Muutokset raskauden aikana

Tärkeimmät muutokset naisen raskauden aikana tapahtuvat hormonien vaikutuksen alaisena, joiden suhde vaihtelee radikaalisti.

Esimerkiksi munasarjojen keltainen runko lisää progesteronin tuottoa, joka ei ainoastaan takaa sikiönmunan kiinnittymistä kohdun seinään vaan myös rasvaa myymälöitä raskaana olevan naisen kehossa.

Prolaktiini-hormonit ja korioni-somatomamotropiini tekevät raskaana olevan naisen kehossa muutoksia, jotka ovat nisäkäsreuman koon kasvaessa, joka on oltava valmis rintamaidon tuottamiseen.

Raskauden aikana naisen vatsalihakset ulottuvat ja tulevat pitemmiksi, ja selkärangan suoristavat ristiselän lihakset lyhentyvät. Ja veren määrä raskaana olevalle naiselle kasvaa 33-34 viikolla lähes kolmanneksella.

Peruslämpötila viivästyneillä kuukautisilla

Mittaamalla perustason lämpötilan naiset määrittelevät jaksonsa ovulaation ajan - todennäköisimmän hedelmöityksen ajan. Mikä on peruslämpötila kuukautisten viivästyessä ja miksi?

Miten hoidetaan uneliaisuutta raskauden aikana?

Tärkein tapa torjua uneliaisuutta raskauden aikana on noudattaa päivän hallintoa. Sinun täytyy kouluttaa itsesi nousemaan samaan aikaan ja mennä nukkumaan samanaikaisesti. On olemassa useita sääntöjä terveelle unta.

Uneliaisuus varhaisessa ja myöhään raskaudessa

Ensi silmäyksellä vähän asioita. Mutta tämän lisäksi huomion keskittyminen pienenee merkittävästi, on hidastuminen. Haluan nukkua koko ajan, joskus on tunne, että nyt "sammuta", "pudota todellisuudesta".

Istukan ennenaikainen vanheneminen: mitä se tarkoittaa, merkkejä, kuin se uhkaa

Istukan vanheneminen on vakava sairaus, joka voi ilmetä raskauden aikana. 

Poistuminen maitorauhasista raskauden aikana

Useimmiten raskauden aikana rintakehästä vapautuu kirkas neste, joka on suunniteltu estämään maitokanavat putoamasta nisäkäsrauhasta.

Kynnet raskauden aikana

Kuinka hormonaalinen uudelleenorganisaatio vaikuttaa kynsiin raskauden aikana ja miksi niiden tilanne huononee?

Naisten kehon muutokset raskauden viidentenä viikossa

Viidennen raskausviikon aikana voi havaita jonkin verran kehon fysiologisia muutoksia aiheuttamaa epämukavuutta, joka liittyy lapsen hoitoon. Monet naiset puhuvat rintojen turvotuksesta, väsymyksestä ja usein virtsaamisesta.

Painonnousu raskauden aikana

Ollakseen onnellinen nainen haluaa itsensä. Siksi jatkuva taistelu liiallisen kilogramman tai niiden puutteen kanssa tapahtuu jatkuvasti menestyksekkäästi.

Matala raskauden alussa

Alkuvaiheen kohdun lisääntyminen on jo havaittavissa viidennestä kuudennesta raskauden viikosta anteroposteriorisessa suunnassa ja sitten poikittaissuunnassa. Samaan aikaan kohtuun on muodostunut muutos päärynän muotoisesta pallomaiseen muotoon. 

Kilpirauhasen ja raskauden

Kilpirauhasen sairaudet raskaana oleville naisille ovat yksi ensimmäisistä paikoista endokriinisen patologisen prosessin joukossa.

iLive-portaali ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.
Portaalissa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä eikä niitä saa käyttää ilman asiantuntijan kuulemista.
Lue huolellisesti sivuston säännöt ja käytännöt. Voit myös ottaa yhteyttä!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Kaikki oikeudet pidätetään.