^
A
A
A

Kotitalouksien kemikaalien käyttö voi aiheuttaa synnynnäisiä vikoja

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

26 July 2017, 09:00

Osteopatian lääkärikoulun asiantuntijat Edward Via yhdessä Virginian ammattikorkeakoulun edustajien kanssa joutuivat epämiellyttävään lopputulokseen.

He huomasivat, että kvaternaariset ammoniumyhdisteet, joita esiintyy erilaisissa määrissä kotitalouksien kemiallisissa aineissa, voivat aiheuttaa syntymävikojen kehittymistä.

Jyrsijöillä on jo tehty kokeita: valitettavasti tiedot vahvistettiin.

Tällaiset aineet toimivat lisäaineiden säilyttämiseksi tai desinfioimiseksi. Ne voivat olla läsnä pesuaineissa, shampoissa, muotoilutuotteissa ja jopa oftalmisissa valmisteissa. Pieninä määrinä aineita pidetään vaarattomina.

Tutkijat kiinnittivät erityistä huomiota sellaisiin yhdisteisiin kuin bentsalkoniumkloridi ja dide- syylidimetyyliammoniumkloridi. Tällaiset aineet ovat useimmiten useimpien arkielämän välineiden koostumuksessa useammin kuin toiset. Ne toimivat yleensä desinfiointiaineena ja antistaattisena aineena.

Todettiin, että lueteltujen aineiden vaikutus raskaana oleviin naarasjyrsijöihin oli äärimmäisen negatiivinen: tulevaisuudessa jälkeläiset, joilla oli hermoputken poikkeavuuksia, ilmestyivät. Tällaisia loukkauksia voidaan verrata riittämättömiin kehittymiseen tai suurien aivojen pallonpuolisojen puuttumiseen ihmisillä.

"Kvaternaaristen ammoniumyhdisteiden käyttö jyrsijöiden suhteen johti uupuneiden jälkeläisten kehitykseen kauheisiin poikkeavuuksiin. Erityisen masentavaa on se, että tällaiset aineet osoittautuivat vaarallisiksi sekä naisille että miehille ", selitti biotekniikan ja lääketieteen ja patologisen biologian laitoksen työntekijä Terri Khrubek.

Tutkijat huomauttivat myös, että ammoniumyhdisteiden vaarallisen kyvyn osoittamiseksi ei ole tarvetta käyttää suuria annoksia näistä aineista. Teratogeeninen vaikutus ilmeni myös silloin, kun solut jyrsijillä puhdistettiin yksinkertaisesti luetteloitujen kemikaalien avulla.

Tiedemiehet odottivat kuitenkin eniten kielteisiä tietoja. Kävi ilmi, että poikkeamisriski oli läsnä myös jyrsijöiden seuraavassa sukupolvessa: näin ollen jo kaksi sukupolvea uhattiin.

Aikaisemmin samat tiedemiehet ovat todenneet, että ammoniumpohjaiset puhdistusaineet vähentävät lisääntymistoimintaa, vähentävät sperman määrää siemennesteessä ja estävät myös jyrsijöiden ovulaation puhkeamisen. Muuten kaikki luetellut seuraukset ovat yleisimpiä ihmisille tyypillisiä hedelmättömyyden syitä. Sattumaa? Tuskin.

"Meiltä kysytään usein tällainen kysymys: onko mahdollista ajatella, että jyrsijöiltä saadut tulokset sopivat henkilölle? Vastaamme yksiselitteisesti: kyllä. Tutkittavat aineet häiritsevät alkionkehityksen mekanismissa esiintyvien prosessien kulkua kaikissa nisäkkäissä. Tutkijoiden joukossa jyrsijöitä pidetään ihmisen kehon prototyypeinä ", lääkäri selittää.

Näitä ammoniumyhdisteitä on käytetty kemianteollisuudessa viime vuosisadan 50-luvulta lähtien. Tuolloin ei ollut kysymys toksikologisten tutkimusten suorittamisesta. Nyt tällaiset tutkimukset aloittaa ympäristönsuojeluvirasto.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.