^

Analyysi munuaisten ja maksan toiminnan: miten vähentää painoa?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kanssa maksan ja munuaisten analyysien voidaan ohjata tehokkaasti painon mukaan. Usein ihmiset eivät edes ajattele, että lihavuuden tulos on näiden elintärkeiden elinten toiminnan häiriö. Mutta se on niin.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Maksan toiminnan analyysi

Maksa sisältää entsyymejä, joiden taso ja tila voivat määrittää, kuinka hyvin se toimii. Nämä ovat seuraavia osia.

 • GOLD
 • Se on
 • GGT
 • Alkaliset fosfaatit
 • bilirubiini

Jos kaikki jättävät liikaa, niin maksan työtä voidaan rikkoa. Mitä muuta voi aiheuttaa maksan toimintahäiriöitä ?

 1. Alkoholin väärinkäyttö
 2. Usein huumeiden, erityisesti psykotrooppisten lääkkeiden käyttö
 3. Erilaisten hepatiitti-tautit
 4. Yrttiteiden ja infuusioiden vastaanotto
 5. Sydäninfarkti (krooninen ja akuutti muoto)
 6. Muut krooniset sairaudet
 7. myrkytys

Jos henkilö oleskelee ruokavaliolla pitkään ja tukahduttaa ruumiinsa, hänellä saattaa olla kohonnut maksasolujen bilirubiini, jonka seurauksena maksa alkaa toimia keskeytyksettä.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23]

Proteiini ja maksan toiminta

Maksan tärkeimmät proteiinit ovat globuliini ja albumiini. Ne tuotetaan itse maksassa ja niitä kuljetetaan tämän kehon veressä.

Nämä proteiinit auttavat luomaan vasta-aineita, jotka, kuten jotkin muut aineet, sitovat immuunijärjestelmää.

Albumiinin kohdalla se auttaa lihaksia ja muita elimiä toimimaan: maksa, munuaiset ja keuhkot. Se auttaa muodostamaan lihaskuidut.

Jos albumiini on alhaalla kehossa, sen puutteen syyt voivat olla:

 • Ruoat, jotka heikentävät kehoa
 • Ruoansulatuskanavan taudit
 • Maksan ja munuaisten sairaudet
 • Krooninen tulehdus
 • Huono proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja

Jos testit osoittivat, että albumiinitaso on katastrofaalisesti korkea tai matala, tarvitaan lisätestejä muiden entsyymien laadun määrittämiseksi.

Endokrinologit suosittelevat, että testit tehdään albumiinipitoisuuksille ennen kuin potilas normalisoi painon. Tämä on luotettava osoitus maksan toiminnasta.

Kuinka munuaiset toimivat? Analyysit

Munuaisten laadun määrittämiseksi on tärkeää analysoida munuaisten käsittelyyn käytettävien aineiden määrä. Tässä he ovat.

 1. Uurihappo
 2. kreatiniini
 3. Veriseerumin urea

Nämä aineet erittyvät elimistöstä virtsaan, ne ovat proteiinien hajoaminen kehossa. Jos nämä virtsan aineet havaitaan paljon, keinot, munuaiset eivät toimi riittävän hyvin.

Veriseerumin urea

Jos tämä aine ei riitä elimistöön, se tarkoittaa, että henkilö on kerännyt paljon nestettä sisälle. Tämän tilan indikaattori on turvotus tai huono valikko, jossa on pieni määrä proteiiniruokaa ja liiallinen osa hiilihydraatteja.

Jos kehossa oleva urea on pieni, se voi osoittaa kroonisia sairauksia tai tulehdusprosesseja.

Tarvitset siis lisää munuaisten toiminnan testejä.

Kreatiniini

Alhainen kreatiniinipitoisuus veressä osoittaa todennäköisesti munuaissairautta ja toimintahäiriöitä. Jos tämä taso on alle 1,5 yksikköä, sinulla on syytä ajatella, että munuaisten toiminta on rikki.

Jos kreatiniinipitoisuus on korkeampi tai yhtä suuri kuin 29 yksikköä, juot vähän nestettä ja munuaiset kärsivät siitä. Lisäksi sinun on tasapainotettava valikko. Nimittäin - lisätä proteiinipitoisuutta ruokavaliossa.

trusted-source[24], [25], [26]

Uurihappo

Jos kehossa on paljon virtsahappoa - sinulla on alkoholin väärinkäyttäjä. Lisäksi keholla on kohonnut triglyseriditaso, liiallinen proteiini, mutta hyvin vähän nestettä.

Jos on paljon virtsahappoa, tämä on myös tekosyy lääkäriin. Tämä tarkoittaa, että henkilö voi kehittää kihtiä sekä niveltulehdusta. Molemmat sairaudet voivat tuoda kipua - jalat ja kädet, jalat sormet. Sitten sinun on poistettava alkoholi valikosta ja otettava myös yhteyttä gastroenterologisti valikkotasapainoon.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.