^

Kilpirauhashormoneja laihtuminen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kilpirauhashormonit voivat johtaa tasapainoon, jonka ansiosta henkilö, joka aiemmin yritti menettää painonsa epäonnistuneesti, saavuttaa painonpudotuksen. Miten palautetaan kilpirauhashormonien optimaalinen tasapaino?

Parhaat kilpirauhasen lääkkeet

Ihmisille, jotka kärsivät liikalihavuudesta, on erityisen tärkeää ottaa oikeat annokset farmaseuttisista hormoneista, jotka ihmiskehossa tuottavat kilpirauhan. Tätä varten on tarpeen ratkaista kysymys: mikä on hyödyllisempi ihmiskeholle - synteettisessä muodossa oleva hormoni T4 tai eläinperäisistä lähteistä otetut hormit T3 ja T4.

Ennen hormonien ostamista on tärkeää tarkastella pakkausta. Jos on olemassa kirjallisia "luonnollisia aineita", ne voivat olla synteettisiä, mutta luonnollisia.

Apteekissa esiintyvät hormonit voivat olla biologista alkuperää.

Näitä hormoneja voidaan myös kutsua luonnollisiksi (merkintä etiketissä). Mutta sinun täytyy tietää, että nämä aineet eivät ole ollenkaan samanlaisia kuin ihmisen kilpirauhan tuottamat. Siksi keho voi reagoida biologisiin hormoneihin täysin eri tavalla.

Miten luonnolliset hormonit ovat tuotanto-olosuhteissa?

Luonnonhormoneja valmistetaan tuotanto-olosuhteissa. Miten tämä tehdään? Tutkijat tutkivat luonnollisten hormonien koostumusta, esimerkiksi T3 ja T4, ja löysivät niiden kemiallisen kaavan. Sitten tämä kaava siirtyy tuotanto-olosuhteisiin, ja laboratoriossa valmistetaan hormoneja, jotka niiden kemiallisen koostumuksen mukaan toistavat luonnolliset, kilpirauhan tuottamat.

Jos henkilö ottaa "luonnollisia" huumeita T4, niin tämä lääke kehossa muutetaan hormoniksi T3. Tätä edistää kilpirauhanen, joka muuntaa hormonin T4 hormoniksi T3. Jos hormoneja ei jalosteta, hormoni T3 on palautettava elimistössä muista aineista, joilla on samankaltaiset molekyyliketjut.

Mistä ottaa luonnolliset hormonit?

Hormoni T3 voidaan ottaa eläinten kilpirauhasesta. Mutta sitä ei voi käyttää luontoissuorituksena. Tähän koostumukseen lisätään välttämättä lisäaineita. Hormonien T3 ja T4 koostumus tulisi olla apteekkivalmisteissa samassa suhteessa kuin kehossa. Tätä on vaikea saavuttaa, ellet laske oikeaa annosta.

Muussa tapauksessa keho vie enemmän kuin T3-normi ja pienempi kuin T4-standardi tai päinvastoin. Ja tämä voi aiheuttaa sisäisten elinten ja järjestelmien häiriöitä.

Synteettisten ja eläinhormonien välinen ero

Valmisteet, jotka sisältävät synteettisiä huumeita eläimen hormonien sijaan, ovat paremmin absorboituneet, koska niiden annokset ja kehon vaste niihin on paljon helpompi laskea, koska se on ennustettavissa. Lisäksi eläinvalmisteet voivat aiheuttaa ruumiin allergisia reaktioita, ja synteettisellä tavalla tämä tapahtuu harvoin.

Jos käytetään vain eläinperäisiä hormoneja, organismin reaktio niihin voi olla hyvin voimakas. Kilpirauhanen tuottaa monia vasta-aineita, ja tämä johtaa virheellisiin aineenvaihduntaprosesseihin. Tämä on erityisen vaarallista, jos hormonit kestävät kauan.

Jos naisella on ylimääräisiä kiloja, hänen kilpirauhanen pitäisi olla hyödyllinen vaikutus aineenvaihduntaan ja aineen reiteihin. Siksi kilpirauhasen vasta-aineiden kehittyminen, joka johtuu apteekkihormonien väärästä valinnasta, häiritsee aineenvaihduntaprosesseja, estää niitä. Farmaseuttisten hormonien annosten virheellinen valinta ja niiden suhde häiritsevät myös kilpirauhan työtä ja hormonien tuotantoa.

