liittyviä todennäköisimpiä sivuvaikutuksia. Sivuvaikutukset, kuten liiallinen lihasten rentoutuminen, tulehdusreaktiot tunnetaan, mutta suurin osa näistä ilmiöistä häviää itsestään muutamassa viikossa.

Kalifornian yliopistoa edustavat asiantuntijat alkoivat uudessa tutkimuksessaan etsiä botuliinitoksiinin hyödyllisiä ominaisuuksia. He suorittivat sarjan kokeita, joiden tulokset julkaistiin kahdessa artikkelissa Scientific Reports -sivuilla. Tutkijoiden mukaan neurotoksiini vähentää riskiä sairastua masennukseen ja lievittää onnistuneesti ahdistusta.

Työn aikana analysoitiin laaja tietokanta, joka sisältää tietoa potilaista, joille on tehty Botox-injektio ja jotka ovat todenneet tiettyjä sivuvaikutuksia. Näille ihmisille annettiin ruiskeet kasvoihin, kaulaan, raajoihin - kouristuksen lievittämiseksi. Vertailun vuoksi verrattiin toisen suuren potilasryhmän kanssa, joka sai samanlaista hoitoa, mutta muilla lääkkeillä. Tämän seurauksena havaittiin, että ihmisillä Botox-toimenpiteiden jälkeen motivoimattoman ahdistuksen aste laski noin 25-70%. Tutkijat selventävät, että projektityöhön osallistuneiden joukossa ei ollut muita anksiolyyttejä tai masennuslääkkeitä käyttäviä henkilöitä.

Koska injektiot tehtiin kehon eri osiin ja samanaikaisesti ahdistusta ehkäisevä vaikutus havaittiin lähes kaikilla potilailla, Botoxin osallistumisesta ei ole epäilystäkään. Lisäksi osallistujat, joita hoidettiin kouristuksia muilla lääkkeillä, eivät kokeneet tätä ahdistusta estävää vaikutusta. On ymmärrettävä, että botuliinitoksiinin ja sen vaikutuksen ihmiskehoon lisätutkimuksia ei voida välttää. On täysin mahdollista, että pian lääkettä käytetään aktiivisesti psykotrooppisena lääkkeenä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta LUONTO -sivulta. 

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.