^

Kosmetiikan komponentit: pehmentävät aineet

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Emollients - tämä on yksi modernin kosmetiikan tärkeimmistä osista. Katsotaanpa näiden aineiden ominaisuuksia, niiden hyödyllisiä ominaisuuksia iholle ja miten ne tunnistetaan meikkiin.

Pehmentävät aineet ovat rasvainen kosmetiikkakomponentti. Nämä aineet tunkeutuvat stratum corneumiin, mutta eivät vaikuta ihon syviin kerroksiin. Pehmittimet antavat iholle hyvin hoidetun ulkonäön, sileyden, joustavuuden ja sileyden, mutta niillä ei ole fysiologista vaikutusta. Pehmennysaineiden vaikutus johtuu siitä, että aineet kiinnittyvät tiukasti sarveiskerroksiin. Pehmittimiä voidaan esittää luonnollisina rasvoina, rasva-alkoholeina, lanoliinina, vahoina, eettereinä tai silikoneina. Osana kosmetiikkaa emollientteja kutsutaan mineraaliöljyksi, steariiniksi, keisariksi tai dimetikoneiksi. Vahvistimet antavat kosmeettisia keinoja keveyden, sallia imeytyä hyvin ja jakautua iholle.

Mutta positiivisten ominaisuuksien lisäksi emo-aineet voivat vaikuttaa ihoon ja negatiivisesti. Joten edullisissa kosmetiikassa käytetään vaarallisia rasvahappoja pehmittimiin, jotka aiheuttavat komedogeenista riippuvuutta, tunkeutuvat stratum corneumiin ja jäävät siihen. Comedogeeninen riippuvuus ilmenee lanoliinin, kookosöljyn ja isosteariinisen alkoholin takia. Näiden aineiden altistumisen seurauksena iholla näkyvät pimples tai lievä ihottuma. Siksi valittaessa kosmeettisia kehon ja kasvojen hoidossa on kiinnitettävä erityistä huomiota kosmetiikan koostumukseen.

Tähän mennessä yhä useammat kosmetiikkatuottajat ovat luopuneet epävarmoista ihon pehmittimistä ja korvaavat ne silikonilla. Kosmetiikassa olevat silikonipitoiset aineet eivät vaikuta eläviin soluihin ja kosmetiikan käyttö turvalliseksi.

trusted-source[1]

Mikä tunne on?

Mikä on pehmentävä on kosmetiikan rasvainen osa. Emollients ovat vastuussa kosmetiikkatuotteiden kuluttajien ominaisuuksista. Pehmennysaineiden ansiosta voiteet ja voiteet ovat hyvin jakautuneet iholle ja imeytyvät iholle. Tee kehon iho ja kasvot lempeä, silkkinen, joustava. Pehmittimillä on sekä ammattikäyttöön tarkoitettuja kosmetiikka- että koriste-tuotteita. Se riippuu niiden saatavuudesta, kuinka kauan makeup kestää ja miten se näyttää siitä tai muusta ihon tyypistä.

Kun ihoa käytetään, pehmittimet pysyvät pinnalla ja vähitellen tunkeutuvat sarveiskalvon sisään. Tämän ansiosta meikki voi kestää niin kauan. Mutta kaikki pehmittimet eivät ole turvallisia iholle. Jotkut voivat aiheuttaa allergisen reaktion ja aknen esiintymisen. Tyypillisesti tämä tapahtuu, kun käytetään heikkolaatuista ja halpaa kosmetiikkaa. Nykyaikaisessa kosmetologiassa emolentit korvataan silikoneilla. Näillä aineilla on sama vaikutus kuin pehmittimillä, mutta eivät aiheuta riippuvuutta tai negatiivisia reaktioita. Lisäksi kosmetiikassa käytettävien silikonien ansiosta valmistajat voivat säätää voiteiden rasvapitoisuutta, kosmetiikan shampoiden, voiteiden ja muiden kuluttajien ominaisuuksien johdonmukaisuutta ja koostumusta.

Tunteiden mekanismi

Englanninkielinen emolentti tarkoittaa "lieventämiskeinoa", joka heijastaa täysin sen päätehtävää - pehmentää ihoa. Voimme sanoa, että iholle levitetyn kerman vaikutus on 99%: n vaikutus pehmittimiin. Emollientit eivät tunkeudu syvälle ihoon, eikä niillä ole mitään vaikutusta eläviin soluihin. Niiden toiminta kosmetiikan sanan täydellisessä merkityksessä on tilapäinen paraneminen ihon ulkonäössä ilman aktiivista toimintaa sen fysiologiassa.