T3 apteekista

T3-hormonin hankkiminen eläintuotteista ei ole ainoa tapa. Kilpirauhasen tuottama hormoni T3 voidaan saada sytomelistä, joka on testattu useiden vuosikymmenien ajan. Tämä hormoni voi kyllästää kehon hormonilla T3 riittävä määrä ilman vakavia sivuvaikutuksia. Siksi lääkärit suosittelevat sitä käytettäväksi, kun sinun on säädettävä kilpirauhanen.

Cytomelia voidaan käyttää, mutta sillä on sen haitat. Esimerkiksi se tosiseikka, että hormonin T3 taso, jota saamme tästä lääkkeestä, pidetään kehossa lyhyeksi ajaksi ja sitä on täydennettävä uudelleen. Siksi, jos painon hallinnassa tarvitaan enemmän vakavia annoksia hormonista T3, on parempi käyttää lääkettä suuremmalla annoksella.

Sytomeliä käyttäneet potilaat valittivat tilamuutoksista. Tämä selittyy helposti siitä tosiasiasta, että T3 nousee voimakkaasti ja laskee sitten jyrkästi lääkkeen ottamisen jälkeen. Tällaisten erojen välttämiseksi tarvitaan lääkkeitä, joilla on pidempi vaikutus elimistöön.

Turvalliset annokset T3 ja T4

Jos käytät suurempia annoksia kilpirauhashormonien - ei ole väliä - synteettisestä tai luonnollisessa muodossa - aiheuttaa häiriöitä sydämen, pulssin tulee nopeaa, päänsärky temppelit voi myös sykkiä, henkilö unmotivated jaksoja pelkoa tai aggressiivisuutta.

Tätä kuvaa voidaan myös havaita estradiolin puutteen vuoksi kehossa. Mutta kilpirauhasvalmisteita ei pidä ottaa ennen estradiolin ottamista, mutta nämä valmisteet yhdistetään. Vain kohtuullisissa annoksissa. Sinun on aloitettava pienillä annoksilla estradiolia ja saatettava huumeiden määrä optimaaliselle tasolle, joka on mukava sinulle.

Jos naisella on liiallinen paino, sydän- ja verisuonijärjestelmään liittyvät ongelmat, hän tarvitsee kilpirauhashormoneja. Annokset on valittava erikseen lääkärin kanssa, jotta ne eivät ole väärässä suhteessa.

Jos keholla on vähän kortisolia

Alhaisen kortisolin määrä voi aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten munuaisten vajaatoimintaa. Tämä tarkoittaa, että hormonaaliset ja elektrolyyttitasapaino häiritsevät elimistön metabolisia prosesseja. Tauti kehittyy, jos aika ei aloita hormonihoidon aloittamista. Muussa tapauksessa kuolemaan johtava tulos on mahdollinen.

Samanaikainen sairaus, jolla on alhainen kortisoli, voi olla maksa ja sydän- ja verisuonitaudit. Niiden tunnistamiseksi tarvitaan lisää laboratoriokokeita.

Kortisolin ja siihen liittyvien sairauksien alhaisen tason hoitamiseksi tarvitaan vähintään kahden lääkäreiden kuulemista: endokrinologi ja terapeutti. Sitten ensimmäinen lääkäri - endokrinologi - auttaa vahvistamaan hormonien tason kehossa ja terapeutti auttaa ymmärtämään niitä lääkkeitä, jotka auttavat luomaan munuaisten toimintaa. Tämä voi olla sopiva hydrokortisoni tai muu lääke - kortisoniasetaatti. Terapeutti varoittaa myös siitä, mitä sivuvaikutuksia saattaa esiintyä näiden lääkkeiden ottamisesta ja kuinka heidän annoksensa lasketaan oikein.

Miksi ostaa lääkkeitä ilman reseptiä on vaarallista?

Ensinnäkin ei tiedetä, mitä hormonien annoksia näissä valmisteissa ja niiden suhteissa. Toiseksi niillä voi olla liian suuri kortisolin annos. Hänen yliannostuksensa on vaarallinen keholle, koska paino voi jatkuvasti lisääntyä, ja tämän prosessin lopettaminen on hyvin vaikeaa. Siksi on parempi välttää kortisoli valmisteissa kokonaan.

Jos otat munuaisten stimulantteja kortisolilla valmisteissa, normaalit testit eivät riitä havaitsemaan kehon reaktioita heihin, esimerkiksi syljen tai ulostuskokeiden avulla. Tarvitaan lisää tutkimuksia.

