^
A
A
A

Syötävät pakkausmateriaalit ovat tutkijoiden keksimiä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

06 May 2021, 09:00

Joukko tutkijoita Intiasta ja Venäjältä on keksinyt erityisen kalvon, jonka voit syödä. Tätä kalvoa voidaan käyttää lähes minkä tahansa tuotteen pakkaamiseen - vihanneksista ja hedelmistä lihaan ja kalaan. Pakkaus sisältää vain luonnollisia ainesosia, jotka eivät aiheuta terveysriskiä eivätkä saastuta ympäristöä. Kosteissa olosuhteissa kalvo hajoaa lähes kokonaan 24 tunnin kuluessa.

Tutkijat julkaisivat työn tulokset tieteellisessä julkaisussa Journal of Food Engineering.

Sri Padmavatin ja Sri Venkateswaran intialaisten oppilaitosten työntekijät sekä Uralin liittovaltion yliopiston ja Venäjän tiedeakatemian Uralin haaratoimiston organosynteesi -instituutin edustajat ovat kehittäneet kolme vaihtoehtoa elintarvikepakkauksiin, jotka perustuvat luonnolliseen polymeerinatriumalginaatti - levätuote. Natriumalginaatin molekyylikoostumus pystyy muodostamaan kalvon, ja molekyylien "vahvistaminen" antioksidantin - ferulihapon - avulla on johtanut siihen, että kalvosta on tullut vahva, yhtenäinen ja jopa kykenevä lisäämään tuotteiden säilyvyysaika.

”Lisättyjen komponenttien antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta oli mahdollista hidastaa hapettumisreaktioita ja pidentää pakatun tuotteen tuoreutta. Lisäksi elokuvaan voidaan lisätä virustorjunta -aineita, mikä vaikuttaa vieläkin positiivisemmin termiin elintarvikkeiden säilyttäminen ”, selitti yksi teoksen tekijöistä, kemisti Grigory Zyryanov.

Mikä on keksinnön pääkomponentti? Se on luonnollista alkuperää oleva syötävä polymeeri. Sitä käytetään yleensä lääkkeiden, elintarvikkeiden, kosmetiikan valmistuksessa, koska natriumalginaatti on erinomainen luonnollinen sakeutus- ja stabilointiaine. Kalvon apukomponentti on ferulihappo, aine, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia, kanelihapon tuote. Sille on ominaista laaja farmakologinen aktiivisuus, joka tarjoaa tulehdusta, myrkyllisyyttä, antiviraalisia, antimikrobisia ja jopa kasvaimenvastaisia vaikutuksia.

Uuden luonnonkalvon tuotanto on melko edullista, koska se ei vaadi erityisiä teknisiä laitteita. Luonnonmukaisten pakkausten tuotanto voidaan perustaa elintarvikkeiden ja polymeerien tuotantoon erikoistuneisiin yrityksiin. Tärkeintä on, että tällainen yritys noudattaa elintarviketeollisuuteen sovellettavia vakiintuneita normeja.

Uuden tyyppisten pakkausten massatuotanto on edelleen ratkaisuvaiheessa. Asiantuntijat eivät voi vielä nimetä tarkkaa päivämäärää. Koska kuluttajien kysyntä kestävistä kalvovaihtoehdoista kasvaa kuitenkin tasaisesti, tämä tapahtuu todennäköisesti pian.

Ensisijainen tietolähde: Journal of Food Engineering

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.