Pehmentävät aineet ovat rasvoja ja rasvaisia aineita, joiden ominaisuus on kiinnittynyt stratum corneumiin, mikä tekee ihon pinnasta sileän ja pehmeän kosketuksen. Pehmittimiä, rasva-alkoholeja, vahoja, estereitä, luonnollisia rasvoja ja öljyjä sekä joitakin silikoniyhdisteitä (ns. Silikoniöljyjä) käytetään. Yleisimpiä pehmennysaineita seuraavasti: seresiini, mineraaliöljy, vahat (mehiläisvaha, karnaubavaha kandelily), isopropyylipalmitaatti, stearyylialkoholi, risiiniöljy, silikonit ja dimetikonia ja syklometikonia.

Pehmittimet määrittelevät suurelta osin kosmetiikkatuotteiden kuluttajaominaisuudet - ihon levittämisen helppous, imukyky, ulkonäkö, aistimukset ihon levittämisen jälkeen (sileys, pehmeys, silkkinen tunne). Erityisen tärkeää on valita rasva-aineosat koriste-kosmetiikassa, koska se riippuu siitä, kuinka tasaisesti meikki pysyy, kuinka kauan se kestää jne.

Ei ole yllättävää, että emo-ystävät valitaan useimmiten markkinoinnin syistä, käytännössä ottaen huomioon niiden vaikutukset ihoon.

Nykyaikaisissa kosmetiikassa silikoniöljyjä käytetään yhä enemmän pehmittimiin jättäen aktiivisten lisäaineiden rooli orgaanisille rasvoille ja öljyille. Silikonit täyttävät pehmittimien peruskriteerit paljon paremmin: iholle levitettäessä pysyvät pinnalla, tilapäisesti tasoittavat ja pehmentävät, eivätkä vaikuta eläviin soluihin. Silikonien biologinen inertti on heidän turvallisuutensa takaaja.

Silikonien suosio selittyy myös niiden erityisillä kuluttaja-ominaisuuksilla. Ne eivät ole tahmeita ja antavat tunne pehmeyttä iholla. Silikonien avulla voit luoda laajan valikoiman kosmetiikka, joka alkaa voiteilla ja shampoilla ja viimeistelee koristeellisia kosmetiikkaa. Lisäksi silikonit voi hallita ominaisuuksia kosmeettisten valmisteiden - voi luoda koostumusta, joka tuntuvat kuluttajalle kevyempi tai päinvastoin, lisää rasva, jättää ihon tai hiusten suojakalvon resistenssin huulipunaa tai säätiö.

Emolent kerma

Emolent kerma on erinomainen väline kasvojen ja kehon ihonhoitoon. Pehmentävän kerman tärkein vaikutus on se, että ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho on hyvin hoidettu, joustava, joustava, eliminoi kuivuuden ja karheuden. Koska emolentti on rasvainen kosmetiikan komponentti, katsotaanpa suosituimpia pehmentimiä.

  • Öljytuotteita sisältävät emolentit - tällaisia aineita ovat mineraaliöljy, parafiini ja petroleum hyytelö. Nämä aineet eivät pääse syvälle ihoon ja ovat biologisesti neutraaleja. Ne muodostavat ohutkalvon iholle ja estävät veden haihtumisen.
  • Parafiini on väritön aine, joka sulaa kuumennettaessa. Hän antaa rasvaa kosmeettisille tuotteille.
  • Parafiinihyytelö tai vaseliini - muodostaa iholle näkyvän kalvon, jolla on kosteuttava vaikutus.
  • Mineraaliöljy imeytyy täydellisesti ihoon ja kuten edellinen emollientti muodostaa ohuen kalvon, joka säilyttää ihon kosteuden.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

Hemonit ja atooppinen dermatiitti

Atopiasta dermatiitista kärsivillä pehmytkollaisilla on parantava ja ehkäisevä vaikutus. Nämä aineet ovat kuitenkin hyödyllisiä vain, jos ne ovat täysin turvallisia eivätkä ne aiheuta komedogeenista riippuvuutta. Atkooppinen dermatiitti on tulehduksellinen allerginen ihosairaus, jolla on usein krooninen muoto. Tärkein sairauden oire on vaikea kutina. Yleensä tauti ilmenee varhaislapsuudessa ja sillä on kolme kehitysvaihetta, jotka korvaavat toisiaan potilaan kasvaessa.

