^

Istukan muodostuminen ja kehittyminen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Istukka on hengityksen, ravinnon ja sikiön erittymisen elin. Se vapauttaa hormoneja, jotka varmistavat normaalin toiminnan äidin ja suojata sikiötä immuunijärjestelmän hyökkäyksen osa äiti, estäen sen hyljinnän, mukaan lukien estämässä äidin immunoglobuliini G (IgG).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Sijainti ihmiskehossa

Istukan kehittyminen

Implantaation jälkeen trofoblasti alkaa laajentua nopeasti. Implantaation täydellisyys ja syvyys riippuu trofoblastin lyyttisestä ja invasiivisesta kyvystä. Lisäksi jo näissä raskauden termeissä trofoblasti alkaa erittää HG: tä, PP1-proteiinia, kasvutekijöitä. Ensisijaisen trofoblasti L jaetaan kahden tyyppisiä soluja: cytotrophoblast - syncytiotrophoblast ja sisäkerros - ulkokerroksen muodossa symplast ja tämä kerros on nimeltään "primitiivinen" tai "prevorsinchatye muodossa." Joidenkin tutkijoiden mukaan näiden solujen toiminnallinen erikoistuminen on jo paljastunut edeltäjäkaudella. Jos syncytiotrophoblast tunnettu siitä, että tunkeutuminen sisäseinän kohdun limakalvon vaurioiden äidin laskimoiden hiussuonia ja siniaaltojen, primitiivinen varten cytotrophoblast ominaisuuden proteolyyttisen aktiivisuuden muodostamiseksi onteloita kohdun limakalvon, joka saa äidin punasolujen vahingoittuneen kapillaareja.

Siten, että ajanjaksolla noin uponneen blastokystin useita syvennyksiä täytetty äidin punasolujen ja tuhotaan salainen kohdun rauhaset - tämä vastaa prevorsinchatoy tai lacunar varhaisessa kehitysvaiheessa istukan. Tällä hetkellä on olemassa aktiivinen endodermi soluja säätö ja varsinaisesti alkaa muodostumista alkion ja extraembryonic muodostelmia, kuplien muodostumista lapsivesi ja keltuainen. Leviämisen primitiivinen muotojen sytotrofoblastisoluissa tai ensisijaisen solun sarakkeen Nap päällystetty syncytiotrophoblast. Ensisijaisen villin ulkonäkö ajan suhteen samaan aikaan kuin ensimmäinen puuttuva kuukautinen.

Kehityksen 12.-13. Päivänä alkaa primääri-villin muunnos sekundääriksi. Kolmannella kehitysviikolla alkaa vascularisaation prosessi, jonka seurauksena sekundaariset villit muuttuvat tertiäärisiksi villiksi. Piles on suljettu jatkuvalla kerroksella syncytiotrofoblastia, niissä on mesenkymaalisia soluja ja kapillaareja stromassa. Tämä prosessi toteutetaan alkiopussin koko kehän (rengasmuotoisen chorionin mukaan ultraäänen mukaan), mutta enemmän silloin, kun villit koskettavat implantaatiotyynyä. Tällä hetkellä väliaikaisten elinten säiliö johtaa koko alkionpussin kohoamiseen kohdun lumeen. Näin ollen 1 kuukauden raskauden loppuun mennessä syntyy alkion verenkierto, joka on samanaikainen alkion sydämen supistumisen kanssa. Alkiossa on merkittäviä muutoksia, on keskushermoston alku, verenkierto alkaa - muodostuu yksi hemodynaaminen systeemi, jonka muodostuminen on valmis viidennen raskausviikon aikana.

