^
A
A
A

Odessassa lisääntynyt tuhkarokko

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

23 May 2017, 09:00

Odessan poliklinikat ja lääketieteelliset laitokset vahvistavat tuhkarokkointensiteetin voimakkaan nousun: infektoivia sairaaloita on jo hoidettu yli sadalle potilaille. Tietoa näistä tiedoista ja Odessan sairaalan johtava lääkäri Svetlana Lavryukova.

Uusien hyväksyttyjen potilaiden määrä on korkeintaan 3-vuotiaita, mutta myös aikuispotilaita. Yleensä vakavissa olosuhteissa olevat potilaat sekä raskaana olevat naiset ja orpokodeista tulevat potilaat lähetetään sairaalahoitoon.

"Jos analysoit sairaalasta kärsivien potilaiden määrää, jopa kevään alussa, vain yksi, niin sanottu" satunnaiset " tuhkarokotapaukset kirjataan . Jo huhtikuun puolivälissä tänä vuonna potilaiden määrä alkoi vähitellen nousta. Tähän mennessä meillä on lähes 40 potilasta sairaalahoidossa. Jos katsot jo vapautuneita, voit laskea yli sata tapausta, "pään lääkäri selittää tilanteen.

Tilastot osoittavat, että tuhkarokkopotilaiden aikaisempi tällainen määrä voitaisiin vahvistaa koko maassa, mutta ei yhdessä kylässä. Riskiryhmään kuuluvat alle 9-vuotiaat lapset sekä 35-45-vuotiaat aikuiset.

Henkilökunta ulkoministeriön valvontaa noudattamista terveys normien Gospotrebsluzhby Olga Balanovskaya kunnallishallinnon lisää, että Euroopan alueella tällä hetkellä rekisteröity neljätoista alueilla tuhkarokkoepidemioista toimintaa. Esimerkiksi viime vuoden kesällä Romaniassa asiantuntijat ovat kirjoittaneet yli viisituhatta tuhkarokotusta sairastavaa potilasta - ja tapauksia, joissa on kohtalokas lopputulos.

"Tuhkarokkotapausten määrän kasvu vaihtelee syklisesti. Niinpä kotimaassamme potilaiden enimmäismäärä kirjattiin vuonna 2006 - 43 000 potilasta. Sitten tauti väheni, mutta vuonna 2012 oli toinen syklinen puhkeaminen - 15 000 potilasta sai sairaalaan. Tänään todennäköisimmin voimme puhua tulevasta noususta. Tosiasia on, että kaikki vanhemmat eivät nyt rokottaa lapsiaan. Vakuuttamattomien lasten määrä on kasvussa, ja meillä on uusi puhkeaminen ... Kaikki tietävät, että ainoa tehokas keino torjua tätä tautia on rokotus. Meidän on kuitenkin myönnettävä, että Odessan lasten rokotusnopeudet poikkeavat vähän romanialaisista indikaattoreista ", lääkäri tiivistää.

Odessan kaupunginvaltuuskunnan terveysministeriön edustaja Anna Luneva vakuuttaa, että kaupungin poliklinikoissa on tällä hetkellä 14 000 annosta väärennettyä rokotetta.

"Käsittelemme terveen lapsen äiteille ja isille 1 vuodelta. Jos lapsesi eivät saaneet rokotteita tuhkarokkoa vastaan, eivätkä he kärsineet tästä taudista, ota yhteys lääkäriin ja rokottaa rokotusohjelmasta riippumatta ", lääkäri kehottaa.

Jos lapsi on jo sairas, sinun tulisi rajoittaa hänen yhteyksiään muiden ihmisten kanssa. Älä mene tällaiselle lapselle klinikalla: ota välittömästi yhteyttä lääkäriin tai "hätäapuun".

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.