^
A
A
A

Kabinetti esittelee uuden järjestelmän ilmaisten lääkkeiden antamiseksi

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

17 November 2016, 09:00

Nyt Ukrainassa kroonisten sairauksien (astma, hypertensio jne.) Potilaat saavat lääkemääräyksen tarvittavista lääkkeistä apteekissa (ilmaiseksi tai alennuksella). Ministerineuvosto aikoo muuttaa järjestelmää ensi vuodesta ja käynnistää korvausohjelman. Luonnollisesti on olemassa joitain riskejä uuden lääkkeiden saantijärjestelmään, ennen kaikkea korruptioon, kun yksi lääke maksetaan kahdesti. Se voi myös vaikuttaa laatuun - lääkärit voivat määrätä ukrainalaisia analogeja ulkomaisten huumeiden sijaan rahan säästämiseksi.

Tärkein ero korjauksen ja nykyisen järjestelmän välillä on rajoitettu luettelo lääkkeistä, jotka annetaan potilaille - ensi vuodesta alkaen annetaan vain ministerineuvoston suosittelemia lääkkeitä.

Lääkkeiden luettelo laaditaan vuoden alussa, ja siinä oletetaan, että siinä on 22 lääkettä, eikä tätä luetteloa tarkisteta vuoden aikana.

Useita vuosia sitten otettiin käyttöön samanlainen ohjelma potilaille, jotka kärsivät verenpaineesta, jotka määräsivät reseptiä, ja lääkettä annettiin hänelle apteekissa. Kaikille myönnetyistä huumeiden apteekista on saatu korvausta.

Ensi vuonna paikalliset apteekit korvaavat paikalliset terveysosastot. Terveysministeriön entisen pääministerin Oleg Musian ja nykyään Verkhovna Radan terveyskomitean jäsenen mukaan uusi periaate lääkkeiden jakamisesta kroonisille potilaille tuo maamme lähemmäksi vakuutuslääketieteellistä hoitoa.

Nyt reimburnatsii ohjelmaa vielä hiotaan, kuten edellä Alexander Yabchanka asiantuntija BP tehohoito uudistuspaketti, nyt tiedetään tarkasti, mitä lääkkeitä annetaan potilaille, ja mikä apteekit osallistua ohjelmaan, ja jotta vältettäisiin useita erilaisia keinoja paremmin suositella vaikuttavalle aineelle eikä erityisesti lääke.

Kysymys ulkomaisten lääkkeiden halvoista analogeista siirtymisestä on edelleen avoin kysymys. Tämän vuoden huhtikuussa käynnistettiin vastaava ohjelma diabetesta sairastaville potilaille, joiden oli suositeltava siirtyvän ukrainalaiseen insuliinihoitoon, mutta monet pitävät sitä vähemmän laadullisina.

Yabchanka ilmaisi myös huolensa huumeiden myynnistä, kun apteekit voivat antaa heille fiktiivisiä reseptejä ja saada heille korvauksia ja sitten myydä uudelleen säännöllisin hinnoin. Tällöin yksi potilasrekisteri voisi auttaa, mutta nyt ei ole edes lähestyvää tämän asiakirjan kehitystä.

Oleg Musiyan mukaan korvaus välttää korruptiota, koska lääkeyritysten ja potilaiden välillä ei ole välittäjiä.

Mutta lääkkeitä ei anneta kaikille potilaille maksutta, ministerineuvosto totesi, että lääkkeiden kustannusten korvaaminen kokonaan tai osittain riippuu potilaan sosiaalisesta asemasta. Esimerkiksi veteraaneille, tšernobylin uhreille ja vammaisille on tarkoitus antaa huumeita ilmaiseksi, alle 17-vuotiaille lapsille myönnetään alennus.

On huomattava, että käytännössä potilaat kohtaavat erilaisia epämiellyttäviä ongelmia, kun he saavat lääkitystä. Potilaiden itsensä mukaan verenpainetaudin hoidon tulisi olla johdonmukaista, on tarpeen ottaa tiettyjä lääkkeitä, ja ne on valittava erikseen. Usein kotimaisten tuottajien kalliit analogit eivät ole täysin tehottomia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.