^
A
A
A

Myytit ja faktoja kaihileikkauksista

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

01 April 2011, 14:47

Muutama vuosi sitten monien yli 60-vuotiaiden ihmisten diagnoosi kaihi kuulosti lauseena. Harmaakaihia - salamyhkäinen sairaus ja yleensä se kehittyy hitaasti, joten ihmiset eivät heti huomaa, että hän on muodostanut tällaisen ikävän sairauden eikä kiirehdi kuulemaan lääkäriä. Mutta tämä on väärä, koska vain erittäin pätevä silmälääkäri pystyy havaitsemaan kaihiot varhaisessa vaiheessa mahdollisimman lyhyessä ajassa taudin eliminoimiseksi. On olemassa valtava määrä myyttejä ja spekulaatiota kaihileikkauksista. Tänään Excimer hävittää myyttejä - koska tiedämme kaiken vision ... :)

Myytti numero 1. Kaihi ei ole vakava sairaus

Tämä on todellakin myytti, koska harmaakaiuttimet ovat yksi vakavimmista silmäsairauksista, joita useimmiten ovat vanhusten ikäisiä. Tietysti kaihia voi esiintyä myös nuorilla, mutta todennäköisimmin se johtuu linssin vahingoittumisesta, vammoista, ultraviolettisäteilystä, tiettyjen kemikaalien altistumisesta ja niin edelleen.

Ihmisen silmän linssi on "luonnollinen linssi". Se on läpinäkyvä, joustava - se voi muuttaa muotoaan, lähes välittömästi "tuoda keskittyä", jonka ansiosta henkilö näkee hyvin lähelle ja kaukana. Harmaakaiuttimilla tapahtuu objektiivin osittainen tai täydellinen pilkkoutuminen. Linssin läpinäkyvyyden rikkomisen vuoksi vain pieni osa valonsäteistä alkaa näkyä silmään, joten henkilö näkee epäselvästi ja epäselvästi, varsinkin kirkkaassa valossa. Vuosien aikana tauti etenee: sameus kasvaa ja näkö heikkenee.

Kun kaihi-vaihe alkaa, turvonnut linssi alkaa miehittää suurimman osan silmän etukammasta, mikä häiritsee silmänsisäisen nesteen ulosvirtausta. Tämän seurauksena silmänsisäinen paine kasvaa ja glaukooma kehittyy. Tämä on erittäin vaarallista, koska ilman hoitoa visio on peruuttamattomasti menetetty.

Myytti numero 2. Kaihi voidaan parantaa vaihtoehtoisella lääketieteellä ja ilman leikkausta

Tähän mennessä modernissa lääketieteessä ei ole lääkkeitä, jotka voivat palauttaa objektiivin läpinäkyvyyden. Sen sameus on sen sisältämien proteiinien peruuttamaton prosessi, jota ei voida erottaa ruokavaliolla, erikoishieronnalla tai muulla tavoin. Ainoa ulosmatka on leikkaus, silmälääkärit koko maailmasta uskovat.

Myytti numero 3. Toiminta on hyvin pitkä

Moderneissa silmätautilanteissa tehokkain, nopea ja kivuton kaihikäsittely on fakoemulsifiointi keinolinssien implantoinnin kanssa. Kun toiminta kestää noin 15 minuuttia, se suoritetaan paikallispuudutuksessa, kun potilas ei tunne mitään epämukavuutta. Toimenpide voidaan jakaa useisiin vaiheisiin: ensinnäkin silmälääkäri luo mikrokuitun, noin 3 mm: n timanttityökalulla, ja tekee siitä kaikki muut manipuloinnit. Sitten käyttämällä erikoiskoetinta ultraäänen avulla linssi muunnetaan emulsioksi ja poistetaan silmästä. Kapselissa olevan mikroputken kautta, jossa linssi oli aikaisemmin sijoitettu, taipuisa linssi asetetaan taitettuun tilaan, joka itsenäisesti avautuu silmän sisällä ja on kiinteästi kiinnitetty. Tällaisen kirurgisen toimenpiteen jälkeen ei tarvita sutureita, koska mikrokappale on itsestään tiivistävä.

Myytti numero 4. Toimenpiteen jälkeen sinun on jäädä sairaalaan pitkään

Älä pelkää, sinun ei tarvitse mennä sairaalaan. Excimer-klinikassa suoritetaan kaihien hoito, joka toteutetaan avohoidon perusteella, eli ilman sairaalahoitoa ja samana päivänä potilas palaa kotiin. Liikunnan rajoitukset ovat vähäisiä, elpyminen on kivutonta. Ennen fakoemulgoitumisen tuloa kaikki tämä oli mahdotonta. Vain modernit menetelmät ovat mahdollistaneet tällaisten hyvien tulosten saavuttamisen.

Myytti numero 5. Sinun on silti käytettävä lasia

Se on tarpeeksi hyvä nähdäksesi, että aloitat muutaman tunnin kuluttua, ja maksimaalinen näkökyky palautuu 2 päivän - 1 viikon ajan. Kun kyseessä on diagnoosi "kaihi" in "eksimeeri" auttaa sinua ei vain päästä eroon taudin, mutta myös palauttaa näköä, saavuttaa korkein mahdollinen terävyys, kivuttomasti ja tehokkaasti, välttäen komplikaatiot ja rajoitukset harjoituksen jälkeen toipumisaika.

Silmälääketieteellisessä klinikassa "Excimer" nykyaikaisen silmätautien saavuttaminen kaihikäsittelyn alalla on multifokaliset linssit. Selvä etu moniteholinssien on, että niiden avulla voit saavuttaa yhtä hyvä visio ilman laseja molemmat kauas ja lähelle, koska ne eivät ole yksi, vaan useita temppuja, jonka avulla hyvä nähdä kohteita eri etäisyyksillä. Sinun ei tarvitse enää käyttää lasia lukemalla ja tekemällä pieniä esineitä.

"Excimer" -operaatiossa pätevät asiantuntijat säästävät sinua kaihista ja lasista, mikä takaa mukavan näkyvyyden kaikissa tilanteissa. In Excimer, he ovat varmoja, että harmaakaihi ei ole tuomio.

Jos sinulla on näköhäiriöitä, niin sivuston excimer -sivustossa löydät kaiken mitä tarvitset. Kerromme sinulle silmäsairaudet ja, mikä tärkeintä, kuinka niitä käsitellään, vastaa kaikkiin kysymyksiisi (kysy silmälääkäriin). Sivustolla on erillinen sivu tuleville äideille, joka on tarkoitettu vision ja raskauden ongelmille. Ja myös niille, jotka työskentelevät paljon tietokoneella (visio ja tietokone). Esitämme, mitä silmän harjoituksia voi palauttaa visio ja miten valaistuksen hygienia voidaan noudattaa.

Excimer-lääkärit asettavat itse tavoitteen tehdä oftalmologisen hoidon entistä helpommin niille, jotka sitä tarvitsevat. Klinikassa on alennuskortteja. Täysi tietokoneen diagnostiikkatutkimus suoritetaan jokaiselle potilaalle. Kun rekisteröidyt tapaamiselle klinikan verkkosivustolla, saat 5%: n alennuksen täysiä tietokoneen näön diagnostiikasta silmälääkärin ohjeiden mukaan.

Autamme sinua mielellämme.

Yhteystiedot:
Klinikka Excimer,
Kiev, Dimitrov St., 5-B
Puh. (044) 238-6800

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.