^

Mitä testejä tehdään raskauden aikana?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Mitä testejä tehdään raskauden aikana, tuleva äiti selvittää naisten kuulemisen, kun hän rekisteröidään. Analyysien luovuttaminen ei ole välttämätöntä kerran, koko raskauden ajan, sillä kaikissa raskauden ehdoissa analyysiluettelo on erilainen.

Kaikkien analyysien ja niiden sekvenssin ymmärtämiseksi koota perusanalyysien kalenteri. Monien testien toimittamisen vuoksi monet tulevat äidit ovat hiljaa rekisteröimässä naisten kuulemiseen, mikä on hyvin turha ja vaarallinen. Epätoivottu asenne ei voi vain vahingoittaa naisten terveyttä, vaan aiheuttaa myös sikiöiden muodostumiseen liittyviä rikkomuksia.

Kun rekisteröidyt naisen kuulemisen lääkärin kanssa, on tarpeen esittää peruskokeita:

 • veren analysointi yleisestä, verikokeesta sokerille, verihiutaleiden prosenttiosuus;
 • virtsan analyysi, virtsa-analyysi proteiinin läsnäollessa;
 • virtsan analyysi bakteereista;
 • Veritesti veriryhmän ja Rh-tekijän määrittämiseksi;
 • verikokeessa HIV: n, kuppa, hepatiitti;
 • vasta-aineiden ja tartuntatautien veritesti;
 • emättimen limakalvon sakeutuminen sytologiassa.

Nämä testit otetaan 5-11 viikon raskaudesta, mutta monet näistä testeistä toistuvat raskauden hoidon aikana. Erityisen tärkeät päivämäärät ovat 19-21 viikkoa, 29-30 viikkoa. Sikiön geneettisten poikkeavuuksien määrittämiseksi geneettinen analyysi suoritetaan 11-13 ja 16-20 viikon kuluessa sikiön kehityksestä.

Naiset, joilla on täydellinen vahva terveys aikaissamme, melkein ei. Jos tulevassa äidissä on kroonisia sairauksia, komplikaatioita elimistä ja systeemeistä raskauden aikana, silloin on tarpeen tehdä testejä useammin. Raskauden aiheuttamien komplikaatioiden ehkäisemiseksi sinun on ilmoittauduttava mahdollisimman pian raskauden vahvistamisen jälkeen, mutta viimeistään kolmannen kuukauden kuluttua onnistuneesta hoitamisesta.

Pakolliset testit raskauden aikana

Pakolliset testit raskauden aikana suoritetaan sekä tulevan äidin saapumishetkellä tilillä että tietyissä raskauden vaiheissa. Tämä on tarpeen äidin ja tulevan lapsen terveydentilan seurannassa.

Pakolliset kokeet, joita naisen on tehtävä raskauden rekisteröinnissä:

 1. Mittaa lantion luiden koko. Tämä antaa ajatuksen lantion koosta ja auttaa välttämään komplikaatioita raskauden ja synnytyksen aikana, jos luut muodostavat lantion liian kapean tai litteän ontelon.
 2. Mittaa paino. Tämä on välttämätön toimenpide mahdollisten komplikaatioiden (gestosis, pieni tai liiallinen sikiön paino) ennustamiseen, arvioidessaan raskaana olevan naisen tilaa kokonaisuudessaan. Punnitaan jokaisessa lääkärinkäynnissä naisten kuulemisessa.
 3. Mittaa verenpaine. Tämä auttaa ehkäisemään riskit gestoosin, verenpainetautikriisin, VSD: n kehittymisestä. Tehtiin jokaisen naisen kuulemisen yhteydessä.
 4. Aidemateriaali yleiseen verikokeeseen. Sittemmin se luovutetaan 25, 32, 38 viikossa. Voit seurata kehon sisäisiä prosesseja, estää anemian kehittymistä ja paljastaa piilevän tulehduksen.
 5. Materiaalin kerääminen verityypin ja rhesusmäärityksen määrittämiseksi.
 6. Näytteenotto materiaalista sokerin tason määrittämiseen veressä.
 7. Materiaalin kerääminen veren koaguloitavuuden määrittämiseksi (koagulogrammi).
 8. Verinäytteet syphilis-analyysille.
 9. Verinäytteiden ottaminen HIV-testeistä.
 10. Verinäytteet analysoimiseksi HBs-antigeenin läsnäolosta.
 11. Suorita yleinen virtsatesti.
 12. Emättimen limakalvolta materiaalin ottaminen sytologiaan.
 13. Otetaan materiaali virtsaputkesta ja peräaukosta, jos on STD: n mahdollisuus.
 14. Suoritetaan sukupuolielinten bakteerinen kylvö emättimestä.
 15. Säiliö kylvö nenän ontelosta Staphylococcus aureuksen läsnäollessa.
 16. Istuinmallien kokoelma helminmunien läsnäolon määrittämiseksi. Se suoritetaan kerran rekisteröidessä naispuolisessa kuulemisessa.
 17. Suoritetaan SPL. Varmistamiseksi suoritetaan kohdunsisäinen raskaus, selventää istukan kiinnityspisteet, määrittää sen erääntymistä, diagnoosi ilmeinen geneettinen poikkeavuuksia, sikiön epämuodostumia, seuranta sikiön kasvua ja kehitystä sekä biofysikaalisilla ominaisuuksia. Diagnoosi suoritetaan ultraäänilaitteella 10-14, 20-24, 32-36 viikolla.

