^

Kilpirauhasen toiminta ja ylipaino

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Joskus naiset parantavat, eivätkä edes epäile todellisia syitä tähän. Ja syylliset voivat olla hormoneja, joita kilpirauhanen tuottaa. Työn hidastuminen tai liian suuri toiminta voi johtaa liialliseen painoon, jota on hyvin vaikea normalisoida

Mikä estää kilpirauhasen?

Joissakin tuotteissa, jotka on sijoitettu käyttökelpoisiksi, sisältävät aineita, jotka estävät kilpirauhasen toimintaa. Näitä aineita kutsutaan isoflavoneiksi.

Ne ovat soijassa (joka on usein suositeltavaa laihduttamiseen, mutta sen ominaisuudet ovat usein päinvastaisia), apila, jota voidaan käyttää yrttiteeinä ja muita tuotteita.

Hormonaalinen koe

Koeena lehmän kasvattajat osoittivat, että eläimet, jotka käyttävät usein punaista apilaa, eivät voi enää kuvitella ja kasvattaa myöhemmin. Ja henkilö, joka usein käyttää isoflavoneja sisältäviä tuotteita, myös monissa tapauksissa diagnosoi hedelmättömyyttä.

Syynä on isoflavonien vaikutus munasarjoihin, jotka tuottavat sukupuolihormoneja, jotka ovat välttämättömiä kehittymiselle ja raskaudelle. Ja kilpirauhasen työ, jolla on ominaisuuksia käyttää hormoneja painon ja muiden prosessien hallintaan kehossa.

Soijapavut teidän pöydälle

Nyt on olemassa paljon soija-tuotteita myyviä kauppoja. Jopa soijamaito. Jos ihmiset tiesivät, että valikossasi soija-lisäaineita, jotka kulutetaan jatkuvasti, voi aiheuttaa liiallista painoa, lihavuutta, kyvyttömyyttä kehittää! Ja nämä tuhoisat prosessit ovat vaikeita pysähtyä.

Tosiasia on, että koostumuksessa isoflavoneja sisältävien soija-lisäaineiden avulla voidaan merkittävästi vähentää kilpirauhashormonin T3 tasoa, joka vaikuttaa painonhallintaan ja mahdolliseen konseptiin.

Miten kilpirauhashormonit vaikuttavat sukupuolihormoneihin?

He ovat tiiviissä yhteistyössä. Kilpirauhashormonit vuorovaikutuksessa sukupuolihormonien kanssa parantavat sekä immuunijärjestelmän että lisääntymisjärjestelmän suorituskykyä.

Jos sukupuolielinten toiminta on rikki, kilpirauhashormonit yrittävät olla vuorovaikutuksessa sukupuolihormonien kanssa, jotta se normalisoituu.

Munasarjojen rakenteessa on kilpirauhashormonien reseptoreita. Ja kilpirauhasessa puolestaan on sellaisten hormonien reseptoreja, jotka välittömästi vastaavat munasarjojen työn muutoksiin. Sinulla on ketju.

Jos elinten toiminta on rikki

Jos kilpirauhasen toiminta on rikki, se vaikuttaa välittömästi naisten kykyyn kehittää ja hoitaa lapsia sekä munasarjojen sairauksien, kuukautisten epäsäännöllisyydestä.

Kun munasarjat tuottavat vähemmän sukupuolihormoneja, kilpirauhanen heikkenee merkittävästi ja tämä uhkaa liikalihavuuden kehittymistä - ensinnäkin ja vyötäröalueen.

Jos sinulla on epäilyksiä siitä, että munasarjat toimivat huonosti, tarkista sukupuolihormonien ja kilpirauhashormonien määrä. Jos testosteronin ja estradiolin hormoneja, joita munasarjat tuottavat, häiriintyy, metabolia hidastuu huomattavasti.

Mitä se näyttää?

Tämän seurauksena rasvakudoksesta kertyy enemmän ja enemmän, ja lihaskudos katoaa - keho muuttuu houkuttelevaksi, flabiaksi selluliittisiksi laastareiksi.

Ja jopa sukupuolihormonien tuotannon väheneminen tarkoittaa sitä, että kilpirauhashormonin tuotannon taso pienenee automaattisesti ja sen seurauksena - aivokeskukset häviävät.