5-6 viikkoa raskaudesta on istukan erittäin voimakas muodostuminen, koska alkion kasvun ja kehityksen varmistamiseksi on tarpeen, ja tämän vuoksi on välttämätöntä luoda istukka. Siksi istukan kehitysaika on tänä aikana nopeampi kuin alkion kehityksen taso. Tällä hetkellä kehittyvä syncytiotrofoblasti saavuttaa myometrian spiraalierot. Istukka-istukan ja istukan ja alkion verenvirtauksen muodostuminen on hemodynaaminen perusta intensiiviselle embryogenesialle.

Istukan jatkokehitys johtuu intervilaarisen tilan muodostumisesta. Spiraalitehtävien risteytys proliferating syncytiotrophobia cytotrophoblast, ja ne muuttuvat tyypillisiksi utero-istukan valtimot. Siirtyminen istukan verenkiertoon tapahtuu 7-10 viikkoa raskauden jälkeen ja se päättyy 14-16 viikkoa.

Näin ollen raskauden I raskauskolmanneksena on trofoblastin aktiivinen erottelujakso, chorionin muodostuminen ja vaskularisaatio, istukan muodostuminen ja alkion yhteys äidin organismin kanssa.

Istukka on täysin muodostunut 70. Päivän kuluttua ovulaation ajankohdasta. Raskauden loppuun mennessä istukan paino on V, joka perustuu lapsen kehon painoon. Veren virtausnopeus istukassa on noin 600 ml / min. Raskauden aikana istukka "vanhenee", johon liittyy kalsiumin kertyminen villiin ja fibriinin pinnalle. Yli fibrinin kertymistä voidaan havaita diabetes mellituksessa ja rhesus-konfliktissa, mikä johtaa sikiön heikkoon ravitsemukseen.

Istukka on sikiön väliaikainen elin. Kehityksen alkuvaiheessa hänen kudokset eroavat nopeammin kuin alkion omat kudokset. Tällaista asynkronista kehitystä olisi pidettävä tarkoituksenmukaisena prosessina. Loppujen lopuksi istukan on varmistettava äidin ja sikiön veren virtausten erottaminen, immuunivastaavuuden luominen, steroidien ja muiden sikiöiden metabolisten tarpeiden synteesi, seuraavan raskauden kulku riippuu tämän vaiheen luotettavuudesta. Jos istukan muodostuminen on riittämätön trofoblasti-infektio, sitten alempi istukka muodostuu - sikiön keskenmenon tai viivästyneen kehityksen; kun taas istukan riittämätön rakentaminen aiheuttaa raskauden toisen puoliskon myrkyllisyyttä; jos tartunta on liian syvä, on mahdollista kasvattaa istukkaa jne. Istutuksen ja organogeneesin aika on raskauden kehityksestä vastuussa. Heidän oikeellisuuttaan ja luotettavuuttaan varmistavat monimutkaiset muutokset äidin kehossa.

Kolmannen ja neljännen raskauskuukauden lopussa sekä villien intensiivisen kasvun implantoinnin alueella villien ulkoantuminen alkaa sen ulkopuolella. Riittämätön ravitsemus ei ole, ne kärsivät kasvavasta sikiöpussista, menettävät epiteelin ja skleroosin, mikä on sileän korion muodostumisvaihe. Istukan muodostumisen morfologinen piirre tänä aikana on tumman villiston sytotrofoblastin ulkonäkö. Pimeän sytotrofoblastin soluilla on korkea funktionaalinen aktiivisuusaste. Villin stroman toinen rakenteellinen piirre on kapillaarien lähestyminen epiteelin päähän, mikä mahdollistaa aineenvaihdunnan nopeuttamisen vähentämällä epiteelin ja kapillaarin etäisyyttä. 16. Raskausviikolla istukan ja sikiön massan tasaus on tasainen. Jatkossa sikiö ylittää nopeasti istukan massan, ja tämä suuntaus säilyy raskauden loppuun saakka.

Raskauden viidentenä kuukautena esiintyy toinen sytotrofoblastin hyökkäys aalto, joka johtaa spiraali-valtimoiden laajenemiseen ja verisuonten verenkierron voimakkuuden lisääntymiseen.

