^

TASKULAMPPU analyysit raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

TASKULAMPPU raskauteen perustuvia analyysejä on välttämätöntä luovuttaa epäämmäksi, kun ne otetaan huomioon tilissä naisten kuulemisessa. TORCH-infektioiden käsitteen mukaan määrätään useita infektioita - toksoplasmoosi, rupla, sytomegalia, herpes, klamydia, gonorrea, listeriosis.

On tietenkin parasta testata näitä infektioita ennen konstruointia. Mutta sikiön kehityksen varhaisessa vaiheessa on myös mahdollisuus tarttua infektioon mahdollisimman vähän sikiövaurioita vastaan. Esimerkiksi, jos tarttuva infektio tapahtuu 14 päivän kuluessa hedelmöitymisestä, se johtaa sikiön kuolemaan ja jos raskaus voidaan suorittaa, lapsella on useita kehityshäiriöitä. Jos infektio tapahtuu 11-12 ja 25-26 viikolla, sikiö voi kehittyä useita sisäelinten epämuodostumia, ja sikiö voi myös aiheuttaa kohdunsisäistä sikiön kuolemaa. Jos infektio tapahtuu ajoitus on myöhäisempi kuin 26 viikko, sitten kehittää ankarampaa tulehdus sikiön elinten, mikä johtaa niiden epänormaali hypertrofia, hermostoon vaikuttavista, ja lisää todennäköisyyttä ennenaikaisen syntymän.

Kuka ottaa yhteyttä?

Toxoplasmoosin analyysi raskauden aikana

Toxoplasmoosin analyysi raskauden aikana on saatu naisen hoitoon naisten kuulemisessa. Toxoplasmoosin aiheuttaja on loinen, joka voi tarttua kotieläimistä, enimmäkseen kissasta tai syömällä lämpökäsittelemätöntä lihaa. Jos nainen on ennen näkemystä siirtänyt toksoplasmoosin piilevään muotoon, niin hän on jo muodostanut vahvan immuniteetin, joten tulevaa lasta ei uhkaa. Jos ensisijaisen infektion tosiasia on todettu ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, lapsen infektion todennäköisyys on 15-20%, jos toisella kolmanneksella - 30% kolmannella kolmanneksella - 60%. Infektioiden ehkäisemiseksi sinun on valvottava henkilökohtaista hygieniaa, syötä paahdettua lihaa, desinfioi lemmikkien wc ja älä kosketa kadun kissoja.

Tavallisesti, jos veressä ei ole IgM-vasta-ainetta, niin ei myöskään ole toksoplasmoosia. Jos IgM-vasta-aineita havaitaan veressä (joka osoittaa akuuttia astetta) toksoplasmoosiin, on aloitettava hoito mahdollisimman pian ja myös suorittaa lisätarkastus. Jos IgG-vasta-aineita havaitaan veressä, tämä osoittaa aikaisempaa infektiota, ja vasta-aineet veressä jatkavat vielä kymmenen vuotta. Akuutti toksoplasmoosi raskauden aikana hoidon lisäksi äiti on esitetty sikiön ultraääni - varmistaa, että lapsi ei laajentunut maksa ja perna eivät laajentuneen aivokammioiden, eikä muita vikoja.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Rupla-testi raskaudelle

Ruplaa raskauden aikana tehty analyysi suoritetaan muiden tartuntatesteiden yhteydessä. Tämän analyysin suunta on annettu raskauden alussa, jotta saataisiin aika määrätä hoito, jos taudinaiheuttaja havaitaan.

Kun käytät ruplaa koskevaa testiä, voit määrittää, onko veressä vasta-aine. Jos tuleva äiti kärsi ruplaa raskauden alkuvaiheessa, todennäköisyys siitä, että lapsi kärsii kaihista, kuurous ja sydämen vajaatoiminta kasvaa merkittävästi. Jos sairaus on vahvistettu 11-16 viikossa, vakavien sairauksien riski pienenee ja vähimmäisrikkomukset on vahvistettu 20 viikon kuluttua.

