Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Peruslämpötila raskauden aikana alkuvaiheessa

Lääketieteen asiantuntija

Gynekologi, hedelmällisyysasiantuntija
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.06.2018

Kun ihmiskeho on mahdollisimman rento ja absoluuttinen lepo, sen lämpötilajärjestely säilyy yksinomaan jatkuvasti toimivan sisäelinten järjestelmän vapauttamana energiana. Kehon lihaksisto tässä tapauksessa lepää ja ei osallistu prosessiin. Ruumiinlämpötila, mitattuna pitkän lepoajan jälkeen, kutsutaan basaliksi. Ihanteellinen mittausaika on heti, heti kun avaat silmäsi eivätkä päässyt sänkyyn, lyhyesti sanottuna - ei tee mitään tarpeettomia toimia, ei edes puhunut. Mittaukset tehdään suuontelossa, emättimessä ja peräaukolla samassa paikassa, joka sopii naiselle.

Naiset suunnittelevat äitiyttä lähitulevaisuudessa, tämän indikaattorin muutosten säännöllinen havainnointi ja arvojen kiinnittäminen auttavat jäljittämään ovulaation syntymisen ja ajatuksen, joka ei enää ole heille salaisuus seitsemässä sinettinä. Valvottu peruslämpötila raskauden aikana varhaisvaiheen aikana auttaa hallitsemaan tilanne, saamaan sen muutokset ja ehkäisemään spontaanin abortin.

Tämä toiminta on hyvä tapa rauhoittua ja varmistaa, että kaikki menee suunnitelmien mukaan. Ei kuitenkaan ole syytä huolestua indikaattoreiden vähenemisestä, on olemassa tarpeeksi nykyaikaisia menetelmiä, joilla vahvistetaan tai hälventää tulevaisuuden äitien epäilyt ajoissa.

Varhaisen raskauden peruslämpötila

Kun mitatut lämpötila-arvot eivät ole ehdottomasti informatiivisia. Havaintoja voidaan käyttää diagnoosiin vain silloin, kun ne on tehty oikein, päivittäin, kirjoita todistus ja merkitse tekijät, jotka vaikuttavat indikaattorien muutokseen. Tämä voi olla jokin tapahtuma, joka tapahtui edellisenä päivänä - hiihtoretki, juhla, stressi, virusinfektio, seksuaalinen teko ja muut.

Lämpötila olisi mieluiten mitattava raskauden suunnittelun aikana, erityisesti naisille, jotka ovat jo kokeneet keskenmenon. Päivittäiset mittaukset suoritetaan alusta alkaen kuukausisyklin heräämisestä aamulla käyttäen tätä tarkoitusta varten aina yhtä lämpömittaria. Todistus on kirjattu kannettavaksi levyksi. Lämpötilakaavio on erittäin kätevä ja visuaalisesti käyttökelpoinen.

Iltapäivällä tai illalla ei ole suositeltavaa mitata lämpötilaa, koska tutkimuksen loppuun saakka olisi oltava vähintään neljän tai kuuden tunnin täydellinen lepoaika. Todellakin saada riittävät indikaattorit voi vain yöpymisen jälkeen.

Naisille, jotka alkoivat seurata peruslämpötilaaan äitiyden suunnittelun aikana, indikaattori 37,2 ° C: ssa merkitsee ovulaation puhkeamista, joka voi alkaa syntyä.

Jos raskaus on jo tapahtunut, on suositeltavaa aloittaa peruslämpötila kaavion alkuvaiheessa raskauden aikana. Erityisesti älä unohda näitä neuvoja niille, joilla on jo aiemmin ollut spontaani abortteja. Ponnistelut palkitaan. Muutokset lämpötilakartta alkukuukausina tiineyden pystyy varoittamaan vaaratilannetta (uhkaa keskeytys, joka alkaa tulehduksellinen prosessi) ennen esiintymistä havaittavia oireita ja nopeasti ryhtyä tarvittaviin toimiin hakea apua lääkäriltä. Erityisen arvokkaita ovat tällaiset havainnot corpus luteumin vaihevikaantumisen diagnosoinnissa.

Mikä on peruslämpötila raskauden alkuvaiheessa?

Ei ole järkevää tehdä mittauksia päivän aikana, nämä tiedot eivät ole ehdottomasti ohjeellisia. Riippuen eri tekijöistä - fyysinen, psyykkinen ja aivotoiminnan, jopa kuumaa teetä voileivän ja puhelun emotionaalinen väritys pohjapinta lämpötila iltapäivällä ja illalla raskauden alkuvaiheessa vaihtelee toistuvasti, ja varmistaa täydellistä lepoa useita tunteja päivän aikana mahdottomaksi.

Peruslämpötilan normi raskauden alkuvaiheessa on 37,1 - 37,3 ℃. Sen pitäisi saavuttaa jonkin verran arvoa tästä ajasta, kun munasarja poistuu munasarjasta ja jos hedelmöitys on tapahtunut, lämpötila raskauden alussa ei vähene enää.

Tämä ilmiö johtuu progesteronin kehon raskauden rasvapitoisuuden kasvusta, joka on kaikkein yksinkertaisin, ilman että alkion kehitys on periaatteessa mahdotonta. Peruslämpötilakaavion piirtämismenetelmää käytetään lapsen varhaisvaiheissa, koska lämpötila-indeksejä voidaan ohjata riittävän todennäköisellä tarvittavan määrän progesteronia saamiseksi.

