^
A
A
A

Toimivatko krapulalääkkeet todella?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

14 January 2022, 09:00

Alkoholijuomien runsaan kulutuksen jälkeen kehittyvä krapula on monien tiedossa. Samaan aikaan osa ihmisistä tuntuu niin pahalta, että seuraavana aamuna juomisen jälkeen vaeltelee ensin lähimpään apteekkiin hakemaan krapulalääkkeitä. Tiedemiehet yrittivät selvittää niiden tehokkuutta - ja olivat yllättyneitä.

Brittiläiset asiantuntijat, jotka edustavat Lontoon kuninkaallisen koulun National Narcological Centeriä, ovat arvioineet tunnettuja krapulalääkkeitä , jotka ovat suosittuja kaupunkilaisten keskuudessa. Tämän seurauksena todettiin, että suurin osa näistä varoista - vain lumelääke.

Tutkimuksen aikana tutkittiin yli kaksi tusinaa tieteellistä artikkelia, joissa analysoitiin suosittujen krapulaa ehkäisevien komponenttien - L-kysteiinin, neilikkauutteen, korealaisen ginsengin, kiinalaisen päärynän - vaikutusta ihmiskehoon. Yhteensä yli kahdenkymmenen lääkkeen vaikutusta analysoitiin. Projektiin osallistui neljäsataa vapaaehtoista. On tärkeää huomata, että suosittujen kipulääkkeiden, kuten asetyylisalisyylihapon ja parasetamolin, vaikutusta ei ole arvioitu.

Tutkimuksen tulosten mukaan neilikkauutteella havaittiin olevan suhteellisen huomattava vaikutus: tätä komponenttia sisältävät tabletit ja nesteet lievittivät krapulakuvaa noin 19 % (kokeen osallistujilla alkoholin juonnin jälkeen).

Asiantuntijat uskovat, että tutkimuksen aikana saadut tiedot eivät ole täysin oikeita. Näin ollen vapaaehtoisten määrä oli suhteellisen pieni, osallistujien joukossa ei ollut yli 65-vuotiaita ja naisia. Krapulalääkkeiden alun perin negatiivista vaikutusta kehoon ei myöskään ole tutkittu (ja monet asiantuntijat huomauttavat, että nämä lääkkeet ovat haitallisia terveydelle). Joten jotkut krapulalääkkeet pahentavat päänsärkyä, aiheuttavat pahoinvointia ja jopa voimakkaan allergisen reaktion. Valitettavasti suurin osa tällaisista apteekeissa myytävistä tuotteista ei ole lääkkeitä, vaan biologisesti aktiivisia lisäravinteita, jotka koostuvat pääasiassa yrttiseoksista ja -uutteista.

Tutkijat selittävät: krapulan osalta on helpompi estää se etukäteen kuin hoitaa. On optimaalista pidättäytyä alkoholista juhlan aikana tai juoda alkoholia kohtuudella. Ja krapulaoireyhtymän kehittyessä sinun tulee ottaa useita tabletteja aktiivihiiltä (1 tabletti 10 painokiloa kohti), juoda riittävä määrä puhdasta juomavettä päivän aikana. Päänsärkyssä voit ottaa tabletin asetyylisalisyylihappoa, ja vaikeassa myrkytyksessä peräruiske auttaa. Ja vielä parempi - älä lääkitä itse ja ota yhteyttä lääkäriin, jos mahdollista.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan sivulla THEGUARDIAN

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.