Pakolliset testit raskauden aikana olisi suoritettava täysin ilmaiseksi julkisissa laitoksissa. Jos yhdestä tai toisesta ei ole luottamusta valtion viranomaisiin, kaikki tarvittavat testit voidaan tehdä yksityisissä klinikoissa, jotka tarjoavat laboratorio- ja diagnoosipalveluja, mutta huomattavaa maksua.

trusted-source[1]

Kuka ottaa yhteyttä?

Raskauden testien aikataulu

Raskauden testien aikataulu kaikille raskaana oleville äideille on yksi, eroja voi olla vain komplikaatioiden tai kiistanalaisten testitietojen tapauksessa.

Naisilla on 0-12 viikkoa raskauden aikana naispuolisessa kuulemistilanteessa tilille ja seuraavia testejä nimitetään:

 • Raskaana olevan virtsan toimittaminen munuaisten toiminnallisuuden yleiseen analysointiin ja todentamiseen.
 • Antakaa analyysi TORCH-infektiolle.
 • Suoritetaan analyysi urogenitaalisten infektioiden tunnistamiseksi lääkärin todistuksen mukaan.
 • Otetaan emättimen tahra mikroflooralla.
 • Suoritetaan yleinen, biokemiallinen verikoke, joka määrittää veren sokerin määrän veren koaguloitavuuden määrittämiseksi.
 • Raskaana olevan naisen veriryhmän ja rhesuksen määrittäminen.
 • Analyysin suorittaminen aidsille (HIV), hepatiitti B: lle ja C: lle, kuppa.
 • On myös suositeltavaa käydä erikoislääkäreillä - hammaslääkäri, terapeutti, ENT-lääkäri - hoitamaan mahdollisia sairauksia ja vaikeuttamaan raskauden kulkua.

Tulevan äidin 12-14 viikossa nimitetään ensimmäinen ultraäänitutkimus, jossa mitataan raskausajanjaksoa, kuinka monta sikiötä kohdussa on ja onko tuleva lapsella vikoja.

16-18 viikossa on määrätty "triple test" - havaitsemaan kromosomipoikkeavuudet ja muut kehon poikkeavuudet sikiöön. Määritä AFP, hCG, NE. Tarvittaessa anna ylimääräinen suunta amniocentesialle, jos epäillään sikiön vakavaa patologiaa.

24-26 viikolla suoritetaan toinen ultraäänitutkimus saadakseen lisää tietoa vauvan rakenteesta, määrittämään sukupuoli, asema, esitys ja arvioimaan istukan. Myös odottavan äidin pitäisi lahjoittaa verta yhteiseen analyysiin, hemoglobiiniin, ferriittiin.

33-34 viikossa suoritetaan dopplerografia (lääkärin määräyksen mukaan), jotta voidaan arvioida kohdun kehon, verenkierron ja sikiön tilan tilaa. Tämä on välttämätöntä, jotta äidin sisäisen hapen nälänhädän havaitseminen ajoissa tapahtuu vauvassa. Näytetään myös kortitotografia (lääkärin määräyksestä riippuen). Tämä tutkimus mahdollistaa kohdun supistusten ja sikiön sydänkohtausten synkronisuuden arvioinnin.