Vaikeuden kuudennessa ja seitsemäntenä kuukautena jatkokehitys tapahtuu entistä erilaistuneemmassa muodossa, syncytiotrofoblastin korkea synteettinen aktiivisuus, fibroblastit solujen stromissa villi-kapillaarien ympärillä ylläpidetään.

Raskauden kolmannella kolmanneksella istukka ei kasva merkittävästi massassa, ja sen aikana tapahtuu monimutkaisia rakenteellisia muutoksia, jotka mahdollistavat sikiön kasvavan tarpeen ja sen merkittävän painon nousun.

Raskauden kahdeksannella kuukaudella havaittiin suurin istukan lisääntyminen. Istutuksen kaikkien osien rakenteen komplikaatio, villien merkittävä haarautuminen kationidoneiden muodostumisen kanssa, havaittiin.

Neljännen raskausvuoden aikana istukan massan kasvuvauhti hidastui, mikä voimistuu edelleen 37-40 viikossa. Kirkkaalla lohkorakenteella on erittäin voimakas interpulaarinen verenkierto.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Istukoiden, decidualin ja kalvojen proteiinihormoneja

Raskauden aikana istukka tuottaa emäksisiä proteiinihormoneja, joista kukin vastaa tiettyä aivolisäkkeen tai hypotalamuksen hormonia ja jolla on vastaavat biologiset ja immunologiset ominaisuudet.

Proteiinihormonit raskaudesta

Istukoiden tuottamat proteiinihormonit

Hypotalamilla kaltaiset hormonit

 • gonadotropiinia vapauttavan hormonin
 • kortikotropiinia vapauttavan hormonin
 • tirotropiinia vapauttavan hormonin
 • somatostatiini

Aivolisäkkeen kaltaiset hormonit

 • koriongonadotropiinia
 • istukan laktogeeni
 • korioni-kortikotropiini
 • adrenokortikotrooppinen hormoni

Kasvutekijät

 • insuliinin kaltainen kasvutekijä 1 (IGF-1)
 • epidermaalinen kasvutekijä (EGF)
 • verihiutaleesta peräisin oleva kasvutekijä (PGF)
 • fibroblastin kasvutekijä (FGF)
 • transformoiva kasvutekijä P (TGFP)
 • inhibiini
 • varat

Sytokiinien

 • interleukiini-1 (yyli-1)
 • interleukiini-6 (yyli-6)
 • pesäkkeitä stimuloiva tekijä 1 (CSF1)

Raskauden omaavat proteiinit

 • beta1, -glykoproteiini (SP1)
 • eosinofiilinen pääproteiini pMBP
 • liukoisia PP1-20-proteiineja
 • kalvoa sitovia proteiineja ja entsyymejä

Äidin tuottamat proteiinihormonit

Decidual proteiinit

 • prolaktiini
 • relaxin
 • proteiinia sitova insuliinin kaltainen kasvutekijä 1 (IGFBP-1)
 • interleukiini 1
 • pesäkkeitä stimuloiva tekijä 1 (CSF-1)
 • progesteroniin liittyvä endometriumin proteiini

Aivolisäkkeen hormonit kolminkertainen vastaa istukkagonadotropiinia (hCG), ihmisen sikiön suonikalvon somatomammotrophin (CS), ihmisen sikiön suonikalvon tyrotropiini (XT), istukan kortikotropiinia (FCT). Istukka tuottaa samanlainen ACTH peptidejä, ja vapauttava hormoni (gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRH), kortikotropiinia vapauttava hormoni (CRH), tyrotropiinia vapauttava hormoni (TRH) ja somatostatiini) kaltaiset gipatolamicheskim. Uskotaan, että tämän tärkeän istutuksen toiminta toteutetaan HG: llä ja lukuisilla kasvutekijöillä.

