^
A
A
A

Pitääkö minun ottaa aikuinen epidemian välttämiseksi?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 26.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

19 July 2017, 09:00

Epidemian kohtaamiseksi jokainen kertoo lasten rokotuksen tarpeesta. Mutta miten olla aikuinen? Onko heidän rokotettava, milloin ja mistä?

Itse asiassa immunoterapeutit huolestuttavat vakavasti: Ukrainassa lähes yksikään aikuisista ei tee pakollisia rokotuksia, erityisesti kurkkumääriä vastaan. Miksi? Tärkein tekijä on tarpeellisten tietojen puuttuminen. Harvat ihmiset tietävät, että aikuisille on olemassa useita pakollisia rokotuksia.

Asiantuntijat kertoivat, mitkä rokotteet on muistettava 20 vuoden kuluttua, ja mitä tapahtuu, jos näin ei tehdä.

Ukrainan terveysministeriö antaa pakollista uudelleenvahventamista sairauksia, kuten kurkkumätä ja tetanusia vastaan. Tosiasia on, että immuunipuolustus, joka muodostuu näiden tautien rokotusten jälkeen, on vain 8-10 vuotta. Siksi on suositeltavaa rokottaa 26 vuotta ja sitten 10 vuoden välein.

Joissakin maissa aikuiset rokotetaan uudestaan huimausta vastaan: Ukrainassa tämän rokotuksen pakollinen luonne riippuu epidemiologisesta tilanteesta. Tällä hetkellä rokotteen akuuttia tarvetta ei ole.

Terveysministeriö tunnisti myös luettelon ammateista, joiden edustajat ovat velvollisia tekemään rokotuksen epäonnistumatta. Nämä ovat ihmisiä, jotka ammatillisen toiminnansa vuoksi voivat suoraan ottaa yhteyttä vaarallisiin patogeeneihin. Tällaisia ammatteja ovat lääketieteelliset työntekijät, eläinlääkärit, maataloustyöntekijät ja lihanjalostusyritykset, lasten instituutioiden työntekijät jne.

Tilastojen mukaan 30 viime vuoden aikana kuolleet hinkuyskä ja tetanus kärsivät. Viime vuonna Maailman terveysjärjestö totesi, että Ukrainan rokotusalue on pienin muiden Euroopan maiden joukossa. Siksi lääkärit ovat huolestuneita, koska epidemian kehittymiselle on kaikki edellytykset.

On katsottava, että tarttuvaa epidemiaa ei tapahdu, jos yli 90 prosentilla ihmisistä on taudista immuniteettia. Maassamme tämä luku on alle 40 prosenttia.

Kuten johtava immunoterapeutti V. Kotsarenko huomauttaa, useimmat Ukrainalaiset eivät ole rokotettuja sisäisen muuttoliikkeen vuoksi. Liikkumalla yhdestä paikasta toiseen henkilöt pysyvät pysyvästi oleskelulupaan poliklinikalle. Lisäkerroin on huono terveyskoulutus. Rokotustarpeesta henkilö voi muistaa vain silloin, kun hän löytää työtä (ja ei silloinkaan aina) tai kun hän vahingoittaa ruostuneita nauloja.

"Aikuisten ympäristössä on saman difterian episodisia soihdutuksia. Lisäksi tauti on paljon vaikeampaa kuin lapsuudessa. Suhteessa tetanukseen tilastot ovat myös pettymys. Tetanustartunnan saaneilla potilailla riski sairastua potilasta ilman rokotuksia on paljon suurempi. Toistuvien rokotusten suorittaminen on elintärkeää, koska puhumme todella vaarallisista infektiopotoksista - tappavien tulosten todennäköisyys on erittäin korkea, Kozartsenko tiivisti.

Kuten lapsista, vain 46% pienistä potilaista on rokotettu viimeisen vuoden aikana - eikä tämä ole edes joka toinen lapsi.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.