^
A
A
A

Ukrainan terveydenhuoltojärjestelmää pidetään moraalisesti vanhentuneina

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

21 April 2017, 09:00

Maailmanpankin asiantuntijat, organisaatio, jonka on määrä osallistua maailman väestön yhteiseen hyvinvointiin, arvioivat Ukrainan terveydenhuoltojärjestelmän olevan moraalisesti vanhentunut. Tilastojen mukaan Ukrainan ihmisten keskimääräinen elinikä on 71 vuotta - ja se on tusinan verran vähemmän kuin useimmissa Euroopan maissa.

Asiantuntijat kiinnittävät huomiota siihen, että ne ovat vanhentuneita terveysperiaatteita, ja ne ovat syynä maan kansan terveydelle epätyydyttävässä tilassa. Lääkkeiden rahoitus toteutetaan väärin ja tehottomasti, mikä vaatii radikaaleja uudistuksia jo pitkään. Tällaiset johtopäätökset tekivät asiantuntijat Maailmanpankin aihekohtaisesta osoitteesta.

"Järjestelmän periaatteita Ukrainan terveyden lähes muuttumattomana jopa ajan Neuvostoliiton - tuolloin pääpaino lääketieteen pidettiin episodimainen hoitoon pahenemisvaiheita akuutti tila", - totesi valituksen. Muistathan, että Neuvostoliiton lääketieteellisen järjestelmän perustana oli Semashon tunnettu järjestelmä, joka alun perin tarkoitti vapaan lääketieteellisen hoidon antamista kaikille tarvitseville. Kerran tällaista järjestelmää kutsuttiin Euroopan parhaaksi, mutta tähän mennessä Ukraina on tähän mennessä jäänyt vähän.

Asiantuntijat toteavat, että Ukrainan aikuisväestön edustajien kuolleisuusaste on nykyään paljon suurempi kuin Euroopan - 65 prosenttia. Tästä numerosta vähintään 80% kuolemista tapahtuu potilailla, joilla on sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet ja pahanlaatuiset kasvaimet.

Vähintään neljäsosa kansakunnan edustajista - 18-65-vuotiaista - on kroonisia sairauksia, ja 6-8 prosenttia kärsii kolmesta tai useammasta kroonisesta sairaudesta samanaikaisesti.

Asiantuntijat ovat varmoja siitä, että lääkkeiden harkittu uudistaminen on nyt erittäin tärkeä sekä Ukrainan asukkaiden terveydelle että maan talouden kasvuksi: ihmisten terveydentila ei riitä tyydyttävällä tavalla tuottavuuden ja tehokkuuden vähentämiseen.

Tutkimuksen tuloksena saatujen tietojen mukaan yhden vuoden eliniän kasvu voi kasvaa bruttokansantuotteesta henkeä kohden noin 4 prosenttia.

Maailmanpankin mukaan Ukrainan lääkekehitys on tehtävä kiireellisesti. Ensinnäkin, sinun on kiinnitettävä huomiota asian taloudelliseen puoleen. Tässä kuitenkin ilmenee paljon vaikeuksia, ja ennen kaikkea Ukrainan lainsäädännössä. Maailmanlaajuisten mukautusten tekeminen terveyden suojelujärjestelmään on tarpeen valmistella asiaa koskevia lakeja etukäteen - tosiasiassa silloin, kun laissa säädetään, että maan lääke on sosiaalisesti suuntautunut.

Lisäksi on vielä yksi "mutta": Ukrainalaiset itse eivät ole kovin optimistisia terveydenhoitojärjestelmän muutoksista ja kaikki terveysministeriön innovaatiot aiheuttavat paniikkia monissa ukrainalaisissa. Siksi tähän kysymykseen ei ole tähän mennessä päästy yksimielisyyteen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.