35-36 viikon uudelleen testeistä kuin ensimmäisellä puoliskolla vaihtelua - havaita kuppa, aids, taskulamppu infektiot, käsitellään myös emättimen mustamaalaamista kasvistoon, biokemian ja täydellinen verenkuva, virtsa. Ultraäänitutkimus suoritetaan lapselle suunnilleen painon laskemiseksi, amnioottisen nesteen tilavuudeksi ja istukan tilan arvioimiseksi. Jos raskaus etenee fysiologisesti, odottavan äidin tulee käydä lääkärissä joka viikko ennen antamista ja ottaa virtsan yleiseen analyysiin.

Analysoi raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana

Raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana tehtävät tarkastukset tilille rekisteröimiseksi naisten kuulemisessa tulisi antaa mahdollisimman pian. Ensimmäisellä vierailullaan gynekologiassa määrätään seuraavat testit:

 • Voit lahjoittaa verta aidsille. Voit lahjoittaa verta syfilisin toteamiseksi.
 • Ryhdy verikokeeksi hepatiitti B: n ja C: n havaitsemiseksi.
 • Voit lahjoittaa veren hormonien ylläpitoon ("hormonaalinen peili").
 • Veren luovuttaminen veriryhmälle ja rhesus. Jos osoittautuu, että raskaana olevalla naisella on negatiivinen rhesus ja lapsen isä on positiivinen, odottavan äidin tulee ottaa verta vasta-aineista joka toinen viikko.
 • Veren luovuttaminen biokemiaan.
 • Anna emättimen mikroflooraa.
 • Käsi virtsaan yleiseen analyysiin.
 • ultraääni suuntaan puretaan 10-12viikko raskauden, on ajatus siitä, sikiöiden lukumäärä kohdussa estää mahdollisten sairauksien sikiön ja äidin sukuelimiin, ilman kromosomaalisia poikkeavuuksia ektooppinen raskaus.
 • Sinun on myös läpäistävä testit TORCH-infektiolle (rupla, herpes, sytomegalovirus, toksoplasmoosi, klamydia).
 • Ennen jokaista lääkärisi käyntiä sinun on otettava virtsaan yleiseen analyysiin virtsajärjestelmän tarkkailemiseksi.
 • Siirrä EKG.
 • On myös tarpeen neuvotella muiden asiaan liittyvien asiantuntijoiden - terapeutin, oculista, ENT-lääkärin, hammaslääkärin kanssa.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

Analysoi raskauden toisella kolmanneksella

Toisen raskauskolmanneksen aikana tehdyt tutkimukset annetaan tietyissä viikoissa, ja toinen raskauskolmannes alkaa 13 ja kestää 24 viikkoa.

On 14-18 viikko nimitetty AFP verikoe - havaitsemiseen sikiön epämuodostumien ja kromosomaaliset poikkeavuudet (Downin oireyhtymä, hermostoputken tauti, hydrokefalus, Morthal oireyhtymä, akromegalia ja muita vakavia sairauksia).

24-26 viikossa on tarpeen suorittaa toinen suunniteltu tutkimus ultraäänikoneella. Tämä on välttämätöntä, jotta voidaan torjua elinten ja järjestelmien poikkeavuuksia, on myös mahdollista määrittää tulevan vauvan sukupuoli, arvioida istukka ja sen kiinnittymispaikka.

Lisäksi toisen kolmanneksen aikana on tarpeen suorittaa muita testejä, jotka osoittavat äidin ja lapsen terveydentilaa - luovuttavat verta hemoglobiinin määrittämiseksi, jotta anemia ei kehity. Ja ennen jokaista vaellusta naisten kuulemiseen, sinun on otettava virtsan yleinen analyysi seurata munuaisia ja jättää piilotettu tulehdusprosessi.

Lääkärin todistuksen mukaan dopplerografiaa voidaan määrätä kohtuun verenkierron arvioimiseksi, istukan ja sikiön alusten läpi. Tarvittaessa EKG antaa kolmannen kolmanneksen lopulla lääkärin suosituksesta nimityksen sydänlääketieteelliseksi tutkimukseksi (kohtuun kohdistuvien supistumisten ja palovamman rytmin arvioimiseksi).

