^
A
A
A

Ukraina käyttää paljon lääketieteeseen ja koulutukseen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

28 September 2016, 09:00

Ukrainan valtiovarainministeriö totesi, että se vie liikaa budjettivaroja lääketieteeseen, koulutukseen ja tieteeseen, ja on suositeltavaa vähentää näillä aloilla aiheutuvia menoja. Tämä oli haastattelussa yhdestä Ukrainan julkaisusta, valtiovarainministeri Alexander Danilyuk sanoi.

Virkamiehen mukaan talousarvion rahat edellä mainituilla aloilla jaetaan irrationaalisesti ja avoimesti.

Erityisesti Danilyuk korosti, että jos lasketaan maan lääketieteellisten laitosten kokonaispinta-ala, se on suunnilleen yhtä suuri kuin Virossa. Alexander Danilyuk on varma, että on välttämätöntä lopettaa "tyhjä" rahoitus lähitulevaisuudessa ja ohjata kaikki pyrkimykset parantaa lääketieteellisten palvelujen laatua väestölle. Julkisten sairaaloiden tarjoamista ja lämmittämistä varten budjetin varoista käytetään valtavia määriä rahaa, mutta voit luottaa todella varusteltuihin moderneihin laitteisiin ja hyviin sairaaloihin sormillasi.

Valtiovarainministeri totesi, että julkisia varoja ei pitäisi käyttää huonontuneisiin, hylättyihin sairaaloihin, vaan on kiinnitettävä erityistä huomiota laadukkaan sairaanhoidon tarjoamiseen eikä rakennusten rakentamiseen.

Sama tilanne valtiovarainministeriä ja tilanteesta koulutuksen alalla, jolla talousarvioon Ukraina ottaa enemmän rahaa kuin se kuluttaa esimerkiksi Japanissa, Ranskassa, Puolassa, Saksassa, mutta koulutuksen laatu on paljon korkeampi näissä maissa kuin Ukrainassa. Valtiovarainministeri totesi myös, että koulutuksen heikosta laadusta huolimatta virkamiehet tekevät ehdotuksia rahoituksen lisäämiseksi koulutusalalle ja lisätään asiantuntijoiden tilauksia. Danilyukin mukaan kaikki talousarvion varat yksinkertaisesti leviävät eikä niillä ole mitään vaikutusta, joten ennen kaikkea meidän on kiinnitettävä huomiota laatuun sekä terveydenhuollossa että koulutuksessa.

Aiemmin valtiovarainministeri on jo valittanut opetus- ja suositteli kieltäytyä maksamasta stipendejä, vuodesta 2017, ja käännetty kaikille paikkoja tuomarineuvoston maksanut koulutusmuoto. Asiantuntijoiden mukaan alan koulutuksen uudistusta, sitä pidetään nykyään ehdotus ottaa käyttöön version 2 apurahoja - sosiaalinen ja akateeminen, joista jälkimmäinen maksetaan opiskelijoille, jotka ovat todellisia saavutuksia koulutukseen, jossa akateemisen stipendejä on melko korkea.

Sosiaalityön apurahat suunnitellaan osoitettaviksi suurten perheiden opiskelijoista, jotka menettivät yhden vanhemmistaan ja muista aineellisesti suojaamattomista ryhmistä.

Toinen valtiovarainministeriön ehdotus oli, että talousarvioon perustuvien paikkojen poistaminen rikostuomioistuimesta on tarpeen, ja siksi tarvitaan joitakin lainsäädännön muutoksia.

Ukrainan korkeakoulutuksen osaston johtaja Oleg Sharov totesi, että Danilyukin ehdotukset ovat vain suosituksia, ja nyt harkitaan mahdollisuutta siirtyä palkkatyöhön.

Puolestaan varajohtaja Educational komitean Alexander Spivakovsky huomattava, että ehdotukset Danyluk on jo tunnettu Ukrainan parlamentissa, mutta ei oteta huomioon lähitulevaisuudessa, todennäköisesti, suositukset saadut valtiovarainministeri Ukrainan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.