^

HCG: n verikoke raskauden aikana: tulosten tulkinta

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Yksi tärkeimmistä synnytyslaboratorioista on hCG: n analyysi raskauden aikana tai ihmisen koriongonadotropiinin määrittäminen veressä.

Tämä on myönteinen analyysi hCG raskauden alkuvaiheessa on selkeä osoitus onnistuneesta muna lannoitus, tsygootti muodostumista, jota seuraa Blastokysta - käyttöönoton kohdun endoteeliin hänen trophoblast ja alussa alkion.

HCG - mitä se on?

HCG on gonadotropom, biologisesti aktiivinen heterodimeerinen glykoproteiini yhdiste yli kaksisataa aminohapon, eli hormoni antaa tiettyjä biokemiallisia prosesseja raskauden aikana. HCG: n koostumuksessa kaksi alayksikköä - alfa ja beeta. Alfa-alayksikkö koostuu 92 aminohaposta pidetään identtisiä hormonien, kuten luteinisoivan (LH), follikkelia stimuloiva hormoni (FSH), ja kilpirauhasta stimuloiva (TSH). Ja  jossa vobodnaya beeta-alayksikköä koriongonadotropiinia  (beeta-HCG) koostuu 145 aminohaposta, ja määrittää ainutlaatuiset ominaisuudet hormoni.

Se on nimeltään chorionic, koska se tuottaa alkion väliaikainen elin - sen villus kuori - jonka chorion. Koriorin muodostumisprosessi trofoblastisoluista ja sisäisen blasto- syystyylin extraembryonisen mesodermin esiintyminen välittömästi sen jälkeen, kun se on kiinnittynyt kohdun seinämään.

Noin viikon korionisesta trofoblastisolujen alkavat tuottaa koriongonadotropiinia, joka on vuorovaikutuksessa reseptoreihin LHCG alkio ja auttaa ylläpitämään keltarauhasen kunnes 8. Raskausviikkoa. Tämä on erittäin tärkeä tehtävä hCG raskauden aikana, koska muodostumista ja toimii istukan syntetisoidaan keltarauhasen muut HCG - progesteroni, joka tukee raskauden tukahduttaminen ovulaation edistää muutosta kohdun limakalvon ja muodostumista kapillaariverkon.

Lisäksi sen negatiivisen varauksen vuoksi hCG poistaa äidin immuuni-solut alkioista, mikä estää sikiön hylkäämisen ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Myös tämä hormoni on tärkeässä asemassa alkion solujen lisääntymisessä. Kun niiden erilaistuminen kudosten tyyppeiksi ja istukan täydellinen muodostuminen (neljännen raskauden aikana), hCG: n synteesi ottaa istukan.

85% raskaana olevista naisista veren hCG-taso kaksinkertaistuu 48-72 tunnin välein ensimmäisten neljän raskausviikon aikana. Hormoni löytyy ensin verestä ja sitten virtsasta.

Kun on mahdollista tehdä hCG-analyysi raskaudelle ja kun hCG-testi osoittaa raskauden? On mahdollista tehdä analyysi hCG: stä raskauden alkuvaiheessa 12 vuorokauden kuluttua seuraavasta kuukaudesta. Verikoe näyttää raskauden 10-11 päivää synnytyksen jälkeen, ja 12.-14. Päivänä hormoni voidaan havaita virtsaan.

Vaikka hCG: n tasot virtsassa ovat yleensä alemmat kuin seerumissa, munuaisten hormonin erittymistä käytetään nopeissa koeliuskeissa. Kysymykseen vastaaminen, mikä on luotettavampi - analyysi HCG: stä tai raskaustestistä? - Synnytyslääkärit ja gynekologit korostavat hCG-analyysin suurempaa herkkyyttä veressä. Tämä tarkoittaa sitä, että verinäyteä tutkittaessa voit todeta raskauden useat päivät ennen testin käyttämistä.

Lisäksi, jos naisen raskaustestiä käytetään lyhyessä ajassa väitetyn konseptin jälkeen, kun hCG: n taso, mukaan lukien virtsa, ei ole riittävän suuri, saadaan väärä negatiivinen tulos. Katso myös -  Raskaustesti kotona

Menettelyn tiedot HCG raskauden aikana

Ensinnäkin hCG: n analysointi raskauden aikana on vahvistettu raskauden tosiasiallisuuden osoittamiseksi.

Lisäksi tämä analyysi mahdollistaa raskauden seurannan, erityisesti diabeteksessa ja gestosiossa raskaana oleville naisille; luodaan jäädytetty (kehittymätön) raskaus; ectopic (ectopic) raskauden varhainen diagnoosi; ajoissa, jotta voidaan tunnistaa ja estää raskauden mielivaltaisen lopettamisen uhka (tavanomainen keskenmeno); selvittää istukan vajaatoiminta.

Tunnistaa geneettinen poikkeavuuksia alkion (Pataun oireyhtymä, Downin oireyhtymä, Edwards, Turner, Klinefelterin, Albright) ja sikiön kasvun hidastuminen raskauden synnytystä seulonta suoritetaan - avulla verikoe beeta-hCG ajoitus 9-12 ja 16-18 viikko.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Valmistautuminen

HCG-raskaustestin suorittamista koskevat säännöt ovat yksinkertaisia ja koko valmistelu on, että viimeinen ateria on 6-8 tuntia ennen veren laskemista laskimosta; Kolmen päivän ajan ennen menettelyn pitäisi rajoittaa eläinperäisen proteiinin saantia ja liikuntaa sekä ottaa lääkkeitä. Veren toimittaminen on määrätty aamuyöllä - tyhjälle vatsaan.

