^
A
A
A

Tilastot määrittivät vaarallisen Australian eläimen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

07 February 2017, 09:00

Australia tunnetaan paitsi sen mukavasta ja lämpimästä ilmastosta, erilaisista koralliriuttoista tai sataman sillasta, mutta myös sen erittäin vaarallisten eläinten määrän vuoksi.

Australiassa voit tavata äärimmäisen vaarallista eläimistöä: se on tappavia myrkyllisiä matelijoita, hämähäkkejä, hyönteisiä sekä krokotiilejä ja merieläimiä - haita.

Melbournen yliopiston professori R. Welton yritti selvittää, mikä eläin kaikista Australian monimuotoisuuksista on suurin vaara ihmisille. Tilastollisten analyysien tulokset yllättivät häntä kovasti.

Tutkimuksen aikana tutkija verrattiin Australian sairausvakuutuslaitoksen ja sosiaaliturvan sairaalahoidon tietoja kaudella 2000-2013.

Todettiin, että tämän pitkän ajanjakson aikana käärmeista kuoli ja tappoi 27 ihmistä. Noin sama määrä ihmisiä kuoli hyönteisten puremasta, kuten ampiaisista ja mehiläisistä. Punkkien myrkyllisiä hämähäkkejä, jotka lähetettiin sairaalasänkyihin yli 11 000 ihmistä, mutta yksikään niistä ei ole kuollut vuodesta 1999.

Kolmekymmentä vuotta 26 aasialaista kuoli haiden hyökkäyksen seurauksena ja 19 - krokotiilien puremisen vuoksi.

Suurin osa kuolemista, nimittäin seitsemänkymmentäneljä, johtuu hevosten puremista. Näyttäisi siltä, että hevoset ovat kunnioitettuja ja turvallisia Australian eläimiä. Kuitenkin he aiheuttivat enemmän kuolemantapauksia kuin muut todella vaaralliset olennot.

Muistutettakoon, että aikaisemmat asiantuntijat on listattu Australian eläimistön kaikkein tappavimmista edustajista:

  • Sinisilmäinen mustekala, joka voi lähettää 26 terveellistä miestä yhteen maailmaan omalla pureuksellaan ja sen myrkky on tunnustettu voimakkaammaksi toimella kuin syanidilla 10 000 kertaa.
  • Tiger-käärme on kahden metrin matelija, jonka pureminen aiheuttaa puutumista, halvaantumista ja kuolemaa.
  • Kaksitoista lajia vaarallista hämähäkki "musta leski", jonka tappio aiheuttaa paljon epämiellyttäviä oireita, kuten paresis, paresthesia ja jopa psyykkinen häiriö.
  • Spider Atrax, jonka purema on tappava ihmisille.
  • Crested rantoja krokotiili - sen purenta pidetään vahvempi kuin valkoinen hain. Krokotiilit hyökkäävät ihmisiä lähellä rantaa, tai matalassa rannikon syvyydessä.
  • Desert käärme Taipan, joka voi tappaa jopa sata ihmistä yhdellä annoksella myrkkyä, koska sen rauhasten erittyminen on lähes 180 kertaa myrkyllisempi kuin kobra.
  • Shark-härät ovat suhteellisen laiskoja olentoja, joita ei voida sanoa miehille, jotka ovat jopa liian aggressiivisia ja hyökkäävät, mukaan lukien ihmiset.
  • Kubomeduza ja meduusat Irukandzhi ovat kevyitä läpikuultavia pieniä meduusoja, joiden pureminen aiheuttaa sietämätöntä kipua ja kuolemaa.

Professori Welton, joka vietti paljon aikaa tilastotietojen tutkimiseen, sanoi, että hänen työnsä on täysin turhautunut australialaisten eläinten laajuuden ja vaaraluokkien stereotypioista. Loppujen lopuksi hevosia ei ole aiemmin tarkasteltu, kuten eläimet, jotka edustavat ihmisille vaaroja.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.