Choriongonadotropiini - raskauden hormoni, on glykoproteiini, joka on samanlainen kuin LH: ssa. Kuten kaikki glykoproteiinit, se koostuu kahdesta alfa- ja beeta-ketjusta. Alfa-alayksikkö on lähes identtinen kaikkien glykoproteiinien kanssa, ja beeta-alayksikkö on ainutlaatuinen jokaiselle hormonille. Choriongonadotropiinia tuotetaan syncytiotrofoblastilla. Vastuussa oleva geeni synteesin alfa-alayksikön, sijaitsee kromosomissa 6, että beeta-alayksikön LH on myös yksi geeni kromosomissa 19, kun taas beeta-alayksikön on 6-geenit kromosomissa 19. Ehkä tämä selittää ainutlaatuisuus beeta-alayksikön, kuten ajan hänen elämänsä on noin 24 tuntia, kun taas käyttöikä betaLG ei ole yli 2 tuntia.

Istukkagonadotropiinia on seurausta vuorovaikutuksesta sukupuolihormonien, sytokiinit, kortikotropiinia vapauttava hormoni, kasvutekijät, inhibiini ja aktiviini. Choriongonadotropiini esiintyy päivänä 8 ovulaation jälkeen, implantaation jälkeisenä päivänä. Toiminnot koriongonadotropiinia on erittäin moninaiset: se tukee kehitystä ja toimintaa keltarauhasen raskauden 7 viikon, osallistuvat steroidien valmistukseen sikiössä, sikiön vyöhyke lisämunuaisen DHEAS ja testosteronin kivekset mies sikiö, jotka osallistuvat muodostumista sukupuoli sikiölle. Löydettiin geenin ilmentymistä ihmisen koriongonadotropiini sikiön kudoksissa: munuainen, lisämunuainen, joka osoittaa, että osa koriongonadotropiinia kehittämiseen näiden elinten. Uskotaan, että sillä on immunosuppressiivisia ominaisuuksia ja on yksi tärkeimmistä komponenteista "eristäviä ominaisuuksia ja seerumin" estäminen hylkääminen vieraita immuunijärjestelmän sikiön äidille. Reseptorit istukkagonadotropiinia löydetty kohtulihaksessa ja myometrium alusten ilmeisesti koriongonadotropiinia on rooli säätelyssä kohdun ja vasodilataatio. Lisäksi reseptorit istukkagonadotropiini ilmaistu kilpirauhanen, ja tämä selittää katalyyttinen aktiivisuus kilpirauhasen vaikutuksen alaisena koriongonadotropiinia.

Chorio-gonadotropiinin enimmäistaso havaitaan 8-10 viikon raskauden aikana, 100 000 yksikköä pienenee hitaasti ja on 16 viikon 10 000-20 000 IU / I, jäljellä niin, kunnes raskaus on 34 viikkoa. 34 viikossa monet ihmiset merkitsevät korion gonadotropiinin toista huippua, jonka merkitys ei ole selvä.

Placenta-laktogeeni (joskus kutsutaan chori- siseksi somato-mammotropiiniksi) on biologinen ja immunologinen samankaltaisuus syntiinisotirofoblastilla syntetisoituneen kasvuhormonin kanssa. Hormonin synteesi alkaa implantaation hetkestä, ja sen taso kasvaa rinnakkain istukan kanssa saavuttaen 32 viikon raskauden viikkoa. Tämän hormonin päivittäinen tuotanto raskauden lopussa on yli 1 g.