Jos raskaana oleva nainen epäillään vihurirokkoa piilevä muodossa, sinun täytyy pyytää neuvoja tartuntataudit ja läpäisevät kolmoistestissä ja ultraääni sulkea pois tosiasia sairauden kehittyminen sikiötä. Jos kollektiivisen tutkimuksen jälkeen todetaan epämuodostumien tilanne, lääkärit suosittelevat raskauden keskeyttämistä. Siksi on suositeltavaa ohjata ruplaa testi puoli vuotta ennen konseptisuunnittelua niin, että ilman vasta-aineita tautiin on aika siirtää G-vasta-aineiden tuotantoa ja aktivoida niitä.

Analyysi klamydia raskauden aikana

Klamydia raskauden aikana tehty analyysi suoritetaan yhdessä muiden tartuntatesteiden kanssa. Tämän analyysin suunta on annettu raskauden alkuvaiheessa saadakseen aikaan hoitoa, kun taudinaiheuttaja havaitaan. Chlamydia voidaan tunnistaa kahdella tavalla: ota suukappale emättimestä tai virtsaputkesta tai ota verta verestä ja testata vasta-aineiden esiintymistä. Tehokkain diagnoosimenetelmä on vasta-aineiden havaitseminen klamydiaan veressä. Jos vasta-aineita on pieni määrä, voimme arvioida, että tauti on krooninen ja nainen on kantaja. Jos vasta-aineiden prosenttiosuus on korkea, tämä osoittaa infektion pahenemista.

Klamydia voi myös vaikuttaa sikiön terveyteen alkuvaiheessa, mutta jos nainen on aiemmin kestänyt klamydia ja on pieni osuus veren vasta-taudinaiheuttaja raskauden aikana ei ole esiintynyt pahenemisvaiheita, riski on minimaalinen. Jos tauti on äkillisessä vaiheessa, määrätään erityinen antibakteerinen hoito. Nosta sellaiset lääkkeet, jotka eivät kulje istukan läpi eivätkä ne voi aiheuttaa jopa suurempaa haittaa sikiölle. Lisäksi antibakteeristen lääkkeiden kulun on oltava lyhyt ja täydellinen kontrollianalyysillä useita päiviä huumeiden poistamisen jälkeen.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Analyysi herpekselle raskauden aikana

Herpes-analyysi raskauden aikana suoritetaan yhdessä muiden tartuntatesteiden kanssa. Tämän analyysin suunta on annettu varhaisessa raskaudessa, jotta hoitoon tarvittava aika ja tarvittavat toimenpiteet ovat mahdollisia, jos taudinaiheuttaja havaitaan.

Herpes viittaa virusvaurioihin, se tunnistaa helposti tunnusomaisesta kuplasta kutiava ihottuma. On olemassa kaksi herpesvirusta - joista toinen vaikuttaa nenän, suun, silmien limakalvoihin ja toinen vaikuttaa ainoastaan sukupuolielinten alueeseen. Virusta voi tartunnan aikana sukupuolen ja ilmassa olevien pisaroiden, mutta myös herpes voi tarttua pystysuoraan, jos raskaana olevalla naisella on krooninen tai akuutti sairaus.

On erityisen tärkeää testata herpes ensimmäisen raskauskolmanneksen, sillä tänä aikana viruksen pääsyn elimistöön sikiön voi johtaa kuolemaan tai vakaviin sairauksista lopulta sovellu elämään, sekä abortin.

Herpesin vasta-aineet alkavat tuottaa jo 14-21 päivän kuluttua viruksen saapumisesta elimistöön, joten ei ole vaikeaa diagnosoida herpeksia kuin mikä tahansa muu soihtu-infektio. Jotta tulos olisi mahdollisimman luotettava, on parempi ottaa materiaali analysoitavaksi aamulla tyhjään vatsaan ja tehdä alustava ruoanotto viimeistään 8 tuntia myöhemmin. Myöskään käsittelyn aloittamisen jälkeen on mahdotonta tehdä analyysiä - tämä antaa tahallaan vääriä tuloksia.

  • Jos indikaattori S / CO <0,9, tulosta voidaan pitää negatiivisena.
  • Jos S / CO 0.9 on 1,1, tulosta voidaan pitää epäilyttävänä.
  • Jos tulos S / CO> 1,1, tulosta voidaan pitää positiivisena.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44]

Sytomegaloviruksen analyysi raskauden aikana

Sytomegaloviruksen analyysi raskauden aikana on erittäin tärkeä raskauden aikana. Tämäntyyppinen virus tunkeutuu helposti istukkaan sikiöön eikä vain johda infektioon, mutta vaikuttaa myös vaikeiden kehityshäiriöiden muodostumiseen. Vasta-ainetesti suoritetaan raskauden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana sikiön todennäköisen riskin arvioimiseksi sen kehittyessä. Sytomegalovirusanalyysin verinäytteenottosäännöt ovat samat kuin koko TORCH-kompleksissa.