Riskiryhmät ovat vaihdevuodet ja ennen sen alkamista. Heidän kanssaan sukupuolihormonien tuotanto hidastuu iän myötä. Miehillä ei ole tällaisia ongelmia - niiden hormonituotannon heikkeneminen on hyvin hidasta ja asteittaista.

Joten älä ole yllättynyt, kun rannalla näet samanikäisen miehen ja naisen, mutta kehon vaihtelevalla heikkoudella. Niin asetettu biologisesti - ikääntyneet miehet pysyvät parempina.

Stressihormoni ja ylipaino

Jos keholla on korkea stressihormoni - kortisoli, tämä vaikuttaa suoraan kehon rasvan kasvuun. Kortisoli suurenee estradiolin, naishormonin, vähentyessä.

Mitä kauemmin nainen elää, sitä vähemmän keho tuottaa estrogeenia. Näin ollen kortisolin taso kasvaa automaattisesti ja kilpirauhanen heikkenee.

Ja tämä tarkoittaa sitä, että sinun painosi on paljon vaikeampaa kuin nuorilla vuosilla, koska kilpirauhanen vaikuttaa rasvan määrään kehossamme.

Miten kortisoli toimii?

Hänellä on kyky vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen, mikä aiheuttaa hänen erimielisyytensä - kyynelisyydestä aggressiivisuuteen (hyvin, ei ole mitään, että stressihormoni). Koska kortisolin kilpirauhashormonitasojen vähenee huomattavasti, koska nämä hormonit - T3 ja T4 - muunnetaan automaattisesti niihin liittyvät, että on passiivinen, jotka eivät osallistu työhön kehon.

Tämä hidastaa aineenvaihduntaa ja lisää kehon rasvaa.

Siksi on välttämätöntä läpäistä testit hormoneille heti, kun sinusta tuntuu siltä, että et ole masentunut, ja tämä johtuu jatkuvasta joukosta ylimääräisiä kiloja.

Kilpirauhashormonit ja kivun tunne

Kehossamme on monia reseptoreita, jotka ovat vastuussa kivun reaktiosta. Henkilö voi tuntea kipua vähemmän tai enemmän, riippuen näiden reseptorien työstä. Esimerkiksi joissakin sairauksissa (flunssa, tulehdus), vaikka koskettaa kehoa voi aiheuttaa ärtyneisyyttä, puhumattakaan injektioista.

Joten: kilpirauhasen hormonit ovat tiiviissä yhteistyössä kipulääkkeiden kanssa. He voivat hidastaa tai aktivoida työnsä, mikä aiheuttaa henkilön tuskan lisääntymiselle tai vähentämiselle.

Tästä syystä kilpirauhashormonien työtä sitovat myalgia - vahva ja pysyvä kipu lihaksissa.

Kilpirauhashormonit vaikuttavat aivojen työhön ja ihmisen mielialaon. Aivot ovat koneita, jotka tarvitsevat enemmän energiaa kuin mikään muu kehon osa. Hän ottaa tämän energian soluista. Ja kilpirauhashormoneilla on kyky vaikuttaa solukalvoihin.

Jos tämä vaikutus on liian aktiivinen, henkilö voi kokea nukkua, muistia, huonoa pitoisuutta, masennusolosuhteita, jotka eivät mene pois rauhoittavien lääkkeiden ottamisen jälkeen.

Jos huomaat itsesi näyttävän merkkejä mielialan vaihteluista, kivusta, lisääntyneistä rasvaprosenttien testeistä kilpirauhashormoneille. Heidän taso näyttää, mitä toimenpiteitä on toteutettava.

Miten kilpirauhashormoni vaikuttaa lihasten työhön?

Kilpirauhasen hormonit vaikuttavat aktiivisimmin lihaskudosten aineenvaihduntaan. Se vaikuttaa suoraan lihasten työhön. Jos hormonit eivät toimi aktiivisesti, ne eivät riitä, sitten lihaskudos voi romahtaa, näyttää houkuttelevalta. Kaikki keinot sen rakentamiseksi - kuntosali, steroidit - eivät anna tulosta.

