^

Vastasyntyneet ovat ensimmäisten neljän viikon ikäisiä vauvoja ja sitten vuoteen, kunnes he ovat vanhempia, heitä kutsutaan vauvoiksi. Ja lääkärit kutsuvat 28 päivää siitä hetkestä, kun vauva syntyy vaalealle vastasyntyneelle ajanjaksolle.

Näiden 28 päivän ja yön aikana vastasyntyneiden on sopeuduttava ja tunnustettava uusiin olosuhteisiin äidin kohdun ulkopuolella. Ja se on hyvä heille, varsinkin jos vauva vietti sinne 38-41 viikon ja ei "kiirettä" ilmestymään aikaisin kevyesti ...

Suurin osa päivästä (yli 20 tuntia) vastasyntyneet nukkuvat. Älä peloissaan, jos ensimmäisen 6-7 päivän aikana vauva alkoi painaa 300-400 grammaa vähemmän kuin ensimmäinen punnitus välittömästi syntymän jälkeen. Tämä painonpudotus on fysiologista ja liittyy lapsen mukautumiseen itsenäiseen hengitykseen ja veren määrän lisäämiseen. Ja tämä johtaa lipidimetabolian aktivointiin vastasyntyneiden rasvakudokseen.

Tämän jakson suosittuja artikkeleita

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.