Mukaan Kaplan S. (1974), istukan laktogeeni on keskeinen aineenvaihdunnan hormoni, joka antaa hedelmät ravinteiden substraatin, jonka tarvetta kasvaa raskauden. Istukan laktogeeni on insuliiniantagonisti. Tärkeä sikiöenergianlähde on ketonirunko. Parannettu ketonogeneesi on seurausta insuliinin tehokkuuden vähenemisestä placentaalisen laktogeenin vaikutuksen alaisena. Tässä suhteessa glukoosin vähentynyt käyttö äidissä, mikä takaa sikiön glukoosin jatkuvan tarjonnan. Lisäksi lisääntynyt insuliinin taso yhdistettynä fuusioituneeseen laktogeeniin tarjoaa tehostetun proteiinisynteesin, stimuloi IGF-I: n tuottamista. Istukan laktogeenin sikiön veressä on vähän - 1-2% sen määrästä äidissä, mutta ei voida sulkea pois sitä, että se vaikuttaa suoraan sikiön aineenvaihduntaan.

"Chorionic kasvuhormonin" tai "kasvuhormonin" muunnos tuotetaan syncytiotrophoblast, on määritelty vain äidin veressä aikana II raskauskolmanneksen ja nostaa 36 viikko. Uskotaan, että kuten istukan laktogeeni, se osallistuu IGFI-tason säätelyyn. Sen biologinen vaikutus on samanlainen kuin istukan laktogeeni.

Istukka tuottaa suuria määriä peptidin hormonit ovat hyvin samanlaisia kuin hormonien aivolisäkkeen ja hypotalamuksen - suonikalvon tyreotropiini, suonikalvon adrenokortikotropiini, ihmisen koriongonadotropiini - vapauttava hormoni. Näiden istukan tekijöiden roolia ei ole vielä täysin ymmärretty, ne voivat toimia parakriinisesti, antaen samalla vaikutusta kuin niiden hypotalamus ja aivolisäkkeen analogit.

Viime vuosina kirjallisuudessa on kiinnitetty paljon huomiota istukan kortikotropiinia vapauttavaan hormoniin (CRH). Raskauden aikana CRH kasvaa plasmaan toimitusaikana. CRH: lla plasmassa liittyy CRH: ta sitova proteiini, jonka taso pysyy vakiona viimeisiin raskauden viikkoihin asti. Sitten sen taso laskee jyrkästi, ja tässä yhteydessä CRH kasvaa merkittävästi. Sen fysiologinen rooli ei ole täysin selvä, mutta sikiö CRH stimuloi ACTH tasolla ja se edistää steroidogeneesiin. Ehdotetaan, että CRH: lla on rooli työvoiman tuottamisessa. CRH-reseptoreita on läsnä myometrium, mutta vaikutusmekanismia CRH ei pitäisi aiheuttaa supistumista ja rentoutumista Myometriumin, kuten CRH cAMP (syklisen adenosiinimonofosfaatin solunsisäisen). Uskotaan, että muutokset kohtulihaksessa isoformia CRH reseptorien tai sitovaa proteiinia fenotyypin että stimuloimalla fosfolipaasi voi lisätä solun sisäistä kalsiumin tasoa ja siten indusoida sopistusaktiivisuutta Myometriumin.

Proteiinihormonien lisäksi istukka tuottaa suuren määrän kasvutekijöitä ja sytokiineja. Nämä aineet ovat välttämättömiä sikiön kasvulle ja kehittymiselle sekä äidin ja sikiön väliselle immuunisuhteelle, jotka takaavat raskauden säilymisen.

Interleukiini-1beta tuotetaan decidua-kasveissa, siirtogeenistä stimuloiva tekijä 1 (CSF-1) tuotetaan decidua ja istukassa. Nämä tekijät liittyvät sikiön hematopoieesiin. Istukassa tuotetaan interleukiini-6-kasvainekroositekijä (TNF), interleukiini-1-beeta. IL-6, TNF stimuloivat koriongonadotropiinia, insuliinin kaltaiset kasvutekijät (IGF-I ja IGF-II) mukana kehittämässä raskauden. Kasvutekijöiden ja sytokiinien roolin tutkiminen avaa uuden aikakauden endokriinisten ja immuunisuhteiden tutkimiseen raskauden aikana. Insuliinin kaltaisen kasvutekijän (IGFBP-1 beta) proteiini on tärkeä raskauden proteiini. IGF-1 tuotetaan istukan ja säätelee siirtymistä ravinnesubstraatit istukan kautta sikiöön, ja tällä tavalla varmistetaan, kasvua ja sikiön kehitykselle. IGFBP-1: tä tuotetaan decidua ja sitova IGF-1 estää sikiön kehitystä ja kasvua. Sikiön paino, sen kehityksen nopeus korreloi suoraan IGF-1: n kanssa ja takaisin lGFBP-1: llä.

