^
A
A
A

Naiselliset hygieniatuotteiden valmistajat ovat parantaneet tuotteitaan

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

18 August 2021, 09:00

Naiselliset hygieniatuotteet, kuten tyynyt, pyyhkeet ja tamponit, voivat nyt suorittaa diagnostisia toimintoja - erityisesti määrittää hiivan sukupuolielinten tulehduksen. Kun kandidiaasi ilmestyy, tällaisten rahastojen koostumuksessa olevat erityiset säikeet muuttavat väriä - valkoisesta kirkkaan vaaleanpunaiseksi.

Tunnetut urogenitaalisen kandidiaasin aiheuttajat tai sammas - Candida -suvun sienet - aiheuttavat epämiellyttävän tunteen kutinaa, polttamista, kipua ulkoisissa sukupuolielimissä sekä patologisen emättimen vuotoa. Mayon kliinisen keskuksen mukaan vähintään ¾ naisista on ollut sammas ainakin kerran elämässään. Tämä sieni -infektio on erittäin yleinen, ja se voidaan diagnosoida emättimellä. Siitä huolimatta monilta naisilta evätään mahdollisuus suorittaa tutkimus ajoissa eri syistä.

Vertaisarvioidun tieteellisen julkaisun ACS Omega - American Chemical Society -lehden - edustajat keksivät ajatuksen täydentää naisellisten hygieniatuotteiden koostumusta erityisillä jalostetuilla kuiduilla, jotka saavat kirkkaan vaaleanpunaisen värin, kun ne kiinnittyvät sieniflooraan. Kuten tiedemiehet ja kemistit selittävät, tällainen kehitys auttaa monia naisia milloin tahansa ilman ongelmia diagnosoimaan itsessään kandidiaasin.

Tutkijat ottivat perustana tavalliset terveyssiteet ja tamponit, jotka on valmistettu monisäikeisestä puuvillamateriaalista. Kuitujen kosteudenkestävyyden lisäämiseksi asiantuntijat käsittelivät ne heptaaniliuoksella ja syrjäyttivät sideaineosat, jotka joutuivat kierteen sisään tuotantoprosessin aikana. Seuraavaksi kuidut kyllästettiin L-proliini-beeta-naftyyliamidilla, aineella, joka reagoi sieni-infektion entsyymin kanssa, minkä jälkeen ne upotettiin hygieniatuotteiden sisäiseen täyteaineeseen. Kun näihin keinoihin on lisätty emättimen eritteiden jäljitelmä, johon liittyy kandidiaasi, täyteaineen värisävy muuttui valkoisesta kuumaan vaaleanpunaiseksi. Samaan aikaan diagnostiikka kesti vain muutaman minuutin.

Toinen uusien naisten hygieniatuotteiden tärkeä etu on niiden suhteellisen alhainen hinta: tällaiset diagnostiset tyynyt tai tamponit maksavat noin 25 senttiä kappale. Tulevaisuudessa tutkijat aikovat mukauttaa ne muiden patogeenisten mikro -organismien - erityisesti bakteerien, jotka voivat aiheuttaa sukupuolielinten infektioiden kehittymistä - kattavaan havaitsemiseen.

Urogenitaalisen kandidiaasin ilmaantuvuus on erittäin yleistä, säännöllisesti säänneltyä kaikkialla maailmassa, ja se pyrkii toistumaan usein, mikä heikentää elämänlaatua ja aiheuttaa fyysistä, seksuaalista ja emotionaalista epämukavuutta naisille. Siksi tämän patologian varhainen diagnoosi on erittäin tärkeä.

Keksinnön esittivät American Chemical Society -yhtiön työntekijät omalla verkkosivustollaan

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.