^
A
A
A

Hyvä alku terveelle raskaudelle

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Aiotteko tulla äidiksi? Valmista se etukäteen: tee valinta terveellisen elämäntavan puolesta ja vältä myrkyllisiä aineita. Naiset, jotka haluavat puhdistaa kehonsa ja haitallisten aineiden talon, täytyy tehdä paljon.

Pre-conceation period

Hyvää ravitsemusta, hyvää terveyttä ja liikuntaa ovat raskauden valmistelun tärkeimmät näkökohdat. Muista käydä lääkärissä ennen lapsen syntymistä. Kerro hänelle ruokavaliosta ja elämäntavoista, nimittäin lääkkeistä, vitamiineista, ravintolisistä, perinnöllisistä sairauksista ja kaikesta, mikä häiritsee sinua. Lääkäri kertoo sinulle, miten valmistaudut raskauteen parhaalla mahdollisella tavalla ja suosittelemme tekemään tiettyjä rokotuksia ennen raskautta. Optimaalinen hoito terveydelle. Älä tupakoi tai juo alkoholia. Rajaa kulutetun kofeiinin määrä.

Pidä paino normaalissa

Jos kyseessä on diabetes, yritä hallita sitä, liikkua vähintään 30 minuuttia päivässä, syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä kokonaisia jyviä. Naiset, jotka syövät huonosti, ovat alttiimpia negatiivisille ympäristötekijöille. Ota riittävä määrä foolihappoa. Syö paljon vitamiineja, papuja, herneitä, sitrushedelmiä, pinaattia ja parsaa. Folivaya happo estää kehitystä sikiövaurioita aivojen ja selkäytimen, esimerkiksi selkärankahalkion (vika, joka näkyy ensimmäisen raskauskolmanneksen, ja ehkä edes tiedä eikä epäillä). Foolihapon määrä elintarvikkeissa voi olla riittämätön, joten lääkärit suosittelevat multivitamiineja, jotka sisältävät 400 mikrogrammaa foolihappoa, ennen raskauden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana.

Muita turvatoimia: juomaveden laatu

Pohjimmiltaan voit juoda vesijohtovettä. Mutta jos talossa on lyijyputkia tai lyijyjuotetta kupariputkistoissa, tietty määrä lyijyä putoaa juomaveteen. Suuri määrä kulutettua lyijyä aiheuttaa keskenmenoa, ennenaikaista syntymää, lapsen syntymää, jolla ei ole riittävästi painoa ja kehityksen viivästyminen lapsen syntymän jälkeen. Jos juomavesi sisältää haitallisia aineita, sinun on asennettava suodatin, joka neutraloi ne.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Syöminen ennen konseptia: mutta entä kalat?

Monet naiset ovat huolissaan siitä, että kala voi sisältää elohopeaa, mikä johtaa lapsen hermoston häiriöön ja aiheuttaa keskenmenon. Et kuitenkaan voi kokonaan sulkea kalan pois ruokavaliosta, koska se on runsaasti proteiineja, sisältää vähän rasvaa ja erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde. Kalan säännöllinen käyttö vaikuttaa myönteisesti aivojen kehitykseen ja lapsen näkemykseen sekä vähentää ennenaikaisen syntymän riskiä.

Voit syödä vain yhtä kalalajia ja sulkea pois muita. Vältä hainlihaa, miekkakalaa, royal makrilliä, joka sisältää lisääntynyttä elohopeaa. Kahdesti viikossa, syövät katkarapuja, äyriäisiä, lohta, seitiä, monni, säilykkeiden tonnikala tai vasikanliha (järven kala, kuten karppi).

Makean veden kalat voivat sisältää runsaasti elohopeaa.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Esiintymisajanjakso ja torjunta-aineet

Mitä voit sanoa torjunta-aineista, jotka ovat teidän lautasillanne? Ei ole täysi takuu siitä, että luomuruokien luominen varmistaa terveen raskauden, mutta tämä on hyvä tapa vähentää kulutettujen torjunta-aineiden määrää.

Kotitalouskemikaalit

Sinun on myös miettiä, mitä keinoja käytät talon puhdistuksessa. Jotkut niistä sisältävät liukenemista aiheuttavia aineita, jotka ovat vaarallisia terveydelle. On olemassa monia turvallisia luonnonpuhdistusaineita markkinoilla. Osta ne, jotka eivät sisällä liuottimia, aromiaineita, klooria ja ammoniakkia. Tai valmistele itse itseäsi: leivin soodaa käytetään puhdistamaan rasvanpinnat, vedenkeittimet ja pannut, pesulat, hanat ja kaasuliesi. Etikka- ja vettä sisältävä liuos käytetään keittiöpintojen, ikkunoiden jne. Puhdistamiseen.

Muovi- ja kuivapesu

Jotkut muovipakkaukset sisältävät ftaalihappoesteriä, joka haihtuu kuumennuksen aikana mikroaaltouunissa, vaikka sitä pidetään turvallisena. Tutkimusten mukaan altistuminen ftaalihapon ruokatorven korkealle tasolle johtaa poikien sukupuolielinten kehittymiseen heikentyneeseen kehitykseen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lasisäiliöitä ja paperipyyhkeitä lämpenemään mikroaaltouunissa. Kuivapesun osalta asiantuntijat ovat eri mieltä: jotkut uskovat, että se on turvallista raskaana oleville naisille, kun taas toiset eivät suosittele. Suuri huolenaihe on perkloorietyleeni.

On tunnettua, että tämä aine pääsee taloon vaatteilla ja tunkeutuu helposti istukkaan sikiöön sekä äidinmaitoon. Joten ostakaa asioita, jotka eivät vaadi kuivapesua tai käytä vesipohjaista puhdistusaineita. Mutta jos haluat turvautua kuivapesuun, jätä roikkua kadulle tuuletukseen ja tuo sitten ne taloon.

Vältä myrkyllisiä aineita

Vaikka olet vain ajatellut synnyttää lapsen, tuo talon ensimmäiseen järjestykseen, mutta myös varovaisesti ostaa uusia tarvikkeita ja kiinnittää huomiota myrkkyihin, jotka voivat haihtua talossa. Jos asut vanhassa talossa, joka on rakennettu ennen vuotta 1978, tarkasti tarkasteltava maalattuja pintoja (se voi sisältää lyijyä). Jos näin on, sinun on poistettava tämä maalikerros, mutta vain ammattilainen voi tehdä sen. Sinun pitäisi olla kadulla tällä hetkellä. Huolellisesti ostaa mattoja ja huonekaluja, jotka voivat sisältää myös vaarallisia kemikaaleja.

trusted-source[9], [10]

On tarpeen tuntea miehiä

Kumppanisi tarvitsee myös terveytensä. Tutkimusten mukaan jatkuva altistuminen kemialliset lannoitteet, lyijy, nikkeli, elohopea, kromi, etyleeniglykoli, säteilyn ja muiden toksiinien vähentää siittiöiden laadun ja määrän sekä tuloksia abortti. Siksi kumppanit myös noudatettava edellä annetut suositukset ja muista käydä lääkärin ja keskustella tärkeistä asioista heidän terveydentilansa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.