Epidermaalinen kasvutekijä (EGF) syntetisoidaan trofoblastissa ja osallistuu sytotrofoblastin erilaistumiseen syncytiotrofoblastiksi. Muut kasvaimen tunnistetut kasvutekijät ovat hermokasvutekijä, fibroblastit, transformoituva kasvutekijä, verihiutaleiden kasvutekijä. Istukoissa inhibiini valmistetaan aktiniini. Inhibiini määritellään syncytiotrofoblastissa, ja sen synteesi stimuloivat istukan prostaglandiinit E ja F2 fla.

Istukan inhibiinin ja aktivinin toiminta on samanlainen kuin munasarjojen. He osallistuvat GnRH: n, HG: n ja steroidien tuotantoon: aktiniini stimuloi ja inhibiini estää niiden tuotantoa.

Placentaalinen ja decidual activin ja inhibiini esiintyvät raskauden alkuvaiheissa ja ilmeisesti osallistuvat alkion syntyyn ja paikallisiin immuunivasteisiin.

Raskauden proteiineista tunnetuin SP1- tai beetl-glykoproteiini- tai trofoblastispesifinen beeta1-glykoproteiini (TBG), jonka havaittiin Tatarinov Yu.S. Vuonna 1971. Tämä proteiini kasvaa raskauden aikana, kuten istukan laktogeeni ja heijastaa trofoblastin toiminnallista aktiivisuutta.

Eosinofiilinen pääproteiini pMVR - sen biologinen rooli ei ole selkeä, mutta analogisesti eosinofiilien proteiinin ominaisuuksien kanssa on oletettu detoksifioivan ja antimikrobisen vaikutuksen. On ehdotettu tämän proteiinin vaikutusta kohdun supistuvuuteen.

Liukoinen istukan proteiineja ovat ryhmä proteiineja, joilla on eri moolimassa ja biokemiallinen aminohappokoostumus, mutta yhteisiä ominaisuuksia - ne ovat istukan, että istukan ja sikiön verenvirtauksen, mutta ei erittyä äidin veressä. Ne ovat nyt avoinna 30, ja niiden rooli on periaatteessa vähentynyt siten, että aineita kuljetetaan sikiölle. Näiden proteiinien biologista roolia tutkitaan voimakkaasti.

Äidin-istukka-sikiö on olennaisen tärkeää varmistaa reologisia ominaisuuksia verta. Huolimatta suuresta kontaktipintaa ja hidastaa verenkiertoa intervillous avaruudessa, veri ei thrombosing. Tätä haittaa monimutkainen koaguloitu- ja antikoagulanttikompleksi. Pääosassa tromboksaani (TXA2, erittyy äiti verihiutaleiden -. Activator äidin veren hyytymistä, sekä reseptorit trombiinin apikaalisten membraanien syncytiotrophoblast edistää konversiota vanhemman fibrinogeenin fibriiniksi Toisin hyytymistekijät toimii antikoagulanttina, joka käsittää liittämistä V pinnalla mikrovillus syncytiotrophoblast on rajan äidin veressä ja nukkaisten epiteelin, jotkut prostaglandiinien ja prostasykliinin (RG12 ja PGE2), joka lisäksi hallussaan vasodilataatio antiag on havaittu useita tekijöitä, joilla on verihiutaleita, ja niiden roolia on tutkittava.