Kaikissa naisissa peruslämpötila on yksilöllinen, se voi ylittää normaalit rajat, mutta poikkeaman 0,8 ℃ pitäisi olla hälyttävä.

Tulevaisuudessa äitiä, perustilämpötila alkuvaiheessa 37,0 ℃, pidetään normaalin alaraja-arvona. Jos tällaiset indikaattorit pysyvät 3-5 kertaa, ja et muista mitään sellaisia tekijöitä, jotka aiheuttavat tällaista tilannetta, esimerkiksi voimakasta jännitystä, epätavallista fyysistä jännitystä, säännöllistä unen puutetta, silloin on tilaisuus neuvotella lääkärin kanssa. Ei ole vieläkään mitään syytä ahdistuneisuuteen, tällainen indikaattori voi olla oman yksilöllisen norminne, mutta on olemassa suuri todennäköisyys hormonaalisten muutosten aloittamiselle, jotka aiheuttavat vaaraa.

Alhaista peruslämpötilaa pidetään alkuvaiheessa 36,9 ° C: ssa ja sen alle. On hyvin todennäköistä, että se osoittaa ongelman, ja normaalilämpötila terveelle henkilölle on 36,6 ° C, mahdollisuus käydä lääkärille kerralla, koska sikiön kuolema on suuri. Alhainen peruslämpötila raskauden alkuvaiheessa osoittaa sen keskeytymisen vaaran syntymisen. Lämpötilan lasku voi olla uhkaavan spontaanin abortin prekliinisen muodon oire, vaikka raskaana olevalle naiselle ei ole enää ongelmia. Hormonaalisen epätasapainon oikea-aikainen hoito voi estää tämän tapahtuman. Myös alkion kuoleman ja spontaanin abortin hormonihoidon tehokkuuden seurantaa koskevat tiedot voidaan saada analysoimalla peruslämpötila.

On kuitenkin todennäköistä, että ensimmäisen kolmanneksen (36,6 ° C tai 36,7 ° C) alhainen lämpötila voi olla normaali vaihtoehto, varsinkin jos naisella oli normaali lämpötila ennen raskauttaan. Peruslämpötilakaavio, joka on rakennettu raskauden suunnittelun aikana, voi ratkaista tämän ongelman.

Voit ratkaista epäilyistasi ottamalla yhteyttä lääkäriisi ja tekemällä verikokeesta HCG: lle, joka määrittää, vastaako se raskausajan. Informatiivinen on myös ultraäänitutkimusta. Palpitaation esiintyminen alkioissa on kiistaton merkki raskauden kehityksestä ja alhaisesta perustilämpötilasta.

Kun lämpötila on normaalia korkeampi, tämä tila voi johtua gynekologisista tulehduksellisista patologeista, joskus tällainen oire liittyy tubaali- tai munasarjojen raskauteen. Pienet poikkeamat voivat olla normin muunnos, mutta tarkasta, käy piirin gynekologiassa, jos peruslämpötila alkuvaiheessa 37,4 ℃ tai sitä korkeampi ei häiritse.

Haluanko rakentaa lämpötilakartta ja kuinka kauan?

Tältä osin lääkäreiden mielipiteet eroavat toisistaan. Hyvin monet ihmiset eivät sitä suosittele, koska naiset, jotka huomaavat lämpötilanvaihtelut normaalin ulkopuolella, ovat hyvin järkyttyneitä ja huolestuneita, ja tällaisten tutkimusten tulosten luotettavuus on vähäistä. Nykyaikaisella lääketieteellä on menetelmiä, jotka ovat riittävän tehokkaita ja mutkikkaita, jotta voidaan vahvistaa raskauden etenemisen tosiasia.

Kuitenkin kaikki tietävät, että varhainen raskausjakso on ajanjakso, jolloin spontaani abortti ilmenee useimmiten. Haluan todella löytää keinon estää tämä ja tunnistaa patologia ajoissa, varsinkin jos se oli jo aiemmin. Tunnettu tosiasia on, että peruslämpötila keskenmenon aikana alkuvaiheessa tai pikemminkin, kun se uhataan, vähenee. Niinpä lämpötilan indikaattoreiden muutosten seurannalla voit edelleen tarkistaa raskauden prosessin varhaisessa vaiheessa ja ajoissa nähdäksesi lääkärin. Lämpötilakaavion rakentaminen on tarkoituksenmukaista vasta ensimmäisellä kolmanneksella, jolloin lämpötila 36,9 ° C ja alapuolella tulee täysin normaaliksi eikä sillä enää ole kliinistä merkitystä.

Älä myöskään luota vain lämpötilakarttaan. Ensinnäkin jopa "oikea" peruslämpötila ei takaa menestyksekästä raskauden kulkua, ja toiseksi ongelma on tavallisesti vielä jonkin verran ilmeinen. Ahdistuksen aikaansaamiseksi esimerkiksi varhaisen toksisen vaikutuksen jyrkkä lopettaminen, kipu pubis tai perineum, vastuuvapauden veressä, sekä kirkas ja kihara, ruskea.

Siksi on tarpeen yhdistää perustilämpötilan aikataulun rakenne muiden raskaudenhoitosuunnitelman mukaisten diagnostisten toimenpiteiden kanssa.

trusted-source[1], [2], [3]


iLive-portaali ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.
Portaalissa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä eikä niitä saa käyttää ilman asiantuntijan kuulemista.
Lue huolellisesti sivuston säännöt ja käytännöt. Voit myös ottaa yhteyttä!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Kaikki oikeudet pidätetään.