Jos naisella on vanhoja sytomegalovirusvasta-aineita veressään, se merkitsee sitä, että hän oli jo aikaisemmin infektoitu, mutta nyt vasta-aineiden esiintyminen ei ole näkyvä uhka sikiölle. Pahistumisen välttämiseksi suositellaan immuniteettia lisääviä lääkkeitä sekä vitamiinikompleksien käyttöä.

Jos veressä havaitaan kuitenkin toisenlaisia vasta-aineita, ne ovat tyypillisiä akuutille infektioille, on syytä kiinnittää vakavasti kiinnostusta raskauden jatkokäsittelyyn. Vaikka itse taudin kulku ei aiheuttanut kliinisesti väkivaltaista kuvaa naisessa, sikiö joutuu sikiöön kohdussa. Tässä vaiheessa naiselle on määrätty antiviraalisten lääkkeiden ja lääkkeiden immuunimodulaatiosta vastaava kompleksi. Tulevaisuudessa naisen on suoritettava "triple test", jotta varmistetaan, että siirretty infektio ei aiheuta sikiötä epämuodostumien kehittymiseen.

Analyysi sytomegalovirus raskauden täytyy läpäistä mahdollisimman varhain, mutta se on silti turvallisempaa testataan sytomegalovirusinfektion ennen conceiving lapsi on idea siitä, tarvitaanko muita taktiikoita tai riskitekijöitä.

trusted-source[45], [46], [47], [48], [49], [50], [51], [52], [53], [54], [55], [56], [57]

Analyysi aviditeetista raskauden aikana

Raskauden raskauden aikana aviditeetin analyysi viittaa pakollisiin testeihin, sillä sytomegalovirusinfektio viittaa TORCH-kompleksiin, eli sikiöön tuottavuuteen ja terveyteen vaikuttaviin sairauksiin. Tämän ryhmän sairauksien vasta-aineiden tutkiminen on sisällytetty pakollisten testien luetteloon paitsi raskaana oleville naisille myös raskauden suunnitteleville.

Käsite aviditeetin (IgG-vasta-aineet toimivat indikaattorina infektio), eli vasta-aineiden läsnäolon tiettyä patogeeniä osoittaa, että äiti voi olla kantaja taudinaiheuttajan, on krooninen tai akuutti taudin muotoon. Riippuen verin vasta-aineiden muodosta, niiden määrästä, voit määrittää likimääräisen infektion ajoituksen. Tämä on erittäin tärkeää lisääntymisterveyteen kohdistuvien infektioiden vuoksi, koska aikaisemmin nämä tiedot ovat saatavilla, sitä suurempi mahdollisuus onnistuneeseen raskauden lopputulokseen. Aviditeettitutkimus tarjoaa myös perustan lisätesteille, erityisesti jos tartunnan yhteydessä sikiön poikkeavuuksien kehittyminen on epäsuoraa.

Jos vasta-aineita veressä määritetään tyypin lgG: tä ja IgM, se viittaa siihen, että infektio on tapahtunut viime aikoina, kuten vasta-aineet IgM tyyppi häviävät yleensä 3 kuukausi tai enemmän, ja saavutetaan ajan 2-3 vuotta, riippuen aine ja sen pitoisuus . On myös tärkeää huomata, että henkilöt, joilla on AIDS ja HIV-vasta-aineiden määrä veressä ei voida havaita, koska immunosuppressiota, joten tässä tapauksessa on parempi suorittaa PCR diagnostiikka.

Jotta ei vaarannu vauvan terveyttä, on parempi ottaa TORCH-testit ajoissa raskauden aikana. IgM-tyyppisten vasta-aineiden havaitseminen veressä viittaa taudin akuuttiin vaiheeseen ja IgG-tyyppiset vasta-aineet viittaavat siihen, että nainen joko kärsi taudin aiemmin tai on kantaja.

trusted-source[58], [59], [60], [61]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.