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Analysoi raskauden kolmannella kolmanneksella

Kolmannen raskauskolmanneksen analyysit kopioivat periaatteessa testit, joita odottava äiti antoi 1 kolmanneksella. Se testaa HIV-vasta-aineiden kuppa, hepatiitti B ja C. Se on myös tarpeen luopua yhteisen verikoe, jonka mukaan data voidaan nähdä kaikissa fysiologisia muutoksia naisen kehon ja valvoa hemoglobiini.

Virtsan läpäiseminen yleisanalyysissä on välttämätön ennen jokaista raskauden valvontaa käsittelevää lääkäriä. Virtsan koostumuksesta on mahdollista tunnistaa varhaisessa vaiheessa joitain sairauksia. Jos esimerkiksi tunnistat proteiinin virtsassa, voit arvioida nefropatiaa, gestossiota, diabetes mellitusta. Nämä sairaudet vaikeuttavat raskauden kulkua ja voivat uhata syntymättömän lapsen elämää.

Myös kolmannen raskauskolmanneksen aikana odottavan äidin tulisi suorittaa gynekologiset tutkimukset, jotta materiaali voitaisiin ottaa bakteriologiseen tahraan. 38-40 viikon kuluttua suoritetaan toinen gynekologinen tutkimus kohdunkaulan tutkimiseksi. Mäkän tilan mukaan gynekologi tekee päätelmän noin synnytyksen päivämääristä.

Jokaisen käynti lääkärin odottava äiti tarvitaan paineen mittaamiseksi, vatsan ympärysmitta, korkeus pysyvän kohtu, kuunnella sikiön sydämen syke, punnittiin ja painon vahvistuksen ohjauksen prosessi aika olla epäillään preeclampsia tai sikiön häipyminen.

Dopplerografia suoritetaan vain tapauksissa, joissa epäillään raskauden ylivaraa. Tätä menetelmää saada tietoa tilasta verenkiertoa kohdussa istukan verenkiertoa ja liikkeeseen lapsen, ja mikä tärkeintä - näin voit oppia kärsimättä joko hapenpuutteen sikiö.

Kardiotokografia suoritetaan myös indikaatioiden mukaan, jos epäillään sikiön toistumista. Tämän menetelmän avulla arvioidaan myös tulevan lapsen tilaa heikentävän happivaurion poissulkemiseksi.

Ultraäänellä lasketaan lapsen paino, tee johtopäätös positiosta, esityksestä, istukan kunnosta ja kehon poikkeavuuksista sikiössä.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Miesten analyysit raskauden aikana

Miesten tutkimukset raskauden aikana eivät eroa testeistä raskauden suunnittelussa. Ihminen, joka ei edes epäile sitä, voi usein olla tartunnan haltija, jotta tauti ei siirry vaimolle tai tulevalle lapselle, hänen on myös tehtävä ajoissa kaikki tarvittavat testit.

 • Jos ei ole tietoa veriryhmä ja Rh miehiä, hän on läpäistävä nämä testit (jos mies rhesus positiivinen, äiti on negatiivinen, on suuri riski noudattamatta jättämisestä rhesus sikiön ja raskaana olevan naisen, ja tämä pahentaa raskauden kulkuun).
 • Ihmisen tulisi myös tehdä analyysi TORCH-infektioiden ja muiden vaarallisten piilotautien esiintymisestä, vaikka analyysi suoritettiin ennen lapsen käsitystä. Erityisen tärkeää on, jos pariskunta jatkaa seksuaalista elämää raskauden aikana eikä käytä kontaktia ehkäiseviä lääkkeitä.
 • Myös ihmisen on toistuvasti lahjoitettava verta HIV: lle ja aidsille vaimonsa raskauden aikana.
 • On myös välttämätöntä siirtää bakteeripitoisuus nenästä (sulkea pois mahdollisuus kuljettaa Staphylococcus aureus -tabletteja ja tarvittaessa käsitellä infektio).
 • Jos geneettistä koetta ei ole tehty ennen raskautta, lääkäri todistaa sen kuljettavan sen raskaana olevan naisen kanssa.
 • Lisäksi ihmisellä on oltava fluorografia ennen kehitystä ja kuuden kuukauden kuluttua suunnitelmasta sulkea pois mahdollinen keuhko tuberkuloosi ja infektio äidille ja syntymättömälle lapselle.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

Analyysitilanteet raskauden aikana

Testitulokset raskauden aikana viittaavat siihen, että sikiölaakerit tapahtuvat fysiologisesti. Älä epäile, että testien tulokset ovat hyvät, sinun on tunnettava normit. On mahdotonta täysin ymmärtää analyysien indikaattoreita, on parempi antaa lääkäri tehdä se.

