^
A
A
A

Mitä uutta vuotta odotetaan?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Ukrainan lääketieteelliset uudistukset on suunniteltu useita vuosia, mutta kansalaiset voivat tuntea ensimmäiset muutokset ensi vuonna. Nyt valtio jakaa noin 4 prosenttia terveydenhuollon tarpeisiin, joita ei käytetä potilaille tarjottavan lääketieteellisen hoidon vaan sairaalojen sängyn ja seinien ylläpitämiseen. Sairaalassa kansalaiset joutuvat maksamaan lääkkeistä ja lääkäreistä omilta tasoiltaan, mutta myös. Terveysministeri uskoo, että nykytilanne on pohjimmiltaan väärä.

Suurimmat muutokset tapahtuvat terveydenhuollon ensisijaisissa linkkeissä. Ensi vuonna jokainen Ukrainan kansalainen joutuu valitsemaan lääkärin ja allekirjoittamaan sopimuksen hänen kanssaan. Ministerien mukaan tämä sopimus auttaa suojaamaan sekä potilaan että lääkärin oikeuksia. Perhe-lääkäri avustaa potilaansa kriittisissä tilanteissa, jos henkilö tarvitsee kiireellistä lääketieteellistä apua, hän tulee tietenkin vastaanottamaan sitä missä tahansa poliklinikassa tai sairaalassa.  

Viime vuonna ambulanssiasema sai noin 10 miljoonaa puhelua, 2,5 miljoonaa ihmistä sai sairaalaan. On arvioitu, että yli 7 miljoonaa ihmistä on aiheuttanut lääkintäryhmä ilman hyvää syytä, jos osa puheluista heittää perheneuvola, usein puhelinpalvelukeskuksen, laatu ensiaputoiminta on parantunut huomattavasti. Jos henkilö on henkilökohtainen perhelääkäri, mikäli terveysongelmista ensinnäkin hän soittaa hänelle, ja vain lääkäri, joka tuntee potilaan sairaushistoria, kuunneltuani kaikki valitukset päättää kutsua ambulanssin. Tällaista järjestelmää käytetään menestyksekkäästi useissa kehittyneissä maissa.

Nyt kauneushoitoloissa harjoitellaan ennalta tallennusta - henkilö tallennetaan tiettyyn päivään ja kellonaikaan eikä odota tunteja, kun päällikkö on vapaa. Tämä on juuri se, mitä organisaation on omaksuttava lääkäreille - odottamassa useita tunteja lääkärin vastaanotolla on ihmisarvoa ihmisille ja se on välttämätöntä ja mahdollista taistella sen kanssa.

Huomiota kiinnitetään myös lääkkeiden hintapolitiikkaan. Erityinen kaava mahdollistaa tiettyjen lääkkeiden optimaalisen hinnan laskemisen tietokoneessa, mikä poistaa mahdollisuuden käyttää korruptoituneita järjestelmiä.

Talousarviossa perhe-lääkärien palkat on jo asetettu - yhden perheen asiantuntija saa 1 tuhatta hryvniaa vuodessa, yksi lääkäri voi ottaa palvelukseen enintään 2,5 tuhatta perhettä. Potilaiden hoidon lisäksi perhelääkäreiden tulisi tehdä potilaidensa haastattelut terveen elämäntavan suhteen.

Valtion rahoitus on suunniteltu poistettavaksi potilaiden rahapalkkion käyttöönoton jälkeen. Lisenssin käyttöönoton jälkeen käytetään sakkojen määrää ja lisenssin peruuttamista. Tunnollinen lääkäri pystyy johtamaan monia potilaita ja siten ansaitsemaan hyvää rahaa.

Valtion talousarviosta myönnettävät rahavarat myönnetään myös vakuutuslääketieteelle, eikä väestöstä kanneta lisäveroja tai vakuutusmaksuja. Valtion vakuutus riittää peruslääketieteellisiin palveluihin (perhelääkäri ja ambulanssilääkäri), osittain rahoitetaan jatkohoitoa (kapeiden asiantuntijoiden osalta).

Työntekijöillä voi olla lisävakuutuksia, jotka työnantaja ostaa ja kattaa osan lääkkeiden käsittelystä tai ostamisesta. Eläkeläiset, lapset, pienituloiset ihmiset voivat käyttää erityisiä valtion ohjelmia.

Asianajajan mukaan. Varaministeri esittää myös muutoksia lasten rokotukseen - jokaisella rokotteella on yksilöllinen viivakoodi, joka syötetään sähköiseen tietokantaan lapsen käyttöönoton jälkeen, joten vääriä viittauksia paljastuu.

Vanhempia ei voida pakottaa rokottamaan lapsia, mutta koulutustilaisuudet pidetään kaikilla alueilla.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.