^
A
A
A

Valitukset ja huonovointisuus raskauden aikana - opimme torjumaan niitä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Koko raskauden ajan odottava äiti on edessään monia vaivoja, joiden syy on kehon hormonaaliset muutokset ja sen lisääntynyt kuormitus. Jotkut ongelmat ovat erityisiä vain tietyille raskauskolmanneksille, jotkut kaikki 9 kuukautta. Mutta ei kaikki ole niin paha! Raskaus on naisen luonnollinen tila ja valitut valitukset voivat menestyksekkäästi taistella.

Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana seuraavat vaivat ovat ominaisia:

 • Toxicosis. On rohkaisevaa, että 12. Viikko loppuun mennessä useimmat naiset ovat täysin unohtaneet hänestä. Raskaana olevien naisten toksisuuden torjumismenetelmät ovat perinteisiä: syöminen pieniä osia, mutta usein; Pahoinvoinnin aikana juo happamoitettua vettä tai hitaasti pureskele keksi keksin. Periaatteessa jokainen tuleva äiti tulee lopulta ymmärtämään, mikä menetelmä sopii parhaiten hänelle;
 • Huimaus verenpaineen jyrkän laskun seurauksena. Siksi istuimelta ja makaamiselta asemalta nouse hitaasti ilman äkillisiä liikkeitä;
 • Usein virtsaaminen (se on tyypillistä kolmannelle kolmannekselle). Kasva-utero puristaa virtsarakkoa, joten yritä ottaa runsaasti nesteitä yöllä.

Toinen trimester on "kuuluisa" tällaisille ongelmille:

 • Peräpukamat - paine, joka luo vauvan pään, johtaa laajentamiseen peräsuolen suonet. Raskauden verenvuodon estäminen: välttää ummetus, syödä runsaasti kuituja, yritä olla istumassa pitkään. Vakavissa tapauksissa neuvotaan lääkärin määräämään erityisiä peräpuikkoja tai voiteita;
 • Stretch marks vatsaan - näkyvät ihon elastisuuden vähenemisenä. Estää niiden esiintyminen käyttämällä erityistä kosmetiikkaa;
 • Lisääntynyt hikoilu - johtuu hormonaalisista muutoksista ja voimakkaasta verenkierrosta. Yritä käyttää vaatteita vain luonnonmateriaaleista.

Kolmannella kolmanneksella tyypillisiä valituksia:

 • Hengenahdistus - kasvava sikiö painaa kalvoa vasten. Noin kuukausi ennen toimitusta ongelma katoaa. Toinen syy hengästyneelle voi olla anemia, joten säännöllisesti tarkkailla veren hemoglobiinin määrää.
 • Turvotusta. Jos he eivät ole mukana korkeassa verenpaineessa tai proteiinin ulkonäössä virtsaan - ei ole mitään hirveää. Yritä vain levätä enemmän ja mennä suolatonta ruokavaliota. Jotta vältettäisiin edeema ja heikkenemisen hemoglobiinin heikkenemisen vuoksi johtuva dyspnea, on tarpeen seurata jatkuvasti indikaattoreita antamalla testejä raskaana oleville naisille laboratoriossa.
 • Lihaksen kouristukset - usein kalsiumin puuttuminen kehossa. Ota yhteys lääkäriisi gynekologisissa klinikoissa.
 • Närästys - johtuu venttiilin rennosta tilasta tuleen vatsaan. Sulje ruokahalua paistettua ja savustettua ruokaa, ja hyökkäystapauksessa - juo pienen sip juoman lämmintä "Borjomiä".

Kaikille 9 kuukaudelle on ominaista:

 • Verenvuoto kumit pehmennyksen vuoksi. Harjaa hampaasi erityisellä tahnalla ja pehmeällä hammasharjalla.
 • Ummetus raskauden aikana - hormoni progesteroni toimii rentoutuen ja lihakset suolistossa. Syö elintarvikkeita runsaasti kuitua;
 • Suonikohjuja. Vältä pitkää staattista asennetta ja tapaa istua "jalka jalka";
 • Kehon hormonaalisten muutosten seurauksena emättimen purkautumisen lisääntyminen. Älä käytä deodoroituja päivittäisiä tyynyjä ja käy lääkäriin bakteeri-infektioiden poistamiseksi.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.