^
A
A
A

Selkärangan stimulaatio vähentää leikkauksen jälkeisen fibrilloinnin riskiä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

29 December 2021, 09:00

Selkärangan stimulaatiomenettely ennen ja jälkeen avosydänleikkauksen vähentää leikkauksen jälkeisten sydämen rytmihäiriöiden todennäköisyyttä lähes 90 %.

Tutkijoiden mukaan noin 45 %:lla potilaista, joille tehtiin sepelvaltimoiden ohitusleikkaus, on eteisvärinä toimenpiteen jälkeisenä aikana . Tämäntyyppinen rytmihäiriö voi puolestaan aiheuttaa monia haitallisia seurauksia - sydämen vajaatoiminnan, sydänkohtauksen tai aivohalvauksen kehittymisestä tromboembolisiin tiloihin, jotka vaikuttavat negatiivisesti sekä terveyteen että elämänlaatuun. Yksi postoperatiivisten rytmihäiriöiden kehittymisen tekijöistä on autonomisen hermoston hyperaktiivisuus. Tieteellisen kokeen tulosten mukaan selkärangan rakenteita stimuloiva vaikutus - perinteinen menetelmä kroonisen kipuoireyhtymän hoitoon, jota ei voida hoitaa lääkkeillä - vaikuttaa suoraan autonomiseen hermostoon ja vähentää postoperatiivisen eteisvärinän todennäköisyyttä.

Kokeellisessa työssä oli mukana 52 potilasta, joilla oli diagnosoitu pitkittynyt eteisvärinäkohtaus. Kaikki ilmoittautuneet potilaat lähetettiin sepelvaltimon ohitusleikkaukseen. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, jotka olivat samanlaisia kirurgisten, sairaala- ja demografisten ominaisuuksien suhteen. Ensimmäinen ryhmä sai väliaikaista selkäydinstimulaatiota 72 tuntia ennen sepelvaltimon ohitusleikkausta ja 168 tuntia sen jälkeen. Toinen ryhmä ei saanut tällaista stimulaatiota. Kaikille potilaille määrättiin β-salpaajahoitoa kuukauden ajan leikkauksen jälkeen. Sitten osallistujia seurattiin 30 päivän ajan, jonka aikana asiantuntijat totesivat: pitkittyneiden postoperatiivisten eteisvärinän kohtausten esiintyvyys ensimmäisessä ryhmässä oli 3,8%, kun taas toisessa ryhmässä tämä luku oli yli 30%.

Stimulaatiomenetelmä koostuu elektrodien viemisestä posteriorisen epiduraalitilan alueelle C7-T4 nikamien tasolla.

Tutkijat ovat asettaneet tavoitteekseen selvittää, kuinka tehokas ja turvallinen tämä tekniikka on. 30 päivän aikana ei havaittu komplikaatioita tai kliinisesti merkittäviä seurauksia, mikä puhuu tämän menetelmän ehdottoman turvallisuuden puolesta. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että selkärangan stimulaatio vähensi postoperatiivisten rytmihäiriöiden riskiä lähes 90 %. Lisäksi asiantuntijat jatkavat tämän tekniikan tutkimista soveltaen sitä muihin avoimiin kardiologisiin leikkauksiin.

Tutkimuksen tiedot ovat sivulla.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.