Samaan aikaan elimistössä on enemmän rasvaa, niitä on vaikeampaa polttaa, jopa aktiivisessa fyysisessä rasituksessa. Tähän voidaan lisätä lihaskivut, huono mieliala (kilpirauhanen vaikuttaa aivojen toimintaan), huono unta, vähentynyt seksuaalinen halu.

Shchitovidki ja luukudos

Jos kilpirauhashormonien tuotanto hidastuu tai päinvastoin lisääntyy, se voi kaataa luiden muodostumista ja tilan. Jos tarkemmin - kilpirauhashormonit vaikuttavat siihen, miten luuihasten solut syötetään hapella. Jos nämä tarvikkeet eivät riitä, henkilöllä saattaa olla lihaskipu.

Lihakset alkavat pahentua, sairastua, väsytellä nopeasti. Henkilö ei voi tehdä mitään pitkään, ärsyttää ja hermostuu. Näin kilpirauhasen hormonit kykenevät.

Miten kilpirauhashormoni vaikuttaa sydämeen? Tämä pieni mutta tärkeä elin - sydän - kärsii eniten kilpirauhan virheellisestä toiminnasta. Näyttää siltä, millainen suhde voi olla näiden välillä? Se on hyvin vakava.

Jos kilpirauhashormoneja tuotetaan liikaa tai vähän, sydämen lihaskudokset voidaan tuhota. Sydänlihaksen hapen virtaus johtuen hormonien toimintahäiriöstä voi olla heikko, ja sitten henkilö rikkoo sydämen rytmihäiriöitä ja muita sydämen häiriöitä. Erityisesti sydänkohtaukseen.

Ole varovainen annettavien lääkkeiden kanssa. Jos otat suuria annoksia lääkkeitä, joilla pyritään parantamaan kilpirauhan toimintaa, se voi vaikuttaa haitallisesti sydäntyöhön.

Tutkijat eivät ole vielä täysin tutkineet tämän haitallisen vaikutuksen periaatetta, mutta tosiasia on edelleen. Ole varovainen, kun käytät lääkettä, ja tee se vain lääkärin ohjeiden mukaan.

Hormonaaliset testit: miten ne toimivat oikein?

Kun läpäistät testejä, jopa hormonaalisia, monet heistä eivät voi antaa tarkkaa kuvaa terveydentilasta. Erityisesti kilpirauhasen työ. Mutta sen on jo pitkään osoitettu olevan tärkeä rooli rasvakertymien kerääntymisessä ja painon hallinnassa.

Kun siirrät testit hormoneille, voit kertoa vain hormonien kokonaismäärästä - näistä tai muista. Ja sinun täytyy tietää erityisesti, kuinka paljon kehossa hormoneja T3 ja T4 vapaassa muodossa.

Nämä ovat kilpirauhashormoneja, jotka hallitsevat painon tai laihduttamisen oikaisuja ja vaikuttavat myös sydänlihaksen työhön ja luukudoksen lujuuteen.

Näiden hormonien tason tuntemisella pystyt hallitsemaan painosi ja muut prosessit kehossa.

Analyysi rasvaisille naisille tarkoitetuista hormoneista

Mitä hormonaalisia testejä tarvitaan näille naisille?

  • Kilpirauhashormonit vapaassa muodossa - T3 ja T4
  • Ultraäänikäyttöinen MDF
  • Antimyrrosomiset vasta-aineet
  • Antithyroglobuliinivasta-aineet
  • Hormoni, joka aiheuttaa kilpirauhasen koskemattomuutta

Nämä testit eivät tarvitse erityistä aikaa. Niitä voidaan hoitaa kuukautiskierroksen milloin tahansa (jos et ole vielä saavuttanut vaihdevuosien aikana).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Kilpirauhashormonien häiriönsieto

Tämä on olemassa. Ja tämäntyyppiseen ei-havaittavaksi kehon hormoneista tarvitaan erityisiä testejä. Nimittäin - analyysi kudoksen immuniteeteista hormonien T3 ja T4 työhön.

Samaan aikaan - kiinnitä huomiota - näiden hormonien taso voi olla normaaleissa rajoissa. Ja kehon lämpötila - myös. Joten lääkäri voi määrittää kilpirauhasen toimintahäiriön vain tästä analyysistä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.