Munuaisvalmisteet, joissa on rauhaset

Jos henkilö ottaa eläinten rauhasista valmistettuja munuaislääkkeitä, henkilöllä saattaa olla liiallinen paino kehon hallitsemattoman reaktion seurauksena. On mahdotonta ennakoida kehon reaktioita, sillä luonnon alkuperätuotteet reagoivat kehon luonnollisten osien kanssa, seuraukset voivat olla eniten ennakoimattomia.

Kilpirauhanen voi alkaa tuottaa hormoneja enemmän kuin normaalit, kuten munuaiset. Ja jos henkilö ottaa munuaisten stimulantteja, hormonien tuotanto munuaisissa voi merkittävästi hidastaa tai lopettaa lainkaan. Tämä voi johtaa munuaisten tulehdukseen, niiden kudoksen tuhoamiseen ja joukon ylimääräisiä kiloja liian korkeiden kortisolin tasojen vuoksi.

Korostettu kortisoli - teot

Jos henkilöllä on munuaisongelmia, hänellä saattaa olla kohonneet kortisolitaso munuaisten vajaatoiminnan ja luonnollisten hormonien pienen tuotannon seurauksena. Tosi, stressihormoni-kortisolin taso voi lisääntyä muista syistä.

Esimerkiksi jos henkilö kokee jatkuvan stressin, jos kehossa on hormoniepätasapainoa, erityisesti vähän estradiolia tuotetaan. Syynä kasvuun estradiolipitoisuuksien voi myös olla leikkaus, kipu, joka kestää pitkään, masennus, puute kilpirauhashormonin suurempia annoksia progesteronin ehkäisyä.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Kuinka vähentää kortisolin määrää?

Voit pyytää lääkäriä määrittämään lääkkeen optimaaliset annokset, jotka voivat alentaa kortisolin määrää. Tämä auttaa neutraloimaan stressiä ja vähentämään sen vaikutusten kielteisiä vaikutuksia. Jos 7-8 päivää hoidetaan optimaalinen hormonihoito kortisolin pie- nentämiseksi, hermosto palautuu nopeasti. Kortisolin taso pienenee merkittävästi. Se voi myös tapahtua, jos estradioli palautuu normaaliksi, eikä vain tämä hormoni, vaan myös T3, T4, jonka kilpirauhanen tuottaa.

Jos kortisolin taso ei palaudu normaaliksi, tarvitaan lisäkokeita ja muita lääkkeitä. Tämä on erityisen tarpeellista, jos henkilöllä on munuaisten vajaatoiminta tai heikentynyt aivolisäkkeily. Sitten tarvitaan analyysi hormonille DST - aamulla ja illalla, jotta saataisiin selvempi kuva sairaudesta. Se voi olla Cushingin oireyhtymä.

Kortisoliarvo

Jos henkilö otti dexametasolia ja seuraavana päivänä klo 08.00 kortisolin taso nousee 5 dl: iin tai enemmän, tarvitaan yksityiskohtaisempaa tutkimusta, koska henkilö saattaa olla sairas Cushingin oireyhtymässä. Se tekee analyysin veriseerumista, erityisesti ACTH: n hormonista sekä virtsanäytteestä. Viimeksi mainitut osoittavat kortiolin määrän sekä GSK: n tason.

Jos nämä tutkimukset eivät riitä, sinun on tehtävä magneettikuvaus (Magnetic Resonance Imaging).

Jos munuaisten vajaatoiminnan tai muiden sairauksien diagnoosi vahvistetaan, on tarpeen nimetä hoito, jonka tarkoituksena on vähentää kortisolin määrää ja palauttaa hormonaalinen tasapaino.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

Huomio!

Tietojen käsityksen yksinkertaistamiseksi tämä huumeiden käyttöohje "Kilpirauhashormoneja laihtuminen" käännetään ja esitetään erityisessä muodossa huumeiden lääketieteellisen käytön virallisten ohjeiden perusteella. Ennen käyttöä lue merkintä, joka tuli suoraan lääkkeeseen.

Kuvaus on tarkoitettu informaatioteknisiin tarkoituksiin, eikä se ole opas itsehoitolle. Tämän lääkkeen tarve, hoito-ohjelman tarkoitus, lääkkeen menetelmät ja annos määräytyy yksinomaan hoitavan lääkärin mukaan. Itsehoito on vaarallista terveydelle.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.