Emättimen tahrojen tulosten mukaan on sallittua lisätä valkosoluja limakalvossa - 15-20 näkökentässä. Annettu analyysi annetaan ensisijaisesti naisten kuulemisessa, 30 ja 36-37 viikossa. Analyysi on myös annettava, jos huolestuneita kipuja alemman vatsaan ja muutettu epätasainen väri ja haju emättimestä.

Normaalisti virtsanäytteen raskauden aikana ei pitäisi olla proteiini, sokeri, bakteerien, limaa, valkosolujen annetaan 1-2 näkyvissä, erytrosyyttien - 1 näkökenttä, epiteelisolujen - 1-2 näköpiirissä, virtsan ominaispaino - 1010- 1030. Suolakomponenttien suurentaminen virtsassa viittaa virtsatietojärjestelmän ongelmiin. Ketonin ruumiit virtsassa osoittavat alkavan toksisuuden.

 • Verituloksen erytrosyyttien määrä on 3,8-5,5 / 10 12 / l.
 • Hemoglobiinin määrä on 120-140 g / l.
 • Hematomysiinin normaali on 35-45%
 • Erytrosyyttien leviämisnopeuden normi on 11,5 - 14,5%
 • Verihiutaleiden määrä on 180-320 10 9 g / l.
 • Leukosyyttien normaaliarvo on 4,0-9,0 10 9 / l.
 • Lymfosyyttien normaaliarvo on 25 - 40%
 • Monosyytit, eosinofiilit, basofiilit, kypsymättömät solut 5-10%
 • Granulosyyttien normaaliarvo on 47-72%
 • Monosyyttien standardi on 4-10%
 • ESR - 35-45 mm / h

Normaalit emättimen tahraan mikroflooran määrittämiseksi.

 • Epiteelisolut - jopa 15 näkökentässä, lisääntynyt määrä osoittaa tulehdusta.
 • Leukosyyttisolut - jopa 7-10 näkökentässä.
 • Erythrosyyttisolut - korkeintaan 2 näkökentässä.
 • Bakteeriympäristö ei saa olla, vähäinen sauma-aine on sallittu.
 • Lievän emättimen emäksen tulee olla kohtalaisessa tilavuudessa.
 • Gonococci, Trichomonas, Chlamydia, sienen sienet ovat poikkeama normaalista.

Testien selitykset raskauden aikana

Testien salaaminen raskauden aikana mahdollistaa naisten kehon muutosten asteittaisen tarkkailun koko raskauden aikana.

Veritesti.

 • Hemoglobiinin normit raskaana olevan naisen veressä ovat 110-140 g / l. Indikaattoreiden väheneminen ilmaisee anemiaa.
 • Hemokriitin prosenttiosuus ei saisi olla pienempi kuin 35-45%, ja matala indikaattori määrittää raudan puutteen määrän veressä.
 • Erythrocyte-massa. Punasolujen määrä on 3,5-5,0 / 10 l / l. Raskaana oleville naisille tämä indikaattori on hieman pienempi.
 • Leukosyyttien prosenttiosuhde. Normaalisti valkosolujen prosenttiosuus on 4-10,5 x 10 9 litraa. Kolmannella kolmanneksella indikaattori saattaa hieman kasvaa, mutta tämä on normin mukaista.
 • Lymfosyyttien prosenttiosuus on neljännes (25%).
 • Basofiilien prosenttiosuus on 0,2%
 • Eosinofiilien prosenttiosuus 1,5%
 • Monosyyttien prosenttiosuus on 4,5%
 • Verihiutaleiden prosenttiosuus 180-320 / 10 9 litraa.
 • ESR raskaana oleville naisille kasvaa, mutta tämä on normaali.

