^
A
A
A

Mitä sinun tarvitsee tietää käytettävissä olevista lääkkeistä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

08 May 2017, 09:00

Tämän vuoden huhtikuusta alkaen ukrainalaiset voivat saada lääkkeitä maksutta tai symbolisella lisämaksulla: maassa on käynnistetty yhteiskunnallinen ohjelma "Available medicines".

Terveydenhuollon osaston työntekijät huomauttavat, että ehdotetun ohjelman mukaan ihmiset voivat ostaa lääkkeitä, joita käytetään yleisesti sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetesta, keuhkoastmaan. Tilastojen mukaan nämä taudit aiheuttavat eniten ihmisten elämänlaadun kuoleman tai heikkenemisen Ukrainassa.

Jotta saat etusijalle annettavat lääkkeet, jotka tarjoavat ohjelman, sinun on sovittava tapaamisesta lääkärin kanssa. Lääkäri kirjoittaa lääkemääräyksen erityisellä lomakkeella, joka ilmaisee halutun lääkkeen aktiivisen osan. Seuraavaksi sinun tulee saada tämä resepti apteekkiin, joka palvelee potilaita "Available Medications" -ohjelman puitteissa ja poimi lääkkeitä.

"Saatavilla olevat lääkkeet" on järjestelmä, jossa lääkkeiden liikevaihto kasvaa vähitellen, koska apteekkiketjut laajentavat apteekkien luetteloa palvelemaan ihmisiä ohjelman mukaisesti. Farmaseutit sitoutuvat vapaaehtoisesti sopimukseen lääketieteellisten laitosten kanssa osallistumasta järjestelmään.

Luettelo apteekkeista, jotka jo tarjoavat potilaille ohjelmaa, löytyy kaupungin lääketieteellisestä laitoksesta.

Mitä kysymyksiä useimmiten kysyvät potilaat, jotka haluavat saada "edullisia lääkkeitä"?

Mitä minun pitäisi tehdä vapaan lääkityksen saamiseksi?

  • Sinun täytyy tulla katsomaan lääkäriä, joka kirjoittaa erityisleikkauksen. Tämän lääkemääräyksen mukaan sinun on mentävä apteekkiin, joka toimii ohjelman "Saatavilla olevat lääkkeet" tueksi. Apteekissa apteekit selittävät, mitä lääkkeitä voi saada maksutta, ja joille maksat ylimääräistä. Jos sinulla on lääkkeitä, voit saada ne heti.

Entä jos apteekissa ei ole tarvittavia lääkkeitä vai myyvätkö ne vain täysimääräisesti?

  • Voit määrittää, milloin tarvittava vapaan lääkkeen tulee näkyviin, ja odota. Mutta on syytä muistaa, että resepti on voimassa kuukauden.

Kuinka selvittää, mitä lääkkeitä on tarkoitus saada maksutta ja mitä maksaa?

  • Vapaa halvemmat valmisteet annetaan pois kauppaluettelossa ehdotetusta luettelosta.
  • Jos lääke on alun perin kalliimpi kuin sen vastapuolet, sinun on maksettava ero vähimmäiskustannuksista ja lääkkeen vähittäismyyntihinnasta.

Onko mahdollista ostaa lääkkeitä ilmaiseksi, mikäli ei ole reseptiä?

  • Kukin apteekki vapaassa järjestyksessä päättää, voidaanko tietty lääke vapauttaa potilaalle ilman reseptiä.

Luettelo lääkkeistä, joiden arvo korvataan valtion kustannuksella, julkaistaan Ukrainan terveysministeriön verkkosivuilla. Lisäksi samanlaisen luettelon olisi oltava saatavilla lääkäriin ja apteekkeihin, jotka palvelevat potilaita apteekissa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.