^

Analyysi luukudoksesta ja verestä: miten laihduttaa sen kanssa?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Oletko yllättynyt, että luuskudoksen analyysistä voit tehdä johtopäätöksiä painon hallinnasta? Ja tämä on niin. Kerromme, mitä etsit, kun analysoit luita ja verta.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

N-telopeptidiaine

Tämä aine muodostuu luukudoksen hajoamisen seurauksena. Hänen taso voidaan havaita tuomalla virtsan tai veren laboratorioon analyysia varten. Testien tarkentamiseksi virtsan on oltava päivittäin.

Löydät tästä analyysistä, luodaanko uutta luukudosta nopeasti ja onko vanha tuhoutu nopeasti. Jos toinen indikaattori (luukudoksen jakaminen) on korkeampi kuin ensimmäinen (uuden luominen), niin N-telopeptidin taso on yli 35 yksikköä.

Jos vanhan luukudoksen tuhoutumisnopeudet ja uuden luun muodostaminen ovat samat, niin N-telopeptidiaine on alle 35 yksikköä.

Mutta jos NT-taso on paljon suurempi kuin 35 yksikköä, luut tuhoutuvat aktiivisesti. Ja vaikka ne näyttäisivät terveeltä ja vahvalta, niiden tuhoamisprosessi on jo käynnistetty ja luut pian pilaantuvat. Tämä tarkoittaa, että sinulla on usein toistuvat murtumat, joita on vaikea sulattaa.

Mitä voin tehdä voimakkaiden luiden säilyttämiseksi?

Ensin sinun on lopetettava luukudoksen tuhoutumisprosessi. Voit tehdä tämän, sinun on aktiivisesti otettava kalsiumia suosituksesta lääkäriltä (ylimääräinen - myös ei hyvä).

Luuston lujittamiseksi tarvitset kuitenkin jatkuvaa, mutta toteuttamiskelpoista harjoittelua. Aamu-harjoitukset, jotka kestävät 15 minuuttia joka aamu, ovat hyvää lahjaa keholle. Hän pystyy aktiivisesti lisäämään ja tiivistämään luukudosta.

On olemassa myös menetelmiä luiden vahvistamiseksi. Tämä on hormonikorvaushoito. Tällaiset huumausaineet, kuten fosamax, astonel, miicalcin, auttavat kehoa alentamaan NT: n tasoa ja tekemään sen normaaliksi.

Mitä yleisveritesti kertoo?

Tämä analyysi osoittaa korkean tai matalan verisolujen määrän, josta veren laatu riippuu. Jos indikaattori on liian pieni, sinulla voi olla anemia (etenkin raskaana oleville naisille). Tai henkilöllä voi olla leukemia - kauhea verisairaus, jota on vaikea hoitaa.

Näiden sairauksien aktiivisen kulun välttämiseksi sinun on tehtävä yleinen verikoke vähintään kerran vuodessa.

Hematokriitin ja hemoglobiinin analyysit

Kuinka monta kehon verisoluista, mitkä ovat niiden koot, voidaan määrittää seuraavien verivalmisteiden avulla.

  1. hemoglobiini
  2. punasolujen
  3. hematokriitti

Keskimääräiset määrät antavat lääkärille mahdollisuuden määrittää näiden aineiden pitoisuudet kehossa, niiden taso ja jakautumisalue koko kehossa.

Naiset ja miehet ovat erilaisia indikaattoreita, joten sinun on kysyttävä hoitavan lääkärin säännöistä.

Muista yksi asia: näiden aineiden määrä on selvästi alle 38 yksikköä - tämä on osoitus anemian kehityksestä. Sekä miehille että naisille.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Leukosyyttianalyysi

Leukosyyttianalyysi

Näillä verisoluilla on tärkeä rooli kehossa. Ne auttavat henkilöä tarttumaan tartuntaan ja vahvistamaan koskemattomuutta. Mitä leukosyyttien ryhmällä on?

  1. granulosyytit
  2. Monotsitы
  3. lymfosyytit

Jokaiselle keholle on erilaisia normeja. Mutta on tärkeää, että tiedät: jos ryhmä on paljon suurempi kuin kaksi muuta (jopa 90% solujen kokonaismäärästä), se on kehon toimintahäiriö.

Neutrofiilit - niiden taso on liian korkea - jopa 80% - vain silloin, kun sinulla on infektio kehossasi. Virus voi nostaa tätä tasoa uskomattoman korkealle - jopa 90% ja jopa korkeammalle. Sitten molempien monosyyttien ja lymfosyyttien taso nousee.

Jos näiden aineiden indeksi on hieman tavallista korkeampi, tämä ei ole kauheaa. Se normalisoituu heti, kun säätät toimintatapaa ja levätä.

Normaalissa verisoluissa sinun tulisi olla 4,5 - 10,6x103

Verihiutaleiden analyysi

Nämä verisolut ohjaavat veren hyytymistä. Kuinka nopeasti tai hitaasti veri koaguloituu riippuu niistä. Jos verihiutaleet ovat paljon alhaisempia kuin normit - jopa 100 000 tai yli 500 000, tämä tarkoittaa sitä, että keho menee läpi hematopoieesin ja verenkierron virheelliset prosessit.