Veridianalyysiin on kiinnitettävä erityistä huomiota tällaisiin indikaattoreihin seuraavasti:

 • Prosenttiosuus glukoosista. Raskaana olevalle naiselle normaaliarvo on 3,3-4,4 mmol / l.
 • Proteiinien prosenttiosuus: albumiinit ovat 25-50 g / l.
 • Typpipitoisten emästen prosenttiosuus: urea - 2,5-8,3 suolaliuos / l. Ja kreatiniini 45-115 μmol / l.
 • Entsyymien prosenttiosuus: alkalinen fosfataasi (APF) 25-90 IU.

Virtsan analyysissä esiintyvät poikkeavuudet raskauden aikana voivat olla seuraavat:

 • Pieni proteiinihiukkasten osuus virtsasta on sallittu, ei enempää kuin 0,033 g / l. 32 viikon raskausviikolla ja proteiinin lisääminen virtsassa todistaa munuaisten patologiasta ja voi olla syynä masentuneisuuden, syntymän syntymän, synnytyksen toiminnan sortamiseen.
 • Bakteerien esiintyminen. Raskaana olevien naisten yleinen poikkeama osoittaa munuaisten tulehdusprosessia.
 • Fosfaatin esiintyminen virtsassa on vähäinen, mikä johtuu sikiön luuston kehittymisprosessista. Jos suolojen prosenttiosuus virtsassa on hyvin korkea, tämä osoittaa ongelmia munuaisten kanssa.

Jos analyysissä havaitaan raskauden poikkeamia, erityisasiantuntija tarvitsee erikoishoitoa ja valvontaa. Joissakin tapauksissa on parempi lykätä säilytystä ja ennen toimitusta olla jatkuvasti valvonnassa lääkäreitä.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36], [37], [38]

Huonoja testejä raskauden aikana

Huonot raskaustestit eivät ole lainkaan lause. Jos analyysit eivät ole vakiintuneiden standardien mukaisia, saatat joutua ottamaan yhteyttä asiaan liittyvään asiantuntijaan ja antamaan lisäkäsittelyä. Jotta ymmärtäisit, mitkä indikaattorit ovat vaarallisia ja mitkä eivät ole, sinun on tiedettävä, missä kolmanneksessa tai raskauden viikolla muutokset on tallennettu.

Ensimmäisellä kolmanneksella, jolloin odotettavissa oleva äiti antaa eniten testejä, syntyy monia kysymyksiä, jos tulokset eivät noudata normeja. Niinpä yleisen verikokeiden tulosten mukaan voit selvittää piilevien tulehdusten, hemoglobiinin vähenemisen, ja tämä voi johtaa sikiön happea nälkäämiseen. Tällaisissa tilanteissa rautavalmisteet ja vitamiinivalmiste. Verihiutaleiden määrän vähenemisellä on myös tunnistettava syy ja määrätä hoito, sillä keskenmeno lisääntyy.

Jos biokemiallisessa analyysissä on poikkeamia - sokerin ulkonäkö veressä, sinun on pyydettävä neuvoa endokrinologilta, joka määrittelee erityiskäsittelyn. Proteiinin, bakteerien, erytrosyyttien ja valkosolujen ulkonäkö vaatii myös kiireellistä hoitoa - tämä on ainoa tapa sulkea vakavat komplikaatiot.

Testien tulokset, jotka osoittavat kehityshäiriöitä, on toistettava jonkin ajan kuluttua. Erityinen riski ryhmä koostuu perheistä, joissa tällaiset poikkeavuudet ovat perinnöllisiä tai jo perheessä on jo lapsia.

Bakteerien havaitseminen vaginan emäksessä viittaa siihen, että mikrofluoraa on säädettävä ja kohdeltava erityisellä käsittelyllä syntymäkanavan valmistamiseksi eikä tartuttava lapseen.

Positiiviset testit TORCH-infektiolle, hepatiitille, kuppille, HIV: lle edellyttävät erityisiä varotoimenpiteitä raskauden hallintaa ja korjaavaa hoitoa varten. Monissa tapauksissa syntyy oikeita lääkäreiden taktiikoita ja raskauden pätevää hoitoa terveillä lapsilla, joilla ei ole patologisia kehityshäiriöitä.

trusted-source[39], [40], [41], [42]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.