Tekniikka vastaa täysin veren ottoa perifeerisestä laskimosta kertakäyttöisten steriilien suljetun järjestelmän (ruiskuputki neulalla) avulla.

Kuinka paljon hCG on käytetty raskauden aikana? Veri otetaan 10-15 minuutissa, ja dekoodaus on pääsääntöisesti valmis kahdessa tai kolmessa päivässä.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Normaali suorituskyky

Absoluuttiset indikaattorit korronsisäisestä gonadotropiinipitoisuudesta veressä eivät ole raskauden aikana, mutta jokaiselle termille on tietty määrä sen sisältöä, joka takaa normaalin sikiölaakerin.

Se tulisi ottaa huomioon, että on olemassa eri yksiköiden hCG veriplasmassa (mIU / ml, IU / ml tai ng / ml) ovat erilaisia ja miksi tulokset ja analyysi hyväksyttyjen sääntöjen, aiheuttaa paljon ongelmia raskauden aikana.

HCG: n katsotaan olevan normaalia raskauden alkuvaiheessa seuraavilla indikaattoreilla: 1- 2 viikkoa - 25-300 mIU / ml (mU / ml), 2-3 viikkoa -1500-4900. Samaan aikaan sitä voidaan pitää varhaisessa vaiheessa normaalina hCG: n lisäämiseksi 35% 48 tunnin välein tai 50% 72 tunnin välein.

HCG: n analyysin hyväksytty normi raskauden aikana viikoilla konseptiaikasta (mIU / ml) on:

  • 3-4 viikon ajan - 1110 - 31 500;
  • 4-5 viikkoa - 2600-82400;
  • 5-6 viikkoa - 23000 -150000;
  • 6-7 viikkoa - 27000 - 233000;
  • 9-12 viikkoa - 25700- 290000;
  • 13-16 viikkoa - 6170-253000:
  • 17-24 viikkoa - 4700-165000;
  • 25 viikkoa ja edelleen - 3640: stä 117 000: een.

11-13 viikon keskiarvoksi otettiin normaali tilastollinen keskiarvo 50 000-55 000 mIU / ml. Myös keskimääräiset indeksit viikoilla (14-21) on julkaistu julkaisussa -  Chorionic gonadotropiini veressä

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18]

HCG-analyysin tulkinta raskauden aikana

HCG: n tasoa alle 5 mIU / ml pidetään negatiivisena; positiivinen indikaattori eli naisen raskaus on 25 mIU / ml ja sitä korkeampi. Jos tulos osoittaa 6-24 mIU / ml, tarvitaan toinen testi (7-10 vrk) raskauden vahvistamiseksi.

Mitä pitäisi analysoida hCG raskauden aikana? Kuten edellä on todettu, taso tämän hormonin on dynaaminen ja kasvaa jatkuvasti ja saavutti huippunsa suorituskykyä ajan 9-12 viikkoa, ja sitten se alkaa laskea vähitellen, kun 20viikko taso on stabiloitunut, mutta hormoni, jota istukka jatkuu loppuun tiineyden.

HCG: tä ei tule havaita veressä eikä virtsassa viikon kuluttua toimituksesta. HCG: n taso ei-raskaana oleville potilaille on 0-5 mIU / ml; Postmenopausaalisille naisille hCG-taso jopa 14 mIU / ml voidaan pitää normaalina.

On tärkeää seurata hCG-tasojen nousua ja laskua. Verenmääritys hCG: lle ektopaattisella raskaudella suoritetaan viikoittain hormonin tason määrittämiseksi dynamiikassa, mikä osoittautuu vähäisemmäksi kuin normaalilla raskaudella. Lue lisää -  Ectopic raskaus

Merkittävä väheneminen sisältöä tämän hormonin veressä havaittiin tapauksissa uhanalaisten keskenmeno ja sikiön kehitykseen, nopea lasku tulosten analyysi osoittaa hCG kun jäi abortin ja tapauksissa, joissa sikiö kuolee jälkeiseltä ajalta 9-12 viikkoa. Lisätietoja artikkelista -  Kuinka määritellä jäädytetty raskaus?

Tason nousu on mahdollista johtuen moninkertaisen raskauden kehittymisestä, jossa on geneettisesti määritellyt sikiön poikkeavuudet, diabetes mellitus ja gestosi raskaana oleville naisille. Myös hCG: n taso saattaa näkyä normaalin yläpuolella, kun potilaat ovat väärässä konseptissa. Mutta ihmisen korion gonadotropiinin veressä tapahtuvan veren perusteella lääkäri voi oikein arvioida sikiön raskausikä.

Havaita sikiön kromosomaalisten poikkeavuuksien sikiötä pidetään  sikiödiagnostiikkaa synnynnäisten sairauksien :  ultraääni analyysi proteiini-A veriplasman (PAPP-A), analyysi tason vapaan estriolin, ylläpidosta valmistettu istukka gonadotropa inhibiini-A, sekä analyysit hCG: n ja AFP raskauden aikana (14-25 viikon ajan). Mikä on ACE ja mikä on sen analyysi, yksityiskohtainen cm. -  Analyysi alfafetoproteiinin raskauden

HCG: n normaali kasvu on elinkelpoisen raskauden indikaattori. Kuten synnytyslääkärit sanovat kanssa vietetty aika analyysin hCG raskaus on tärkeää, koska ennemmin nainen oppii, että hän on raskaana, sitä nopeammin hän voi muuttaa tapoja, jotka voivat vahingoittaa hänen ja hänen syntymätön lapsensa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.