Antigeenien analyysi

Kehossa on erityisiä aineita - antigeenejä, joihin se riippuu, muodostavatko kasvaimet kehon eri osissa ja kasvavat.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Syöpäantigeeni RA 125

Tämä antigeeni muuttuu paljon, kun naisella on munasarjasyöpä tai fibroosi. Sen taso voi olla myös korkea kun munasarja-kysta kehittyy tai kohdun fibroosi kehittyy. Myös syyksi nousevan PA 125: n antigeenin pitoisuus voi olla endometrioosi tai adenomatoosi. Oli varhaista raskautta.

Tällainen vasta-ainetesti tehdään myös niille, jotka kärsivät liikalihavuudesta. Koska tämän aineen läsnäolo on melkein aina osoitus hyönteisen tai pahemman pahanlaatuisen kasvaimen kehittymisestä.

Tämän vasta-aineen analyysin on välttämättä tehtävä niillä, joilla on geneettinen alttius syövälle, toisin sanoen niille, joilla on läheisiä sukulaisia heidän kanssaan.

Jos oireet eivät ole selvät, että on henkilö kokee epämiellyttäviä ja outoja tuntemuksia tai vatsakipua, alavatsan, vatsassa ja suolistossa, vasta-testi on myös seurata, joihin tauti on altis ihmisiä.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Rautapitoisuuden analyysi

Tämä analyysi on välttämätön sydämen työn ja kardiovaskulaaristen sairauksien taipumuksen tarkistamiseksi. Kehon raudanarvo on 50-90 yksikköä, mitattuna ng / ml.

Jos rauta ruumiissa on enemmän kuin normaali, tämä voi viitata sydämen ja verisuonien sairauksiin.

Raudan taso yli 200 yksikköä voi olla merkki hemokromatoosin taudista. Tämä on geneettinen poikkeavuus, jossa henkilöllä on kohonnut rautapitoisuus veressään. Tällainen korkea taso voi myös tarkoittaa sitä, että olet käyttänyt rautaa sisältäviä huumeita. Tällöin tarvitaan lisäkokeita raudan täydentymisen tai heikon perinnöllisyyden kohonneiden syiden selvittämiseksi.

Kun raudan taso saavuttaa yli 150 yksikköä, se on merkki sydämen, myös munuaisten, lihasten ja jopa aivojen huonoista ominaisuuksista. Ihmisille tämä voi merkitä erektiohäiriön heikkenemistä ja heikkoutta. Naisille, he ovat riippuvaisia diabeteksesta.

Jos rauta on yli 125 yksikköä, se ei ole liian korkea, mutta silti tarpeeksi korkea lopettamaan vitamiinikompleksien käytön raudalla. Veren raudan tason alentaminen riittää luovuttamaan verta useita kertoja luovuttajaksi (jos vasta-aiheita ei ole).

Jos rauta on normaali - voit yksinkertaisesti tukea kehoa ravintoa sisältävien vitamiinien saannin avulla.

Jos rauta on tavallista pienempi eli alle 40 yksikköä, sinulla voi olla unettomuus, lihasten väsyminen, erityisesti jalkojen lihakset, kohtaukset ja lisääntynyt väsymys.

Hiustenlähtö on mahdollista myös sallittujen rajoissa (kun hiukset jätetään hiusharjaan tai on monia niistä tyynyllä, vaatteilla).

Raudan tasoa kehossa on tärkeää saada lääkäri neuvoja raudan sisältävien vitamiinikompleksien ottamisesta. Niitä on käytettävä, kunnes kehosi anemia.

Näiden täydennysten kesto ei ole niin pieni - kuudesta kuukaudesta yhdeksään kuukauteen. Näiden lääkkeiden kesto riippuu siitä, milloin raudan taso pysyy vakaana - 50-90 yksikköä.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Mitä kertoo virtsan, syljen ja hiusten analyysi

Kun olet tehnyt nämä testit, tiedät tarkan kuvan siitä, onko sinulla kehon hormonaalinen vajaatoiminta. Niin monet lähteet sanovat, tarjoavat sinulle maksun näistä testeistä. Itse asiassa tämä ei ole niin. Hormonien epätasapaino voi olla tai ei voida laskea näistä tuloksista.

Tämä on osoitettu tutkimuksilla, joissa lääkärit vertailivat saman henkilön syljen ja veren analysointia päivässä. Näytti siltä, että veren ja virtsan analyysi näyttää niin erilaisilta tuloksilta, että tarkka kuva kehon hormonaalisesta tasapainosta ei toiminut.

Mitä etsiä veren analysoinnissa?

Sattuu, että kaikki kehon hormonit ovat normaaleissa rajoissa. Terveys ei kuitenkaan ole kunnossa, ja tämä merkitsee ennen kaikkea painoa. Se nousee tai laskee. Henkilö ei voi hallita painonsa, tietämättä mitä syy on.

Joten: kehon hormonien keskimääräinen nopeus voi erota merkittävästi omasta hinnastasi, jossa voit olla terve tai sairas. Erityisesti seuraavat indikaattorit voivat poiketa toisistaan

  • Munasarjojen hormonituotannon normi: estradioli tai testosteroni
  • Kilpirauhashormonien, kuten kilpirauhashormonin, tuotannon normi

Nämä indikaattorit voivat olla korkeampia tai pienempiä kuin lääketieteelliset standardit, mutta voit vastata normia. Tämä tarkoittaa sitä, että kun havaitset hieman kohonneet parametrit tiettyjen hormonien, lääkärin täytyy ennen kaikkea selvittää, miten tunnet samanaikaisesti.

Jos se on hyvä - hoitoa ei vaadita. Jos tämä vaikuttaa terveyteesi, tarvitset lisätestejä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.