Tyypit istukan

Edge attachment - napanuora kiinnitetään istukkaan sivulta. Shell-kiinnitys (1%) - napanuorat, ennen istukan kiinnittämistä istukkaan, kulkevat synkio-kapillaarikalvojen läpi. Tällaisten alusten repeämisen (kuten istukan alusten tapauksessa) verenkierto häviää sikiön verenkierrossa. Ylimääräinen istukka (istukan sukukypsä) (5%) on ylimääräisiä lionkappaleita, jotka sijaitsevat pääasiassa istukasta. Jos ylimääräisen lobulan kohdussa viivästytään synnytyksen jälkeen, verenvuoto tai sepsis voi kehittyä.

Kalvomainen istukka (istukka membranacea) (1/3000) on ohutseinäinen pussi ympäröi sikiön ja täten miehittää suuri osa kohtuun. Kohdun alemmassa segmentissä tämä istukka altistuu verenvuodolle synnytyksen aikana. Se ei saa erota synnytyksen aikana. Istukan lisääntyminen (placenta accreta) - istukan koko tai osa epänormaali lisääntyminen kohdun seinämään.

Istukan esitystapa (placenta praevia)

Istukka sijaitsee kohdun alaosassa. Placenta previa liittyy olosuhteisiin, kuten suuri istukka (esim. Kaksoset); kohdun ja fibroidin poikkeavuuksia; kohtuun kohdistuva vaurio (monien hedelmien suku, viimeaikaiset kirurgiset toimenpiteet, myös keisarileikkaus). Alkaen 18 viikkoa, ultraääni voi visualisoida matala makaa placentas; useimmat heistä siirtyvät tavanomaiseen asemaan työvoiman alkaessa.

I-tyypin mukaan istukan reuna ei saavuta sisäistä kohdunkaulaa; tyypin II kohdalla se saavuttaa, mutta ei sulkeudu sisäisen kohdun ääressä; Tyypissä III sisämaali on suljettu sisäpuolelta istukasta vain suljettuna, mutta ei kohdun kaulan ollessa auki. Tyypissä IV sisäinen kohdunpoika on täysin peitetty sisältä istukasta. Istukan sijainnin poikkeavuuden kliininen ilmentymä voi olla verenvuoto äidinmaidon aikana (synnytystä edeltävä). Istukka hyperextension kun hyperinflate alempi segmentti on lähde verenvuoto, tai kyvyttömyys insertion sikiön pään (korkea sijainti esitetään osa). Suurin ongelma tällaisissa tapauksissa liittyy verenvuotoa ja antomenetelmästä, koska istukka on suun kohdun tukkeuma ja voi synnytyksen aikana poiketa tai kääntää välein (5% tapauksista), erityisesti minkä jälkeen tapahtunut aiemmin keisarinleikkauksella (yli 24% tapauksista).

Testit istukan toiminnan arvioimiseksi

Istukka tuottaa progesteroni, ihmisen koriongonadotropiini ja ihmisen istukan laktogeeni; vain viimeinen hormoni voi antaa tietoa istukan hyvinvoinnista. Jos raskausviikolla 30 viikko toistuvasti määrittää sen pitoisuus on alle 4 ug / ml, mikä viittaa siihen, rikkoo istukan toiminto. Hyvinvointijärjestelmät sikiön / istukan seurattiin mittaamalla päivittäinen kokonaisannos erittymistä estrogeenien estroni tai estrioli virtsasta tai määrittämiseen estriolin veriplasman pregnenolonin syntetisoitiin istukka metaboloituu lisämunuaisen ja sikiön maksassa, istukassa ja sitten uudelleen synteesiä estrioli. Sisällön estradioli virtsassa ja plasmassa on alhainen, jos äiti kärsii vakavasta maksasairaus tai intrahepaattisen kolestaasi tai antibioottien; tapauksessa vastoin äidin munuaisen alhaiset estradioli tasot virtsassa otetaan huomioon ja lisättävä - veressä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.