Ihoniinit atopialla dermatiitilla ovat terapeuttinen vaikutus, ne pehmentävät ihoa ja lievät kutinaa. Pehmentävien kosmeettisten valmisteiden lisäksi atooppisessa dermatiitissa käytettävät lääkkeet edellyttävät tulehduskipulääkkeitä ulkoiseen käyttöön. Ulkoinen hoito atopialla dermatiitilla on tehokkain hoitomenetelmä, ja pehmentävät varat ovat ihanteellinen valinta vaikean ihon hoitoon ja hoitoon.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Emoentti lapsille

Pehmustetut lapsille tarjoavat ihon puhdistusta ja kosteutta. Ne estävät kuivumisen ulkonäön ja muodostavat suojaavan estokerroksen iholle, mikä palauttaa ihon veden lipiditasapainon. Pehmittimien käytön pääasiallinen tarkoitus on palauttaa vahingoittunut ihoalue. Pehmentävät aineet ovat välttämättömiä atooppisen ihon dermatiitin hoidossa.

Pehmittimet lapsille voivat olla nestemäisiä ja kermamaisia. Yhden tai toisen muodon käyttö riippuu iho-ongelmista. Joten, jos lapsella on kuiva iho ja kuorinta, etu annetaan valo voiteille ja maitoa hoitaa tunteita. Jos atooppinen dermatiitti ilmaantuu tiettyjen ruumiinosien voimakkaaseen kuivumiseen, on suositeltavaa käyttää kermaa ja voiteita pehmittimen kanssa. Käyttötaajuus riippuu ihon vaurioitumisasteesta, mutta se ei saisi ylittää neljää menettelytapaa emo-ystävien asettamiseksi vauvan iholle päivässä. Lasten kosmetiikan päivittäinen käyttö pehmittämällä on tehokas ehkäisys atopisen ihotulehduksen ja erinomaisen hoidon tarjoavasta vauvan ihosta.

trusted-source[14], [15]

Kosmetiikan pehmittimet

Kosmetiikka-aineet ovat rasvan komponentti korjaamiseksi. Käännetään englanniksi, pehmentävä kuulostaa keinona lieventämisestä ja tämä paljastaa täysin näiden aineiden perustoiminnot ja ominaisuudet. Monet kosmetologit väittävät, että tuotteen ensimmäisen käytön vaikutus on 90% riippuvaisten käytettyjen ärsytysten laadusta. Näin he ovat vastuussa kosmetiikan kuluttajien ominaisuuksista. Ja tämä on imukyky, jakautuminen iholle ja tulos käytön jälkeen. Tunteen ansiosta kosmetiikan ensimmäisestä levityksestä voi tuntua, että iho on pehmeämpi, joustavampi ja joustavampi.

Emolents ovat rasvoja, jotka tunkeutuvat ihon kiiltävään kerrokseen ja kiinnitetään siellä. Tästä johtuen iho muuttuu pehmeäksi, heikoksi ja hyvin hoidetuksi. Yhä useammat valmistajat suosivat silikoniöljyjä pehmentävinä. Näillä aineilla ei ole vaikutusta eläviin ihosoluihin, ja silikonien biologinen inertti on turvallisuuden takaaminen keholle. Silikonit ovat myös suosittuja kuluttajien ominaispiirteiden vuoksi. Heidän avullaan luodaan laaja valikoima kosmetiikkaa, kaikki shampoista ja hiusvoiteista makeupiksi. Silikonit on perusvoiteet, joka antaa resistenssin kosmeettiset tuotteet, voi tuottaa kosmetiikkaa tahansa ihotyyppi ja asiakas haluaa - kevyt ja rasva kerma kestävät voiteissa ja enemmän.

Pehmittimet ovat välttämätön osa kosmetiikkaa. Kasvattajat ovat vastuussa kosmetiikan kuluttajien ominaisuuksista ja sen ominaisuuksista. Lisäksi pehmittimet auttavat hoitamaan atopista dermatiittia sekä aikuisille että lapsille. Tämä osoittaa, että heidän on oltava mukana kosmetiikassa, jotta he voivat ihastuttaa täydellisesti.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.